• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
    • Зала на славата
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
    • Хронология
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Книги-игри
/
За книгите-игри
/
За авторите и художниците
/
За Уейн и Блонд

За Уейн и Блонд

• 1
  • 2
  • 3
  • 1
  • 2
  • 3
06 Фев 2012 19:40
Mayday
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 34
Topic Author
За Уейн и Блонд #45754
Само на мен ли така ми се струва, или книгите-игри на тандема са по-добри от самостоятелните на Блонд. Наскоро хвърлих по 1 поглед на Сонора и Принцът на Алкирия. Беше ми много забавно. Както и с Шоу на Смъртта, която ме разби. Имам хубави спомени и от Магията на Мрака, но тях съм ги чел за последно преди много време.

При Блонд понякога се случват важни неща, които не остават обяснени. Като мотивацията на циганинът да зареже (или да рисува живота си, за да спаси) Валенс. Да не говорим за мотивите на Вирош да сложи край на собствения си вид.

В този ред на мисли, бих се радвал да мога да прочета нещо писано само от Уейн... ако може с повече литература. Наистина ми е любопитно на какво е способен извън игровите механики.

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

06 Фев 2012 19:50
stalk
Лорд Дракон
Лорд Дракон
Скрий Още
Получени "Благодаря": 11
За Уейн и Блонд #45759
На мен, самостоятелните на Блонд ми харесват 10 пъти повече отколкото тези на тандема. Сори, но съм на мнение, че която и да е книга на тандема, не може да се мери със Синът на Пустинята, Небето ви Чака или Приказки от Хиляда и Една Кули. Е има и книги на Блонд, които са далече от нивото на тези които са му в тандем, но определено самостоятелното му творчество ми харесва повече.
Но и на мен ще ми приятно да прочета нещо самостоятелно от Уейн, тъй като аз харесах Майстори на Меча и то много.

06 Фев 2012 19:52
Лисичков's Avatar
Лисичков
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Получени "Благодаря": 89
За Уейн и Блонд #45761

Имам хубави спомени и от Магията на Мрака, но тях съм ги чел за последно преди много време.

Хмм, за тези точно имам спомен, че бяха доста ужасни... В смисъл писани на конвейр, ей така да има нещо, да се продава там.

We Are Motörhead And We Play Rock & Roll!

06 Фев 2012 20:14
Pe6ka_S_Mnenie's Avatar
Pe6ka_S_Mnenie
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 138
За Уейн и Блонд #45768
Аз харесвам повече самостоятелните на Блонд, но според мен не е уместно да се прави сравнение. Все пак като тандем авторите са писали по-отдавна, когато са били по-неопитни но по-ентусиазирани.

"Много се размножихме..."

- Гадняр към Главния Гадняр в един филм.

06 Фев 2012 20:19
vg's Avatar
vg
Победител в конкурс
Победител в конкурс
Скрий Още
Получени "Благодаря": 7
За Уейн и Блонд #45769
Според мен "Варварският бог" и "Сонора" литературно определено са по-добри от самостоятелните на Блонд. Повествованието изглежда по-логично, а стилът е по-издържан.

Пишейки сам, Блонд се развихри, постигаше оригиналност, но измислиците за света на героя, паралогичните моменти в развоя на историята и особените му изрази понякога изглеждат нелепо за един по-разумен (или по-зрял) читател. От друга страна още в първата си книга-игра след раздялата, "Синът на пустинята", Блонд направи скок в развитието на играта. Идеите му, свежи, макар и често не съвсем добре изпълнени, внесоха доста новости в системата. Но пък по това време всички основни автори (освен Колин) опитваха нововъведения в тази насока. А и в малкото си самостоятелни изяви ("Майстори на меча") Уейн също постигна нещо интересно - колкото просто, толкова и принципно ново: чиста игра, с минимум история, но без нужда от дневник.

06 Фев 2012 20:22
Лисичков's Avatar
Лисичков
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
За Уейн и Блонд #45771

vg писа: писа:
Според мен "Варварският бог" и "Сонора" литературно определено са по-добри от самостоятелните на Блонд. Повествованието изглежда по-логично, а стилът е по-издържан.

Нищо литературно не виждам в тия книжки :lol: Ако кажеш текстово, по - бих се съгласил.
Е, да навремето може и да ни се струваха като "литература" .

06 Фев 2012 20:34
vg's Avatar
vg
Победител в конкурс
Победител в конкурс
Скрий Още
За Уейн и Блонд #45775

Лисичков писа: писа:

vg писа: писа:

Нищо литературно не виждам в тия книжки :lol: Ако кажеш текстово, по - бих се съгласил.
Е, да навремето може и да ни се струваха като "литература" .

Виждаш ли нещо литературно в книгите-игри изобщо ? Не ? Добре, но това дали книгите-игри са "истинска литература" е предмет на друг разговор.
Текстово, казваш. Ами те и правилата за игра са нещо текстово. Щом има история, разказана в писмен вид, значи може да се говори за литературно измерение.
Хайде да не приказваме като тесногръди даскалици по литература. "Нормалната и сериозна литература" в 95 % от случаите е досада (омръзва ми на втората страница).

06 Фев 2012 20:53
stalk
Лорд Дракон
Лорд Дракон
Скрий Още
За Уейн и Блонд #45782
И литературно и игрово книгите на Блонд ми харесват повече, явно още не съм зрял или разумен.

06 Фев 2012 20:58
vg's Avatar
vg
Победител в конкурс
Победител в конкурс
Скрий Още
За Уейн и Блонд #45783

stalk писа: писа:
И литературно и игрово книгите на Блонд ми харесват повече, явно още не съм зрял.
Хм, да, това не беше правилната дума.
Но по-същественото е, че говорех за отделни моменти. Които не пречат "Синът на пустинята" и "Небето ви чака" да са ми сред любимите книги-игри.

06 Фев 2012 21:06
Matrip K.
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Получени "Благодаря": 0
За Уейн и Блонд #45785
Ами тъй като „Варварския бог“ ми беше една от първите, то като, че ли си харесвам тандема повече. За Блонд не съм съвсем сигурен, но Уейн съвсем определено повече ми харесваше в съавторство по онова време.

06 Фев 2012 21:18
vg's Avatar
vg
Победител в конкурс
Победител в конкурс
Скрий Още
За Уейн и Блонд #45789
Аз пък прочетох "Варварският бог" едва в изданието на "МЕГА", след като бях прочел повечето самостоятелни книги-игри на Блонд. Стилът в нея ми допадна повече.

06 Фев 2012 21:19
stalk
Лорд Дракон
Лорд Дракон
Скрий Още
За Уейн и Блонд #45791
И аз я изчетох в изданието на Мега и то наскоро. Хубава е, но стилът на Блонд ми харесва повече.

06 Фев 2012 21:37
Лисичков's Avatar
Лисичков
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
За Уейн и Блонд #45795
Ем, отворих произволно на един епизод от Варварският Бог - 610 еп. Книгата я има дигитализирана, така че спокойно можеш да я вземеш vg, да отгърнеш на въпросния и да четеш... Да не го цитирам тук.

Първите два абзаца са покъртителни - събуждаш се, отваряш очи, в тях блесват очите на слънцето...примижваш...отваряш очи и се надигаш на лакът... Въобще страшна работа, ясно е че редактор не е имало. И до края на епизода са все разни глаголи.

Да съм честен, не очаквах, че ще е толкова зле, ама...все пак са я писали като са били на по 17 - 18 години.

`

06 Фев 2012 21:50
Matrip K.
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Получени "Благодаря": 0
За Уейн и Блонд #45800
Искаш да кажеш на по 14-15, а аз като съм бил на 12-13 много ми е увирала главата от правилна, писмена реч. За мой най-безкраен срам и сега не знам, какъв е проблема. Всички глаголи са в едно и също време.

06 Фев 2012 21:54
Лисичков's Avatar
Лисичков
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
За Уейн и Блонд #45803
И двамата са 75 - та, книгата трябва да е писана...Уейн каза за лятото на 93 - та ? Смятай им годините.
Иначе със сигурност се появи по сергиите през есента на 93 - та.

• 1
  • 2
  • 3
  • 1
  • 2
  • 3
Форум
/
Книги-игри
/
За книгите-игри
/
За авторите и художниците
/
За Уейн и Блонд
Time to create page: 0.125 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• Ловец на Таласъми - коментари и ревюта (10 Мнения)
    • в от ИК "Книги-игри" / Книги-Игри Класика
    • от Aleks~
    • Yesterday 20:33
    • Еволюцията на КИ у нас и навън (39 Мнения)
    • в Книги-игри / За книгите-игри
    • от Efix7
    • Yesterday 15:39
    • Компютърни войни !? (14 Мнения)
    • в За заглавията от първата вълна / Автори с малко издадени книги
    • от Aleks~
    • Yesterday 09:01

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg

Общи условия на ползване

Декларация за поверителност