• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
    • Зала на славата
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
    • Хронология
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Книги-игри
/
За книгите-игри
/
За авторите и художниците
/
За Уейн и Блонд

За Уейн и Блонд

• 1
  • 2
  • 3
  • 1
  • 2
  • 3
06 Фев 2012 21:55
stalk
Лорд Дракон
Лорд Дракон
Скрий Още
Получени "Благодаря": 11
За Уейн и Блонд #45804
Някъде бяха писали, че са я писали в 11 клас, така че Лисичков е по-прав относно възрастта.

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

06 Фев 2012 21:56
Matrip K.
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Получени "Благодаря": 0
За Уейн и Блонд #45806
Просто цитирам спомените си от техни интервюта, но ще се разровя във форума, със сигурност го е писал и тук някъде.

06 Фев 2012 22:06
Matrip K.
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
За Уейн и Блонд #45812
Хъм. Да,

shayhiri писа: писа:
Варварският бог и даже и Принца сме ги написали (и предали) още рано 1992 година! След което трябваше принудително да чакаме до КРАЯ на '93та, когато най-сетне се решиха да пуснат Бога на скоропостижно споминалия се пазар.

06 Фев 2012 22:12
kiril_ps's Avatar
kiril_ps
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1000
За Уейн и Блонд #45817
Само две неща са ми харесали от този тандем:
Онази за неандерталците и Асасините, всичко останало е под чертата на добрите книги-игри за мен. Всъщност Асасините не е книга-игра...

kiril-ps.itch.io/

06 Фев 2012 22:49
vg's Avatar
vg
Победител в конкурс
Победител в конкурс
Скрий Още
Получени "Благодаря": 7
За Уейн и Блонд #45822

Лисичков писа: писа:
Ем, отворих произволно на един епизод от Варварският Бог - 610 еп. Книгата я има дигитализирана, така че спокойно можеш да я вземеш vg, да отгърнеш на въпросния и да четеш... Да не го цитирам тук.

Първите два абзаца са покъртителни - събуждаш се, отваряш очи, в тях блесват очите на слънцето...примижваш...отваряш очи и се надигаш на лакът... Въобще страшна работа, ясно е че редактор не е имало. И до края на епизода са все разни глаголи.

Да съм честен, не очаквах, че ще е толкова зле, ама...все пак са я писали като са били на по 17 - 18 години.

`
Прочетох го. И какво толкова лошо има в него ?

06 Фев 2012 22:56
Matrip K.
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
За Уейн и Блонд #45828
И все пак, не мога да открия къде, но Б&У разправят, че почнали бога [u:3hge8gv0]ПРЕДИ[/u:3hge8gv0] Любо да си издаде книгата. И го „доказват“ със структурата, която била като на „Ярост във Виетнам“, издадена много по-късно у нас. Те я били чели в оригинал, защото учили езикова в Tърново по това време и били седми-осми клас. Карай. Старост, нерадост. Явно изкуфявам.

06 Фев 2012 23:06
vg's Avatar
vg
Победител в конкурс
Победител в конкурс
Скрий Още
За Уейн и Блонд #45831
Ами чудно как им е попаднала книга-игра на английски език в началото на деветдесетте. Май някой спомена, че я имало в бибилотеката в Търново. Може и наистина да са започнали да пишат "Варварския бог" преди излизането на "Огнена пустиня" и "Замъкът на таласъмите", но все пак със сигурност са били повлияни от писанията на Любо. Изборът на вълшебни предмети, таблицата с числа, правилата за битка са си оттам. От друга страна взаимовръзката между физическото състояние на героя и уменията му наистина подсказват, че са чели чужда книга-игра по онова време.

06 Фев 2012 23:35
Ейдриън Уейн's Avatar
Ейдриън Уейн
User is blocked
User is blocked
Скрий Още
Получени "Благодаря": 84
За Уейн и Блонд #45845
Всичко е ТОЧНО така както сте го написали в горните два поста. Което не е чудно, тъй като Матрип си е направил труда да запомни какво съм казвал (и заедно с Боби) - за разлика от Лисичков, който си го знаем. ВГ пък както винаги е добър в екстраполациите. Така че респект и на двамата.

"Варварският Бог" го почнахме още '91ва, а до средата на '92ра беше напълно готов (ОГРОМНА книга). Така че неслучайно казваме, че сме били на 15 години!! като сме започнали. Боби поне (той е Стрелец, а не Лъв като мен) със сигурност не е бил навършил 16 към тоя момент.

За това какво е литература и какво не засега няма да се намесвам. :) Само ще напомня, че личните ми предпочитания - както и на по-голямата част от публиката - винаги са били към "Принцът на Алкирия" и "Сонора". "Варварският Бог" го недолюбвам, така че няма да се хвърля да го защитавам, но ми е интересно дали дори Лисичков може да каже нещо лошо за другите две (извън геймплея).

06 Фев 2012 23:38
hameleona
Автор
Автор
Скрий Още
За Уейн и Блонд #45847
[offtopic]

vg писа: писа:
Хайде да не приказваме като тесногръди даскалици по литература. "Нормалната и сериозна литература" в 95 % от случаите е досада (омръзва ми на втората страница).

Respect! :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap:[/offtopic]

По темата ще се изразя така - нямам намерение да сравнявам Angels Fall First с Once и после тях двата с Imaginaerum (албуми на Nightwish), така че да се мъчите да разберете кое е по-добро тандема или по отделно... оставете я тая работа ;)

Only the ladder is real. The climb is all there is!

The Warden: Elves have strange powers.
Sten: Being easily conquered does not constitute a "power".

07 Фев 2012 00:31
stalk
Лорд Дракон
Лорд Дракон
Скрий Още
За Уейн и Блонд #45859
Според мен Сонора е най-добрата им книга.

07 Фев 2012 01:19
vg's Avatar
vg
Победител в конкурс
Победител в конкурс
Скрий Още
За Уейн и Блонд #45876
"Сонора" е най-добрата им и според мен. Всеки път ми е еднакво забавна и след пет прочита. А и мои познати са я хвалили. Небивало съчетание на смъртоносно и смешно.

07 Фев 2012 01:49
Matrip K.
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
За Уейн и Блонд #45881
Брех само аз ли съм имал свръх очаквания към „Сонора“ и не ми е харесала.

[offtopic]По между другото до съвсем не отдавна в родния ми град имаше магазин „Сонора“, това, което ме впечатляваше в него е, че даже ползваше същия шрифт. Разбира се на онова време нямаше (поне у нас) нещо наречено „авторски права“. А да магазина беше (все още е, но е преименуван, нов собственик?) железария. Хайде намерете логика между фантастика и ламарина.[/offtopic]

07 Фев 2012 11:46
Ейдриън Уейн's Avatar
Ейдриън Уейн
User is blocked
User is blocked
Скрий Още
За Уейн и Блонд #45973
Ами, ако не си особено добър в играта, в Сонора имаш немалък шанс да превърнеш превозното си средство (Уаспа или Слея) в... овъглена ламарина*. :) Друга връзка не виждам, освен може би че човекът, който е правил табелата, е бил чел книгата. На твое място щях да попитам.

* Самият ти обикновено оцеляваш и ако успееш да се домъкнеш обратно до лагера, можеш да се пробваш пак с другия от двата катера. Ако и него затриеш, на работодателят ти му писва, нарамва картечница и тръгва сам да се оправя с бандитите.

07 Фев 2012 13:32
Лисичков's Avatar
Лисичков
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Получени "Благодаря": 89
За Уейн и Блонд #46032
Стига бре Шайхири. Прочети си епизода и сам прецени, колко има логика в написаното -

"Събуждаш се отпочинал и гладен и щом отваряш очи, в тях блесват очите на слънцето. Примижваш, ровейки се из съзнанието си, и усетът ти за време ти подсказва, че е поне десет часа. Някой се покашля учтиво.
Отваряш очи и се надигаш на лакът, овладявайки неистовото си желание да сграбчиш някакво оръжие..."

We Are Motörhead And We Play Rock & Roll!

07 Фев 2012 14:02
Ейдриън Уейн's Avatar
Ейдриън Уейн
User is blocked
User is blocked
Скрий Още
За Уейн и Блонд #46046
За последен път, пред глоб-модовете, те приканвам да използваш ника ми, който е пред очите ти. Иначе само ще им създаваш работа да променят обръщението. Ясно ли е, Лисичков? Длъжен си, ако някой ти направи забележка, да се обръщаш към него със съответното му име/ник.

За другото: голямата критика? Всеки потребител ще те попита за кво точно си се хванал тука. Ако нямаш кво лошо да кажеш (за Принца и Сонора, за които те питах аз), по-добре не се обаждай.

• 1
  • 2
  • 3
  • 1
  • 2
  • 3
Форум
/
Книги-игри
/
За книгите-игри
/
За авторите и художниците
/
За Уейн и Блонд
Time to create page: 0.093 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• Ловец на Таласъми - коментари и ревюта (10 Мнения)
    • в от ИК "Книги-игри" / Книги-Игри Класика
    • от Aleks~
    • Yesterday 20:33
    • Еволюцията на КИ у нас и навън (39 Мнения)
    • в Книги-игри / За книгите-игри
    • от Efix7
    • Yesterday 15:39
    • Компютърни войни !? (14 Мнения)
    • в За заглавията от първата вълна / Автори с малко издадени книги
    • от Aleks~
    • Yesterday 09:01

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg

Общи условия на ползване

Декларация за поверителност