• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
    • Зала на славата
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
    • Хронология
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Книги-игри
/
За книгите-игри
/
За авторите и художниците
/
За Уейн и Блонд

За Уейн и Блонд

• 1
  • 2
  • 3
  • 1
  • 2
  • 3
07 Фев 2012 14:35
Pe6ka_S_Mnenie's Avatar
Pe6ka_S_Mnenie
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 138
За Уейн и Блонд #46066
На мен и "Сонора" и "Варварския Бог" ми харесаха страшно много, както и двете "тънки" които излязоха. Интересното е че като игри не са особено сложни или с много разклонения, ама правеха много кеф. После нещо от тая "тръпка" се позагуби - най оригиналната книга на Блонд след старите според мен е "Пустинен Огън". Дали съм преживял повече интересни моменти със старите, че ги помня по-добре не знам.

Според мен не трябва да има заяждане относно "литературността" на текстовете, личи си че е писано най-вече от мерак. Като цяло, от книгите игри може би само тези на Колин могат да минат спокойно през някакво "редакторско сито", всички други ми се струва че имат дефекти на повестованието.

"Много се размножихме..."

- Гадняр към Главния Гадняр в един филм.

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

07 Фев 2012 14:41
Matrip K.
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Получени "Благодаря": 0
За Уейн и Блонд #46068
Само Колин е бил писател по онова време. Мен пък „огъня“ не ме накефи. Не знам, май си правех асоциации с „Лудия Макс“. Във бога си спомням имаше два алтернативни маршрута, което не е никак малко и осигурява едно почти пълно преиграване с почти напълно нови приключения.

07 Фев 2012 14:52
Ейдриън Уейн's Avatar
Ейдриън Уейн
User is blocked
User is blocked
Скрий Още
Получени "Благодаря": 84
За Уейн и Блонд #46070
Всъщност Принца е с двата напълно самостоятелни отделни маршрута.

В Бога са МНОГО повече. :D Това беше първата КИ (остана си и единствената), в която от повечето градове по картата можеш да тръгнеш по избор поне към 3-4 други. Тоест: пълна свобода на движение из кралството - и поне 30 възможни различни маршрута (варианти).

Иначе, за Варварския бог казах, че не искам да говоря, тъй като беше дебютната и твърде голяма, но за:
Принцът на Алкирия, Сонора, Олтарът на тъгата, Последният убиец на дракони и Патрул за ада, да речем (тези, в които моето участие е най-съществено),
ми е много интересно какво може да се каже като критика - както към нивото и стила на текста, така и към повествованието/историята.

07 Фев 2012 15:05
kiril_ps's Avatar
kiril_ps
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1000
За Уейн и Блонд #46073
Нали си има теми за тези книги-игри или греша?
Олтарът на тъгата - помня че имаше някаква грешка при печата - повтаряха се страници. За мен в тази книга е пропилян потенциала. Много зарибяващо започва и изведнъж...край :( Останах ядосан.

kiril-ps.itch.io/

07 Фев 2012 15:19
stalk
Лорд Дракон
Лорд Дракон
Скрий Още
Получени "Благодаря": 11
За Уейн и Блонд #46075
За мен Пустинният Огън е най-голямата глупост която може да съществува и за жалост наистина съществува. Развали ми много оценката за Блонд и много се чудих дали да не се откажа от него като автор, особено пък като любим такъв, но заради Синът на Пустинята и други негови хубави книги продължавам да го харесвам. Принципно съм против крайните мерки, но за тая "книга", много се чудих дали да не я запаля.
Основният проблем на книгите на Блонд и Уейн, че голяма част от тях имат потенциал, но са написани като някакви разказчета. Изключвам Бога, Принцът и Сонора, които са си много добри.

07 Фев 2012 15:27
Pe6ka_S_Mnenie's Avatar
Pe6ka_S_Mnenie
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 138
За Уейн и Блонд #46077

Matrip K. писа: писа:
Не знам, май си правех асоциации с „Лудия Макс“.

Момичето Танк.

"Много се размножихме..."

- Гадняр към Главния Гадняр в един филм.

07 Фев 2012 18:47
vanio_l
Таласъм
Таласъм
Скрий Още
Получени "Благодаря": 77
За Уейн и Блонд #46096

Ейдриън Уейн писа: писа:
Иначе, за Варварския бог казах, че не искам да говоря, тъй като беше дебютната и твърде голяма, но за:
Принцът на Алкирия, Сонора, Олтарът на тъгата, Последният убиец на дракони и Патрул за ада, да речем (тези, в които моето участие е най-съществено),
ми е много интересно какво може да се каже като критика - както към нивото и стила на текста, така и към повествованието/историята.

Варварският бог е велика книга. От най-великите! А за останалите изброени в този ред - това, което може да се каже е, че всяка следваща е по-зле от предходната. Кофти градация :(

07 Фев 2012 19:43
vg's Avatar
vg
Победител в конкурс
Победител в конкурс
Скрий Още
Получени "Благодаря": 7
За Уейн и Блонд #46113

stalk писа: писа:
За мен Пустинният Огън е най-голямата глупост която може да съществува и за жалост наистина съществува. Развали ми много оценката за Блонд и много се чудих дали да не се откажа от него като автор, особено пък като любим такъв, но заради Синът на Пустинята и други негови хубави книги продължавам да го харесвам. Принципно съм против крайните мерки, но за тая "книга", много се чудих дали да не я запаля.
Основният проблем на книгите на Блонд и Уейн, че голяма част от тях имат потенциал, но са написани като някакви разказчета. Изключвам Бога, Принцът и Сонора, които са си много добри.

Такова е и моето виждане по въпроса като цяло.

28 Мар 2012 18:04
psicho_lg's Avatar
psicho_lg
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Получени "Благодаря": 226
За Уейн и Блонд #51412
Книгите на тандема бяха добри ,но самостоятелните на Блонд издигнаха играта на качествено ново ниво.А относно Пустинен огън за мен тя е една от най-хубавите книги-игри издавани в България.

bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9F%D0% ... 0%B0%D0%BD

България над всичко
Следните потребител(и) изказаха благодарност: snake_fang

20 Сеп 2025 15:33
snake_fang's Avatar
snake_fang
Трошача
Трошача
Скрий Още
Получени "Благодаря": 37
За Уейн и Блонд #144131

Лисичков писа:
Стига бре Шайхири. Прочети си епизода и сам прецени, колко има логика в написаното -

"Събуждаш се отпочинал и гладен и щом отваряш очи, в тях блесват очите на слънцето. Примижваш, ровейки се из съзнанието си, и усетът ти за време ти подсказва, че е поне десет часа. Някой се покашля учтиво.
Отваряш очи и се надигаш на лакът, овладявайки неистовото си желание да сграбчиш някакво оръжие..."
Абсолютно никакъв проблем не виждам в изречението.

stalk писа:
За мен Пустинният Огън е най-голямата глупост която може да съществува и за жалост наистина съществува. Развали ми много оценката за Блонд и много се чудих дали да не се откажа от него като автор, особено пък като любим такъв, но заради Синът на Пустинята и други негови хубави книги продължавам да го харесвам.
Моментът в който аз се разочаровах от Блонд е, когато прочетох Вечният Воин. Тотално разочарование по всеки параметър. Някои казват, че ако не е този или онзи дефект би била класическа 90ка. За мен тя е много нива под класиките от 90те. След Вечният Воин препрочетох Синът на Пустинята, която не бях чел от юношеските години - много ми хареса! Понабавил съм си някои от класиките на Блонд&Уейн и ще си ги чета с кеф, а към новите им неща (скоро трябва да излезе Синът на Пустинята 2) ще подхождам внимателно и то само след проверка, че си струва.

stalk писа:
Принципно съм против крайните мерки, но за тая "книга", много се чудих дали да не я запаля.
:whistle:

• 1
  • 2
  • 3
  • 1
  • 2
  • 3
Форум
/
Книги-игри
/
За книгите-игри
/
За авторите и художниците
/
За Уейн и Блонд
Time to create page: 0.084 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• Ловец на Таласъми - коментари и ревюта (10 Мнения)
    • в от ИК "Книги-игри" / Книги-Игри Класика
    • от Aleks~
    • Yesterday 20:33
    • Еволюцията на КИ у нас и навън (39 Мнения)
    • в Книги-игри / За книгите-игри
    • от Efix7
    • Yesterday 15:39
    • Компютърни войни !? (14 Мнения)
    • в За заглавията от първата вълна / Автори с малко издадени книги
    • от Aleks~
    • Yesterday 09:01

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg

Общи условия на ползване

Декларация за поверителност