• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Книги-игри
/
За книгите-игри
/
За авторите и художниците
/
Джак Блъд

Джак Блъд

• 1
  • 2
  • 3
  • 1
  • 2
  • 3
15 Авг 2011 09:33
Pe6ka_S_Mnenie's Avatar
Pe6ka_S_Mnenie
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 137
Topic Author
Джак Блъд #24346
Джунглата е малко по-безумна и от дуела.

"Много се размножихме..."

- Гадняр към Главния Гадняр в един филм.

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

15 Авг 2011 10:17
dredknight's Avatar
dredknight
Духът на Прерията
Духът на Прерията
Скрий Още
Получени "Благодаря": 48
Джак Блъд #24349

Bloucester писа: писа:
Купих си Сафари на смъртта наскоро за 2 лв чисто нова от Ваньо. Еми, тази книжка и толкова не струва реално, предполагам, че останалите също. Поредици от салами, 5 избора за цялата книга - като при четири от тях авторът те убива след примерно 7-8 навързани в салам епизода без никаква игра в тях - четеш и продължаваш да четеш, докато не те нападне леопард примерно.

Малък спойлер. Самите избори също не са логични - с лодката ли ще тръгнеш или с джипа в първия епизод? При единия вариант просто спогиваш след 10 епизода без да имаш какъвто и да е шанс да промениш нещо. Ще се събудиш ли от шума или не? Пак смърт след 5 епизода. И т.н.

Бих искал този ми пост да остане тук като предупреждение за качеството на книгите.

Tова книжле като го четох едно време ;D по едно време спрях да го чета като книга-игра ами просто обходих всички избори за да видя дали въобще можеш по някакъв начин да издрапаш напред цял и непокътнат и въобще дали играта става по добра нататък... АМИ НЕ :mrgreen:

Неговите книги дори за кампанията "От големи за малки деца" не ги препоръчвам.

15 Авг 2011 13:43
Bloucester
Таласъм
Таласъм
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1
Джак Блъд #24385
В интерес на истината и аз на инат реших да стигна до добрия край. Пешката го е описал доста по-подробно от мен в началото, аз нямах нерви и време да го направя. Четеш си, четеш си, историята не ти предлага НИКАКВИ избори и умираш. Стоиш, зяпаш и се чудиш какво става, как така си умрял... А в същото време от успешния край те делят точно четири напълно нелогични избора, които няма как да отгатнеш, а трябва да налучкаш.

Иначе, откъм литературен стил, книжката не е толкова лоша. Мисля, че би се получил приятен разказ, но дотам.

Ейдриън Уейн писа: писа:
Щото си знаем "матриала". ;)

16 Авг 2011 10:38
Nichy
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Получени "Благодаря": 18
Джак Блъд #24524

Pe6ka_S_Mnenie писа: писа:
Хм, докато бях в кенефа направих схема на книгата:

a7.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/...522221_1819448_n.jpg

Победния епизод всъщност е 70, до крайния 90 (също победен!) няма преход! Освен това епизодите в схемата са значително по-малко от общия брой 90 (аз ги изкарах 62), а не видях повече разклонения!

От схемата и горните наблюдения следват два факта:

Самата книга е очевидно недовършена - с доста епизоди без никаква връзка с игровата схема. Явно от Плеяда са го карали през пръсти въпреки отлъчването на Диас и Николов.

От всички епизоди в схемата всичко на всичко 11 (единадесет) имат някаква опция (всъщност, изборите винаги са два. Което значи пък че общия брой на епизодите всъщност е къде-къде по-малък...

По беглите си спомени от играта мога да твърдя че изборите не бяха безумни, но не засягаха нищо ключово свързано с действието. Т.е. ако щурмуваш лодка с наемници не си избираш дали да нападнеш стражевия в гръб или да се промъкнеш в каютата, избираш си дали да се качиш на лодката или да излизаш на брега пет епизода преди това.

Сим Николов си намери майстора. :neutral: Копирайта, бтв е на Любомир Цонев.

Нещо не ми се отваря тая схема....
Иначе не знам защо, но нямам толкова лоши спомени от тези книги. Май бяха по времето, когато купувах всичко, изчитах и се връщах само към нещата, които повече ме изкефят... А тези книги явно не са. Сравнително скоро четох "Нинджа" и мога да кажа, че такава тъпотия като книгите на Монт просто няма....

06 Окт 2011 01:38
SatanicSlayer's Avatar
SatanicSlayer
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 184
Джак Блъд #33084
Ами последната на Монт Диас беше някак си добра. Става дума за Китайска мистерия. Останалите сякаш братовчед ми ги е писал. Джак Блъд горкичкият не го знам кой е, но не искам и да научавам, защото ще трябва да му отмъщавам, че съм си загубил не само парите, които и без това ми бяха кът тогава, но и заради трите минути, които се пробвах да му прочета играта.

Избери своето приключение

06 Окт 2011 09:46
Nichy
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Получени "Благодаря": 18
Джак Блъд #33113
Последната на Диас имаше някаква атмосфера. Чак добра не бих я нарекъл.. А то и атмосферата си я спомням мътно отпреди 15 години и не смея да отгърна книгата, че да не се разочаровам :)

28 Окт 2011 21:23
ataldi
Асасин
Асасин
Скрий Още
Получени "Благодаря": 0
Джак Блъд #34952
Книгите на Блъд ми се струваха като..... интерактивно есе на тема "Кой екшън филм си взех снощи от кварталната видеотека и какво разбрах от него ,преди да заспя "

Иначе "Джунглата " ми харесваше ,заради .... шестте илюстрации на Иво.

14 Май 2012 23:28
Greed
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Джак Блъд #54456
Прегледах и Пустинна Буря от дигитализираното до момента - в такова блато от глупости се удавих че издържах само десетина епизода преди да се откажа.

Тъпомера счупи десанта с Апач хеликоптери - двуместни анти танкови машини според автора са транспортни :lol:

14 Май 2012 23:43
Pe6ka_S_Mnenie's Avatar
Pe6ka_S_Mnenie
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 137
Topic Author
Джак Блъд #54461
За моя изненада, "Джунглата", всъщност можеше да се играе. Имаше няколко сюжетни отклонения, по които може да се стигне до финала или да се издъниш! Нечувано!

А в едно ситуация, ако се нахвърлиш с нож, вместо с пистолет върху ягуар - губиш. Невероятно! Ако КИ не бяха залезли може би щяхме да получим още играеми книги от автора! :lol:

"Много се размножихме..."

- Гадняр към Главния Гадняр в един филм.

15 Май 2012 15:45
Greed
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Джак Блъд #54504
Не го бях чел тоя Джак Блъд като съм бил малък ама не съжалявам - ако всичките му книги са така разбирам защо са го нарочили че не става. Просто няма никаква игра в цялата работа - епизоди по два листа , 4-5 ситуации за цялата игра , прекалено кратки книжки.

22 Юни 2012 02:09
Cesare
Окото на Бога
Окото на Бога
Скрий Още
Получени "Благодаря": 0
Джак Блъд #57736
"Сафари на смъртта" е първата ми книга-игра. Щастливата случайност да не се окаже и последната е фактът, че се бях записал в библиотеката, докато бях на море, та барабар с нея си бях взел и "Пътят на Шангри" на Майндкрайм.

Добре, че не съм давал пари за недоразумението на Блъд : )

17 Юни 2014 10:09
Monevwww's Avatar
Monevwww
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Получени "Благодаря": 792
Джак Блъд #90753
Недоразумение в жанра! Пример за слаби книги-игри и желание на издателите да печелят от посредствени произведения.

17 Юни 2014 10:59
comics_ross's Avatar
comics_ross
Таласъм
Таласъм
Скрий Още
Получени "Благодаря": 262
Джак Блъд #90757
Бяхме деца на по 10-12 г. и за съжаление критериите ни за качество бяха доста ниски, а прагът на търпимост изключително висок.

Като дете си купих „Дуел в дълбините“. Това е и единствената книга от Джак Блъд, която съм чел. Просто останах супер разочарован и не си взех останалите. Самият факт, че той има още 3 издадени обаче е показателен, че не малка част от феновете тогава си купуваха всичко без значение от автора.

Доколкото знам 99% от писмата до "Плеяда" са съдържали само положителни коментари. Т.е. много малко от феновете са се осмелявали да напишат критика или да изкажат недоволство от качеството на дадено произведение.

При това положение учудващо ли е, че автор като Джак Блъд има цели 4 книги-игри и то за сравнително кратък период от време (1995-1996 г.)?

17 Юни 2014 11:59
Лисичков's Avatar
Лисичков
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Получени "Благодаря": 87
Джак Блъд #90760

comics_ross писа: писа:
Доколкото знам 99% от писмата до "Плеяда" са съдържали само положителни коментари. Т.е. много малко от феновете са се осмелявали да напишат критика или да изкажат недоволство от качеството на дадено произведение.

Аз съм им писал поне едно 20 - 30 писма, като почти всички от тях са били критични. :-) Може да съм бил хлапе, но дори и тогава не съм виждал смисъл да пиша хвалебствени писма. Изобщо не съм сигурен, че всички са били така положително настроени, както предполагаш Росене, когато едно 60 - 70% от книгите бяха ужасни.

П.П. С МЕГА нещата дори станах още по - зле, когато почнаха да издават неиграемите стратове..., нали и от там култовото - "Стратовете не са за мързеливци, сами си измисляйте показателите".:grin:

We Are Motörhead And We Play Rock & Roll!

17 Юни 2014 12:17
comics_ross's Avatar
comics_ross
Таласъм
Таласъм
Скрий Още
Получени "Благодаря": 262
Джак Блъд #90761
Любо, съдя от няколкото коментара на авторите, които прочетох в различни форумни теми, а и от това, което съм си говорил с Пепи и Димо. Супер е, че си бил критичен и си отстоявал позиция още тогава. Аз такива писма не съм писал, а просто спирах да си купувам книгите на съответния автор (поредица).

Сетих се за едно мнение на Джордж ("Кой е любимият ви български автор на книги-игри" - 26.08.2011 г.):

gbm писа: писа:
Тогава писма до конкретно издателство пишеха главно хора "фенове" на това издателство и авторите му. Специално в МЕГА идваха много малко критични писма, под 1 или 2%.

• 1
  • 2
  • 3
  • 1
  • 2
  • 3
Форум
/
Книги-игри
/
За книгите-игри
/
За авторите и художниците
/
Джак Блъд
Time to create page: 0.086 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• Какво четеш / прочете последно? А как го намираш? (509 Мнения)
    • в Общи приказки / Литература
    • от Count Monte Kristo
    • 20 Юни 2025 09:30
    • Пълен списък книги-игри - Нова Вълна (209 Мнения)
    • в Книги-игри / За книгите-игри
    • от Вилорп
    • 17 Юни 2025 15:20
    • Дигитализирани заглавия (36 Мнения)
    • в Работилница / Дигитализиране
    • от ringlas
    • 16 Юни 2025 21:47

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg

Общи условия на ползване

Декларация за поверителност