• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Форум, сайт, дейности, общност
/
За форума и сайта
/
Нова версия на форума

Нова версия на форума

• 1
  • ...
  • 4
  • 5
  • 6
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
17 Сеп 2018 22:06
ringlas's Avatar
ringlas
Поддръжка
Поддръжка
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1035
Нова версия на форума #129461

ringlas писа: писа:
...
4.0.11 е обновление с цел подсилване и оправяне на проблеми по сигурността. Подготвя и платформата за преминаването към голямата версия 5.0, която обещава още по-добра архитектура и приятни нововъведения (най-вече за мобилни устройства).
...

Ето, че днес вече минахме към дългочаканата от мен 5-та версия, директно на 5.1!

Ще се сблъскате с леко различен дизайн, така че ще отнеме известно време да се ориентирате кое-къде е, но все още е същата система, така че нещата са близки. Където забелязвате нередности и проблеми ми пишете, за да ги оправям своевременно.

Това е първо стъпало от новата миграция, която извършвам по целия хостинг на сайта. Поетапно предстои да минем към криптирана връзка с SSL и допълнителна защита от DDOS атаки.

Накрая, но не по важност, предстои обновяване и разширяване на всички лицензи за употреба на сайта, за да сме в крак с времето (GDPR и все още неокончателно приетата Article 13).

ВАЖНО! В следващите 48 часа все още се очакват проблеми сред някои хора, които няма да виждат новия форум или ще им се губят цветове и картинки. След изтичане на периода, ще помоля всички да си изчистите кеша, за да се опреснят последните файлове.

Компютърни и мобилни книги-игри от Прайм Геймс
Следните потребител(и) изказаха благодарност: ze BG

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

19 Сеп 2018 20:30
Rahvin's Avatar
Rahvin
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Получени "Благодаря": 594
Нова версия на форума #129474
Абе за чий е нещо да се обновява? Вижте гугъл... всеки път е супер дразнещо, стария дървен форум си беше най добре.... най първия още Ян като беше собственик.

Във време, когато родният ни книжен пазар е узурпиран от пълчища бездарни занаятчии, готови на всичко, за да задоволят и най-ниските масови вкусове, Той не грачи в...

19 Сеп 2018 21:37
ringlas's Avatar
ringlas
Поддръжка
Поддръжка
Скрий Още
Нова версия на форума #129476

Rahvin писа: писа:
Абе за чий е нещо да се обновява? Вижте гугъл... всеки път е супер дразнещо, стария дървен форум си беше най добре.... най първия още Ян като беше собственик.

Рахвине, старата система (най-първата още от при Ян) и тя също трябва да се обновява регулярно. Най-малкото, за да не се хаква от всеки бот, циркулиращ в нета.

Просто в случая с текущата е свързано с повече визуални промени. А защо минахме към единна система за сайта и форума е ставало дума още преди години, когато направих първата миграция.

Сайтът в момента е по-лек и по-надежден с единна система за акаунтите. Иначе като се затлачи се вдига и цената на хостинга, която беше стигнала доста солени висоти. Гугъл прави регулярни обновявания. Днес браузърът ми вече изглежда по-различно. Да, търсачката, която е с лого и един search bar изглежда винаги сходно, но всички хиляди услуги, които предлагат, се променят непрекъснато.

Следните потребител(и) изказаха благодарност: Леден Дракон, sipko1

24 Сеп 2018 23:24
Rahvin's Avatar
Rahvin
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Нова версия на форума #129527
аз говоря само за външния вид, другото не го поставям под въпрос. Явно обаче прогреса е като кожосменяч, видоизменител и прочее... винаги сменят външния вид.

Във време, когато родният ни книжен пазар е узурпиран от пълчища бездарни занаятчии, готови на всичко, за да задоволят и най-ниските масови вкусове, Той не грачи в...

21 Ное 2018 17:06
Rahvin's Avatar
Rahvin
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Нова версия на форума #129882
то разбирам пе 25 човека пишем тук понякога ама тоя вид на форума е потресаващо дразнещ

Следните потребител(и) изказаха благодарност: psicho_lg, George-AL

21 Ное 2018 22:20 21 Ное 2018 22:22 от George-AL.
George-AL's Avatar
George-AL
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Получени "Благодаря": 609
Нова версия на форума #129887
Викторе, извинявай, ама дизайнът на форума в този му вид е всичко друго, но не и надежден. Ти само виж, има тема в която пише която се казва "проблеми с форума" и тя е 17 страници!!! линковете на дигиталните книги спряха да работят, което е изключително неудобство; kolander e писал, че е бил блокиран да пише; ян също не можеше да си влезе в профила; И други проблеми има, не ме карай да ти ги търся. Не казвам, че не трябва промяна, ама в този вид форума очевидно не работи. Една от причините почти да не го използвам в момента е колко е зле. Разбирам, че го плащаш и гледаш цената да е по джоба ти, както и че не си длъжен да правиш това, ама просто не ми хвали дизайн на форум с толкова дефекти - моля те.*
*Дискордът също е ужасяващо тежък - едвам включвах лаптопа от него, а още по-трудно го махнах - беше адски агресивен. О хиляда места го махаха, сто антивирусни пусках, за да има накрая ефект. а докато ми беше на инсталиран компютъра не щеше да включи Уиндоса - десет минути черен екран, толкова тежък бе Дискорда. за лаптопа ми.

Истината ще те направи свободен

21 Ное 2018 23:32 21 Ное 2018 23:35 от ringlas.
ringlas's Avatar
ringlas
Поддръжка
Поддръжка
Скрий Още
Нова версия на форума #129890
Моля, на всеки ще се опитам да обърна внимание и да изгладим нередностите, където могат да бъдат изгладени.

George-AL писа: писа:
Викторе, извинявай, ама дизайнът на форума в този му вид е всичко друго, но не и надежден. Ти само виж, има тема в която пише която се казва "проблеми с форума" и тя е 17 страници!!!
Не съм сигурен дали имаш предвид визията на форума или как е проектиран понеже използваш думите "надежден" и "дизайн". Темата "проблеми с форума" е започната още през 2011 година с проблеми, които отдавна са отстранени или ги няма. Може би е добре да я разчистя и да сложа списък с актуалните проблеми най-отгоре, а останалите мнения да отидат в архива.

линковете на дигиталните книги спряха да работят, което е изключително неудобство;
Временно съм прекъснал линковете към дигитализираните книги докато приключа с всичката работа по сайта.

kolander e писал, че е бил блокиран да пише; ян също не можеше да си влезе в профила;
Нормално е да има хора, които имат проблеми, всеки има различно ниво на умение при работа с компютър, а и самият софтуер се променя непрекъснато, което също води до определени затруднения. Kolander не се е оплакал повторно да има проблем, мисля, че го отстраних още тогава. Ян не се е свързал с мен, въпреки, че ми има Skype, за да му помогна. Имахме миграция на данни преди месец, която доведе до въпросните проблеми. Не е свързано конкретно със самия форум.

И други проблеми има, не ме карай да ти ги търся. Не казвам, че не трябва промяна, ама в този вид форума очевидно не работи. Една от причините почти да не го използвам в момента е колко е зле. Разбирам, че го плащаш и гледаш цената да е по джоба ти, както и че не си длъжен да правиш това, ама просто не ми хвали дизайн на форум с толкова дефекти - моля те.*
Форумът работи, хората имат достъп до него, публикуват мнения, използва се. Каквито проблеми са се появили гледам да ги оправя, останалите са в процес на изчакване. Хубаво е да изброиш нещата ако нещо съм пропуснал и не съм написал, че се работи по него.

*Дискордът също е ужасяващо тежък - едвам включвах лаптопа от него, а още по-трудно го махнах - беше адски агресивен. О хиляда места го махаха, сто антивирусни пусках, за да има накрая ефект. а докато ми беше на инсталиран компютъра не щеше да включи Уиндоса - десет минути черен екран, толкова тежък бе Дискорда. за лаптопа ми
Дискорд е външна програма с милиони потребители в целия свят. Подобна на Skype, Viber, WhatsApp и т.н., но за разлика от тях е точно за гейминг общностни като нашата. Не мога да ти помогна за проблемите, които описваш, че имаш с нея, трябва да се обърнеш към нейния екип.

то разбирам пе 25 човека пишем тук понякога ама тоя вид на форума е потресаващо дразнещ
Рахвине, съжалявам, че не ти харесва системата, но върши работа. Не виждам какво толкова те дразни, а и това вече опира до персонални предпочитания.

22 Ное 2018 00:18 22 Ное 2018 00:26 от George-AL.
George-AL's Avatar
George-AL
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Нова версия на форума #129891
Викторе, мисля че съм бил достатъчно ясен, но в случай, че не съм - в тази версия форумът има много повече бъгове, отколкото в предишната. Не искам да се ловя за всеки отделен случай, сигурен съм че имал обяснение, и че правиш всичко необходимо, но не е нормално да има 17 страници по тема "проблеми с форума". Може да е имало такава тема и преди, но сега тя очевидно набра скорост.* Очевидно, че форумът създава проблеми в този си вид, не казвам, че ти си виновен, просто мисля, че това не е адекватната визия.
може да не е свързано със самия форум, но е странно, че на стария форум нямаше толкова проблеми. За човек който не е програмист впечатлението е, че форумът прави белята.
Имам Скайп и никога не ми е правила такива проблеми като Дискорд. Както и да е не искам да коментирам Дискорда или чата, коментирам основно форума. Пак казваме, убеден съм, че влагаш сърце и душа в него, но моля те не го хвали, защото в този си вид, няма какво да му се хвали.
* последните 4 страници на темата "проблеми с форума" за направени за няма и 2 месеца, а преди това 13 страници - за 5 години. Не знам кой форум е бил по-добър, знам кой е събрал по-малко оплаквания.

22 Ное 2018 00:54
sycamore_bright's Avatar
sycamore_bright
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 227
Нова версия на форума #129892
George-AL, хубаво е, когато имаш някакво питане/оплакване, да опишеш по-конкретно проблема си. Не знам какво очакваш да ти се отговори, когато казваш "Не искам да се ловя за всеки отделен случай" и после "Очевидно, че форумът създава проблеми в този си вид". Освен оплакването ти, че линковете към дигитализираните книги не работят (за което ти се даде адекватен отговор), не видях нещо друго конкретно теб да те затруднява, а по-скоро някакво генерално мрънкане. Колкото до Дискорда, проблемът определено е "в твоя телевизор".
Следните потребител(и) изказаха благодарност: comics_ross

22 Ное 2018 09:42 22 Ное 2018 09:46 от Вилорп.
Вилорп's Avatar
Вилорп
Premium Member
Premium Member
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1183
Нова версия на форума #129893
<извън темата>
Дискорда си има доста трески за дялане като ограничението в големината на поста или пак ограничения в размера на прехвърляните файлове. При игри от 60 гигабайта в дискорда има ограничение от 5 меги за файл.
Допълнително преводите които се правят в него са тотално неглижирани или поне за не толкова масови езици като българския.

Да си изплача и за болката по дискорда.
</извън темата>

И една фактологическа забележка: първия пост в настоящата тема е от 2016-та, а защо се немасва темата Проблеми с форума в Нова версия на форума това само един Аз знае и личния му терапевт Рос

Цвят за модериране
Линк към каталога с дигитализирани книги
knigi-igri.bg/forums/digital-gamebooks/4...italni-proizvedeniya - нови книги

22 Ное 2018 11:46
ringlas's Avatar
ringlas
Поддръжка
Поддръжка
Скрий Още
Нова версия на форума #129894

Викторе, мисля че съм бил достатъчно ясен, но в случай, че не съм - в тази версия форумът има много повече бъгове, отколкото в предишната. Не искам да се ловя за всеки отделен случай, сигурен съм че имал обяснение, и че правиш всичко необходимо, но не е нормално да има 17 страници по тема "проблеми с форума". Може да е имало такава тема и преди, но сега тя очевидно набра скорост.* Очевидно, че форумът създава проблеми в този си вид, не казвам, че ти си виновен, просто мисля, че това не е адекватната визия.
може да не е свързано със самия форум, но е странно, че на стария форум нямаше толкова проблеми. За човек който не е програмист впечатлението е, че форумът прави белята.
Имам Скайп и никога не ми е правила такива проблеми като Дискорд. Както и да е не искам да коментирам Дискорда или чата, коментирам основно форума. Пак казваме, убеден съм, че влагаш сърце и душа в него, но моля те не го хвали, защото в този си вид, няма какво да му се хвали.
* последните 4 страници на темата "проблеми с форума" за направени за няма и 2 месеца, а преди това 13 страници - за 5 години. Не знам кой форум е бил по-добър, знам кой е събрал по-малко оплаквания.

Както и сега си пишем и темата набъбва като страници, така и онази тема. Това не значи, че има повече проблеми, а просто, че има повече дискусия помежду някой проблем. Освен това с каква степен на критичност са проблемите? Бъговете се класифицират - критичен, блокиращ, козметичен и т.н. Така че, на техническо лице ако искаш да докажеш нещо, е редно да седнеш и да си направиш труда да опишеш проблемите си, иначе просто си лаладжийстваме.

Нормално е, ти си потребител, изпитваш някакви затруднения, приписваш ги на форума, виждаш някой друг и той се оплакал, затвърждаваш си мнението, че си прав и после вече е трудно да те обори човек каквито и доводи да ти дава насреща.

Октомври 2013-та година направих първия голям ъпдейт по визията на сайта, а скоро след това вкарах старият phpbb форум в рамките на сайта визуално (knigi-igri.bg/articles/news/item/new-site-knigi-igri-net). Имаше проблеми, отстраниха се.

Февруари и март 2016-та година направих много голяма миграция, за да слея форума и сайта в едно - knigi-igri.bg/articles/news/item/knigi-igri-bg-new-forum Първоначално при смяната на системата имаше бъгове, бяха отстранени, после всеки си е ползвал форума нормално.

Сега работя активно по сайта от октомври насам. Направих голяма миграция на целия сайт, която доведе до проблема на Ян и Колендер. Форумът е с леко обновена визия, по която има още неща за изчистване, но нищо кой знае какво. Като приключа до края на годината с работата, ще спра да размътвам водата и ще се поуспокои повърхността отново, както и при предишните пъти.

Това са все пак години на поддръжка и наблюдения. Редно е да изброиш конкретни примери, които все още не са отстранени и НЕ СЪМ казал, че работя по тяхното отстраняване, за да мога да ги включа в списъка си и да ги оправя вместо да ми "нареждаш" на общи основания и впечатления системата :)

Следните потребител(и) изказаха благодарност: comics_ross

22 Ное 2018 17:03
Rahvin's Avatar
Rahvin
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Нова версия на форума #129895
Конкретно. Къде е бутона, прочети своите мнения.
Конкретно. Защо постоянно пише колко мнения има понтемата и ми ги дава нови, като примерно има 336 мнения едва ли не нови.

22 Ное 2018 17:40
ringlas's Avatar
ringlas
Поддръжка
Поддръжка
Скрий Още
Нова версия на форума #129897

Конкретно. Къде е бутона, прочети своите мнения.
Конкретно. Защо постоянно пише колко мнения има понтемата и ми ги дава нови, като примерно има 336 мнения едва ли не нови.

Отиди си на профила (knigi-igri.bg/forums/profile/376-rahvin). Мненията и темите, в които си писал, са ти отдолу в таблица. Като кликнеш върху заглавията им, ще те отведе вътре в темата, мисля, че до последното мнение в нея (ако имаш повече от 1).

Не разбирам втория ти въпрос за кои точно нови мнения става дума.

22 Ное 2018 21:52 22 Ное 2018 22:13 от George-AL.
George-AL's Avatar
George-AL
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Нова версия на форума #129900
Викторе,
Естествено че както си пишем набъбва темата „проблеми с форума”. Въпроса е, че през последните два месеца има небивало голям брой хора, някои от тях – по няколко пъти. Psiho, Вилорп, Xsmind, Colander,Пешката от името на Ян,, Alamo, Рахвин и още хора, но не запомних на всички имената…май видях и Мери някъде, че се е жалвал... Няма значение
Въпросът е, че когато толкова много хора се жалват за толкова кратко време (ние сме 25 човека, а близо една четвърт са „изревали” за два месеца) явно има проблем. Не искам да влизам във всеки частен случай, защото винаги може да се намери оправдание.** Нито искам да анализирам степента на критичност и да се хващам за глупотевини. Степен на критичност – според кого? Това което за теб е ниска степен, за мен може да е висока степен. Не гледам този фактор, гледам, че има много оплакали се как работи форума и те помолих да не се хвалиш колко е надежден. Ти ми казваш, че ще оправиш проблемите до края на годината. Щом ще ги оправиш (бъдеще време) значи признаваш, че има проблеми, т.е. няма как форума да е надежден. За това беше цялата работа – да не се хвалиш с нещо което не е за хвалене

Сикамор,
Изказването ти за Дискарда е супер грубиянско* и не мога да замълча. Имал съм външни платформа като Скайп, работя и с Фейсбуук – никакъв проблем. Един път пуснах Дискорд и започнаха проблем след проблем. Но дори да беше в моя телевизор проблемът – вие трябва да мислите за такава платформа която е най-олекотена и ще пасне на възможно най-голям брой „телевизори”, особено при такъв малък форум. Честно казано не мога да разбера каква е тази мания по външни чатове, когато сме 25 човека на кръст, а старият вътрешен чат вършеше добра работа.
За форума – пуснал съм само едно от оплаквания си в тази тема, защото считам че моите оплаквания са част от по-голям проблем и не искам да навлизам в детайл да изброявам на всеки оплакванията. Аз имам три оплаквания – за линковете на книгите игри; за това че като пиша на някой които има ник на кирилица излизат маймуни; за това че входа за лога е заврян на никакво място и всеки път трябва да го търся. И това при положение че почти не влизам. Ако реша да бета-тествам ще открия сума ти проблеми. Kolander също се е оплакал 3-4 пъти, а има поне още 6-7 души които са се оплакали – някои по 2 пъти. В този ред на мисли съм казал само най-същественото си оплакване, но ако исках мога да ви залея оплакване, защото по платформата има много какво да се донастройва.
Прави ми впечатление че не правиш разлика межу „оплакване” (мрънкане) и оплакване (критика). Нека ти кажа – когато една четвърт от форума за два месеца се оплакват това е критика.

Нямам идея, дали ще се вслушате в съвета ми. Правя го от сърце, надявах се да подобрите нещо. Вие ако искате си трошете главата.

П.С. спестих си един куп заяждания, именно с цел да не бъдат мрънкане, а не че няма за какво да се хвана.

* "проблемът е в твоя телевизор" - теб определено никога няма да те поканят на гости у Кралицата на Великобритания

**не исках да те вкарвам в обяснителен режим, за дефектите на форума, а те помолих да спреш да се хвалиш, че умря циганката. Ясно, не възприемаш какво ти говоря, затова спирам дотук, за да не се караме.

23 Ное 2018 11:27
ringlas's Avatar
ringlas
Поддръжка
Поддръжка
Скрий Още
Нова версия на форума #129904

и ми казваш, че ще оправиш проблемите до края на годината. Щом ще ги оправиш (бъдеще време) значи признаваш, че има проблеми, т.е. няма как форума да е надежден. За това беше цялата работа – да не се хвалиш с нещо което не е за хвалене

Джордж, това, което се опитах да ти кажа и в предния пост, е че проблемите и бъговете от последните 2-3 месеца са ПРЯКО вследствие от това, че ръчкам по сайта. Казах ти 2 или 3 пъти, че е нормално и ОЧАКВАНО да излизат проблеми (но няма как да предвидя къде ще се проявят) и затова ги записвам и гледам да ги оправя като стигна до тях. Затова има тема Проблеми с форума, за да може ако някой има проблем, да се оплаче, аз да разбера и да го отстраня.

Казах ти, че като приключа, ще се нормализират нещата.

Потрай бабо за хубост, както е казал народът. Междувременно най-полезното нещо от разговора е:

Аз имам три оплаквания – за линковете на книгите игри; за това че като пиша на някой които има ник на кирилица излизат маймуни; за това че входа за лога е заврян на никакво място и всеки път трябва да го търся.

Другото са мрънкания, въпреки, че пишеш, че не са, а не съвети и не нещо конструктивно.

П.С: Discord е добра и изключително подходяща програма.

П.П.С: Само в Discord има 63-ма потребители от форума, отделно на сайта влизат повече от 100-150 ежедневно, белкем спреш да повтаряш до откат, че сме 25. Наблюденията ти са силно спекулативни.

• 1
  • ...
  • 4
  • 5
  • 6
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
Форум
/
Форум, сайт, дейности, общност
/
За форума и сайта
/
Нова версия на форума
Time to create page: 0.083 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• Корици на несъществуващи книги-игри (38 Мнения)
    • в Книги-игри / За книгите-игри
    • от Yann Gamgee
    • 13 Юни 2025 16:40
    • Дигитализирани заглавия (31 Мнения)
    • в Работилница / Дигитализиране
    • от Yann Gamgee
    • 13 Юни 2025 11:52
    • Пролетен панаир на книгата 2025 г. (26 Мнения)
    • в Събития, конкурси и инициативи / Събития
    • от Efix7
    • 12 Юни 2025 15:46

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg

Общи условия на ползване

Декларация за поверителност