• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Книги-игри
/
За книгите-игри
/
Залезът на Новата вълнa...

• 1
  • 2
  • 3
  • ...
  • 24
  • 1
  • 2
  • 3
  • 24
19 Мар 2020 22:37
Mindcrime's Avatar
Mindcrime
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 486
Залезът на Новата вълнa... #135024
То и аз нямам нищо общо с оттеглянето на Козия, ама принципно е трудно и за пишещия, и за Управата да проверяват фактология. Да не говорим да преценяват дали е злонамерена грешката:cheer:

За да добие популярност книга-игра, трябва да е на провокативна, популярна тема. В това отношение няма особено желание за такъв пробив от никой автор и от никое издателство.
И, разбира се, казаното от Торо в абзаца "За да пробие една книга..."

Hater
A label that some people apply to anyone who disagrees with them on any subject. Such name calling is designed to discourage critical and independent thinking, and prevent full inspection of bogus ideas and beliefs. Use of the term hater is rampant on the internet.
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Bob Moran

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

20 Мар 2020 02:44 20 Мар 2020 02:46 от George-AL.
George-AL's Avatar
George-AL
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Получени "Благодаря": 591
Залезът на Новата вълнa... #135027
Не знам какво намра Торо за грешна фактология, но желанието за триене показва страх от истината. То не ме изненадва, аз съм обществен враг номер 2 (след Уейн) и това ме ласкае - явно съм значим във форума.

Първо – Козия – лично ми е казвал, че има проблем с отношението на ММ в този форум към другите потребител (например Виолета) и с това че управата не взима меркии, затова е напуснал. В този смисъл смятам, че с бездействието си сте го принудили да напусне.
Второ – Уейн – не беше само „леко пипнал”. Сонора идеята бе да има нови епизоди, нови илюстрации, корицата да се пипне да се сменят неща от текста на старата Сонора. Т.О.Р.Н.А.Д.О 6 в основната си част ще се състои от разказите-игри на ММ, както и от неговият разказ „Принцпи на оцеляване”, които вече са излезли на бял свят. Окей може да се прерботят, може да им нови разкази от Торо. но книгата не е радикално нова. Дотук фактологията ми е вярна!
По въпроса СКИ – когато съм питал Никсата, още на първия панаир на който прсъствах кой конкретно влиза в СКИ, той ми е казвал, че „обективно погледнато всички сме СКИ, защото всеки от форума прави нещо” Пак той ми е казвал, че тъй като почти всички от форума са автори няма истинско деление, между хората във форум по-скоро е регистрирал дружеството, за да отговаря на формалните критерии. Много добре помня този отговор, защото два пъти съм го питал и не получих смислен отговор, а отговор беше в стил "СКИ - това е целият форум. Регистрирал съм марката просто за да спазя административните формалности през законодателството". Хаде сега Торо трий ме!
А фенските книги-игри изобщо не ги броя – те са предназначени за една малка групичка от хора, с тях не може да се популяризира жанра- Разговора тръгна от популяризирането на жанра
П.С. очаквах модерацията - какво друго да очаквам от модератори, които не понасят грам критика променят теми през час. Честно казано тя искрено ме забавлява. Направо предлагам доживотен бан.
П.П.С. "и това вече са двойни стандарти, но ги заслужаваш." - уха - и сега няма бан за Торо, за използване на квалфкация, плюс двойни стандарти и отправяне на заплахи? Дори и Садам Хюсеин да бях, не заслужавам двойни стандарти, а ако някой призовава за двойни стандарти трябва получи наказание, защото нанася вреда на книгите -игри.

Благодарност на Торо, че е загрижен да се ни хабя постовете, но уви - ще го разочаровам - 4 пост

Истината ще те направи свободен
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Mindcrime

20 Мар 2020 06:17
Sando
Духът на Прерията
Духът на Прерията
Скрий Още
Получени "Благодаря": 69
Залезът на Новата вълнa... #135028
Бан за Торо, че се връзва на поредните малоумни и неадекватни простотии на Жоржал.
Такъв е пътят, както казват един герой и неговите ортаци от една далечна галактика.

20 Мар 2020 07:43 20 Мар 2020 08:41 от kiril_ps.
kiril_ps's Avatar
kiril_ps
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Получени "Благодаря": 800
Topic Author
Залезът на Новата вълнa... #135029
Отговори по контрааргументите на Вилорп:
kiril_ps писа: 1. ИККИ - къде е? - Продължава да развива дейност с ежеседмични промоции, а поне 5-6 книги-игри си чакат реда да бъдат пуснати в печат и качество което заслужава всяка книга-игра
- разбирам чувството ти за хумор - Валенс 5, АнП 4...
2. СКИ - прехвърлиха КИ към Артлайн, издателство, което надали знае кой е Джейми например. - не е и нужно да знаят кой е Джейми щом са се наели с това да разтоварят Торо от голяма част от нещата които той движеше.
Че и замалко да няма щанд, ако не беше Ефикс и други опълченци. - Щанд така или иначе щеше да има, но е похвално това, че общността се събра и жргоншзшро, та да отмени някой от вечните дежурни.
Като че ли ентусиазмът при тях вече не е със същия заряд. Да, все още се трудят, но цифрите говорят - Парадокси ( кратка) и ПГ, нищо друго през 2019. - Има както дебели книги (Проблясък) така и тънки книги (Съновидение), дебелината не определя качеството и положените усилия. ПГ пък си излиза редовно. Отделно от тях се включиха няколко други големи и малки издателства, а фенските инициативи бележат своеобразен връх.
Да, имаме и други издателства, включили се в издаване на КИ през 2019г., но моето усещане е, че ще остане единичен случай, без планове за бъдеще. Фенските инициативи са крайно ограничени като разпространение - едва ли не някой в квартала е написал КИ на тетрадка и я разпраща на аверчетата.
3. Неделчо Богданов заряза писането на КИ и се отдаде на писане на фентъзи епос. - Може би нямаш последния брай на списанието, но там има нова книга-игра от него, така че това твърдение не е коректно.
Да, има нова КИ, но твърдението ми си остава вярно. Пре 2020г. Неделчо не пише КИ, а фентъзи трилогия.
4. Списанието - въпреки подобренията, въпреки големия обем, така и не отиде в книжарниците или другаде, освен на панаирите или легаси. - Доста от нещата в него не са достатъчно „легални“, за да излязат по книжарниците, все пак деветдесетте години отминаха. Въпреки това ако се събере брой с разрешение за пачат на всички материяли новите ни приятели от Артлайн могат да бутнат едно рамо с разпространение по книжарниците.
Ако, ако...с ако можем и до Марс да прелетим. Силно се съмнявам Артлайн да се загрижат за разпространението на Списанието. Не е ли фенската мощ - другото е само любезни и вежливи пожелания.
Така и не видяхме нещо БГ в него, което да ни очарова като Жертвоприношението. - Тук въпросът е до голяма степен до вкус. Снарг, тесерактите, новата мистирия от Неделчо...
А и Уиндахмър го няма вече. - Това как влияе на втората вълна у нас освен че на негово място се появиха нови конкурси?
Откъде ще превеждаме за Списанието, ако го няма Уиндхамър? От Файтинг Фантазин - айде стига.
5. Котарака - след Абаносовия нищо не се случи. Колко години минаха от написването му... не ми се брои. Ясно е. - то и след нарциса минаха много години преди да излезе Абаноса, а ледената цитадела излезе с едни 20+ години закъснение въобще нямам да споменавам Калоян. Проекти които са отложени за определено време е имало както преди така и сега.
Котарака положи началото, той е нещо повече от някоя си незавършена поредица КИ. С него, ние феновете, свързваме Новата вълна.
6. Разколът в чата - няма как това да не допринесе за загниването в комуникацията между феновете. - чата е улеснение за комуникацията, а и не е казано че всички трябва да са в едни общ канал за да си комуникират помежду си.
Разбира се, могат да си чатят, телефонират, скайпят. Но чатът за КИ би трябвало да е място, където всички фенове на КИ са се събрали за да общуват, нещо като Мегдана на селото.
7. Корона вирус и евентуална икономическа криза - Както каза Ефикс - „това е повод да си седим в къщи, да пишем нови книги, да четем излезлите, да обрапотваме тези които отиват за печат...“. Колкото до икономическита криза - те са циклични, а и нека първо дойде.
Чакаме, ще видим, дано да не дойде.
8. ММ така и не пусна нещо след ОЗ, ако и през 2020 не пусне...може да стане през 2025. - Тази година със сигурност ще излезе нещо от него. Това го гарантирам.
Торнадо е КИ от старата вълна. Колкото и да я месим и печем, си остава Торнадото от 90-те.
9. Форумните конкурси - няма място за сравнение с 2012. - Тука си абсолютно прав! Има много повече конкурси за книги-игри отколкото през 2012-та.
Това като книгоиздаването - повече книги с по 100 бройки тираж, а не като едно време с по-малко книги с многохиляден тираж. Можем и 20 конкурса да обявим, ако е само за бройката. Аз имах предвид съвсем друго.
10. Незавършени поредици - даже не ми се изброяват. - Както в старата така и в новата вълна.
Много са завършените поредици в Старата вълна.
Как ще познаем, че е дошъл краят? Най-вероятно няма да е така ясно изразен, като при Първата вълна, а ще затихне постепенно и ще е трудно да се определи границата. Дали ще се превърнем в газови лампи в епохата на лед светлини, дали ще стискаме носталгията, фенщината в нас до сетния си дъх...само един Торо знае. - Тук щях да ти пусна линк за цената на газовите лампи които са много по скъпи от лед светлините, ама ще те оставя да потърсиш сам.
Може би са скъпи, защото са рядкост - т.е. никой, освен задоволяващ странна нужда човек, не ги ползва.

knigi-igri.bg/shop/
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Асен, George-AL

20 Мар 2020 07:58
kiril_ps's Avatar
kiril_ps
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Topic Author
Залезът на Новата вълнa... #135030
Отговори на Ефикс:

1. ИККИ - къде е?
Уейн беше "жив клон" от "дървото" наречено Новата вълна, което беше "отрязано". Той е там, където е било "захвърлено" на пътя. Сега, дали ние искаме отново да го вдигнем и изтупаме от прахта, това зависи само от нас.
Според мен си зависи от самия Уейн. Никой не му пречи да издаде АнП2.

2. СКИ - прехвърлиха КИ към Артлайн
Не е имало опълченци - аз и няколко човека помогнахме на "ветераните" да си починат един панаир. Разреденото ПГ говори за липса на качествени произведения, които обаче са в пряка връзка със "свежата кръв" автори във форума. Някой трябва да ги приеме, да им каже една добра дума и т.н.
Искаш да кажеш, че се е натрупала умора? Това казвам и аз, но с други думи.

3. Неделчо Богданов заряза писането на КИ и се отдаде на писане на фентъзи епос.
Това пък в каква връзка е? То и аз междувременно пиша и неинтерактивна проза.
Неделчо в момента не пише КИ? Това мисля, че е важно, особено след 5 КИ с неговото име на корицата.

4. Списанието
Последния брой е най-големият брой, който някога е бил издаван. Линията на развитие е нагоре, а "ходенето" по книжарници е свързано с прибиране на 40-45% от коричната цена. Защо да го правим? Новия Ринглас може да се закупи само online, тъкмо заради тази цел.
Списанието никога не е целяло печалба, а достигане до повече грамотни и интелигентни читатели.

5. Котарака
Торо не може да огрее навсякъде - досега в Новата вълна са се изявили две дузини автори и се издават други неща.
Навсякъде? Торо огрява на много места, даже и при настолни игри. Котарака положи началото на Новата вълна, той не е коя да е КИ, не е "навсякъде". Той е крайъгълен камък за Новата вълна (по мое мнение).

6. Разколът в чата
Това да има много канали, не е проблем и лесно може да се реши - виж в предложените от мен мерки по-долу.
Няма да коментирам, защото темата е взривоопасна.

7. Корона вирус и евентуална икономическа криза
Когато някой вижда проблем, аз виждам възможност. След епидемията и икономическите последици, много издателства няма да издържат и ще фалират. Това е възможност да завземем още по-голяма пазарна ниша. Дори и забити на щанд 439 в НДК доказахме, че имаме наша публика. Представи си да сме някъде в центъра на третия етаж и половината издателства да ги няма....
Тук нямам какво да отвърна. Да, прав си, не съм го поглеждал от тази страна.

9. Форумните конкурси - няма място за сравнение с 2012
През 2020 имаме следните конкурси за момента - постоянния за ПГ9, безименния на Картача, ограничителния на Джордж. Очаква се поне още един, така че 4 конкурса са повече от достатъчни според мен.
Конкурси има, автори?

10. Незавършени поредици - даже не ми се изброяват
Това в каква връзка е? Както Вилорп посочва, такива има и в Първата вълна.
Проблемът е, че като ли незавършените са повече от завършените.

Модерация на поста. Съдържанието е отцепено и преместено в съответния раздел.

Как ще познаем, че е дошъл краят?
Лесно - като няма вече ПГ и списание за КИ. Но за да ги има, трябва в тях да се влее "свежа кръв", които с нови произведения и идеи да продължат развитието на жанра напред.
Така е - без ПГ, ПГП и Списанието Новата вълна ще я няма.

kiril_ps, демографският срив не е от вчера, а от последните 25+ години и точно, когато беше най-зле, Новата вълна изгря ...
Проста математика - през 2011 имаме 10 потенциални читатели, през 2020 са 7.

knigi-igri.bg/shop/
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Асен

20 Мар 2020 09:51
nixata's Avatar
nixata
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1273
Залезът на Новата вълнa... #135034

George-AL писа: писа:
По въпроса СКИ – когато съм питал Никсата, още на първия панаир на който прсъствах кой конкретно влиза в СКИ, той ми е казвал, че „обективно погледнато всички сме СКИ, защото всеки от форума прави нещо” Пак той ми е казвал, че тъй като почти всички от форума са автори няма истинско деление, между хората във форум по-скоро е регистрирал дружеството, за да отговаря на формалните критерии. Много добре помня този отговор, защото два пъти съм го питал и не получих смислен отговор, а отговор беше в стил "СКИ - това е целият форум. Регистрирал съм марката просто за да спазя административните формалности през законодателството". Хаде сега Торо трий ме!

Ако можех, аз щях да те изтрия!

Това е някаква абсолютно извратена интерпретация на казаните от мен неща. Регистрирал съм СКИ, за да може дейностат по издаване на книги и участия по панаири да става през юридическо лице и да има някаква представителност, както и всичко да си е законно откъм печат, разпространение и т.н. Не съм казвал нищо от това, че "почти всички от форума са автори няма истинско деление, между хората във форум" и ""СКИ - това е целият форум.". В СКИ сме аз, Торо и Лисичков. Винаги е имало хора от форума, които са помагали на СКИ - участия, хамалстване, превоз и т.н. Нямам идея дали са се асоциирали, че те са СКИ или просто са искали да помогнат на кажи-речи единственото в даден момент издателство за книги-игри. При всички случаи съм им ужасно благодарен.

И за да съм по-ясен - СКИ не си ти, Рахвин, Уейн и ... много други. Надявам се сега отговорът ми да е бил достатъчно смислен.Ако не е - винаги може да му придадеш свой собствен смисъл според възможностите ти.

I've seen 'em come; I've watched 'em go,
Watched 'em rise, witnessed it and watched 'em blow.
Watched 'em all blossom and watched 'em grow.

It's all the same shit all across the globe.
I just sit back and watch the show.
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Mindcrime, kiril_ps, Rahvin

20 Мар 2020 09:52 20 Мар 2020 09:54 от kiril_ps.
kiril_ps's Avatar
kiril_ps
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Topic Author
Залезът на Новата вълнa... #135035
Проблемите на новата вълна са проблемите на литературата по принцип. Има много и по-лесно достъпни забавления, които отнемат голяма част от потребителите на "книги". Слагаме фокуса върху България - пазарът е малък, можем да кажем за малко автори и книги, че са цъфнали и вързали - една на 100 излезли е истинска успешна (субективно понятие, не знам каква е дефиницията за успех на книга в тази тема). Една на 1000? Интересно е какъв процент правят продажби над 5000 тираж, примерно.
Да, прав си, по отношение на по-лесно достъпни забавления.
Да, говоря за Новата вълна в България, а не в световен план. Ако разсъждавам егоистично - "не ме бъркат КИ на български, нали мога да си чета от Амазон на английски."
Дефиниция за успех - КИ да достигнат до колкото се може повече читатели, а не до "масата", дето зяпа турски сериали. Да подкладем интерес към интерактивния жанр у интелигентните хора, който да бъде колкото се може по дълготраен, а не мимолетна прищявка. Да, знам, това са общи приказки, но пътят на дедукцията е от общото към частното :)
Продажби - за мен успех е една КИ да стигне и до 200 души, стига в тях да се запали интерес към интерактивния жанр. Ясно ми е, че не може да се сравним с Венета Райкова. Пак казвам, не толкова голямата маса е цел, а "живец", "ентусиазъм", "интерес" у грамотните хора.

Но такъв ни е пазара, такива са ни и феновете - някой ако е виждал по-добри в България и знае как да изгради такова общество, нека го направи.
Да, Ян с помощта на Вилиан и Котарака на Ал Торо го направиха през 2011г. :)

knigi-igri.bg/shop/
Следните потребител(и) изказаха благодарност: dechoto, George-AL

20 Мар 2020 11:04 20 Мар 2020 11:08 от Nedelcho Bogdanov.
Nedelcho Bogdanov
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 438
Залезът на Новата вълнa... #135037
Върнете Уейн, помилвайте го!
Ето и реални предложение за кампания за подем на жанра:
1. Ако върнете Уейн, обещавам да напиша книга-игра и през 2020 (и то обемна) Така ще решим 2 точки от проблемните.
2. Майндкрайм да загърби гордостта си и да приеме предложението на Ефикс, двамата заедно да поработят по проекта на Ефикс, така ще се зарови томахавката между сепаратистите и останалото звено от форума.
3. Дайте шанс на всеки да гласува за Златна Никса.

пп: и моля ви, оставете Лорда намира! В интерес на истината до днес и аз не знаех кои са СКИ! Мислех, че са Торо, Никола и Никсата (че и още няколко човека)
Когато наричаме Скиорите се има предвид всички, които стоят ежегодно зад ПГ (тук се включват и Лонгшот и Анардил, както и всички автори на ПГ, които сляпо и единствено защитават ПГ, и никога не коментират нищо друго)

ппп: Никса, твоят отговор за СКИ е юрисдически. Не разглеждаме кой е собственик на дружеството, то е все едно да кажеш, че Google са двама човека!

Дон Мон и Отново заедно - бестселърите на новата вълна. Търсете ги в книжарниците! "Страхотно четиво - вестник Труд" "Чел съм и по-добри - Джордж Ал"
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Асен, kiril_ps, dechoto, George-AL

20 Мар 2020 12:31
Mindcrime's Avatar
Mindcrime
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 486
Залезът на Новата вълнa... #135040
Неделчо, да напишеш още някоя глупост вероятно няма да ти е проблем. По-добре сложи на масата нещо по-предизвикателно, примерно да намалиш употребата на думи по неправилен начин, защото не познаваш значението им.

Не знам тролене ли е твоето, сталкване ли е да подмяташ от време на време тази глупост за "Майндкрайм да загърби гордостта си и да приеме предложението на Ефикс, двамата заедно да поработят по проекта на Ефикс". Аз го усещам като поредната твоя тъпотия, т.е. нормално за теб държание. И без това рядко чувам от теб нещо смислено, не ме изненадва.
Предложение на Ефикс да поработя по негов проект може да се сравни с това аз да предложа на Клоп да поработи по мой футболен проект. Надявам се да не ми е отправял такова предложение, а всичко да е твоя измислица.

Hater
A label that some people apply to anyone who disagrees with them on any subject. Such name calling is designed to discourage critical and independent thinking, and prevent full inspection of bogus ideas and beliefs. Use of the term hater is rampant on the internet.
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Nedelcho Bogdanov

20 Мар 2020 13:24 20 Мар 2020 13:31 от Nedelcho Bogdanov.
Nedelcho Bogdanov
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 438
Залезът на Новата вълнa... #135042
За какво тролене и сталкване говориш? Човек да не те спомене теб и веднага те троли или сталква, иначе обяснява снощи на Никсата как се пише Баба Ванга. Това твоето хленчене е двоен стандарт, който не увира в интелигентната ти тиква.
Иначе приеми, че има еклектика в мисленето между двама ни; аз съм тъп - ти си умен, не си хаби думите да ми се обясняваш, един друг пак по-тъп от теб е казал (няма да ти казвам кой е, защото всичко знаеш): Който мълчи пред този, на когото трябва да се помогне - губи човека; който се обяснява на неподходящ човек - си губи думите.

Когато съм фактологически прав, не мога да бъда обвиняван в измислици или тролене. По памет помня, че някъде Ефикс ти предложи да му погледнеш футболния проект и ти му отказа. Как сега излезе, че нямало такова нещо, а аз съм си измислял? Да не би да злословиш в момента, с цел да подтикнеш управата да ме банне?

Дон Мон и Отново заедно - бестселърите на новата вълна. Търсете ги в книжарниците! "Страхотно четиво - вестник Труд" "Чел съм и по-добри - Джордж Ал"
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Асен, kiril_ps, George-AL

20 Мар 2020 14:00
Rahvin's Avatar
Rahvin
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Получени "Благодаря": 585
Залезът на Новата вълнa... #135043
Уейн надали ще пропише пак тука, но знае ли човек.
Благодаря Никса пе официално ми каза че не съм част от СКИ иначе се бях притеснил от изказването на Джордж, пе всички сме били СКИ.
Най смешното е че си мислите че правите големи работи за КИ а всъщност за мен не е така. Имате някой добри попадения, но сте събратя на Сим Николов за мене.

Във време, когато родният ни книжен пазар е узурпиран от пълчища бездарни занаятчии, готови на всичко, за да задоволят и най-ниските масови вкусове, Той не грачи в...

20 Мар 2020 15:01 20 Мар 2020 17:46 от Ал Торо.
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 2007
Залезът на Новата вълнa... #135045

Най смешното е че си мислите че правите големи работи за КИ а всъщност за мен не е така.

Рахвин, най-смешното може за теб да е това, всеки с чувството си за хумор, а останалите бих заложил, че просто не ги интересува всъщност за теб как е. Цифите говорят - брой дебюти, езици от които е превеждано, представени автори, издадени произведения, общ обем, количество грешки спрямо обема. Иначе субективната оценка за едно или друго произведение си е валидна - всеки си има мнение за това, но не виждам как е миродавна оценка за дейност, не бих ползвал и моята субективна оценка за качеството за това.

Джордж Ал, на теб може да не ти прави впечатление, че нищо, което съм казал, не е свързано с мнението ти по въпросите или с прогнозите ти. Като цяло няма лошо всеки да има и прави такива. Аз имам против неадекватните изказвания на лъжливи факти, които са безспорни извън твоята глава и съм посочил.

За вас двамата съществува някаква илюзия за цензура на "неудобни" мнения, но такава никога не е имала. Модерацията във вашите случаи е свързана с неадекватността и понякога откровенните лъжи в постовете ви, много по-рядка от хигиеничния минимум според мнозина, но тъй като не можете да осъзнаете сами тези факти, за вас остава да потърсите причината за модерацията другаде. На мен пък ми е смешно като пишете за какво сигурно ще ви баннат и как пък за нещата, за които сте банвани никак не ви става ясно къде сте сбъркали. За съжаление не виждате и че по-критични от вашите мнения и прогнози продължават да стоят немодерирани, а при вас се получава така. Тъжно е и знам, че няма злоумисъл - ако беше обратното, тогава нямаше да има грам колебания какви би трябвало да са адекватните мерки. Не ви и обвинявам, просто на моменти не успявам да не се издразня, макар да знам, че не трябва. Някак си за момент се залъгвам, че можете по-добре, ако се постараете и затова се ядосвам, но малко по-нататък осъзнавам, че не съм бил прав.

Темата, както и всякакви критични мнения за всичко, са добре дошли и никога не са били отстранявани от форума и това мисля че всички го виждат. В крайна сметка дори я преместих в по-централен раздел. Друг е въпросът, че повечето хора, пишещи тук, нямат реална представа за ситуацията - или нямат представа за случващото се в екипите, явно нямат поглед върху историята на новата вълна, нито по какво се работи в момента, не знаят кои издателства какви книги готвят и да, има няколко такива извън обичайните заподозрени и т.н. Но няма лошо, все пак е форум, никой не е длъжен да е компетентен да пише - все пак идеята е да си чешем езиците и да обсъждаме на воля, спазвайки добрия тон и по възможност малко по-малко клевети.

Ще дам и реален пример как вредят...
Тази част от поста е изтрита в уважение на молба от kiril_ps.

ПП - Кириле, през 2011-а година, когато се появи този форум, събирането на хора беше задружно усилие. По въпроса действахме и аз, Уейн, Ефикс, Спас и други, някои от които вече не са тук. Грозно ще е да меря кой колко е разпространявал по форумите, кой колко е бил активен по темите, кой е плащал реклами, кой колко статии е написал и всички останали дейности, които са се случвали. Грозно е и ти да препишеш заслугите на малка част от тези, които са включили, но това не те спира - отново, не мисля, че има злоумисъл и в това, просто липса на трезв поглед върху това кой какво и колко е свършил. Имаше го и първоначалния носталгичен заряд - нещо го е нямало, появява се наново, всички са ентусиазирани, но този заряд затихва, темите се изговарят и приключват.

ПП2. Джордж Ал, ти заслужаваш специално внимание и "двойни стандартни", защото си абсолютен рецидивист и продължаваш с едни и същи провинения, въпреки че многократно са ти посочвани грешките, първо генерално, второ дори и в частност за някои конкретни неща.

20 Мар 2020 15:32 23 Мар 2020 14:08 от Вилорп.
George-AL's Avatar
George-AL
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Получени "Благодаря": 591
Залезът на Новата вълнa... #135046
Внимание: Споилер! [ Click to expand ] [ Click to hide ]
Сашо, кой прави неадекватни изказвания е въпрос на гледна точка. Бройката издадени материали не ме вълнува, някои книги-игри (Рони Мейдей) се издадоха в ограничен тираж. Книги, които нямат минимум 1500-2000 бр., тираж и предлагам въобще да не ги слагаме в сметката. Целта е популяризация на жанра, популяризация не се прави със 100,200 бройка на книга.
От моя гледна точка има хора, които поддържат моите становища разликата като бройка с тези които не са на моето виждане не е голяма; проблемът е, че управата налага двойни стандарти по ред въпроси и умишлено ме държи в изолация.
Не виждам какви пък чак толкова критични мнения са оставени в този форум? Всичко, което е критично се трие или мести.

Популяризация правят трима -четирима български автори - Никола Райков, Неделчо, Красимира (може да пропускам някого) но това са изключения.
Мен лично ежедневно ме провокират хора като Росен и Сандо с лъжи, обиди и клевети за мен, но аз си сдържам нервите.
Когато з не си ги сдържа имам бан. Когато някой не се ги сдържи спрямо мен - ням бан. Когато някой се оплаче от мен - бан.
АЗ който две години съм нямал бан - 3 месеца пробация. Някой който е имал бан преди месец (ММ)- без пробация. Каква е логиката - 10 души се оплакали. Чудесно работи се по доноси. И аз се оплаквам от много хора, но няма бан за тях. Защо никой от тези които се оплакаха срещу мен не застана с името си, да каже какво има срещу мен. (Росен ми е ясен - там нещата са лични и при това взаимни). Аууу колко съм страшен. Истината е, че това са хора, които са притискани да пишат доноси срещу мен.

Когато аз се оплача от някой (ММ за държането му спрямо Къртача и не само)- няма бан. И после няма цензура?!
Разбира се!
П.С. относно наказанието на Уейн - той си има своите трески за дялане, но не е луд, който яде баницата, а който му я дава.
5 пост

Постът съдържа невярна информация.

Истината ще те направи свободен

20 Мар 2020 15:49
kiril_ps's Avatar
kiril_ps
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Topic Author
Залезът на Новата вълнa... #135047
Торо,
извинявам се, ако съм се изразил неправилно. В никакъв случай не искам да омаловажа усилията на всички фенове. Моето изказване е повече в посока Основатели (огранизатори в началото), разбира се, че в този процес участват и други хора. Извинявам се още веднъж на всички, които са се почувствали засегнати. Моята логика е, че Ян и Вилиан са основали сайта, а Торо е издал първата КИ, а всички други, които са подпомогнали тези процеси, заслужават поздравления и признание.

knigi-igri.bg/shop/
Следните потребител(и) изказаха благодарност: dechoto, George-AL

20 Мар 2020 16:06 20 Мар 2020 16:17 от Ал Торо.
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 2007
Залезът на Новата вълнa... #135049
Кириле, Ян и Вилиян вдигнаха форума с неговите 10 статии и техническата поддръжка в началото, което не е никак маловажно. Първоначално плащаха и самостоятелно хостинга. Просто си казваме нещата както бяха, при все че си тръгнал да раздаваш заслуги и акъл. Вилиян общо с популяризацията няма, той беше по техническата поддръжка.
Ян не е организатор на популяризацията му, макар да е част от нея. Основната организация за популяризация я правихме с Уейн, аз извадих листа с форуми, с него работихме върху текста на постовете, мисля че Ефикс регистрираше профили и разпращаше самите постове (което си е бая труд), със сигурност на места е писал и Спас. Със сигурност и Ян е писал на места. Списанието към книги-игри.нет също не го движеха те, не те писаха статии за PC Mania, BigBoxGamers, не те платиха рекламата в "Програмата", не са били и двигатели на кое и да е от тези неща.

Да, изрази се неправилно и "корекцията" ти на неправилното изказване е все още некоректна. Би трябвало да си наясно, че е неадекватно да ми даваш за пример от който да се поуча как се прави популяризация, посочвайки случилото се през 2011-а. Първо съм по-наясно от теб и второ, пропускаш съществени разлики между 2011-а и сега, нито имаш реална представа за успехите тогава и сега. Не стъпваш нито на статистика, нито на добре преценени твърдения какво го е имало и какво го няма. Ок е да пишеш каквото си мислиш, но не ме обвинявай, че те репликирам, когато си в грешка. Последно, популяризацията и тогава не беше перфектна и стъпваше по-скоро на добрите фактори за да постигне някакви успехи, но далеч не е извела книгите-игри до някакви прекомерни висоти. Ако искаме такива, трябва тотално различно количество и ниво на популяризацията
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Mindcrime, Асен

• 1
  • 2
  • 3
  • ...
  • 24
  • 1
  • 2
  • 3
  • 24
Форум
/
Книги-игри
/
За книгите-игри
/
Time to create page: 0.088 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• Трошача (18 Мнения)
    • в За заглавията от първата вълна / Сим Николов
    • от Der
    • Today 12:00
    • Пролетна форумна среща на йеденйе и пийенйе! (2 Мнения)
    • в Събития, конкурси и инициативи / Форумни срещи
    • от Stayfun
    • Yesterday 20:38
    • Флууд (5574 Мнения)
    • в ОБЩИ ФОРУМИ / Общи приказки
    • от Mindcrime
    • 25 Мар 2023 04:51

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg