Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.
Това ми е вече малко "Карибски пирати" измислено, с тези пистолети и не съм сигурен дали е нормално да го носиш постоянно зареден, откъде го "вадиш" и защо го носиш, още повече да избиеш пистолет от ръка. И мисля са били със съчми, а не куршуми.
нормално да го носиш постоянно зареден, откъде го "вадиш" и защо го носиш, още повече да избиеш пистолет от ръка. И мисля са били със съчми, а не куршуми.
1. В увода: Много ми е странна ретроспекцията във второ число; някой да ми разказва какво ми се е случило преди време вече ми се струва абсурдно. По-лесно би ми било за възприемане нещо от сорта на "Спомняш си как...", "През главата ти минават спомени за..." Авторовият глас става прекалено натрапчив и се материализира.
2. Това, че никой не иска да те вземе на кораб ми се струва нереалистично - всъщност набирането на екипаж е било страшен проблем, задължавали са разни хора, затворници, малцинства и т.н. Общо взето е било адска работа със солидни шансове да умреш.
3. "Бъди лъв сред овце, а не куче сред вълци." - Това е брилянтно според мен, ако си го измислил голямо "браво", ако си го взел е лош пример за плагиатство, защото не е разпространен израз (поне доколкото знам) и вземката би се набила много на очи за тези, които са го срещнали другаде.
4. Епизод 26: Куршума ти избива пистолета от ръката му. (кой е подлогът тук? "Той" избива "него" от "нея". куршумът)
Това ми е вече малко "Карибски пирати" измислено, с тези пистолети и не съм сигурен дали е нормално да го носиш постоянно зареден, откъде го "вадиш" и защо го носиш, още повече да избиеш пистолет от ръка. И мисля са били със съчми, а не куршуми.
Моите са по-скоро в стил "Sid Maier's Pirates".
Повече ме притеснява факта, че познанията ви за точността на тия оръжия са в стил "карибски пирати" - точността на мускетите и пистолетите в произведението е... оптимистична в най-добрия вариант.
Българският сайт за книги-игри!
Дизайн на RocketTheme Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas