• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Книги-игри
/
Нови книги-игри
/
Списание Книги-игри
/
Всичко за списанието
/
Карибски вълни І

Карибски вълни І

• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
14 Сеп 2012 12:50
hameleona
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 10
Topic Author
Карибски вълни І #61421
Кратък разказ-игра с насоченост към новаци в жанра можете да свалите от тук . Авторът съм аз, хиляди благодарности на Сатаника, Лейдрин, Никсата и Дреднайт за помощта, съветите и тестването. Благодаря и на Кирил_пс, който правеше корица, но не ме бива да създавам пдф.

Коментирайте и четете. Също така, ако ви е харесало и бихте желали продължение - казвайте какво би ви заинтересувало в едно евентуално продължение.

Only the ladder is real. The climb is all there is!

The Warden: Elves have strange powers.
Sten: Being easily conquered does not constitute a "power".
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Etom

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

14 Сеп 2012 14:05
Ейдриън Уейн's Avatar
Ейдриън Уейн
User is blocked
User is blocked
Скрий Още
Получени "Благодаря": 84
Карибски вълни І #61427
Хами е неуморим.

14 Сеп 2012 14:08
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 2308
Карибски вълни І #61428
Прочетох го в обедната почивка, но пък условията си бяха читави :)

Разказът игра не е лош и не ме подразни с нищо кой знае колко, което рядко се случва при мен. Лошото е, че не ме и грабна, защото просто е изцяло лишен от литература - събитията в него са сходни като значимост и брой с това, което аз съм разписал на 400 страници. Тук липсва атмосфера и просто са нахвърляни случки, не можах да се потопя въобще.
Относно изборите, нямах кой знае какви дилеми, но пък не са лоши, а последствията от тях са логични. Може би има няколко прекалено очевидни и ми се струва, че е допринесено за това с подсказки от автора, които не са нужни.
Ето няколко забележки (или не точно). Пиша ги за автора, лично мнение са и ако прецени, че не са обосновани, нямам против:

В увода: Много ми е странна ретроспекцията във второ число; някой да ми разказва какво ми се е случило преди време вече ми се струва абсурдно. По-лесно би ми било за възприемане нещо от сорта на "Спомняш си как...", "През главата ти минават спомени за..." Авторовият глас става прекалено натрапчив и се материализира.

Това, че никой не иска да те вземе на кораб ми се струва нереалистично - всъщност набирането на екипаж е било страшен проблем, задължавали са разни хора, затворници, малцинства и т.н. Общо взето е било адска работа със солидни шансове да умреш.

В епизод 1 не е добре написан изборът - в крайна сметка имаш две от трите статистики на 3 точки. Случва се на още няколко места в разказа.

"Бъди лъв сред овце, а не куче сред вълци." - Това е брилянтно според мен, ако си го измислил голямо "браво", ако си го взел е лош пример за плагиатство, защото не е разпространен израз (поне доколкото знам) и вземката би се набила много на очи за тези, които са го срещнали другаде.

Епизод 26: Куршума ти избива пистолета от ръката му. (кой е подлогът тук? "Той" избива "него" от "нея". куршумът)
Това ми е вече малко "Карибски пирати" измислено, с тези пистолети и не съм сигурен дали е нормално да го носиш постоянно зареден, откъде го "вадиш" и защо го носиш, още повече да избиеш пистолет от ръка. И мисля са били със съчми, а не куршуми.

Технически:
Има проблеми с членуването (пълният член е тотално игнориран), изядени букви.

Пунктуация на пряката реч е (много) грешна:
Ето ви линк, научете се най-накрая как се прави, не е сложно, не се изисква талант и ми писна да обяснявам на всички :)
znam.bg/com/action/showArticle;j ... =393842896

В 19 епизод повтаряш Скоро Скоро

оставил си предните забележки в pdf-а, който предлагаш на всички читатели - пример, епизод 38; Използвайте "Comment"опцията, много по-лесно се проследява

Не знам каква работа са свършили първите читатели и как е изглеждало преди това, но според мен си има нужда от бая редакция още в текущия. Надявам се да съм бил "полезен", а не "лош".

14 Сеп 2012 15:05
kiril_ps's Avatar
kiril_ps
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Получени "Благодаря": 973
Карибски вълни І #61432
Бърз, динамичен, забавен и доста интерактивен. Браво на Хамелеона. Ей такива експлозии от игра обичам :)
Иначе недостатъците са в липсата на добре описан бекграунд. Някои правописни грешки също правят впечатление. Но нали сме тук и да помагаме .

kiril-ps.itch.io/

14 Сеп 2012 15:17
Pe6ka_S_Mnenie's Avatar
Pe6ka_S_Mnenie
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 133
Карибски вълни І #61435

Ал Торо писа: писа:
Това ми е вече малко "Карибски пирати" измислено, с тези пистолети и не съм сигурен дали е нормално да го носиш постоянно зареден, откъде го "вадиш" и защо го носиш, още повече да избиеш пистолет от ръка. И мисля са били със съчми, а не куршуми.

Куршуми, но доста големи и груби. Като малки гюленца. Ако го носиш прекалено дълго зареден (пищова), заряда се мокри от влагата във въздуха и засича. Презареждаш със сух барут.

"Много се размножихме..."

- Гадняр към Главния Гадняр в един филм.

14 Сеп 2012 19:28
nixata's Avatar
nixata
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1304
Карибски вълни І #61446

нормално да го носиш постоянно зареден, откъде го "вадиш" и защо го носиш, още повече да избиеш пистолет от ръка. И мисля са били със съчми, а не куршуми.

То хубаво за пълния и краткия член ама..... "сачми", Саше, а не "съчми". :) Това "ъ" вместо "а" ти бяга още от едно време с "касае" и "късае". Да го преговориш, ей ;)

I've seen 'em come; I've watched 'em go,
Watched 'em rise, witnessed it and watched 'em blow.
Watched 'em all blossom and watched 'em grow.

It's all the same shit all across the globe.
I just sit back and watch the show.

14 Сеп 2012 22:15
Вилорп's Avatar
Вилорп
Premium Member
Premium Member
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1177
Карибски вълни І #61451
Разказа с кориците: knigi-igri.net/knigi/Razkazi_201 ... _valni.pdf

Цвят за модериране
Линк към каталога с дигитализирани книги
knigi-igri.bg/forums/digital-gamebooks/4...italni-proizvedeniya - нови книги

16 Сеп 2012 15:20
lodshadow's Avatar
lodshadow
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Получени "Благодаря": 3
Карибски вълни І #61495
Разказа ми допадна много,с нетърпение ще очаквам продължението.Като цяло всичко ми хареса,освен това че е прекалено лесно.

FOR HONOR !!!

16 Сеп 2012 16:17
psicho_lg's Avatar
psicho_lg
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Получени "Благодаря": 218
Карибски вълни І #61497
Забавна наивна историйка хареса ми,не е върхът на жанра,но определено е голяма бих казал огромна стъпка напред за автора в сравнение с недоразумението наречено мисия магелан.Прочетете го няма да съжалявате

bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9F%D0% ... 0%B0%D0%BD

България над всичко

20 Сеп 2012 15:35
psicho_lg's Avatar
psicho_lg
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Получени "Благодаря": 218
Карибски вълни І #61643
Напоследък по форума се напускаха доста анкети и падна голямо коментиране трябва ли да се пише по някакви си светове или не.Та мисълта ми е вместо да се дърляме трябва ли да се пише по еди кой си свят или не да се съсредоточим върху настоящето.Ако толкова ви се пише пишете не виждам защо ви трябват конкурси за да го правите.Тук си имаме чисто нов разказ нелош при това.Чете т,коментирайте,критикувйте творбата,която вече си имаме.

bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9F%D0% ... 0%B0%D0%BD

България над всичко

23 Окт 2012 01:09
hameleona
Автор
Автор
Скрий Още
Topic Author
Карибски вълни І #62906
И така, днес най-накрая почнах да пиша втора част. Боя се, че имам едва три-четири изчистени сцени в главата си, но мога да ви дам малко информация, все пак. Имайте предвид, че всичко е на бета-тест версия.

1. Система и герой.
Героят си остава същия, системата за него - също. Можете да прехвърлите героя си от първа част директно и дори имате 1 допълнителна точка, която да прибавите към един от показателите си. Всъщност няма друг начин за изиграване на историята - т.е. трябва да сте чели първата.

Нововъведение към системата е отчитането на парите, а също и качествата на екипажа. Корабът има фиксирани статистики (скрити - няма какво да се занимавате с тях), но можете да се занимаете с едно-две неща и да наемете един от три екипажа, както и няколко офицера, които дават бонус към статистиките Плаване, Стрелба и Абордаж.

Два нови персонажа ще се появят и ще повлияят на историята ви - Мерседес и Кристоф.
И... ами това е за сега. Планът е да бъде завършено до седмица-две (преди края на конкурса за Колин). Ако не ми мине черна котка пътя ще имате още 100-120 епизода за четене в същия стил... макар и може би с малко по-високо ниво на трудност.

23 Окт 2012 02:28
hameleona
Автор
Автор
Скрий Още
Topic Author
Карибски вълни І #62908

1. В увода: Много ми е странна ретроспекцията във второ число; някой да ми разказва какво ми се е случило преди време вече ми се струва абсурдно. По-лесно би ми било за възприемане нещо от сорта на "Спомняш си как...", "През главата ти минават спомени за..." Авторовият глас става прекалено натрапчив и се материализира.

2. Това, че никой не иска да те вземе на кораб ми се струва нереалистично - всъщност набирането на екипаж е било страшен проблем, задължавали са разни хора, затворници, малцинства и т.н. Общо взето е било адска работа със солидни шансове да умреш.

3. "Бъди лъв сред овце, а не куче сред вълци." - Това е брилянтно според мен, ако си го измислил голямо "браво", ако си го взел е лош пример за плагиатство, защото не е разпространен израз (поне доколкото знам) и вземката би се набила много на очи за тези, които са го срещнали другаде.

4. Епизод 26: Куршума ти избива пистолета от ръката му. (кой е подлогът тук? "Той" избива "него" от "нея". куршумът)

Отложих отговорите твърде много, но какво да се прави - мина време, преди да мога да отговоря без излишно заяждане.

1. Факт. Стилът на цялото нещо си е такъв. Други ретроспекции не ще има, така че е еднократен проблем.
2. За военния и търговския флот, това е вярно, но пиратите са малко по-заплетена ситуация. Военната демокрация на кораба, силно застъпената незаконност на дейността им и други фактори за мен лично предполага доста по-различен метод за набиране на екипаж. Да, лично виждане, без никакви факти за подкрепата му, но е един вид Plot Device ... а и не мисля, че е чак толкоз откачено като възможност.
3. Ами, благодаря. И да го е използвал някой някъде, то А) нямам си и идея, Б) нямам спомен да си имам идея, така че... ;)
4. Куршум си е. Леят ти куршум, не съчма - най-стария пример, за който се сещам. И да, държали са се заредени доста честичко и прибрани в кожени кобури. А и в интерес на истината, дори просто затъкнати в колана.
И да, куршум може да избие пистолет от ръка, по принцип. Дали кремъчен пистолет може да генерира нужната кинетична сила в съчмата си за това? Не знам някой да е правил експерименти.

Повече ме притеснява факта, че познанията ви за точността на тия оръжия са в стил "карибски пирати" - точността на мускетите и пистолетите в произведението е... оптимистична в най-добрия вариант. И дам, това е май. Виждам, че целта на първа част е постигната - исках да е разказче в стила на старите КИ - без много дълбичина на действието, бързо прескачане от ситуация на ситуация и лека система. :)

И като цяло, ако не сте се досетили - благодаря на всички чели разказа и коментирали :)

23 Окт 2012 09:52
nixata's Avatar
nixata
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1304
Карибски вълни І #62916
Вие двамата престанете с тва "съчма". Побърква ме:). САЧМА се пише. Да ви ...... у авторите :-P

physics-bg.org/z/?pid=2&wf=%F1%E0%F7%EC%E0

I've seen 'em come; I've watched 'em go,
Watched 'em rise, witnessed it and watched 'em blow.
Watched 'em all blossom and watched 'em grow.

It's all the same shit all across the globe.
I just sit back and watch the show.

23 Окт 2012 16:00
hameleona
Автор
Автор
Скрий Още
Topic Author
Карибски вълни І #62941
карай се на екипа правил автокоректора на файърфокс - той приема и двете за верни :)

24 Окт 2012 14:48
vg's Avatar
vg
Победител в конкурс
Победител в конкурс
Скрий Още
Получени "Благодаря": 4
Карибски вълни І #62984

hameleona писа: писа:

Повече ме притеснява факта, че познанията ви за точността на тия оръжия са в стил "карибски пирати" - точността на мускетите и пистолетите в произведението е... оптимистична в най-добрия вариант.
Моите са по-скоро в стил "Sid Maier's Pirates". :)

• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
Форум
/
Книги-игри
/
Нови книги-игри
/
Списание Книги-игри
/
Всичко за списанието
/
Карибски вълни І
Time to create page: 0.091 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• Дуел Мечът на самурая VS Проклятието на меча (2 Мнения)
    • в За заглавията от първата вълна / Общи приказки
    • от Radko
    • Today 00:56
    • Уимбълдън (книга-игра за Григор Димитров) (37 Мнения)
    • в Нови книги-игри / Дигитални книги-игри
    • от Ал Торо
    • Yesterday 00:05
    • Токораз Исто? Дали си заслужава? (23 Мнения)
    • в Общи приказки / Литература
    • от Etom
    • 15 Май 2025 11:49

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg