• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Книги-игри
/
Нови книги-игри
/
Списание Книги-игри
/
Всичко за списанието
/
Мутирала плът - Коментарна

• 1
  • 2
  • 3
  • ...
  • 9
  • 1
  • 2
  • 3
  • 9
22 Юни 2013 15:44
psicho_lg's Avatar
psicho_lg
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Получени "Благодаря": 217
Topic Author
Мутирала плът - Коментарна #74072
Прочетох разказа най-накрая.Историята ми хареса,учудващо и за самия мен защото не харесвам зомбита.Но тук е добре описана,а и зомбитата не са класически.Системата за битки макар и с омразните ми зарове не е тежка и не обременява излишно играта.В началото не се разбира въобще,койе бил болен от левкимия главния герой или мацката.При интелигентни зомбита да се довериш на момиченцето си е жива простотия,както и да лекуваш жената мутант.Когато искаш да се върнеш вкъщи те праща при дамата мутантка,после ти казва че ако не си ходил в трита обекта не може да се прибереш.Така обаче при второто връщане пак попадаш на същата сцена с мутантката.Според мен още в началото трябва да се каже че си задължен да минеш по обектите и да се премахне едното минаване при болната мутантка.Никъде не се казва какво става ако някое от качествата ти стане нула или отрицателно.Играта е интересна но твърде кратка минах я за 5/пет/ минути.Разказ разказ ама чак пък толкова.И е супер лесна на каквото и ниво да играеш.

bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9F%D0% ... 0%B0%D0%BD

България над всичко
Следните потребител(и) изказаха благодарност: turbobobi

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

23 Юни 2013 01:32
garich
Духът на Прерията
Духът на Прерията
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1
Мутирала плът - Коментарна #74086
И аз тъкмо прочетох разказа и не останах особено очарован. Дали защото теми със зомбита, вампири и прочие като цяло не ми харесват - може би, но едва ли :)

5 показателя, щети със зарове и пр. - правилата на фона на играта са една идея по-сложни. Структурата също е твърде странна - хем разклонена - заради опциите да посетиш различни локации, хем си длъжен да ги посетиш всичките.
Епизодите в които умираш след битка - напълно излишни (не обичам да чета описание на собствената си смърт, особено ако става въпрос за смърт след битка със зарчета). Имам чувството че автора се е мъчил със сетни усилия да докара епизодите до 100 броя :) Чел съм и по-добри разкази-игри с около 100 епизода.

Играта започва изненадващо и още по-изненадващо завърши. Не можах да се потопя в атмосферата (пак казвам, не ми е любимата тема).

Хубавата страна на разказа - бързо свърши :)
И за да не съм съвсем офтопик: успех с издаването на тетрадката - бих си я купил ако я има на свободна продажба само заради колекционерството (решил съм да събирам всичко издадено този век), но не и за да я препрочитам.

24 Юни 2013 19:46
Meriadoc's Avatar
Meriadoc
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 472
Мутирала плът - Коментарна #74148
Аз още не съм я чел, числя се към ония хора, дето не четат от екран. Няма ли някоя тема за дискусии към книгата, в която да се прехвърлят последните две мнения, тук нали се приказва за издаването? И като говорим за издаване какво е положението там?

24 Юни 2013 20:16
Mayday
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 32
Мутирала плът - Коментарна #74151
Може би няма да е зле, ако някой модератор му се занимава да отдели тези мнения.

Историята наистина е много кратка, за това и исках да се минава през всички ситуации - за да не изглежда още по-кратка. Това са 7 000 думи :).

Описвал съм всяка смърт по примера на КИ апликациите на Тин Ман Геймс. Мисля, че е правилно, защото дава някакво описание на битката...един вид. И да, тези епизоди не са приятни.

Може би има някаква сгрешена препратка, ще трябва да погледна дали е така - в случката с "болната мутантка". Те всички (мутанти) са болни, но май се сещам коя имаш предвид.

Психо, не всички "зомбита" в историята са интелигентни. Зависи колко са "зомбясали".

Мериадок, очаквам да се случи съвсем скоро. Чакаме един последен участник да направи вноска.

10 Юли 2013 16:12
Вилорп's Avatar
Вилорп
Premium Member
Premium Member
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1104
Мутирала плът - Коментарна #74552
Едно представяне от колегите ни от Крея: www.legacyofkreya.com/bg/news/mutirala-plut

И едно от мене:

Мистериозна зараза покосява Русе.
в-к Труд
Мутанти вилнеят из провицията!
в-к 24 часа
Отцепили сме региона за да подсигурим сигерността на гражданите. Специалните части на полицията имат разрешение да стрелят на месо.
из изявление на министър прецедателя Георгиев.
Армията трябва да е готова да приложи въздишни удари.
оз. капитан Валери Петров
Има ли оцелели?
име на фейсбкук група

<<< Пред теб седи един обикновен пазарен ден в който трябва да си пробиеш път пред опустошениете улица на рдния си град в опити да избегнеш опитващите се да те разкъсат мутирали комшии. А приятелка ти „не иска нищо”, сигурен знак че си я закъсал. Препаши патлака и отивай за хляб и кисело мляко!

Цвят за модериране
Линк към каталога с дигитализирани книги
knigi-igri.bg/forums/digital-gamebooks/4...italni-proizvedeniya - нови книги

10 Юли 2013 18:41
Mayday
Автор
Автор
Скрий Още
Мутирала плът - Коментарна #74555
Искам да благодаря на Ал Торо за това, че е отделил място на сайта си за мутиралата ми мини КИ. Трогнат съм от това, че ме нарича "приятел". В знак на признателност мисля да кръстя главен злодей в настоящата КИ, която пиша, на негово име :lol:

10 Юли 2013 19:50
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 2007
Мутирала плът - Коментарна #74559
Новината я има и в английската версия, btw ;)
Между другото, плътта за Windhammer-а ли е планувана с тези 100 епизода?

10 Юли 2013 19:55
Mayday
Автор
Автор
Скрий Още
Мутирала плът - Коментарна #74560
Да, но може би ще оставя за догодина, защото не искам да се отклонявам от разширената версия на Пътят на Светлината на английски.

23 Юли 2013 18:40
Monevwww's Avatar
Monevwww
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Получени "Благодаря": 762
Мутирала плът - Коментарна #74797
Екстра си е разказа

29 Юли 2013 10:04
kiril_ps's Avatar
kiril_ps
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Получени "Благодаря": 800
Мутирала плът - Коментарна #74918
Искам да похваля хората, работили по оформлението на тетрадката - добра работа!

knigi-igri.bg/shop/

01 Авг 2013 20:19
Meriadoc's Avatar
Meriadoc
Автор
Автор
Скрий Още
Мутирала плът - Коментарна #75045
Най-накрая намерих един час да прочета тетрадката. Преди да я прочета бях скептичен към формата, понеже мислех, че обемът е твърде ограничаващ за да се получи нещо приятно за четене. Оказа се, че съм бъркал, защото разказът ми хареса. Историята е стандартна, но успява да създаде атмосфера, която за мен е може би най-важният компонент в литературните произведения. Системата с показателите е добре реализирана, използват се често и на място, играта се влияе от тях, и създават разнообразие, което е много важно при този ограничен обем. При оръжията ми се струва, че може да има още балансиране, защото помпата с тая константа 14 сваля всичко наред, особено пък ако имаш на разположение цели 5 патрона. Мотивацията на някои от поддържащите герои да вършат определени действия ми изглежда странна, но в един по-голям обем би могло да бъде дадено обяснение за всичко, така че това не го считам за проблем. Заключение: книжката е занимателна и с евтината си себестойност и разчупеност на геймплея е много подходяща за рекламиране на жанра. Във формата "тетрадка" има хляб и въпросният може да намери точно приложение за половин-един час разсейване след натоварен работен ден.

01 Авг 2013 22:52
Mayday
Автор
Автор
Скрий Още
Мутирала плът - Коментарна #75061
Благодаря за коментара и наистина се радвам, че е позитивен.

При оръжията ми се струва, че може да има още балансиране, защото помпата с тая константа 14 сваля всичко наред, особено пък ако имаш на разположение цели 5 патрона.

Имам някакъв смътен спомен, че първоначалния замисъл беше за 3 патрона, но наистина не си спомням Хами ли го промени.

Мотивацията на някои от поддържащите герои да вършат определени действия ми изглежда странна

Може би, ако ми кажеш кои точно са героите, ще успея да дам някакво допълнително обяснение.
Понеже явно си от хората изиграли тетрадката спазвайки всички указания, да те попитам мислиш ли, че последния бос е твърде слаб? Или ваксината твърде силна?

02 Авг 2013 23:00
Meriadoc's Avatar
Meriadoc
Автор
Автор
Скрий Още
Мутирала плът - Коментарна #75114
Мисля, че ако имаш помпата няма начин да загубиш играта. За последния бос нямах ваксината, нито псионичния прилеп, имах някакъв бонус, който й отнемаше 2 от щетата, забравих точно какъв. Въпреки това 2 стреляния с помпата са 28+ 4(2 х 2 стрелба) + 7 (среден резултат от два зара) - 39 демидж. Помпата ми се вижда небалансирана откъдето и да погледна. Като бях в оръжения магазин имах право да избирам два предмета, избрах си бронята и трябваше да избирам между 7 патрона за пистолета или помпата. Мисля, че този избор е предрешен за всеки с малко познания по аритметика, при положение, че пистолета има константа 4 или нещо от сорта, а помпата - 14 и идва с 5 патрона.

5х14 - 70
7х4 - 28
И това без уточнението, че демиджа на помпата се формира от по-малко изстрели, което означава, че чудовищата ще имат по-малко възможности да ти отвърнат на удара, от което печелиш и повече защита.

03 Авг 2013 01:04
hameleona
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 10
Мутирала плът - Коментарна #75120

Meriadoc писа: писа:
Мисля, че ако имаш помпата няма начин да загубиш играта. За последния бос нямах ваксината, нито псионичния прилеп, имах някакъв бонус, който й отнемаше 2 от щетата, забравих точно какъв. Въпреки това 2 стреляния с помпата са 28+ 4(2 х 2 стрелба) + 7 (среден резултат от два зара) - 39 демидж. Помпата ми се вижда небалансирана откъдето и да погледна. Като бях в оръжения магазин имах право да избирам два предмета, избрах си бронята и трябваше да избирам между 7 патрона за пистолета или помпата. Мисля, че този избор е предрешен за всеки с малко познания по аритметика, при положение, че пистолета има константа 4 или нещо от сорта, а помпата - 14 и идва с 5 патрона.

5х14 - 70
7х4 - 28
И това без уточнението, че демиджа на помпата се формира от по-малко изстрели, което означава, че чудовищата ще имат по-малко възможности да ти отвърнат на удара, от което печелиш и повече защита.

като човека отговрен за в2сички сметки в книжката да се обадя:
Помпата е имба. Имба е, защото някои хора решиха, че да разделят помпата и мунициите й на отделни предмети ще "ограничи сериозно играта" или нещо от рода. ;)

Only the ladder is real. The climb is all there is!

The Warden: Elves have strange powers.
Sten: Being easily conquered does not constitute a "power".

03 Авг 2013 03:14
Mayday
Автор
Автор
Скрий Още
Мутирала плът - Коментарна #75121
Не, не бяха някои хора. Беше един единствен човек и псевдонимът му е изписан на корицата. И явно съм сгрешил. Ако беше електронно издание, щяхме да пуснем кръпка, с която да оправим проблема.

В най-първата версия даже помпата не можеше да помогне на читателя да стигне до края. Изобщо, дори настройването на такава уж проста система се оказа доста по-трудно, отколкото очаквах.

• 1
  • 2
  • 3
  • ...
  • 9
  • 1
  • 2
  • 3
  • 9
Форум
/
Книги-игри
/
Нови книги-игри
/
Списание Книги-игри
/
Всичко за списанието
/
Time to create page: 0.070 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• Трошача (18 Мнения)
    • в За заглавията от първата вълна / Сим Николов
    • от Der
    • Today 12:00
    • Пролетна форумна среща на йеденйе и пийенйе! (2 Мнения)
    • в Събития, конкурси и инициативи / Форумни срещи
    • от Stayfun
    • Yesterday 20:38
    • Флууд (5574 Мнения)
    • в ОБЩИ ФОРУМИ / Общи приказки
    • от Mindcrime
    • 25 Мар 2023 04:51

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg