• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Книги-игри
/
Нови книги-игри
/
Списание Книги-игри
/
Всичко за списанието
/
Сгнарк Намръщения и камите на Дракона - Николай Н

• 1
  • 1
21 Окт 2016 23:26
Monevwww's Avatar
Monevwww
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Получени "Благодаря": 762
Topic Author
Сгнарк Намръщения и камите на Дракона - Николай Н #117190
Българският разказ в брой 7. Николай Николов представя една мистериозна история, в която вие сте по в кожата на Сгнарк Намръщения, герой по-легендарен и от Конан, който е по петите на убийци, които са по неговите пети ;)

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

03 Дек 2016 15:55 03 Дек 2016 16:22 от nixata.
nixata's Avatar
nixata
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1273
Сгнарк Намръщения и камите на Дракона - Николай Н #117807
Така.... преди няколко години си бях свалил апликацията, но честно казано изобщо не си я спомнях, така че все едно четех нещо ново.

Плюсове:
Готиния стил на писане на Ники Николов и още по-готиния хумор на книгите му. Това ме кара да чакам с нетърпение финалната версия на "Петият принц". Също така успявах добре да си представя персонажите: Сгнаргк отчето.... Историята също си я бива. Вярно, че е кратък разказа, но си има завръзката, съспенса.... развръзка. В това отношение е добре структурирано приключението. Определено ми се иска да прочета друго приключение със Сгнарк.

Минуси:
Някои недоизпипани неща от игрова гледна точка, както и при редакциите. Ще ги сложа в спойлер таг заради тези, които не са чели още книгата:

Внимание: Споилер! [ Click to expand ] [ Click to hide ]
1. Първо в епизод 70 имах две от кодовите числа (10 и 40) и не знаех на кой от двата епизода да отида. Трябваше да иам уточнение в тази връзка, когато имаш повече от едно от кодовите числа..

2. Фаталната развръзка, когато имаш и двете кодови числа (80 и 90) е повече от абсурдна. Сдобиваш с тях на абсолютен рандъм според мен. Имаш трима заподозрени и въпросът е колко голям карък си да отидеш чак при третия избор на правилния :)

3. Има едно недомислица, която е по-скоро пропуск при редакцията. В епиздо 10 ти се казва, на коя секта са камите, че ти "си я разбил", а в епизод 65 въврвиш към вкъщи и се чудиш кой може да стои зад това и какво си им направил :)

Подобно е това, че Харим, който е ебаси мастъра на мятането на ками не те уцелва сума ти пъти.. също така има възможност да те убие и докато го претърсваш и като просяк.... но явно се опитва първо да си пласира всички бележки:)

4. Финалата битка също малко ме разсмя. Просто трябва да си я представи човек. Срещу теб лошият е с арбалет, ти се скрил зад тялото на неговия човек. И той вместо да се опита да го освободи и да са двама на един, го застрелва.. няма време да презареди и вади кама...хахахаха трябва да си пълен идиот да го направиш това. Ясна е екшън заемката..... ама подобна сценка обикновено е когато си с пистолет. Убиваш прикритието (заложник), за да застреляш след това другия. С този арбалет е нелепо :)

В заключение. Въпреки минусите, това е много добро приключение и с малко повече работа по него щеше да е страхотно.

I've seen 'em come; I've watched 'em go,
Watched 'em rise, witnessed it and watched 'em blow.
Watched 'em all blossom and watched 'em grow.

It's all the same shit all across the globe.
I just sit back and watch the show.
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Shin

29 Дек 2016 17:01
thefamine's Avatar
thefamine
Котарак
Котарак
Скрий Още
Получени "Благодаря": 11
Сгнарк Намръщения и камите на Дракона - Николай Н #118509
Здравейте, с две думи книгата ми се стори доста добра и по скалата от 1 до 10 бих и дал 7. Защо?
1. Добре написана история.- 1т
2. Дневник.- Перфектен за обема на историята, все пак за 17, А4 страници и готов герой, дневник с повече неща от кодови думи е излишно. - 1т
3. Логически смислени препратки - 1т
4. Почти няма излишни препратки - Казвам почти защото не съм на 100 % сигурен - 1т
5. Добро въведение - Разбира се какъв точно е героят с който трябва да играеш и как да постъпващ спрямо неговите качества. -1т
6. Сложността за разиграване е отлична - 1т
7. Има няколко начинина в които можеш успешно да завършиш своето приключение.-1т
8. Kъсмет - това е доста гадно смъртта ти да зависи от случайният избор.
9. Не се разбира, защо пазачът иска да убие .
10. Малко двусмислица. (спомената в Спойлера)

Внимание. Спойлер !
Внимание: Споилер! [ Click to expand ] [ Click to hide ]
1. Едната двусмилица е епизод 70, в който след като се замислих схванах някъква малка логика от думите на препратките
30 -отиди на 6 (Задължително)
40- иди на 26 (Препоръчително)
50 или 10 - мини на 45 (Нямаш друг избор)
60 или 70 -бягай на 58, ( Бягай натам )
въпреки всичко със сигурност трябва да е доуточнено тъй като и аз като nixata попаднах в ситуация 10/40.
2. Другата двусмилица nixata я е уточнил, така че няма да се повтарям, според мен просто е спестено писането на почти един и същ епозод два пъти.
3. Тук искам да се включа за фаталната развръзка, според мен в епизод 65 е отчетено ,,фактор време'' все пак се опитват да те убият, ако се бавиш твърде много си пътник.
4. Финалът колкото и нереално да изглежда постъпката на Харим е доста логияна, той е уверен в умението си за мятане на ками, все пак е професионалист. Естествено главният герой ще има добър рефлекс и ще го избегне :D

П.П. Ако имам много правописни грешки моля да ме извините. :)

Тук си слагам номерът , ако някой иска да се свърже с мен :D 0895242372
Ето и Ф.Б. www.facebook.com/profile.php?id=100001520000211 (Ивайло Миланов)
Следните потребител(и) изказаха благодарност: SatanicSlayer, Monevwww

05 Ян 2017 15:08
psicho_lg's Avatar
psicho_lg
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Получени "Благодаря": 217
Сгнарк Намръщения и камите на Дракона - Николай Н #118735
Едно от най- добрите произведения на новата вълна! Което от една страна говори добре за него , но от друга не говори добре за останалите. Предвид все пак че е писано преди вече доста години за Конкурс 2 . Наистина разпределителния епизод не е добре написан и трябваше да има уточнение , коя да се ползва .Както не веднъж съм казвал : Искаме продължение, искаме продължение !

bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9F%D0% ... 0%B0%D0%BD

България над всичко
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Monevwww

09 Май 2018 12:00
Der's Avatar
Der
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Получени "Благодаря": 502
Сгнарк Намръщения и камите на Дракона - Николай Н #127685
В предишните коментари са изброени плюсовете и минусите. На мен не ми хареса, че тази история е продължение на нещо, което няма къде да бъде прочетено. Трябва да се отбележат и хубавите илюстрации. Като цяло добра работа на всички замесени.

Always Outnumbered, Never Outgunned

09 Май 2018 13:47
Вилорп's Avatar
Вилорп
Premium Member
Premium Member
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1097
Сгнарк Намръщения и камите на Дракона - Николай Н #127690
Всъщност не е продължение на нищо писано някога. Има един такъв стил в литературата където са говори за минали събития все едно са известни на читателя. Влад Талтош: убиец на свободна практика се сещам на прима виста.

Цвят за модериране
Линк към каталога с дигитализирани книги
knigi-igri.bg/forums/digital-gamebooks/4...italni-proizvedeniya - нови книги
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Monevwww

09 Май 2018 15:39
Der's Avatar
Der
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Получени "Благодаря": 502
Сгнарк Намръщения и камите на Дракона - Николай Н #127692
Аз пък чух от достоверен източник, че има ръкописи в тетрадка. Нека самият източник или авторът да споделят подробности :-)

Always Outnumbered, Never Outgunned

17 Ное 2019 12:15
Shin's Avatar
Shin
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Получени "Благодаря": 126
Сгнарк Намръщения и камите на Дракона - Николай Н #132671
Още самото заглавие не ми вдъхваше доверие и доста дълго отлагах да прочета разказа, но накрая се реших да се преборя с предубедеността си.

Още от самото начало не ми допадна твърде лековатия начин на писане. Текстът е доста неизпипан и повече ми прилича на чернова на нещо несериозно за убиване на времето, а не на сериозен проект, който ще е част от сборник.

Не успях да разбера нищо за света, камо ли да се потопя в него. Героите нямат дълбочина и достатъчно характер, че да са ми интересни. Историята изобилства от нелогични събития и още по-нелогични действия от страна на персонажите. Всеки път някой ме цели с ками гравирани с някви символи на ордена на Дракона и всеки път се изненадвам от това. Накрая като питам нападателя си кой е и той ми казва, че е от ордена, за пореден път това ме хвърля в шок. Да не говорим що бележки ми беше изписал човека за да ме предупреди кои са и какво ми мислят. А това че още в началото го бях арестувал и затворил и по някакъв необясним начин по-късно се оказа свободен и дума не стана за това как се е оказал отново на свобода. Но това никак не изненада героя ми.

Като цяло доста слаб според мен разказ, който едва успях да добутам докрай.

Оценка 2,5/10

Ейдриън Уейн в чата:
"...по чатчетата пишат само нищожества..."
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Rahvin, banskidedo

• 1
  • 1
Форум
/
Книги-игри
/
Нови книги-игри
/
Списание Книги-игри
/
Всичко за списанието
/
Time to create page: 0.070 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• Игрочетене в бар Абордаж - Пеледгатол: Последната ... (1 Мнения)
    • в Събития, конкурси и инициативи / Събития
    • от turbobobi
    • Today 14:19
    • Професия Ченге (22 Мнения)
    • в За заглавията от първата вълна / Майкъл Майндкрайм
    • от George-AL
    • Yesterday 12:21
    • Книгите на Алан Шарп (66 Мнения)
    • в За заглавията от първата вълна / Чуждите автори
    • от Der
    • Yesterday 00:50

За контакти