• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Книги-игри
/
Нови книги-игри
/
Списание Книги-игри
/
Всичко за списанието
/
Изкупление - Йо Йо Вец

Изкупление - Йо Йо Вец

• 1
  • 1
24 Май 2017 00:26
Monevwww's Avatar
Monevwww
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Получени "Благодаря": 762
Topic Author
Изкупление - Йо Йо Вец #121954
"Три меча бяха изковани,
три братя, смъртни врагове.
С души се хранят, гибел сеят,
предсмъртни стонове зоват.
Три меча, трима кръволоци, не ще се спрат...
...за смърт, за смърт,
за смърт..."
В тази история влизате в кожата на Алгор Страшилището, император на Фригия...е не точно в кожата му, а в неговата сянка след смъртта му. Алгор е бил повелител на червеното острие - могъщ меч, който поглъща душите на всички загинали от него и ги изпраща в един ад, където тези души го захранват с енергия. Е, Алгор е имал неблагоразумието да падне от собственото си острие...дали ще се спаси, зависи от читателят!

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

25 Май 2017 18:07 25 Май 2017 20:37 от Efix7.
Efix7's Avatar
Efix7
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1115
Изкупление - Йо Йо Вец #121998
Следният текст отразява субективната оценка на автора и всякакви прилики или разлики с реалността, в която живеете, са абсолютно случайни. Текстът е написан в сатиричен стил. Целта му е да ви разсмее. Внимание - не е преминал редакторска намеса! Забавлявайте се. :cheer:

Внимание: Споилер! [ Click to expand ] [ Click to hide ]

[ В началото бе началото ]

Картинка с корица, от която нищо се разбира, някакъв череп ти Три_Пи-О, който гледа и се чуди какъв шрифт са буквите на "Изкупление". Това и ще играем, ревюираме или както там се казва. Отгръщаме страницата, кратък брифинг, които са лошите и кои още по-лошите в стил поетический дисонанс. Карта няма, тя е само в главата ви. Знаех, че все за нещо ще ми послужат часовете по химия в училище! Следва пролог в света на ... мммм не пише какъв е този свят!

[ Същинското бедствие ]

Потапяме в текста, дълбочина трета-четвърта страница. ТТ данни: Врагът се намира на .... Упс това беше друго. Още един череп - този път по-весел. Явно и той е бягал на времето от часовете по химия. Някакви империи варвари се трепят, нашия човек започва приключението мъртъв. То и по какъв друг начин да започне - говорим за дарк литература. Събуждаме се до някакво старче, верно старче ? Как е оцеляло след подобен запой - обикновено се будя до Баба Яга! Все едно, приказва там някакви щуротии, ама ние честно не знаем къде е ракията от вчера. Набързо ни въвежда в света, пичове сериозно, това карта ли е ? Виждам сандвич, пица с торта-замък и знакът на рома от Илиянци. Разбираме, че трябва да записваме разни кодови думи като далак, апендикс, цистит и т.н. Верно липсва в текста кръв и производни на нея. Ами то за 40 градусова ракия какво искаш ? ( бел. ред. ) Мотаме се насам-натам и попадаме на полуковача. Той пък ни чака с кървавица и червено вино. Ай, наздраве - пицата дойде ...

[ Половин пица по-късно ]

Така, докъде бяхме стигнали ? Поп каро ниско, и после минавам със седмака ъъъ така де четем епизод 32 - бием се с низгулите, има кълбета и демони. Докато се усетим и Чандар ни описал мемоарите. Абе човек, който не пие, не е за 4-ка билот. Няма тийнспирит. Или тиймспирит ? Не помня вече, чака ни червеното острие. Не се изпуска ей, рибица, сушена две години. Мммм ....

[ Някакъв край, че огладнях - не знам дали се усеща ]

Може многоооооо повече. Някак си стерилно ми стои това помещение. Абе, къде се намирам ...

Сега сериозно - мнението ми е, че може много повече да вдигне нивото на литературния текст. Стои сякаш стерилно, светът не е имплементиран в самия герой. Набързо са претупани заради малкия обем преражданията му. Движението по картата е строго фиксирано. Има няколко финала, което е плюс за историята.

Редактор - 21 произведения
Автор - 17 книги (6 издадени)
Дигитализатор - 32 iPDF книги-игри
Организатор - "Вълшебен зар" 2018-2022
Популяризатор - "Панаир на книгата" 2019-2022

25 Май 2017 20:32 25 Май 2017 20:40 от yoyovec.
yoyovec
Таласъм
Таласъм
Скрий Още
Получени "Благодаря": 28
Изкупление - Йо Йо Вец #122000
МИслех, че това е тема за рецензии, мнения и критики, а не за цитати от Ваянознание...

светът не е имплементиран в самия герой

- това изобщо не го разбрах, ама може и да си прав.

Мондьо, Азис, Майндкрайм, Евгени Минчев

„Историите, изпълнени с въображение, имат способността да разстройват хората без такова.”

27 Май 2017 19:01 27 Май 2017 19:21 от George-AL.
George-AL's Avatar
George-AL
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Получени "Благодаря": 591
Изкупление - Йо Йо Вец #122021
Абсолютно не съм съгласен с ЕФикс.
литературно разказът стои много добре. ИЗдържан е в мрачен тон, от типа на " Тъмната страна на земята" а илюстрациите са издържани в стила "мрачен реализъм", без да са гротескни. Най- хубавата илюстрация е на стр- 13 и 22, а на стр. 9 имаш опростена карта. Черепите са добро попадение, върнаха ме към стратовете, както и към Мегаигра, и разказът "Реката от която..." който бе публикуван пъров там, преди да излезе на поредица. Изрисуваният меч на повечето от страниците ни насочва към темата.
Съгласен съм Чисто че играта е доста линейна, но си личи че е правена за "зарибявка". Като голям плюс отчитам епизод -разпределител на епизод 5 в стила на "Герои". Кодовите думи е епизода -разпределител са голям плюс, спестяват много място, а в същото време дават възможност да се разгърне играта.

ИМа няколко възможни финала и поне два пътя по които да стигнеш до тях.
Единия е направо да отидеш при ковача, а другия е първо да отидеш при момичето в зависимост от решенията ти има четири -пет финала - да убиеш демона, да убиеш себе, да дадеш на ковача да избяга, да те поробят и т.н.
ТЕзи различни възможност за и една от причината да сложа висока оценка на произведението, друга е мрачната атмосфера и добер издържаният художествен стил ( не ми направиха впечатление глупави чуждици), както и ефектните картинки, които не са малко. Съгласен съм - можело е и по-добре, но ако се абстрахираме от произведението като книга -игра, а го приемам като обикновен интерактивен разказ е доста добро

П.С. Светът няма как да е инплантиран в героя, защото героя е уникален - единственият на когото оръжието се подчинява. Малко като в "приказка без край". В момента в който Детската царица ти даде амулета Златин не можеш да я намериш вече, защото тя Е Златин, така че тя не в приказката, защото тя тя е самата приказка. Същата работа и с Героя на Йововец - ако направя алегория ще кажа, че той Е меча., който е попаднал в определен свят, много ясно че не можеш да инплантиран света в героя

П.П.С. ей такива чуждици много мразя и много съм благодарен, че Йо-йо ги е избегнал.
Давам му 5 от 6 възможни
6 за мрачност на текста
5 за рисунки
бонус за епизод разпределител и кодови думи
бонус за различни епилози
и намалявам леко, оценката заради линейната игра, заради което не мога да му дам 6
Произведението обаче има голям потенциал и може да се разгърне

Истината ще те направи свободен

27 Май 2017 21:59
Efix7's Avatar
Efix7
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1115
Изкупление - Йо Йо Вец #122022
При положение, че главния герой се е бил много с Червеното острие, не може нещо от неговия свят да не е проникнало в света на самия меч.

Какво познато той среща в света на меча ?

Редактор - 21 произведения
Автор - 17 книги (6 издадени)
Дигитализатор - 32 iPDF книги-игри
Организатор - "Вълшебен зар" 2018-2022
Популяризатор - "Панаир на книгата" 2019-2022

27 Май 2017 23:18 27 Май 2017 23:20 от George-AL.
George-AL's Avatar
George-AL
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Получени "Благодаря": 591
Изкупление - Йо Йо Вец #122025
Червеното острие е прокълнат меч (сещам се аналогии с меча Мурамаса) в случая той предава лудостта си и гнева си на този когото обладава. Това може да е различен човек. Човек е обладен от него докато ползва меча, като му го отнемат вече не е обладан. Нашия герой по своему е уникален, защото е единствения попаднал в това прокълнато място, който към този момент е контролирал меча.сега обаче меча го контролира него, защото се намират в друг свят.
ИНаче в света на отвъдното той среща много познати неща - всички убити от меча( а голяма част - и от (главния герой) хора.

П..С. много и малко са относителни понятия. За някой обикновен човек около 400 години са много време, но за меча, който е вечен и придава безсмъртие и непобедимост на Носителя си 4 века са си нищо. Един миг от вечността.

Истината ще те направи свободен

28 Май 2017 10:43 28 Май 2017 10:44 от Ал Торо.
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 2007
Изкупление - Йо Йо Вец #122032
Без spoilers:

Препрочетох я и все още не ми е по вкуса, може би защото съм чел десетки любителски фентъзита и книги-игри с подобен вид "Ад" и най-често е състезание кой ще опише най-кървави сцени. Въпреки това има стегната история и сюжет и макар стилът на писане да не е чист, не е и дразнещ. Има и летящи врякащи назгули, които те виждат когато извадиш меча (нужно ли беше да се копира Властелина?). Имаше един момент, който някак си нямаше нищо общо с останалия сюжет и ми дойде като прекалено изкуствено привнесена драма, мисля че можехме без него да минем, още повече че разкъсва основния сюжет малко преди развръзката (братската история).

Като геймплей основните избори са обикаляне по локации и проверки на кодови думи какво точно си свършил там и за кой път отиваш. Въпреки това има 3-4 интересни ситуативни избора, което е съвсем прилично за произведение с този обем и брой епизоди (както сме виждали например в "Олтарът на тъгата").

Като направя съпоставка между "Изкуплението" и "Ден на дисонанс", това е далеч по-доброто произведение.

06 Юни 2017 11:43
Monevwww's Avatar
Monevwww
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Получени "Благодаря": 762
Topic Author
Изкупление - Йо Йо Вец #122241
Изкуплението е мрачно, фентъзи произведение за това как и най-големите гадове могат да изживеят катарзис (бил той и след смъртта в конкретния случай) или поне да получат изкупление за извършените злини.
Сюжет: Алгор е бил страшен и властолюбив император, но според правилото, че за всяко зло има по-голямо такова и той си намира майстора в лицето на дива варварска орда. Не го спасява и вълшебния му меч, дори става по-лошо, защото е умрял именно от него. И тогава се озовава в едно "място", което събира душите на всички паднали от меча, за да ги изсмуква и да го зарежда с енергия. Но всяко зло е поправимо в случая, защото Алгор се оказва единственият, който може да разбие системата в този ад. Обстановката и описанията на света са мрачни и доста депресиращи. Като цяло историята за такъв тип произведение е ок, има няколко излишни неща, но те не са проблем.
Игрова механика - кодови думи и обикаляне на локации през разпределителен епизод - произведението е в много малък обем и това е удачен вариант. Има изключително много варианти да умреш директно. Има два успешни края, като единият е по-добър.
Оформление За това произведение Спас се е постарал и на мен ми харесва - дори новата карта!
Удоволствие - харесвам мрачни неща, хоръри, трилъри и т.н. и затова и това произведение ми допада...

28 Дек 2017 23:38
psicho_lg's Avatar
psicho_lg
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Получени "Благодаря": 217
Изкупление - Йо Йо Вец #125993
Хареса ми. Има доста дълги епизоди, може би защото са малко на брой, а авторът се е опитал да разкаже много неща.Атмосферата е добра, играта не е лоша.Победния край се достига лесно/ каквото и да значи това /. Въпреки усилията на автора някои неща остават необяснени. Йойо показва,че може да пише така, че чакам Крапец с нетърпение :)

ПП. Няма карта

bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9F%D0% ... 0%B0%D0%BD

България над всичко
Следните потребител(и) изказаха благодарност: SatanicSlayer

29 Дек 2017 01:26
SatanicSlayer's Avatar
SatanicSlayer
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 183
Изкупление - Йо Йо Вец #125997
Каква карта?

Избери своето приключение

29 Дек 2017 22:29
psicho_lg's Avatar
psicho_lg
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Получени "Благодаря": 217
Изкупление - Йо Йо Вец #126019
Ми в началото на разказа пише, че има карта на хммм света, вътремечието или тма квото е

bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9F%D0% ... 0%B0%D0%BD

България над всичко

• 1
  • 1
Форум
/
Книги-игри
/
Нови книги-игри
/
Списание Книги-игри
/
Всичко за списанието
/
Изкупление - Йо Йо Вец
Time to create page: 0.065 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• Пъстра Никса 2022 (3 Мнения)
    • в Събития, конкурси и инициативи / Конкурси
    • от turbobobi
    • Today 08:34
    • Юбилеен конкурс 30 години книги-игри в България (21 Мнения)
    • в Събития, конкурси и инициативи / Конкурси
    • от Reiko
    • Yesterday 22:34
    • Търся / Разменям / Купувам книги-игри и стратове (64 Мнения)
    • в Книжна борса / Търся / Разменям / Купувам
    • от Radko
    • Yesterday 21:59

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg