• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Книги-игри
/
Нови книги-игри
/
Списание Книги-игри
/
Всичко за списанието
/
Ловци на кости - Пер Йорнер

• 1
  • 1
14 Дек 2017 20:28
Monevwww's Avatar
Monevwww
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Получени "Благодаря": 762
Topic Author
Ловци на кости - Пер Йорнер #125823
За Ловци на кости отдавна се говори в този форум, писано е, беше преведено, но изгоря един хардиск и замина,авторът е давал интервю за форума (в търсачката може да го намерите, добре де ...ето го - knigi-igri.bg/forums/about-gamebooks/2757-intervyu-s-per-jorner). Както и да е..та през 2009-та шведът Пер Йорнер решава да участва в конкурса Windhammer и написва това произведение за една седмица, то взима, че спечелва голямата награда. Историята е в алтернативна вселена, като действието се развива в Дивия запад, но един различен Див запад ...има треска за динозавърски кости...главният герой (ти) по неволя е въвлечен в нея. Игровата система е вдъхновена от книгите от поредицата Виртуална реалност, излезли в България като Ново поколение книги-игри.

Произведението в оригинал е достъпно на www.arborell.com/bonez.pdf

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

11 Ян 2018 23:28 11 Ян 2018 23:37 от psicho_lg.
psicho_lg's Avatar
psicho_lg
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Получени "Благодаря": 217
Ловци на кости - Пер Йорнер #126135
И така ти си.. абе не е ясно кой си нито къде си ама, кво да прайм давай напред.Та някъв тип/тайнствен/ те вербува да се разходиш до дивия запад и да шпионираш някакви хора дет, копаят кости и се трепят за спорта. И правиш си герой, имаш си умения, записваш си кодови думи разхождайки се из прериите/наляво да тръгна надясно ли просто не знам накъде/. Тръгваш нанякъде, правиш нещо, убиваш някакъв бос и тва е/къде остана шпионажа?/.
Изобщо пуснаха ме с парашут някъде си, викам си добре. Гледам системата ми изглежда яка, обачее... Ми общо взето нищо не се разбира, историята е толкова тайнствена, че подозирам, че дори и автора още е озадачен от тва дет е написал. Бележките под линия ми харесаха, ако не бяха съкратени на места цена нямаха да имат. Вкратце автора е преписал от виртуалнао нещо си хубава система, нашляпал е една безумна история и някой психопат взел, че му дал първа награда в международен конкурс за разкази-игри
ПП. Не ми се мисли какво е представлявала конкуренцията
ПППП. Влюбваш се в гущер :woohoo:

bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9F%D0% ... 0%B0%D0%BD

България над всичко
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Meriadoc, kiril_ps, Ейдриън Уейн, Monevwww

12 Ян 2018 09:42
Meriadoc's Avatar
Meriadoc
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 456
Ловци на кости - Пер Йорнер #126138
И аз не разбирам как може този разказ да спечели уж сериозен конкурс. Не е и прецедент - спомняте си какво представляваше "Червения свят". Ако не беше "Жертвоприношението" щях да съм отписал Windhammer-а като нещо сериозно. Сега просто съм озадачен.

12 Ян 2018 10:23 12 Ян 2018 10:25 от Monevwww.
Monevwww's Avatar
Monevwww
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Получени "Благодаря": 762
Topic Author
Ловци на кости - Пер Йорнер #126139

Meriadoc писа: писа:
И аз не разбирам как може този разказ да спечели уж сериозен конкурс. Не е и прецедент - спомняте си какво представляваше "Червения свят". Ако не беше "Жертвоприношението" щях да съм отписал Windhammer-а като нещо сериозно. Сега просто съм озадачен.
Червеният свят не е печелил първо място ;) Иначе авторът казва, че е написал Ловци на кости за 2 седмици, но за мен причината е, че през 2009-та е била много слаба конкуренцията - Ловци на кости взима първо място, на второ място и трето място са:
Едно безумно произведение "В търсене на светлината" на Кийран Коглан - може да го видите тук - knigi-igri.bg/forums/digital-gamebooks/5135
Всичко започва в един тъмнина...та после можеш да отидеш на 4-тири различни ситуации (като трябва да минеш през всичките), като едната е дори психологически сеанс...та накрая всичко се решава посредством някаква психо глупост за цветовете.
А другият е Garden of Bones - 50 епизода история от Алансия (Битки Безброй), съответно в класическия ББ сетинг.
Тези, които не взимат награда са - Градът на мъртвите от Стюард Лойд, което е едно произведение в 97 епизода, но с толкова тежка система...
Ярост! - от Андрю Райт - 50 епизода - интересна идея- ти си чудовище, което трябва да унищожи град, но до там...системата е реално като на ББ - нищо интересно не ти се случва, само хвърляш зарове почти до безкрай - защото обикаляш из града и на всеки епизод водиш битка, отбелязваш разрушения, плячка...та има интересен замисъл, особено това, че всяко чудовище - трол, огре, минотавър, гигантска маймуна и т.н. има различно умение, но е за крайни фенове на заровете, а и история реално няма.
Фобия - на Закари Каранго - мен лично това ми хареса, защото започва доста оригинално - да се справиш с фобията си, отиваш в някаква болница, но нещата не са такива, каквито изглеждат...но изпълнението можеше да е по-добре - и този разказ го има преведен - knigi-igri.bg/forums/all-about-the-magazine/5206
Последният е The Achaeid: The Enriyes - от Рамзи Дъфф, този дори не съм го разглеждал...единствено видях, че системата е ББ, а сетингът е Митична Гърция...
Та понякога всичко е до конкуренцията ;)
Следните потребител(и) изказаха благодарност: ninja_senso

01 Фев 2018 12:51 01 Фев 2018 13:25 от the_arsonist.
the_arsonist's Avatar
the_arsonist
Духът на Прерията
Духът на Прерията
Скрий Още
Получени "Благодаря": 259
Ловци на кости - Пер Йорнер #126397
Разказът е интересен, дори - забавен на моменти. Разочарованието идва накрая, когато след дългите и обещаващи тиради развръзката се решава от една... проверка, wtf?! Остана ми усещането за претупана работа, макар че това никак не отговаря на истината. Просто очаквах да има още един-два избора, в които шансът да се прецакам е 50%. На мястото на автора бих жертвал странните и сюрреалистични епизоди в мината, за сметка на повечко екшън накрая.

Иначе, стилът на Пер е отличаващ се, но и малко по-претенциозен от необходимото за книга-игра. Ако бях редактор, сигурно бих раздробил доста от изреченията му - все пак списанието е, за да си правим кефа (а не да се затормозяваме с четене). Адмирации обаче заслужава и тази редакция. Казвам го, защото имах възможността (или по-точно - злощастието) да чета суровия превод, когато се заех с илюстрирането. Съвсем не омаловажавам усилията, положени и за него, но да се вдигне нивото на текста до сегашния му вид, си е един малък подвиг.
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Monevwww

04 Окт 2018 00:24
Der's Avatar
Der
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Получени "Благодаря": 504
Ловци на кости - Пер Йорнер #129586
Трудно ми е да започна, както ми беше трудно да завърша четенето. Най-много ми харесаха правилата от цялата работа. И се чудя, дали само лошият превод е виновен за натоварващото четене? Щом е хвърлен много труд за редакция, не ми се мисли суровата версия каква е била. Прекалено много неразбираеми описания и странни ситуации. Изобщо не разбрах за какво се боря и кой ме изпрати на тази мисия. Не знаех какво търся и къде отивам... Малко преди края ми свършиха точките живот, но продължих, за да видя, дали накрая ще се разбере нещо от цялата история. Е, не се разбра. Жалко за хубавите илюстрации на Арсониста и лошо реализираната идея...

Always Outnumbered, Never Outgunned
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Monevwww

19 Ян 2020 10:08 19 Ян 2020 10:25 от kiril_ps.
kiril_ps's Avatar
kiril_ps
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Получени "Благодаря": 796
Ловци на кости - Пер Йорнер #133744
Ужас, скоро не бях чел подобен "шедьовър". Кой съм, къде съм, за какво се боря, к'ви са тия около мен...какво се случва?
Нелогични и странни преходи през епизодите. Текстът е тегав за четене. Не можах да я доиграя - мазохизмът ми се изчерпа.
Оценка - 2/10 (само заради гейм механиката от НПКИ не е 1)

knigi-igri.bg/shop/
Следните потребител(и) изказаха благодарност: psicho_lg

• 1
  • 1
Форум
/
Книги-игри
/
Нови книги-игри
/
Списание Книги-игри
/
Всичко за списанието
/
Time to create page: 0.071 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• "Сезон на тайни" - Радослав Апостолов (т... (31 Мнения)
    • в Списание Книги-игри / Всичко за списанието
    • от kartacha
    • Today 22:51
    • Февруарска форумна среща - да се преброим. (1 Мнения)
    • в Събития, конкурси и инициативи / Форумни срещи
    • от Вилорп
    • Today 14:18
    • Кой какво слуша в момента (997 Мнения)
    • в Общи приказки / Музика
    • от Efix7
    • Yesterday 19:33

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg