• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Книги-игри
/
Нови книги-игри
/
Списание Книги-игри
/
Всичко за списанието
/
Брой 10 - обща тема

Брой 10 - обща тема

• 1
  • 2
  • 1
  • 2
06 Юни 2018 17:39
Der's Avatar
Der
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Получени "Благодаря": 504
Брой 10 - обща тема #127922

Meriadoc писа: писа:
Пътят на пъдпъдъка Отдавна се носят слухове за това произведение, браво че най-накрая се пусна откъс та да разберем с какво точно си имаме работа. А именно, един зар-фест. Хвърляй зара и записвай отстреляните пъдпъдъци! Честно казано представях си го по друг начин. Нещо по-хумористично, дори сатирично... Каква е идеята героите да са пъдпъдъци? Та ако ги нямаше илюстрациите по какво щеше да се разбере тази нестандартна особеност на повествованието?

Any why quails – how do they fit the storyline and setting?

Simon: I’ve always enjoyed fantasy scenarios with anthropomorphic animal characters (I was a huge fan of the Redwall series as a kid), so when I started writing gamebooks, the idea of having animals as protagonists naturally came into mind. Before TWotQ I wrote a smaller (unpublished) gamebook in a classic, western-medieval scenario inhabited by toads. During that process I had the idea of writing a larger, more complex story, taking place in a more exotic environment. Japan came into my mind and quails were the first animals that I associated with Japan (look up Coturnix Japonica for further information…). Additionally, they were my favorite animals when I was a kid.

Last but not least: the German title of TWotQ ‘Der Weg der Wachtel’ is an alliteration hinting at ‘The Way of the Warrior’ (Bushido), the Japanese term for the samurai way of life.

Както и цялото интервю на английски: gamebooknews.com/2018/06/06/interview-the-way-of-the-quail/

P.S. В книгата имаш умения, събираш предмети, трупаш опит от битките... Както Торо е предположил в неговото ревю, очаква ви голямо обикаляне и хвърляне на зарове.

Always Outnumbered, Never Outgunned

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

07 Юни 2018 09:58 07 Юни 2018 10:00 от kiril_ps.
kiril_ps's Avatar
kiril_ps
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Получени "Благодаря": 796
Брой 10 - обща тема #127923
Случаят със сър Артър.
Скучно начало, безличен главен герой, никаква динамика или напрежение във фазите на играта.
Разказът е за хора с повече търпение. Въпреки слабо представения главен герой, другите са сравнително добре скицирани и интеракциите с тях са интересни, без да се изпада в "насипване" на баластра.
Крими-загадката не е нещо особено, но горе-долу е добре направена.
Личното ми усещане - приятна и лека игра, добро ниво на трудност, но на моменти леко скучновата.
Препоръка - по-плътно и интересно представяне на главния герой.

knigi-igri.bg/shop/
Следните потребител(и) изказаха благодарност: harlequin, Monevwww

07 Юни 2018 10:21 08 Юни 2018 13:29 от Вилорп.
Вилорп's Avatar
Вилорп
Premium Member
Premium Member
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1098
Брой 10 - обща тема #127924
Разплата
- Имената не седят на място;
- Описанията са твърде повърхности и нямат общо със сюжета а по скоро с вътрешнофорумен хумор;
- Твърде кратка игра;
- Коя бибип го е Сара? Сара Дженит?
- Малкия обем на дава шанс за разгръщане - статове на шанс, оръжие, кон, уейн, финална битка.
- Липсват ми илюстрации, за да наредя автора до нивото на Монт Диас

+ За някой извън форума имената може би няма да го дразнят;
+ Бърза динамична игра;
+ Добра и работеща система, като лично за мен това е най-доброто в книгата

Няма лошо във вътрешнофорумния хумор, но е добре и от него да има някакъв смисъл а не да е пуснат просто за да го има. Усещането ми за този разказ е като за Рандеву - щеше ми се да ми хареса ама... не е моята игра. Но тук поне системата работи, а не разчиташ на метаигрова информация.

Цвят за модериране
Линк към каталога с дигитализирани книги
knigi-igri.bg/forums/digital-gamebooks/4...italni-proizvedeniya - нови книги
Следните потребител(и) изказаха благодарност: harlequin, psicho_lg, Monevwww

07 Юни 2018 13:32
Nedelcho Bogdanov
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 438
Брой 10 - обща тема #127925
Метаигровата информация не е минус, в крайна сметка всички игри се водят по тази схема.
Ако искаш си остани на 3те точки осъзнатост, ако искаш разбери за какво иде реч... твоя грижа

Дон Мон и Отново заедно - бестселърите на новата вълна. Търсете ги в книжарниците! "Страхотно четиво - вестник Труд" "Чел съм и по-добри - Джордж Ал"

07 Юни 2018 20:01
psicho_lg's Avatar
psicho_lg
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Получени "Благодаря": 217
Брой 10 - обща тема #127927
Вило, ако не се бъркам има шест различни края и всички статистики се ползват. И да тази Сара е :)

bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9F%D0% ... 0%B0%D0%BD

България над всичко

07 Юни 2018 23:57
comics_ross's Avatar
comics_ross
Таласъм
Таласъм
Скрий Още
Получени "Благодаря": 261
Брой 10 - обща тема #127931
Внимание: Споилер! [ Click to expand ] [ Click to hide ]

Вилорп писа: писа:
- Липсват ми илюстрации, за да наредя автора до новото на Монт Диас

Какво ново от Монт Диас е публикувано? :dry:

26 Дек 2018 20:48
Der's Avatar
Der
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Брой 10 - обща тема #130229
"Извън времето" от Пол Щрут

Перлата на брой 10 и вероятно в топ 3 на Списанието изобщо! Пол Щрут продължава да държи високо ниво след "Жертвоприношението" и се обзалагам, че ще направи поне хет-трик на нашите страници. Отново си имаме работа с куест, в които трябва да наместим събитията, съобразявайки се с точки Решителност. Тези от вас, които говорят някакъв немски, ще изпитат още по-голямо удоволствие, заради Спомените (кодовите думи), които са преобладаващо на този език. Филмите, с които намерих прилики са:
"Ефектът на пеперудата", "Жената на пътешественика във времето" и "Убиец във времето".

Следните потребител(и) изказаха благодарност: Monevwww, George-AL

19 Мар 2019 12:14 19 Мар 2019 12:15 от George-AL.
George-AL's Avatar
George-AL
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Получени "Благодаря": 590
Брой 10 - обща тема #130817
Прочетох и 10 брой.

Случаят сър АРтър - Най-добрият разказ механика тип Щурмберг и Хотелът. интересен сюжет, детективски разказ, прекрасни рисунки. Браво
Сланг - бие дъното
Заветът на Зендари - скучно. и еднообразно. единствената новост бяха кодовете. Сюжета ми бе ултра-мега-гига хаотичен.
ИЗвън времето - приличен сюжет, приятна история, но аз не си падам много по ходене във времето насам -натам. Инак - добре изпипано.
Зората на Мрачните лордове - толкова много текст? и след това и правила? уау трябав да си голям фен, за да седенш и да играеш.
Разплата - Хаха...позабавлявах се, но разбира се, разказът е непретенциозен.
Пътят на пъдпъка - Какво казах? че Сланг бие дъното? извинявам се. пътят на Пъдпъдъка е под дъното., той го е прокопал. Разбирам че е промо, но реално в пет-шест епизода (между които имаше една битка) стигнах до пристанището...и приключението свърши! Ъ! очаквайте книгитата която ще е 800 епизода е ще е основно битки. Браво! оригинално

Истината ще те направи свободен
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Вилорп, Ал Торо, Monevwww, Der

20 Мар 2019 23:10 20 Мар 2019 23:13 от Nedelcho Bogdanov.
Nedelcho Bogdanov
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 438
Брой 10 - обща тема #130835
И аз прочетох брой 10
Най-добрият разказ е Извън времето. Много ми напомни на Рандеву, макар да не е толкова гениален, като него. Защо? Защото, докато при Рандеву идеята беше иновационна, тук разказа ми напомни на няколко филма от типа, преживей един и същи ден отново и отново. Интересен е факта, че двете произведения не се засякоха на златната никса, защото сега ще се наслаждавам на парадокса, как по-слабото от двете ще спечели голямата награда :)
Ето ви и един естествен чийт за + безкрай "Решителност" На практика достигнеш ли до чийта, вече няма нужда да сверяваш точките "Решителност":
30 > 16 > 47 > 58 (нямаш Zwilling) >83 > 32 (имаш Vater) > 75 > 60 (имаш Gefangen) > 80 > 30

Дон Мон и Отново заедно - бестселърите на новата вълна. Търсете ги в книжарниците! "Страхотно четиво - вестник Труд" "Чел съм и по-добри - Джордж Ал"
Следните потребител(и) изказаха благодарност: harlequin, Der, the_arsonist

19 Апр 2019 21:30
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 2002
Брой 10 - обща тема #131132
> Ревю на "Книжни Криле"

10 Май 2019 14:12
Der's Avatar
Der
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Брой 10 - обща тема #131272
Заветът на Зендари
Седнах и прочетох по-подробно разказа. Като фен на Стар Крафт началото ми допадна. Мекове (напомнящи Голиатите, които обаче не летят), извънземни нашественици Зендари (приличащи на Протосите)... изобщо, обещаващо начало. Стига се до малко екшън преди да започне същинската мисия, което също ми хареса. После идват случайните избори и обикалянето на сляпо. Не че за мен тези неща са лошо нещо, но трябва да си в подходящо настроение за преиграване, ако си честен играч и нямаш късмет. Интересно как авторът е написал за 12-годишният си син нещо пълно с толкова свалки и междуполови отношения. Не ми се мисли, какво му е подарил за 13-тия рожден ден...

Следните потребител(и) изказаха благодарност: psicho_lg, Monevwww

10 Май 2019 19:22
sipko1's Avatar
sipko1
Нещо, някакво, такова
Нещо, някакво, такова
Скрий Още
Получени "Благодаря": 89
Брой 10 - обща тема #131273

Der писа: писа:
Заветът на Зендари
Седнах и прочетох по-подробно разказа. Като фен на Стар Крафт началото ми допадна. Мекове (напомнящи Голиатите, които обаче не летят), извънземни нашественици Зендари (приличащи на Протосите)... изобщо, обещаващо начало. Стига се до малко екшън преди да започне същинската мисия, което също ми хареса. После идват случайните избори и обикалянето на сляпо. Не че за мен тези неща са лошо нещо, но трябва да си в подходящо настроение за преиграване, ако си честен играч и нямаш късмет. Интересно как авторът е написал за 12-годишният си син нещо пълно с толкова свалки и междуполови отношения. Не ми се мисли, какво му е подарил за 13-тия рожден ден...

Всъщност, синът на Аштън е само на две години. Като че ли беше споменато някъде в българските среди, че това е писано за племенника, не за сина му. Аз лично, въпреки че съм запознат изключително добре с този автор, не съм срещал такова обяснение никъде в англоезичните публикации. Произведението е писано за конкурса Windhammer и определено не е най-доброто от Аштън. Щом харесваш стратегиите, пробвай The Last Fortress от същия автор - стратегия доста подобна на Warcraft 2 или Warlords 2.

Що се отнася до личните виждания на Аштън, той е много, дори прекалено либерален. Това е присъщо за почти всички хора, които живеят в Калифорния. Аз не споделям техните виждания, но това е тема на един друг, много по-дълъг разговор.

Дарвинист и Майндкраймист

10 Май 2019 19:31
Monevwww's Avatar
Monevwww
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Получени "Благодаря": 762
Topic Author
Брой 10 - обща тема #131274
Историята за 12 годишния син е малко като вица с компютрите, които се оказали компоти и аз съм причината...
Та ето, за който се вълнува истинската история www.ashtonsaylor.com/2012/12/legacy-of-z...hton-saylor.html?m=1
Следните потребител(и) изказаха благодарност: sipko1

• 1
  • 2
  • 1
  • 2
Форум
/
Книги-игри
/
Нови книги-игри
/
Списание Книги-игри
/
Всичко за списанието
/
Брой 10 - обща тема
Time to create page: 0.073 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• Февруарска форумна среща - да се преброим. (1 Мнения)
    • в Събития, конкурси и инициативи / Форумни срещи
    • от Вилорп
    • Today 14:18
    • "Сезон на тайни" - Радослав Апостолов (т... (30 Мнения)
    • в Списание Книги-игри / Всичко за списанието
    • от Meriadoc
    • Today 11:33
    • Кой какво слуша в момента (997 Мнения)
    • в Общи приказки / Музика
    • от Efix7
    • Yesterday 19:33

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg