• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Книги-игри
/
Нови книги-игри
/
Списание Книги-игри
/
Всичко за списанието
/
Брой 11 - обща тема

Брой 11 - обща тема

• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
22 Ное 2018 23:42
psicho_lg's Avatar
psicho_lg
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Получени "Благодаря": 217
Брой 11 - обща тема #129902
Паяците, класираха ли се за броя?

bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9F%D0% ... 0%B0%D0%BD

България над всичко

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

23 Ное 2018 10:09
Monevwww's Avatar
Monevwww
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Получени "Благодаря": 762
Topic Author
Брой 11 - обща тема #129903

psicho_lg писа: писа:
Паяците, класираха ли се за броя?
Не, но е приоритет за 2019та

09 Дек 2018 10:43 09 Дек 2018 12:32 от Ал Торо.
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1998
Брой 11 - обща тема #130113
Гората на забравата
a.k.a. spin-off на "Тъмната страна на Земята"
Започва обещаващо - има нужния фентъзи и приключенски заряд, като същевременно създава чувството за някакво приятно и хармонично магическо място.
Липсват ми основно две неща - първо, някаква по-сериозна развръзка, динамика, напрежение или трудност в края. И второ, по-гладък текст - Der му трябва малко повече практика, за да подобри изказа си, а най-странното е, че четири човека са се писали като редактори.
Като тегля чертата, приятна и непретенциозна кратка книга-игра, която обаче имаше потенциал за повече. Добър дебют за Der и заслужено място на страниците на списанието.

'Нормален клуб
Още преди да завърша увода, вече бях с очакването, че това ще е диамантът на броя - едновременно ми беше интересно и супер забавно, с глас се смях на някои места. Системата е много елегантна - лека и мощна. В процес на играта се вижда и че е употребена добре; да, шансът играе много сериозна роля, но книгата е така структурирана, че първо да не те наказва въобще тежко за неуспехите в игрален аспект и второ - да не се чувстваш зле от тях чисто психологически. В първата част дори е така направено, че човек може да ги обърне в своя полза при малко замисляне.
Проблемите тук са сходни с тези в "Гората на забравата". Във втората половина, в която има опит за някакъв по-динамичен и завладяващ текст, нещата не сработват чак толкова добре, поне за мен. Продължава да си е забавна и там, но липсва нужния заряд в завършека и първата половина ми хареса повече. Липсва качествена кулминация. Второ, (и тук все пак адмирации за Дер за усилията) преводът на места не е много гладък; усеща се, все едно са преведени нещата дума по дума, както са структурирани на английски и освен това малко е прекалено побългаряването - например "контролиран с дистанционно 4-роторен -коптер". Тук подчертавам, че задачата е била изключително тежка - цялото произведение залага солидно на засукан текст, игра на думи, стил - изключително тежки за превод неща, да речем аналогично на книгите на Пратчет. Преводът не е лош, смисълът е запазен, но можеше още. Дори при перфектен такъв, вероятно част от нещата пак биха се загубили.
От системата за мен не работи достатъчно добре само частта с трофеите - малко досадно често трябваше да записвам, предозирани са, освен това не ме надъхват толкова да преигравам, предвид че дори да знам всеки как се взема, ще завися от зара. Освен това читателят има възможност и за един прочит да мине през почти целия текст, така че не мисля, че преиграваемостта е толкова важна цел за гонене.
Все пак, резултатът е едно много солидно произведение, който според мен ще се нареди в горните 30-тина процента за годината. Определено си заслужава много да се прочете.

ПП. Резултат при първо изиграване: 95-точки, 50 от основнaта мисия и добрия финал, +10 от шоколада (интересна загадка, макар че има едно място, на което нацелваш между два възможни варианта и че при решението пак не беше много ясно какво точно сме видели), +7x5 от разни дреболии.

ПП2. Призив към екипа на списанието: Изкарайте загадката с квадратчетата към дневниците, защото няма как човек да я реши без да драска, а малко ще са тези, които ще искат да драскат в списанието. При причертаване пък се получава деформация в изображението.
Следните потребител(и) изказаха благодарност: harlequin, kiril_ps, Monevwww, Der, the_arsonist

09 Дек 2018 15:33
the_arsonist's Avatar
the_arsonist
Духът на Прерията
Духът на Прерията
Скрий Още
Получени "Благодаря": 259
Брой 11 - обща тема #130117

Ал Торо писа: писа:
ПП2. Призив към екипа на списанието: Изкарайте загадката с квадратчетата към дневниците, защото няма как човек да я реши без да драска, а малко ще са тези, които ще искат да драскат в списанието.
Наистина забравихме за това, благодаря за напомнянето!
Към дневниците просто не виждам къде може да се сбута, затова я извадих отделно на нова страница (три пъти).
Включих също и лабиринта от Игротеката по предложение на Монев.
Пускам всичко да го има и тук - за тези, които няма да поръчат от: www.legacyofkreya.com/bg/books/spisanie-knigi-igri-11
Прикаченият файл е скрит за гости.
Моля влезте в системата или се регистрирайте, за да получите достъп.

Този пост съдържа прикачени файлове.
Моля, влезте в системата, за да ги достъпите.

09 Дек 2018 17:17
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
Брой 11 - обща тема #130118
Зона 51
Плюсовете тук са кондензираната игра, функционалната система за битки с едно две хвърляния, разнообразния ефект на различните предмети. Особено много ми харесаха няколкото загадки, които навръзваш на няколко стъпки - приемам изборът да са по-лесни, вероятно за да са достъпни за по-детска аудитория. Трудността е добре балансирана, особено финалът ме остави бая изчерпан (защото рискувах да не се презапасявам) и дори загубих една важна заложничка, което за мен е равносилно за неоптимално изиграване.
В литературно отношение - лесно четимият и ненатоварващ текст не пречи в динамичната част от приключението.

На минусите ще се спра по-обстойно.
Спойлъри оттук надолу:
Внимание: Споилер! [ Click to expand ] [ Click to hide ]
Литературно "Зона 51" няма никакви претенции, но и при това все пак остават проблеми. Произведението започва с една напълно излишна и половинчата амнезия на главния герой - това клише е необходимо в много от мистериите, колкото и да е изтъркано, но тук не носи нищо, освен пълно безразличие на читателя към протагониста. Можеше, примерно, да е някакъв bad-ass ветеран, който "пак" му се налага да се намесва в поредната каша. Това щеше да пасне повече на всичко останало. Книгата е оперирана от атмосфера, срещите с лошите са ограничени до два реда текст в курсив колко са и на кой епизод да отидеш, ако ги победиш с граната, да речем. Има разни решения, от сорта на копче с картинка на взрив на извънземен кораб, къпеща се мацка по време на някаква продължителна извънземна инвазия и задействане на ядрени ракети - неща, които не е забелязала последните няколко часа, макар да е в центъра на събитията. Краищата и те са много бутафорни - пределно ясно ми е, че това е търсеният ефект, но може да се направи стилно, а може и да е просто слабо - тук, за мен, е второто. За капак на всичко, след цялата тази стерилност на текста имаме едни литературни описания в края, развръзка относно съдбата на целия свят и, разбира се, как ще се развие семейния живот на героя. Това ми се струва като да шприцоваш със сметана шопска салата.

Играта е по-добрата страна на нещата, но и тук има проблеми. Първо, правилата са претупани. Целият ресурсен мениджмънт се върти най-вече (макар не изцяло) около елемента Време, защото при малко по-солидно запасяване, за което няма други пречки, всичко останало става доста лесно. За ползването на време се пояснява, че губиш 1 точка, когато посетиш локация, срещнеш пришълци и се сбиеш с тях. Остават някои явно маловажни въпроси от сорта на "губиш ли време, когато посетиш локация без пришълци", "важи ли времето за втората половина от играта" и т.н. Имаме цяла страница обяснение, как книгата е успешен експеримент и какви са ѝ силите, но за правилата е отделена четвърт такава. Не че човек не може да се досети или да си избере вариант, за мен това беше "не се губи време във втората половина от играта и не се губи при непазени локации", но не така се пишат правила.

Дневникът е "леле мале". Разбира се, графа "Време" няма - що да има. Има графа "кодови думи", каквито не срещнах, няма "предмети", каквито намерих. Някои от нещата за записване са изведени в отделни кутийки, други - не. Няма и графа за аптечка, а тя е предмет с прилична тежест.

Имаме определящ избор, който за мен е напълно сляп (дали да унищожиш дадено превозно средство или не), имаме ситуация, в която шамар от мацка ти прави щети, колкото сражение с голи ръце срещу пришълец. Във втората половина имаме аналогична ситуация с посещение на локации, за която изглежда е игнорирана механиката Време и е сложено друго ограничение. Да кажем, че това са дреболии.
По-сериозният проблем е, че частта, която трябва да има някаква циклична стойност, не създава някакви интересни избори - веднага, когато се разбере къде какво има, играчът може да сметне пряко в "пришълци" и респективно "загубено здраве" кои са смислените локации за посещение в стил: една граната пести средно по 3.5 на квадрат здраве (12.25), вземането коства средно 7. Презареждането на бластер пести до 10 здраве, коства средно 3.5. Аптечката носи до 9 здраве, коства средно 3.5. Базуката пести 3 пришълеца и коства убийство на 3 пришълеца + 1 време. Това изчерпва нещата, според мен можеше да се разчупи повече и със сигурност не създава сериозна дилема, още повече - потенциал за преиграване. Малко не му достига, но пък ключово.
Min-max схемите са обезсмислени и от сериозното влияние на шанса в 1d6 система.

В заключение - тук очаквах повече, особено в игрално отношение - игра с математически модел, който да ме накара да се замисля повече, примерно като при късния Майндкрайм. Добре написани правила и дневник. По-дълго разиграване, или преиграваемост. Играта не е лоша, напротив, прилична е, но толкова.
Литературата очевидно е избягвана, но за съжаление не по начин, по който да е неангажираща, а е по-скоро дразнеща, за мен. Подозирам, че мишмашът между отсъствието ѝ и развихрянето в края идва от комбинацията "писане за безтекстовия конкурс" + "дописване на воля", без нужната преработка на първата част.
Без лоши чувства към Петър, а напротив - просто неподсладената критика е нужна тук, особено предвид желанието да пише теория на гейм дизайна и книгите-игри. За мен "Зона 51" е стъпка назад от "Уимбълдън".
Следните потребител(и) изказаха благодарност: harlequin, Der, sipko1

09 Дек 2018 20:12
sipko1's Avatar
sipko1
Нещо, някакво, такова
Нещо, някакво, такова
Скрий Още
Получени "Благодаря": 89
Брой 11 - обща тема #130120
Благодаря на Сашо за обстойния анализ на "Зона 51"! До много голяма степен съм съгласен с неговото мнение. Обосновал се е много добре и дори е отделил от времето си да даде примери как е можело да бъдат направени нещата по-професионално. Благодаря за градивната критика и обещавам да се опитам да извлека необходимите поуки за бъдещото си творчество. Аз също мисля, че "Зона 51" е стъпка назад от "Уимбълдън".

Дарвинист и Майндкраймист

09 Дек 2018 22:28 09 Дек 2018 22:28 от sipko1.
sipko1's Avatar
sipko1
Нещо, някакво, такова
Нещо, някакво, такова
Скрий Още
Получени "Благодаря": 89
Брой 11 - обща тема #130122

the_arsonist писа: писа:

Ал Торо писа: писа:
ПП2. Призив към екипа на списанието: Изкарайте загадката с квадратчетата към дневниците, защото няма как човек да я реши без да драска, а малко ще са тези, които ще искат да драскат в списанието.
...
Пускам всичко да го има и тук - за тези, които няма да поръчат от: www.legacyofkreya.com/bg/books/spisanie-knigi-igri-11
Прикаченият файл е скрит за гости.
Моля влезте в системата или се регистрирайте, за да получите достъп.

Понеже файлът е счупен, пускам външен линк към дневниците от брой 11 на Списанието ето тук: augmentedrealityadventure.com/bg/11_broi_dnevniciTE.pdf

Дарвинист и Майндкраймист

09 Дек 2018 23:20
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
Брой 11 - обща тема #130124
Извинявам се - счупен е, защото качих новия на негово място, но с друго име и линк: www.legacyofkreya.com/upload/files/Spisa...20dnevnik%20full.pdf

10 Дек 2018 02:01
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
Брой 11 - обща тема #130125
Миниатюрите:

Симулатор на пенсионерка
Стилна миниатюра, готина идея, без прекалено много смисъл. Много ясно си представям един от членовете на екипа да казва:
"Човееек. Бабата КЪРТИ!"
Ок е.

Кървав лов
По-добро. Много приличен изказ + някои идеи вътре бяха гениални. Имам силното усещане, че ни очакват много интригуващи проекти на arsonist-а в бъдеще.
Изглежда обаче да има опит за игра, че и оценка - това не се е получило особено. Докато в първата всичко си е откровен кеф, тук избираш локации, екипировка и т.н. но реално това са само слепи избори, на базата на които авторът пише двойки или шестици. Това не пречи, просто няма и стойност. Преиграх я 4-5 пъти да видя повечето финали, като цяло си заслужава, но са малко повтаряеми смислово, щеше да е готино да са по-разнообразни.

00:04:23
Това е недоразумението на годината, при това не заради обема му. Представлява поредица от 4-5 абсолютно неинформирани избора за обезвреждане на бомба, като навсякъде авторът си е избрал кое да е правилния вариант и останалите водят до смърт = "грешка". Накрая правилният път се оказва най-малоумното действие. Не мисля, че имаше и един смислен избор, а литературата се изчерпва с описанието на това какви жици и компоненти виждаш. Наистина се чудя кой може да е видял нещо интересно тук и какво е. Хубавото е единствено, че се чете за около 4 минути и 23 секунди.

Илюстрациите
са много добри, браво на всички замесени. Арсониста блести, Буж е задобрял много, но е тръгнал по неподходящ за печат път, Горо и сАтина са вкарали дух в техните неща.

Допълнителните материали
Също са супер, евала. Всичко ми беше интересно (освен нишовите неща за света на Самотния вълк, но смятам, че и те имат място, просто аз не съм фен на поредицата). Интервюто с Джонатан Грийн беше много читаво, евала на човека за отделеното време и обстойните отговори - дайте да го пуснем на сайта и на английски, такива неща трябва да са общодостъпни. Подробните новини за жанра пък са рубрика, която се надявам да виждаме във всеки един брой.
Следните потребител(и) изказаха благодарност: harlequin, ze BG, Monevwww, Der, the_arsonist, sipko1

10 Дек 2018 10:48 10 Дек 2018 10:49 от Monevwww.
Monevwww's Avatar
Monevwww
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Получени "Благодаря": 762
Topic Author
Брой 11 - обща тема #130126
Благодарности на Торо за Ревюто.
Бабата е яка!
Аз съм виновникът за бомбата.

10 Дек 2018 14:36
ringlas's Avatar
ringlas
Поддръжка
Поддръжка
Скрий Още
Получени "Благодаря": 778
Брой 11 - обща тема #130131
Получих новия брой на Списанието днес! Въодушевен съм, разлистих го цялото само да прегледам какво ме очаква и нямам търпение да чета в почивката около Коледа материалите. Броят е дебел, хубава корица, вътре има много неща... Дотук - браво на екипа!

Компютърни и мобилни книги-игри от Прайм Геймс
Следните потребител(и) изказаха благодарност: harlequin, Der

10 Дек 2018 15:11
the_arsonist's Avatar
the_arsonist
Духът на Прерията
Духът на Прерията
Скрий Още
Получени "Благодаря": 259
Брой 11 - обща тема #130132

Monevwww писа: писа:
Благодарности на Торо за Ревюто.
Къде бързаш :lol: остават му още три SLANG-а и една "Фобия" - тежък брой просто...
Но сериозно - благодарности, че си прави труда да напише пресни впечатления от всичко, по което е минал.

От оригиналната "баба"... мисля, че всички бяхме изкъртени :lol:

За бомбата също бях "за", въпреки че Монев ни я представи със схемата ѝ, от която всичко лъсва, но пък е най-логичната за този сюжет. Ще кажа само, че наистина доставя голямо удоволствие, когато човек се справи от първи опит. Надявам се и други да го изпитат.

Внимание: Споилер! [ Click to expand ] [ Click to hide ]
Много благодаря на Торо за добрите думи и за критиката към "Кървав лов", който вече малко съм позабравил, защото е писан в края на лятото, малко след като Иво преведе "симулатора". Още като стигнах до най-лошият му край си казах, че "това плаче за продължение" (освен че е безподобна история, на мен ми дойде твърде кратка); питахме Смирнов, но той нямаше намерение да пише такова и... се хванах да имитирам стила му. Същевременно исках да вкарам и малко игра. Постепенно обаче нещата взеха да се усложняват и трябваше да сложа чертата някъде, за да не се получи прекалено драстична разлика. Под влияние на оригинала заложих на изненадата и съответно по-слепите избори. Оценката пък е нещо като сортиране на краищата два по два (защото целях да се достига до еднакъв резултат поне по два различни пътя) и отразява единствено моята логика при степенуването на няколкото неща, които могат да се постигнат в играта. Дори harlequin, който се нае с редакцията, не беше съвсем ОК с нея... както и с две-три други неща. Освен за изглаждането на изказа и подбора на картинките, искам да му благодаря и за една от добрите хрумки в разказа (да вкарам Виталик по някакъв начин) - така се получи може би любимият ми момент в "Кървав лов". Наистина този spin-off е добре да се преиграе няколко пъти, защото при 11 краища от 34 епизода е ясно каква дължина се пада на (почти) всеки опит.

За бъдещите идеи какво да кажа - въртят ми се няколко такива, дори имам започнати, но вървят много бавно... толкова бавно, че не виждам смисъл да се обявяват дори като проекти. Ще ми трябва съавтор, защото просто нямам рутината при писане. Ако излезе нещо, ми се ще да е доста по-дълго и сериозно (и като тематика, и игра). Нямам идея как се случи това лято да направя 2 толкова кратки неща и то в чужд сетинг, но не съжалявам - точно обратното, радвам се на първите отзиви :side:
Следните потребител(и) изказаха благодарност: harlequin, Monevwww, sipko1

10 Дек 2018 22:15
Zort's Avatar
Zort
Таласъм
Таласъм
Скрий Още
Получени "Благодаря": 235
Брой 11 - обща тема #130135
Днес си получих Призванието и Списанието! Давам блиц мнение, без спойлери, че съм "подсъдим" и по такова дело... Смятам, че за първи път Списанието, като оформление, илюстрации, корици и изобщо - като материали, ще развълнува феновете повече и даже превъзхожда Призванието! Да, вероятно последното разчита "да шашне аудиторията с музика", като качество на текстовете, но... като оформление - не ме грабна! Добре, че е корицата! Съжалявам за политически некоректната терминология, но вътрешните илюстрации са айне гросе трагедие! Като ги сравнявам с тези на Иванчев (вътре в броя), контрастът става още по-шокиращ. За сметка на това, налагането на еротичните мотиви пък (Вж.стр.322) продължава.;) Ще поема политическата отговорност и за това де, че... не ги поръчах по-добре!;) :lol: Но трябва да имате предвид и друго - винаги можеше да стане по-зле! Например, портфолиото на чичко Вилорпян, е отдавна развихрено и чака благодатна почва...:evil: Иначе - веднага си е проличал почеркът на Дер! Кога стана "член-кореспондент", кога заваляха бабички!?! Възниква въпроса - тази бабичка, той ли я е ........,ъ-ъ-ъ, избрал? Това ли е така, наречената Лайпцигска бабичка? :evil:
В заключение: Чудесна работа на целия екип! Благодаря за отдадеността, удачния подбор на материалите и крайния резултат! С малко геронтофилски привкус, но за сметка на това - истински фензин! :hello:
С този пост №800, казвам сбогом и Ви пожелавам здраве и много по-успешна Нова 2019г!:)

"Intellect is invisible to the man who has none".
Следните потребител(и) изказаха благодарност: harlequin, Monevwww, comics_ross, Der, the_arsonist, sipko1

10 Дек 2018 23:50
Der's Avatar
Der
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Получени "Благодаря": 502
Брой 11 - обща тема #130136
Винаги е удоволствие да се четат наблюденията на камерадгеносе Зорт, който умело разпознава наличието на даден творчески почерк някъде :D Липсвате в чата ;)

Always Outnumbered, Never Outgunned

11 Дек 2018 01:52 11 Дек 2018 02:09 от Ал Торо.
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
Брой 11 - обща тема #130138
Фобия
Каквото и да се каже за тази книга-игра и творчеството на Закари Каранго, ще е и малко, и много.
Този път ще започна от играта, тъй като тя е по-силната страна. Започва със сама по себе си интересна система за разпределяне на точки за умения, 2d6 проверки, натрупващи се точки страх и избор на фобия. Системата, като цяло, работи. За съжаление, обаче, от първи епизод насетне липсват интересни избори - разклоненията са предимно "Коя от трите еднакви врати искаш да отвориш?" (тук най-вече гледах кой от номерата на епизодите ми е по-любимо число), "Справяш ли се с проверка на Умение?" (хвърляш зар), "Имаш ли предметът "x"" (ако ти е вързало да попаднеш в стая "y") и "Коя от трите реплики си избираш? Все тая.". Мисля, че в цялата книга имах 2 избора, над които може все пак някой да се замисли, но ще е пресилено да ги нарека "интересни".

Литературата е... Започва що годе с интригуваща идея, която обаче бързо прелива в безумен сюжет. Най-стряскащото е нивото на текста - неща от сорта на "стигаш двойка двойни врати", "прекарваш няколко часа в БЕЗЦЕЛНО шофиране, докато ТЪРСИШ АДРЕСА", "клиниката е почти напълно ангажирана" (клиниките не могат да са ангажирани, дори горе долу почти напълно), "След няколко минути чакане, висок като пръчка мъж излиза" (ти си в чакалня, ако излиза (без да е пояснено откъде), очаквам да се е озовал извън болницата; колко са високи пръчките?; Мъжът ли е чакал няколко минути или ти? Излиза, че е мъжът.") и т.н. и т.н. Това не са някакви единични бисери, аналогични има във всяко второ изречение. Тук предполагам, че всеки от тандема автор-преводач е дал своето, за да се достигне този ефект (Монев, все още те обичаме, но стига с тоя Каранго и спри да превеждаш вече :-D Ценен си другаде!), а ролята на двата редактора, които са си сложили имената зад "Фобия", остава като мистерия, по-интересна от самото произведение.

За да завърша позитивно ще кажа, че произведението все пак е много по-добро от 00:04:23.
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Вилорп, harlequin, nixata, Der, the_arsonist

• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
Форум
/
Книги-игри
/
Нови книги-игри
/
Списание Книги-игри
/
Всичко за списанието
/
Брой 11 - обща тема
Time to create page: 0.088 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• "Сезон на тайни" - Радослав Апостолов (т... (22 Мнения)
    • в Списание Книги-игри / Всичко за списанието
    • от kartacha
    • Today 16:02
    • Игрочетене в бар Абордаж - Пеледгатол: Последната ... (1 Мнения)
    • в Събития, конкурси и инициативи / Събития
    • от turbobobi
    • Today 14:19
    • Професия Ченге (22 Мнения)
    • в За заглавията от първата вълна / Майкъл Майндкрайм
    • от George-AL
    • Yesterday 12:21

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg