• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Книги-игри
/
Нови книги-игри
/
Списание Книги-игри
/
Всичко за списанието
/
Брой 11 - обща тема

Брой 11 - обща тема

• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
11 Дек 2018 11:52
Monevwww's Avatar
Monevwww
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Получени "Благодаря": 762
Topic Author
Брой 11 - обща тема #130140
За превода на Фобия...четете материалите - правен е по времето на Червен свят и се чудехме кое от двете да влезе в брой 5 ;)
Радвам се, че има фенове на Каранго - ще ви зарадваме с още :)

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

11 Дек 2018 12:20
Вилорп's Avatar
Вилорп
Premium Member
Premium Member
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1097
Брой 11 - обща тема #130141
Ти кажи в спойлер за мистерията около редакторите...

Цвят за модериране
Линк към каталога с дигитализирани книги
knigi-igri.bg/forums/digital-gamebooks/4...italni-proizvedeniya - нови книги

11 Дек 2018 12:23 11 Дек 2018 12:24 от Monevwww.
Monevwww's Avatar
Monevwww
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Topic Author
Брой 11 - обща тема #130142
Няма мистерия - това е бонус приключение - сиреч вкарано в последния момент като комплимент - текстът не минава сериозна редакция,а само се изчита да няма някакви прекалени глупости. - така е от първия бонус разказ, та досега...един вид непретенциозно произведение ;)

11 Дек 2018 15:29 11 Дек 2018 15:34 от Ал Торо.
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1998
Брой 11 - обща тема #130143
Убиец
Неочаквано за мен, Моралес отново е в каймака на броя, а Убиец - може би най-доброто му произведение на български.
Системата му, която работи и по принцип много добре, сякаш е още по-удачна за такива къси откъси, след които ти се възстановява здравето - при дълъг прочит повече натежава това, че едно-две лоши хвърляния те плъзват необратимо към провала, а тук просто те връщат няколко епизода назад. Сякаш балансът между уменията и характеристиките е по-добър от в други негови неща, макар че пак има едно силно доминиращо. Изборите са интересни, харесва ми как е успял да вплете и чисто грешни варианти, т.е. да мислиш кое е най-доброто за ситуацията, а не от кое умение да се възползваш. За разлика от другите му приключения, тук един лош зар не може да те прати подяволите по някаква второстепенна сюжетна линия и 40 епизода по-късно да разбереш, че много много отдавна нямаш шансове да стигнеш до истински добрия край, което лично мен ме дразни - провалите не заслужават такъв обем и протакване, трябва да се индикират и приключват бързо.

Литературата му си я знаем - бърза и непретенциозна, същевременно обаче с добър щрих на героите, атмосфера и най-важното - с ясно описани ситуации. Отново за разлика от другите му книги, тук не попаднах на някакви сцени, които да ме издразнят - може би аз съм се нагодил към неговия стил, може би просто "Убиец" е едно ниво над "Не поглеждай назад" и "Паднали ангели".

В резултат това приключение ми е фаворит за броя, заедно с Нормалния клуб, следван от нашенските произведения и руското, а в дъното са твърдо братята американци. Естествено, ако търсите дълбока или реалистична литература, или ако не харесвате шансът да влияе силно на приключението, то просто Моралес не е вашият автор.

Като цяло, още един силен брой на списанието. Не е като да няма трески за дялане, но къде няма? Моят личен съвет е като следваща стъпка да се пропуснат "бонус" недоизпипаните произведения - те не са бонус, а негатив, така че по-добре да излезе броя с 20 страници по-къс, отколкото да излезе нещо слабо или недообработено (ако самият екип на списанието го оценява като такова) - това е един от плюсовете на подобен тип фенски издания, че не трябва да гонят даден обем, стриктни срокове, брой произведения и т.н., което дава възможност да се заложи изцяло на приятното и качественото.
И може би повече по-къси броеве - примерно по 4 на година? Или 6? Моля.
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Вилорп, harlequin, Monevwww, Der, the_arsonist

13 Дек 2018 01:16
kiril_ps's Avatar
kiril_ps
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Получени "Благодаря": 791
Брой 11 - обща тема #130151
Фенфикшън по ММ

Не ми хареса финала, разказът заслужаваше малко повече съспенс към края.
Много ми допадна началото и завръзката, как авторът направо ни потапя скоростно в света на Тъмната страна. Чак ми се поиска да има още повече история и детайли около нея.
Интересна хрумка за избора на главния персонаж, за което адмирирам, както и за това, че може да избираш как да играеш - със зарове или без.
На някои места ходът на приключението вървеше малко “нагласено”. Мисля, че това е лесно поправимо и се учудвам как редакцията не го е уловила.
Допадна ми илюстрацията-карта. Имплементира повече атмосфера и допринася за по-интересна игра.
Цялостното ми впечатление е, че сякаш авторът не е посмял да се развихри достатъчно, а в случая е можело да се получи.
Препоръка - повече увереност.

knigi-igri.bg/shop/
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Monevwww, George-AL, Der, the_arsonist

15 Дек 2018 01:09
Monevwww's Avatar
Monevwww
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Topic Author
Брой 11 - обща тема #130167
Снимка от мазето на бабата
FB_IMG_1544828830398.jpg
Прикачени файлове:
FB_IMG_1544828830398.jpg

15 Дек 2018 10:01 15 Дек 2018 10:02 от Ал Торо.
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1998
Брой 11 - обща тема #130168
Направих страница на новия брой в goodreads - мятайте ревюта и оценки и там, ако искате да помогнете за популяризацията на цялата инициатива :)
www.goodreads.com/book/show/43224106
Следните потребител(и) изказаха благодарност: harlequin, Monevwww, Der, sipko1

15 Дек 2018 23:22 15 Дек 2018 23:24 от kiril_ps.
kiril_ps's Avatar
kiril_ps
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Получени "Благодаря": 791
Брой 11 - обща тема #130173
Симулатор на пенсионерка
Разбирам нуждата от майтапи и лигавене, но в случая не се е получило. Съжалявам, че подобно творение е влязло в списанието. Но вкусове всякакви.

knigi-igri.bg/shop/
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Der

19 Дек 2018 09:19
Efix7's Avatar
Efix7
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1100
Брой 11 - обща тема #130197
След като изчетох от кора до кора цялото Списание №11, продължавам да твърдя, че за ФЕНЗИН е върха.

А "анализа" ми ще го пусна, като публикувате за свободно сваляне PDF-а - там споделям малко впечатления какво според мен трябва да се промени, за да продължите нагоре, след ФЕНЗИН-а ....

Редактор - 21 произведения
Автор - 17 книги (6 издадени)
Дигитализатор - 32 iPDF книги-игри
Организатор - "Вълшебен зар" 2018-2022
Популяризатор - "Панаир на книгата" 2019-2022
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Monevwww, Der, sipko1

21 Дек 2018 10:49
koziq
Посетител
Посетител
Брой 11 - обща тема #130216
Прочетох списанието - хареса ми :) Смятам, че се е хвърлил труд и фенското издане придобива много добър вид. Може би ще се пробвам пак да се вредя за следващия или по-следващия брой ;)

27 Дек 2018 10:05
Away
Der's Avatar
Der
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Получени "Благодаря": 502
Брой 11 - обща тема #130230
"00:04:23" от Колин Блекууд

Това е от така наречените произведения "за един път": трябва да нацелиш правилната последователност на събитията. Няма логика или информирани избори, всичко се позовава на авторовото виждане на ситуацията. Нямам нищо против такива книги-игри, даже ги намирам за развлекателни. Илюстрациите на Арсониста както винаги спомагат за по-приятна игра...

Always Outnumbered, Never Outgunned
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Monevwww

27 Дек 2018 13:33
Away
Der's Avatar
Der
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Получени "Благодаря": 502
Брой 11 - обща тема #130233
"Фобия" от Закари Каранго

Поздрав за всички фенове на Каранго тук, знам, че са много :)

Прекарах си добре с "Фобия". Авторът е сътворил един зар-фест, съчетан с проверки на показатели и психо обстановка. На моменти усещането е като в "Тихото училище", където се влизаше произволно в разни стаи и кабинети. Чудесен бонус епизод в този брой.

Always Outnumbered, Never Outgunned
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Monevwww

03 Фев 2019 17:03 03 Фев 2019 17:05 от psicho_lg.
psicho_lg's Avatar
psicho_lg
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Получени "Благодаря": 217
Брой 11 - обща тема #130441
Кориците ми харесаха много, но се присъединявам към преждеписалите, че трябва да пише, какво съдържа списанието..Материалите ми харесаха и макар да не ми пука много за някои описани поредици все пак беше обогатяващо да се информирам. Хубави интервюта/ явно не ги е вземал вилорп/. Извода ми от тях е че и на запад няма пари в тоя бизнес и че Колин, ако някой му плати ще напише нова книга, ако не няма.
Разказът на Дер
Ами започна добре, после дейтвията се развиха някак насилено бързо и след десет минути нещата приключиха. Стилът на писане има нужда от ошлайфване.Прекалено много неща се е опитал да наблъска в малко пространство. Общо взето го минах от втория път с една точка живот накрая.Първия път реших да помагам на Радо и сгреших/ все пак е по ММ не по Колин, нормално/. После погледнах картата вещицата ми се видя най близо и разказът свърши. Не е мой тип произведение, зарометачите може и да се изкефят.

Симулатор на баба - готина идея, добър хумор. Обаче е прекалено кратко и на практика няма игра.

ПП. Готина шега в началото на списанието , че е публикувано произведение от успешен конкурс :woohoo:

bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9F%D0% ... 0%B0%D0%BD

България над всичко
Следните потребител(и) изказаха благодарност: George-AL, Der, the_arsonist, sipko1

03 Фев 2019 23:43 03 Фев 2019 23:44 от the_arsonist.
the_arsonist's Avatar
the_arsonist
Духът на Прерията
Духът на Прерията
Скрий Още
Получени "Благодаря": 259
Брой 11 - обща тема #130442

psicho_lg писа: писа:
ПП. Готина шега в началото на списанието , че е публикувано произведение от успешен конкурс :woohoo:
Бе, не е мислено като шега, :) "неочаквано силния" е определението, което за мен си е баш така (въпреки че още няколко души не успяха да се включат). Шеги и закачки трябваше да има в новогодишните пожелания накрая, ама за тях не стигна мястото.

Внимание: Споилер! [ Click to expand ] [ Click to hide ]
И като стана въпрос за "нестигане на място": кои от 20-те материала според теб би трябвало да попаднат на корицата? на какъв принцип да става това? и кой точно да го решава? (защото не всички от екипа са чели целия брой преди пускането му, да не кажа - почти никой, а пък и всеки си харесва различни неща...)

Когато Спас въвдеде "изчистването" на корицата за брой 9 също ми беше много криво (защото се кефех на надписите по нея и ми изглеждаше по-яко), но сега го подкрепям и виждам, че се е оказал прав. Радвам се, че за брой 11 не се поддаде и пак остави корицата без надписи - не може през 2 броя да ги връщаме и да ги махаме. Не че е от изключителна важност, но е хубаво да следваме някаква линия все пак. Докато списанието е с подобен обем и количество на материалите, за мен е безсмислено да се вадят 2-3-5-7 по корицата. Затова си има съдържание с ОГРОМНИ букви на 2-ра страница - без проблем всеки, дошъл пред щанда, може да разгърне и прочете набързо, стига да му хареса корицата.

Давай нататък по разказите, пусни мнение и за американските, че те май се оказват най-спорните.
Следните потребител(и) изказаха благодарност: sipko1

04 Фев 2019 18:48
psicho_lg's Avatar
psicho_lg
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Получени "Благодаря": 217
Брой 11 - обща тема #130443
Абе де да знам може поне да напишете , че съдържа аманайсе разказа и има интервюта с Колин и Зеления. Като стана въпрос за многото материали - готина идея е това с надписите отстрани на страниците, което сте направили при Сланг. Може да го приложите за всички разкази за да се вижда по лесно на кой си.

bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9F%D0% ... 0%B0%D0%BD

България над всичко
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Monevwww, sipko1

• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
Форум
/
Книги-игри
/
Нови книги-игри
/
Списание Книги-игри
/
Всичко за списанието
/
Брой 11 - обща тема
Time to create page: 0.142 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• "Сезон на тайни" - Радослав Апостолов (т... (23 Мнения)
    • в Списание Книги-игри / Всичко за списанието
    • от Meriadoc
    • Today 22:29
    • Игрочетене в бар Абордаж - Пеледгатол: Последната ... (1 Мнения)
    • в Събития, конкурси и инициативи / Събития
    • от turbobobi
    • Today 14:19
    • Професия Ченге (22 Мнения)
    • в За заглавията от първата вълна / Майкъл Майндкрайм
    • от George-AL
    • Yesterday 12:21

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg