• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Книги-игри
/
Нови книги-игри
/
Списание Книги-игри
/
Всичко за списанието
/
Брой 12 - обща тема

Брой 12 - обща тема

• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
22 Май 2019 00:07
the_arsonist's Avatar
the_arsonist
Духът на Прерията
Духът на Прерията
Скрий Още
Получени "Благодаря": 266
Topic Author
Брой 12 - обща тема #131358
Най-накрая! С повече от седмица закъснение, но вече може да обявим, че новият Брой 12 е приключен и влезе в печат. Нарочно изчакахме това да стане и тогава да разкрием съдържанието му. Просто толкова много несигурни неща имаше покрай този брой, че...

Такааа, ще си позволя някои лични оценки в тук. Който не иска да чете такива, може да погледне по-обраното и класическо представяне на броя в сайта на Крея: www.legacyofkreya.com/bg/books/spisanie-knigi-igri-12

За мен три думи подхождат на този брой: красив, звезден и „женски“.
Първата няма чак такава нужда от обяснение - още преди да го разгърнете, се вижда защо. Корицата е специално правена по сцена от водещия разказ. Няма да почвам с хвалебствията за нея, че кой знае докога мога да откарам. Сами ще видите и ще си съставите мнение, като я качи човекът отговорен за създаването ѝ. harlequin намери художника Добромир Томов, уговори го и подбра сцената. Вътрешните илюстрации пък са най-доброто до момента в Списанието, има няколко наистина впечатляващи, които със сигурност ще позабавят четенето. Тук ще пусна само от "режисираните", но и сред другите има уникално добри.
„Звезден“ според мен е единствената подходяща дума за включването на Ал Торо и Никола Райков, благодарение на чиито превод и редакция ще четем разказ от Алан Шарп. Професионалните илюстраторки Албена Новева и Яна Малинова пък рисуваха специално за броя. А като добавим към горните имена и тези на Върджил Дриймънд, Пол Щрут и Хосе Л.Л. Моралес и т.н...
Първият „женски“ разказ в Списанието се намърда в този брой; за него - или добро, или нищо. Така че от мен... нищо. Освен това имаме илюстрации от цели три художнички в броя (една полякиня), а единственото интервю е с Елена Павлова. За капак - преводът на последния разказ е дело на Неда Грозева.

По един или друг начин, 6 разказа попаднаха в броя. Ще ги изброя само като заглавия, за да не преповтарям написаното на първа страница от Списанието:
• Злодеянията на г-н Щастие - Алан Шарп
• SLANG Убиец: Сладката целувка на отмъщението - Хосе Л.Л. Моралес
• Етер – Пол Щрут
• Когато флагът падна - Фелисити Бенкс
• Каменната кула - Петър Агапов
• Крехка красота - Марк Лейн

Жанрове: екшън, мистерия, стиймпънк, фентъзи, криминален
Епизоди: 44 + 120 + 100 + 63 + 25 + 183 (общо 535)

Материалите:
- интервю с Елена Павлова (Върджил Дриймънд)
- в Братя по меч и магия е представена една испанска фентъзи поредица
- в Разпарчетосване му излезе късметът на първия Котарак
- в Наше село има откъс от очакваното продължение на Ринглас, представяне на задаващите се доста обемни Петият принц 2: Разрушител, Дон Мон, Запад и Героите на Тракия (сами ще видите кое от кого е и какво е, като хванете списанието). Освен това, Монев е написал няколко реда за инициативата Т.О.Р.Н.А.Д.О. 6 и Брой 6 на Списанието.
- в Новини от света, както обикновено, си има новини за жанра
- в Игротека обаче, този път има нещо ново - томбола с награди!
- Чикагската трибуна на Петър Агапов отново е интересно четиво
- и на последната 144-та страница - инфо за художника на корицата

Полуазиатката е илюстрация на Албена Новева към разказа на Алан Шарп:
aziatka.jpg

А "графинята" - на Яна Малинова към "Етер":
witch3.jpg
Прикачени файлове:
aziatka.jpg
witch3.jpg
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Meriadoc, Вилорп, harlequin, ringlas, Shin, ze BG, kiril_ps, Efix7, Monevwww, comics_ross, Stayfun, sipko1, MurderInc

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

22 Май 2019 01:44
ringlas's Avatar
ringlas
Поддръжка
Поддръжка
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1035
Брой 12 - обща тема #131361
Евала! Ще се чете :)

Компютърни и мобилни книги-игри от Прайм Геймс

22 Май 2019 09:35
harlequin's Avatar
harlequin
Командос
Командос
Скрий Още
Получени "Благодаря": 343
Брой 12 - обща тема #131362
Ето я и нашата гордост :)
В този брой решихме да откликнем на многобройните фенове от общността, които предпочитат авторски илюстрации, специално рисувани за кориците на списанието. Вярваме, че ще останат доволни от резултата.
И още малко инфо "от кухнята" - късметът ни се усмихна, когато видях страхотните илюстрации на Добри покрай едно събитие да настолни игри. Веднага се свързах с него, запознахме се и на живо - оказа се, че е много готин и като човек, освен като художник. Останалото, както се казва, е история.
12_N-web.jpg
Прикачени файлове:
12_N-web.jpg
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Meriadoc, Вилорп, Shin, ze BG, nixata, Efix7, Monevwww, the_arsonist, Stayfun

22 Май 2019 09:53
Meriadoc's Avatar
Meriadoc
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 599
Брой 12 - обща тема #131363
Браво, корицата е супер, а и съдържанието изглежда интригуващо. Дет се вика и Моралеса не може да влоши настроението :)
Следните потребител(и) изказаха благодарност: nixata

22 Май 2019 10:15
nixata's Avatar
nixata
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1309
Брой 12 - обща тема #131364
Страхотна корица! Браво!

I've seen 'em come; I've watched 'em go,
Watched 'em rise, witnessed it and watched 'em blow.
Watched 'em all blossom and watched 'em grow.

It's all the same shit all across the globe.
I just sit back and watch the show.

22 Май 2019 10:55
kiril_ps's Avatar
kiril_ps
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Получени "Благодаря": 988
Брой 12 - обща тема #131365
Прави впечатление преобладаващият брой чуждестранни книги-игри. Българското участие изглежда символично на фона на другите.
Корицата е великолепна. Дано да не е и скъпа.
Остава въпросът как да се стимулират българските автори на КИ.

kiril-ps.itch.io/
Следните потребител(и) изказаха благодарност: the_arsonist

22 Май 2019 14:25
Monevwww's Avatar
Monevwww
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Получени "Благодаря": 792
Брой 12 - обща тема #131369

kiril_ps писа: писа:
Типичният негативизъм и форумно мрънкане... Предният брой имаше 3ма български автори. Сега е 1 и да с кратко произведение, но като цяло не е толкова зле. През тази година сигурно ще излязат - Дон МоН, Ринглас и книгата на Сикамор. Това са 3 самостоятелни книги и то доста обемни. Като добавим 3 от ПГ8 и списание 13 (поне 1)и приключението на Торо по Торнадо. Стават поне 9 (девет) книги-игри на български автори, което не е никак зле, а има и други проекти.
Да обобщя, българските автори тази година ще бъдат добре представени.

22 Май 2019 16:22
Efix7's Avatar
Efix7
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1478
Брой 12 - обща тема #131370
Уникална корица, специално направена за Списанието. Браво пичове! Много ми харесва. :)

Има композиция, има завръзка, има детайли - особено тоя синия BIOS отзад, звъннящият телефон или "тъмните" драсканици долу вляво. Просто евала на художника и като сенки и като предаване на цвят и размери. Най-добрата корица на Списанието за мен за всички времена. Веднага й давам Пъстра Никса. :) Мисля, че намерихте човек, който може да рисува корици. Само поздравления за Арлекина и останалите.

Страхотен обем на този брой - 535 епизода + допълнителните материали. Женското присъствие определено му придава класа - и вътрешните рисунки на двете дами, оито са отлични и останалите неща. Мисля, че откъм илюстрации този брой ще е силен, а стиймпънкчето приятно ме изненада, като жанр включен в броя. Апропо, за епизод втори на КТВО рецензията пак ще ми трябва помощ, както предния път, ако я искате отново ...

Популяризатор - "Панаир на книгата" 2019-2024
"Вълшебен зар" 2018-2022, "Зар и петле" 2023
Автор - 25 книги (13 издадени)
Редактор - списание АГАМОР
Следните потребител(и) изказаха благодарност: harlequin, Monevwww, the_arsonist

22 Май 2019 22:30
kiril_ps's Avatar
kiril_ps
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Получени "Благодаря": 988
Брой 12 - обща тема #131377

Monevwww писа: писа:

kiril_ps писа: писа:
Типичният негативизъм и форумно мрънкане... Предният брой имаше 3ма български автори. Сега е 1 и да с кратко произведение, но като цяло не е толкова зле. През тази година сигурно ще излязат - Дон МоН, Ринглас и книгата на Сикамор. Това са 3 самостоятелни книги и то доста обемни. Като добавим 3 от ПГ8 и списание 13 (поне 1)и приключението на Торо по Торнадо. Стават поне 9 (девет) книги-игри на български автори, което не е никак зле, а има и други проекти.
Да обобщя, българските автори тази година ще бъдат добре представени.
Aз имах предвид бг участие в списанието, наясно съм какво предстои отделно от него.
Не искам да бъда нито позитивен, нито негативен. Искам, като видя даден проблем, да го споделя и да се помисли за неговото разрешаване (напълно или частично).
Бих се радвал на участие в списанието от страна на повече бг автори - Хама, Ронин, Игнатов, Неделчо и т.н.. НО нямам нищо против и преводните КИ.

kiril-ps.itch.io/

22 Май 2019 23:21 22 Май 2019 23:46 от Ал Торо.
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 2338
Брой 12 - обща тема #131379
Поздравления на екипа на списанието, очертава се силен брой откъм разкази - няма някой, който да не ми е интересен на базата на авторите и описанията. За вътрешните материали въобще нямам съмнения, корицата за мен е в топ 2 корици на списанието до момента, а вътрешните илюстрации има шанс да са най-добрите досега.

За оскъдните български разкази - съгласен съм с Кирил (поправено) от една страна - на мен също ми харесваше балансът 50/50 на списанието. Знам обаче, че тук причината (или проблемът, наречете го както искате), не е в екипа на списанието, а липсата на достатъчно на брой качествени БГ кратки книги-игри. Вече излизат по две списания годишно с по една камара разкази в тях, доста по трудно е да се съберат по 5-6 годишно, отколкото по 1-2 като в годините на ранните броеве. Когато списанието започна да излиза, имаше и натрупал се през годините материал от конкурси, който обаче сега се поизчерпа и може да се разчита само на нови произведения. А те не са толкова много. Така че по-удачно е да се мине и да се пише по темите на авторите, защото това желание могат да изпълнят те, а не екипът на списанието. Положението със западните произведения е точно обратното - има практически неизчерпаемо количество от добри късоформатни книги-игри, които иначе не биха видели бял свят в България.
Като изключение бих споменал една книга-игра, която беше кандидат за ПГ7 - "Всички сме непознати" е работното заглавие - мен лично бая ме грабна и гласувах за издаването ѝ (а и не само аз), но в крайна сметка отпадна за малко. Несъмнено има бая работа по нея, но ако екипът на списанието се активизира да поработи с автора (който има и солидни отзиви от екипа на ПГ), това би могло да е едно силно участие в списанието.
Следните потребител(и) изказаха благодарност: harlequin, Shin, George-AL, the_arsonist

22 Май 2019 23:32
psicho_lg's Avatar
psicho_lg
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Получени "Благодаря": 218
Брой 12 - обща тема #131381
АА Торо недей така , Психо ме е писал в темата досега :)

ПП. Стига с тоя Моралес бре... :sick:

bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9F%D0% ... 0%B0%D0%BD

България над всичко

22 Май 2019 23:46
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 2338
Брой 12 - обща тема #131382
Да, извинявай, джорджалнах се и аз от недоспиване тия дни...
Следните потребител(и) изказаха благодарност: psicho_lg

24 Май 2019 09:31
ze BG's Avatar
ze BG
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 394
Брой 12 - обща тема #131391
Още един глас за "Всички сме непознати", която игрово има доста проблеми, но като литература и авторов изказ на мен също ми хареса.

Най-най-голямото приключение на малкото таласъмче
prikazka-igra.com/book3-10-years.html
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Monevwww

30 Май 2019 21:36 30 Май 2019 21:37 от Efix7.
Efix7's Avatar
Efix7
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1478
Брой 12 - обща тема #131428
Не знам дали тук е мястото, но като си вземах 12-тия брой на Списанието, господин Вилорп ме възнагради и със бонус КИ на Стийв Джаксън - "Къща от Ада".

По незнайни за мен причини я четох и играх вчера и днес и смея да отбележа, че е прилично невъзможна за игра при ниски показатели - нещо типично за серията ББ. Факторът СТРАХ допълнително пречи на играта и аз, като един виден некъсметлия със заровете, бързо напълних кошницата със СТРАХ.

Та, ето и конкретния въпрос - на епизод 107 един спален комплект завивки те уплашва и ти трябва да си добавиш 1 точка СТРАХ към тези до момента. Това добре, но аз до момента имам 6 точки и +1 = 7 точки, а като си погледнах дневника видях, че съм достигнал максимума. Според правилата на играта, ако си достигнеш точките СТРАХ, то приключението ти свършва, понеже и защото умираш от страх. Толкова.

И аз най-най-честно спрях да играя. Пуснах се на нова врътка, но този път хвърлих малко по-висок зар и като отидох отново на този епизод 107, този път не умрях от страх. И отгръщам аз моля ви се на следващия ми епизод, 34, и какво да видя!? Там пише, че все пак можеш да си възстановиш точката СТРАХ, която записа на 107-ми! Е да де, но ако ти е последна, там си и оставаш, ако играеш честно. Ако чийтваш, ясно ....

Та, да се върнем на конкретния въпрос - Това сигурни ли сте, че в оригинала е така?

Популяризатор - "Панаир на книгата" 2019-2024
"Вълшебен зар" 2018-2022, "Зар и петле" 2023
Автор - 25 книги (13 издадени)
Редактор - списание АГАМОР

30 Май 2019 22:13 30 Май 2019 22:14 от Monevwww.
Monevwww's Avatar
Monevwww
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Получени "Благодаря": 792
Брой 12 - обща тема #131430
Къщата от Ада е подарък от нас за верните ни фенове. Това е изненадата ни (освен стандартния ни бонус епизод) за този брой, надяваме се да ви хареса. Тук е момента да благодарим на Аламо за превода. Това е кратката версия на играта (има и дребни разлики) отпечатана първоначално в списание Warlock брой 3 от 1984-та година. Този подлистник е и реклама на фен инициативата за издаване на цялата книга "Къща от Ада", надявам се към края на годината. Кратката версия е една идея по-лесна от пълната ;). Но да се върна на въпроса на Ефикс:
Внимание: Споилер! [ Click to expand ] [ Click to hide ]
На епизод 107 се изплашваш от чаршафа и си добавяш точка СТРАХ (ако ти е била последна, то умираш тук), след това имаш избор - да го повдигнеш - 34 или да напуснеш стаята бързо - 139, ако напуснеш точката СТРАХ си остава, ако отидеш на 34, то се успокояваш и намаляваш показателят СТРАХ с 1 и ДА, така е и в оригинал.
Следните потребител(и) изказаха благодарност: George-AL, lordbulb, sipko1

• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
Форум
/
Книги-игри
/
Нови книги-игри
/
Списание Книги-игри
/
Всичко за списанието
/
Брой 12 - обща тема
Time to create page: 0.263 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• Корици на несъществуващи книги-игри (38 Мнения)
    • в Книги-игри / За книгите-игри
    • от Yann Gamgee
    • 13 Юни 2025 16:40
    • Дигитализирани заглавия (31 Мнения)
    • в Работилница / Дигитализиране
    • от Yann Gamgee
    • 13 Юни 2025 11:52
    • Пролетен панаир на книгата 2025 г. (26 Мнения)
    • в Събития, конкурси и инициативи / Събития
    • от Efix7
    • 12 Юни 2025 15:46

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg

Общи условия на ползване

Декларация за поверителност