• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Книги-игри
/
Нови книги-игри
/
Списание Книги-игри
/
Всичко за списанието
/
Набегът над шато Фекенщайн/Ал Сандър - ревю

• 1
  • 1
16 Дек 2019 16:19 17 Дек 2019 10:04 от Вилорп. Причина: коригирано име на темата
George-AL's Avatar
George-AL
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Получени "Благодаря": 590
Topic Author
Набегът над шато Фекенщайн/Ал Сандър - ревю #133051
Драги Съфорумци,

струва ми се, че "Набегът..." ще бъде големият хит на тазгодишното списание (признавам - не съм чел "Тесеракт" и "Звездно сърце"). Той разполага с всичко което е нужно за да бъде хит - интересна механика, която обаче не е сложна; увлекателен сюжет; добър литературен стил; достъчно избори които влияят на сюжета; съответната зомби -атмосфера; неочакван финал; оценка за читателя ...и дори чудесни реалистични илюстрации.
Струва ми се, че няма какво да кажа в негатив, а това е рядкост. Минах всичко на всичко само с една малка битка ( в самото начало със зомбитата през нощта), но почти навсякъде ме скъсаха от проверки което ме навява на мисълта, че можеше да има поне 2-3 битки, ако не бях извадил късмет. (свърших с 6 късмет, при 7 начален -ура!).
Внимание: Споилер! [ Click to expand ] [ Click to hide ]
Най-брутално поражение понесох в психическа сила. Загубих 3 т. психическа сила. Като за първа мисия използвах Живи Обекти, Преобразяване и Боен Елементализъм и успял да завърша с 4 т. от възможни 5т.

Поздравявам Ал Сандър за чудесния разказ и му пожелавам продължение. Досега военната тематика бе представена най-вече от Кирил, радвам се че имаме още личности, които искат да пишат в тази насока. Силно се надявам на продължение.

Истината ще те направи свободен
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Efix7, Monevwww, the_arsonist

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

17 Дек 2019 09:10
Efix7's Avatar
Efix7
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1104
Набегът над шато Фекенщайн/Ал Сандър - ревю #133060

George-AL писа: писа:
Драги Съфорумци, струва ми се, че "Набегът..." ще бъде големият хит на тазгодишното списание

Потвърждавам - дори и сред екипа на Списанието, той беше Х.И.Т. :)))

Бързам да кажа, преди някой друг да го е открил, че в разказа няма епизод 71. Точно така, пропуснат е от автора и там решихме първоначално да добавим различни нива на трудност на самата игра. За съжаление нямаше място в списанието, та затова го пускам тук в темата. Нещо като бонус, ако някой иска да го изиграе така.

Епизод 71
Нива на трудност
(Модификация: Ваян Дечков)
Беше ти лесно да стигнеш до края? И да събереш 5 или повече точки Успех? Тогава си попаднал на правилното място! Защо ли? Защото тук можеш да разбереш как да изиграеш играта на по-високо ниво на трудност. Така тя ще е по-предизвикателна към теб и ще се наложи да изучиш нейните тънкости, за да изведеш мисията до успешен край.
В какво се изразява по-високото ниво на трудност ли? Ами приеми, че при всяка проверка по време на играта, трябва да изваждаш по 1 точка в твой ущърб. Така ще ти е по-трудно да я изиграеш, но хей, нали затова си тук? Ако успееш да завършиш мисията успешно по този начин, можеш да се гордееш със себе си, че си преодолял успешно първото ниво на трудност.
Но може би искаш да опиташ и с второто ниво на трудност? Това е истинският боец – имаш моите поздравления! На второто ниво на трудност трябва да изваждаш по 2 точки при всяка проверка по време на играта. Звучи прекалено трудно, нали? Е, опитай, може би не е така!
Сам виждаш, че по този начин не се вижда горна граница на нивата на трудност, на които би могъл да изиграеш играта. След време вероятно ще достигнеш до нивото, на което ще стане невъзможно математически да се доведе мисията до успешен край. Кое ли е то? Ако го откриеш, тогава можеш да споделиш твоите мисли във форума за книги-игри в интернет, в темата на играта. Успех! :)

Редактор - 21 произведения
Автор - 17 книги (6 издадени)
Дигитализатор - 32 iPDF книги-игри
Организатор - "Вълшебен зар" 2018-2022
Популяризатор - "Панаир на книгата" 2019-2022
Следните потребител(и) изказаха благодарност: harlequin, George-AL, the_arsonist

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

• 1
  • 1
Форум
/
Книги-игри
/
Нови книги-игри
/
Списание Книги-игри
/
Всичко за списанието
/
Time to create page: 0.057 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• "Сезон на тайни" - Радослав Апостолов (т... (31 Мнения)
    • в Списание Книги-игри / Всичко за списанието
    • от kartacha
    • Today 22:51
    • Февруарска форумна среща - да се преброим. (1 Мнения)
    • в Събития, конкурси и инициативи / Форумни срещи
    • от Вилорп
    • Today 14:18
    • Кой какво слуша в момента (997 Мнения)
    • в Общи приказки / Музика
    • от Efix7
    • Yesterday 19:33

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg