• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Книги-игри
/
Нови книги-игри
/
Списание Книги-игри
/
Всичко за списанието
/
Брой 17

Брой 17

• 1
  • 2
  • 1
  • 2
13 Дек 2022 01:33 13 Дек 2022 01:38 от George-AL.
George-AL's Avatar
George-AL
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Получени "Благодаря": 591
Брой 17 #141154
Като оставим настрана детайла, същността остава - имаше списания с надписи на цялото съдържание; списания без надписи на съдържанието; и сега списание само с част от съдържанието. Имаше списания само с един-разказ игра и такива които бяха пълни с най-различни разкази игри.
Определено дразни, че няма единен стандарт за това как да изглежда Списанието. В това отношение ПГ е много по-напред материала - там от първия брой стандарт, колко разказа има в сборника и дали да се изписват съдържанието на корицата. Струва ми се, че Списанието трябва да вземе пример от ПГ.

П.С. видях броевете от 12 насам и продължавам да считам че 12 има най-хубавата корица.Изчистена, героите са в едър план, но не прекалено.

Истината ще те направи свободен

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

13 Дек 2022 13:25
Efix7's Avatar
Efix7
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1115
Брой 17 #141158

Etom писа:
Иначе изпълнението е брутално - дизайна, хартията, цветните илюстрации. 216 страници. Изобщо много е вложено. От първата страница те хваща приключение в 400 епизода. Създадено от маняци, за маняци. Какво да кажа повече.

Доказва се тезата, че причината тази промяна досега да не се е случила не е поради нежелание или неумение на екипа да я направи.

Редактор - 21 произведения
Автор - 17 книги (6 издадени)
Дигитализатор - 32 iPDF книги-игри
Организатор - "Вълшебен зар" 2018-2022
Популяризатор - "Панаир на книгата" 2019-2022

13 Дек 2022 15:38
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 2007
Брой 17 #141159
Броят е много приятен като цялостно оформление и усещане. Дизайнът е още повече в посока списание и се е получило много сполучливо. Огромното богатство да има изключително много визуален материал вътре отчитам като силен плюс и знам какви ще са отзивите на повечето от хората, но повечето няма да се замислят, че дилемата не е била това или поръчков арт, а дилемата е била това или десет пъти по-малко на брой черно-бели илюстрации едва ли от най-добрите възможни илюстратори + двойно по-скъпо списание. Дори и във втория случай, това не е лесна за решаване дилема, разбира се.

Засега прочетох само статите и ми харесаха, интервюто с Майндкрайм със сигурност най-много от всички - получило се е истинско и интересно (даже предвид колко сме си говорили с него). На Къртача анализът ми хареса доста също, само с изключение на някои от обобщенията. Липсва ми любимата ми рубрика с новини, мисля че трябва винаги да си присъства - да, човек може да намери информация за всичко в момента, но добре подбраната и синтезирана информация е ценна, а ми допада и като някакъв вид хронология на хартия. Стискам палци тази рубрика да намери място и на страниите на формата "Агамор".

Кратките книгите-игри съм ги чел/помагал в направата им преди излизането им, така че ще ми е трудно да ги оценя безпристрастно; надявам се да се харесат на читателите. Сега неизбежно ще ги гледам повече от ъгъла "какво са направили с препоръките и подобрили ли са произведението", а не като нормален читател, искам не искам... Затова ще се въздържа от коментар и ще ми е любопитно да чуя какво смятат другите читатели за тях. Интересно е, че няма преводни произведения (не знам дали умишлено или просто така се е получило). В това като цяло няма лошо, когато има достатъчно български материал и интересните чужди произведения излизат в самостоятелни книги, каквато е тенденцията напоследък. Но пък не би ми пречило да продължават да си влизат и такива в списанието - имало е попадения и интересни ескперименти, с които сме се запознали така, макар че имало и какво да се желае в подбора и летвата там.

"Сезон на тайни" ще си го коментирам отделно, пазя си го за време, в което ще мога да му се насладя - не всяка година излиза голяма и хубава българска книга-игра, която да не ми е минавала през ръцете в суров вид; така че за мен си е събитие. Една идея клоня повече към това неща с такъв обем да излизат в книжен формат, а списанието да остане по-шарено с повече, но по-кратки неща или ако не повече - по-често с по 3-4-5 кратки книги-игри, с по-малък общ обем. Но това не е толкова важно, така или иначе.

Броят определено си струва, цената му е впечатляващо ниска спрямо това което предлага и текущите цени на производство, не знам как са я постигнали (за сравнение "Планетата на паяците" струва само с 1 лев по-малко, а предполагам даже само "Сезон на тайни" го изравнява по обем). Препоръчвам горещо на всички фенове на интерактивната литература, вземете и за подаръци - това начинание и напредък заслужават подкрепа.
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Meriadoc, Mindcrime, harlequin, ringlas, kartacha, Shin, ze BG, Efix7, Etom, StefanDamyanov

13 Дек 2022 15:51
harlequin's Avatar
harlequin
Командос
Командос
Скрий Още
Получени "Благодаря": 288
Topic Author
Брой 17 #141160
Като списващ рубриката "Новини от света" да кажа, че не сме я изоставили, просто от пролетта досега не се беше събрал достатъчно материал. Ще я има в следващия брой.
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Вилорп, Ал Торо, Efix7, Etom

18 Дек 2022 11:40
Efix7's Avatar
Efix7
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Брой 17 #141201
Untitled_2022-12-18.png

Агамор - Списание "Книги-Игри" | Junak Dev Diaries | Епизод 9

Прикачени файлове:
Untitled_2022-12-18.png
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Meriadoc, Вилорп, Ал Торо, Shin, StefanDamyanov

26 Дек 2022 15:00
Meriadoc's Avatar
Meriadoc
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 472
Брой 17 #141254
Доста се чудех дали да правя анализ на този брой. От една страна мисля, че имам какво да кажа и то да е интересно за някои от читателите, от друга участвах твърде дейно в създаването му и е някак странно да го оценявам. Днес завърших броя, вече като читател, и получих импулс все пак да напиша мнение. Разбира се, спокойно, няма да правя анализ на “Сезон на тайни” :)
Историята на този брой е интересна. През лятото, в случаен чат, стана въпрос за коледните спешъли - на филми, сериали, комикси и аз като голям техен почитател предложих на екипа на списанието да направим такъв тематичен брой. Те харесаха идеята, но казаха “абе нямаме материали”. Викам - ще съберем. Предложих да напиша коледен разказ в обем 25 хиляди думи. В същия момент Лисичков се включи с идея за втори разказ, който да напишем в дует. Той трябваше да бъде модерна адаптация на “Коледна песен” на Дикенс, в която застаряващ издател се среща с трите коледни призрака и получава от тях ултиматум да поправи делата си до следващата Коледа. Този разказ не бе завършен, но проектът не е заличен и може и да види бял свят. Причината да не се реализира е до голяма степен в това, че "Сезон на тайни" стана двойно по голям от очакваното и така вместо два коледни разказа по 25 хиляди думи, излезе един от 50. По време на зараждане на идеята, Дер ентусиазирано предложи да се включи с обзор на зимните книги-игри. Имаше идея за две преводни коледни книги-игри, едната от която беше дори преведена. В крайна сметка счетохме, че 30 години книги-игри в България е сериозен юбилей и трябва също да бъде акцент в първия Агамор, което превърна броя от Коледен в празничен.
Като един от най-верните читатели на списанието през годините, винаги са ме дразнели няколко неща - стоковите илюстрации, издълженият формат, калпавата хартия и липсата на заглавие. Какво е това “списание за книги-игри”? Нещо като “вестник за спортни новини”. Не можех да разбера защо не му измислят име. Като вече вътрешен човек зададох въпроса и ми се обясни, че отдавна са обсъждали името “Агамор”, но все не се е стигало до решение. Викам “какво е това Агамор”? Било злия маг от "Огнена Пустиня". Викам, супер е - пускам да го гласуваме. Гласуваха го с нещо от сорта на 6:1 или подобно :) Издължения формат (А4) не ми харесва за списание. Навява ми мисли за алманах по органична химия или нещо подобно. Може би защото като израствахме списанията бяха с по-квадратен аспект и това е оформило представата ми за тях. Тук промяната бе по-трудна, дълго обсъждахме трябва или не, че това ще доведе до поредната промяна на списанието и ще изглежда странно на рафта. Това си е легитимно притеснение и вероятно тук вече говорим за лични предпочитания, но на мен финалният резултат ми хареса много. С хартията нямахме спорове, там било въпрос на пари. Радостното е, че накрая стана ясно, че с избор на подходяща печатница, дори и това не е.
Във вътрешния дизайн също направихме промени, продиктувани от другата идея - списанието да е цветно. Първоначалната идея беше да е цветен само този брой, като първи Агамор, юбилеен и тн, като щеше да се продава на загуба. Това накрая се оказа само притеснение и занапред и другите броеве ще са цветни, а Агамор ще генерира печалба. За вътрешния дизайн е отговорен Арсо, който измисли почти всичко, с подхвърлени от нас идеи. За някои неща се дърпаше - например за страницата със съдържанието, която във финалния си вариант за мен е шедьовър. Много отваря списанието и му придава по-луксозен вид. Като се сетя, че спорът беше дали да спестим една страница хартия като сбутаме всичко в една ми става смешно :)
Съдържанието също ми се струва много интересно и подходящо за този юбилей на жанра. В един момент мислихме да правим обзор на случилото се през годините, но идеята за лексикона на най-запалените фенове беше по-добра. Мисля, че Арсо я предложи, а Иво реализира. Майндкрайм винаги има какво интересно да каже, а последното му писмено интервю май е чак от далечния първи брой на ПГ, така че са се събрали мисли при него. Третия юбилеен материал - за Зимните книги-игри е добро проследяване на тази тематика. Имаше 1-2, които бяха малко съмнителни, но ги докарахме до 30 що-годе честно :) Сега, прочитайки статията, не съм съвсем сигурен дали дизайнът с книги-игри, плюс футболни първенства е най-доброто. От една страна отразява спомените на Дер и сам по себе си е красив и уникален, но може би отнема малко от зимното и студеното. Статията на Картача засяга теза, с която съм напълно съгласен и мисля, че той успя да я докаже добре. Ефиксовото разпарчатосване също ми хареса, има нещо любопитно да погледнеш в чуждия дневник на приключението и да видиш как си е водил записките и през какви премеждия е минал. Статията за работилницата е кратка, но отразява какво се е случило там. Изглежда е било интересно, а и вече видяхме плодове от нея, плюс възможност да узреят още няколко. Честно казано съм изненадан, защото на такива уъркшопи рядко се случва нещо смислено, но този доказа, че е от изключенията. Включванията на Торо със съвети отново не разочароват, като за мен по-интересното от тях е самата примерна книга-игра, която ме изненада с хитрата си идея за нов прочит на уменията. Книгите-игри в броя също си заслужават - покрити са всякакви сегменти - от много голяма, през средни, до съвсем малки. За тях ще пиша отделно в съответните теми. Като цяло - аз останах много доволен от този брой. Надявам се с колегите да продължим да си сътрудничим и да ни предстоят още много интересни броеве на Агамор.
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Вилорп, Ал Торо, harlequin, ringlas, kartacha, ze BG, Efix7, Monevwww

26 Дек 2022 17:08
vanio_l
Таласъм
Таласъм
Скрий Още
Получени "Благодаря": 59
Брой 17 #141256
Още съм на първия разказ - Сезон на тайни ... и съм в началото му (и се чудя защо не е излязъл като самостоятелна книга - има всички необходими качества докъдето съм стигнал), така че мнението ми засега е тип "по дрехите посрещат" ;-)
Та като качество на изпълнение просто е невероятно - голямо браво!
Ефектна корица, качествена гланцирана хартия, страхотни илюстрации, които са в обилно количество и са и цветни. По визия и оформление пълни душата.
Единствено за заглавието съм резервиран тъй като Агамор е отрицателен герой, но вие си знаете.
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Meriadoc, Вилорп, Ал Торо, harlequin, ze BG, Efix7, hektors

27 Дек 2022 01:42
hektors's Avatar
hektors
Тарикат
Тарикат
Скрий Още
Получени "Благодаря": 8
Брой 17 #141264
Истината е, че с този брой се вдигна нивото на жанра. Някакси се усеща, че имат бъдеще книгите-игри. Личи си, че този брой е изпипан. Като се почне от илюстрациите, хартията, разказите и не на последно място "Сезон на тайни"(една от най-добрите книги-игри в последните години). Благодарности на екипа създал списанието! :)
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Meriadoc, Вилорп, Ал Торо, harlequin, ringlas, ze BG, Efix7, Etom

31 Дек 2022 19:58 31 Дек 2022 19:59 от kiril_ps.
kiril_ps's Avatar
kiril_ps
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Получени "Благодаря": 800
Брой 17 #141305
Калъч - От трето лице от Къртача е прекрасна статия. Кратък анализ и аргументация над охарактеризиращите избори и защо те са така важни и по-интересни от безличните, "безцветни" такива. Признавам си, никога не бях се замислял над нещата, засегнати в статията.
Веднага си инсталвам Disco Elysium в тази връзка.

knigi-igri.bg/shop/
Следните потребител(и) изказаха благодарност: kartacha

05 Ян 2023 20:18
Efix7's Avatar
Efix7
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Брой 17 #141343
Цялостното усещане за новия брой много ми харесва. Визията се е запътила като тази на Gamer`s Workshop на времето.

Интересен факт е, че в екипа се вляха свежи сили, а бройката на разказите в този брой е по-малка, спрямо предишните броеве.

Това е един от броевете, в които допълнителните материали и разказите в него са по-балансирани като брой.

Ножицата, като обем и качество, между "Сезон на тайни' и поддържащите го произведения може би трябва да една идея по-затворена.

Реално това е един рестарт на списанието, но този път се започва от едно, по-високо ниво.

Следните потребител(и) изказаха благодарност: последният_колобър

29 Ян 2023 10:02
последният_колобър's Avatar
последният_колобър
Асасин
Асасин
Скрий Още
Получени "Благодаря": 16
Брой 17 #141482
Здравейте, приятели! Страхотен юбилеен брой на списанието.
Написал съм малка списка в goodreads: www.goodreads.com/review/show/5241753450
Разнообразие в жанровете и хубави книги-игри и разкази-игри, Вълнуващи статии и пикантно интервю. :)
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Ал Торо, ringlas, ze BG, Monevwww, Etom

• 1
  • 2
  • 1
  • 2
Форум
/
Книги-игри
/
Нови книги-игри
/
Списание Книги-игри
/
Всичко за списанието
/
Брой 17
Time to create page: 0.241 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• Пъстра Никса 2022 (3 Мнения)
    • в Събития, конкурси и инициативи / Конкурси
    • от turbobobi
    • Today 08:34
    • Юбилеен конкурс 30 години книги-игри в България (21 Мнения)
    • в Събития, конкурси и инициативи / Конкурси
    • от Reiko
    • Yesterday 22:34
    • Търся / Разменям / Купувам книги-игри и стратове (64 Мнения)
    • в Книжна борса / Търся / Разменям / Купувам
    • от Radko
    • Yesterday 21:59

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg