Мисля че много късно в историята е изложена нейната предистория и емоции - след като читателят вече е направил много избори по въпроса и си е изградил посока на действие; може би това ще спре повече читатели да са в нейния "отбор".
Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.
Хм, това е интересно за мен. Може би имаш предвид, че в началото не става достатъчно ясно защо се терзае и че въобще се терзае? Кое е това знание, което ти е липсвало, а Лена има, и което щеше да те накара да вземеш друг избор и да не влезеш при крокодилите (и къде зимуват те)?а после се оказва, че като съм правел изборите от гледната точка на Лена по-рано не съм имал въобще (ключова спрямо изборите) яснота за нейните емоции към останалите персонажи. Един вид да те питат дали искаш да тръгнеш наляво или надясно, да кажеш надясно и после да се окаже, че героят е знаел през цялото време, че там е пълно с крокодили.
Това е изключително точно тълкувание на това, което аз съм си представял. И Иван и Лена са привлекаелни, омайващи, желана цел за противоположния пол. Между тях има сериозна химия, но и двамата са експлозивни характери, които не са склонни да се примиряват и искат да са водещи във връзката. Когато претърпяват проблем в отношенията си, Алекс се намества и отива да утешава Иван. Лена се опитва още тогава да си го върне, но не успява и се оттегля като на свой ред намира Стоев, който също е примирение за нея. Все пак, макар да е стартирало така и тя все още да предпочита Иван, може би започва да харесва и Стоев истински. И в този момент двете двойки вече са оформени по-хармонично, с добра вероятност за дългосрочна перспектива, но и Лена и Иван имат своите чувства на ум. Тук е въпросът дали те ще пробват отново, което ще съсипе приятелските им отношения с другите, а не е на лице гаранцията, че няма да свършат отново при предишния резултат. Или ще си кротуват и ще заложат на сигурното. Картача беше казал, че от героите най-недоразвит му се е сторил Иван и това е за мен вярно наблюдение, което е нарочно направено. Исках Ивановите мисли да са по-неформирани, за да може неговият герой да се яви като аватар на читателя що се отнася до отношенията с двете жени. Чрез него, четящият да изрази собствения си поглед в любовния четириъгълник и да направи онзи избор накрая, защото в книгата не става ясно към коя от двете клони самият Иван. Честно казано да се играе по линията Иван-Лена ми се струва, че малко играчи ще предпочетат на първо преиграване, защото чителят-играч инстинктивно се опитва да спечели играта и той знае, че за това трябва да поддържа добри отношения между хората в групата. В такъв ред на мисли съм много приятно изненадн, че Берсерк е решил още на първо четене да играе за Лена. Нещо, което съм се надявал да се случва за някои читатели, но съм се опасявал, че може и да не се случва, особено като имаме такава малка извадка, четящи книги-игри.Аз си обясних историята така - Иван като най алфа мъжкаря в групата е имал романс с Лена - съответно красавицата с чепар характер. Това е приключило защото връзката на подобни персонажи никога не е флат - има пикове и спадове. И вероятно са стигнали до някакъв разрив макар още да имат чувства един към друг. След това всеки се е утешил с по - невзрачен партньор - Иван с Алекс и Лена със Стоев. Връзка с такъв тип хора е по-лесна но няма как да носи същите емоции. За това на мен още в началото ми беше за цел да възстановя хармонията и да чифтосам Иван и Лена.
Утре (4.2.2023) kartacha ще разиграва "Сезон на Тайни" на стрийм в канала си в Туич: www.twitch.tv/kartacha .
Програмата започва в 19:00, ако ви е интересно - заповядайте. Гледането става без регистрация, а ако искате да участвате във взимането на решения - ще ви трябва.
Прави ми впечатление, че в момента Лена е на промоция и струва колкото обикновен герой. Аз не бих пропуснал тази оферта!
Българският сайт за книги-игри!
Дизайн на RocketTheme Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas