• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Книги-игри
/
Нови книги-игри
/
Списание Книги-игри
/
Всичко за списанието
/
"Колекционера" - Ал Торо (тема за ревюта) - СПОЙЛЕРИ

• 1
  • 2
  • 3
  • 1
  • 2
  • 3
28 Дек 2022 03:02
Mindcrime's Avatar
Mindcrime
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 487
"Колекционера" - Ал Торо (тема за ревюта) - СПОЙЛЕРИ #141280

Сега, можеш да изкараш логика, че статистически хората, които са обичали да играят на гоненица като малки са по-слаби в бягането, от тези, които не са (или че са точно толкова добри средностатистически), но първо не считам, че ще е вярно, второ, важното всъщност е ефектът в главата на играчите и той е умишлено дозиран надолу, но гарантирано не до нулата, а както виждаме при някои - дори не достатъчно.

Прекалено сложен ми е този параграф. Ето го целият, за да е коректно.
Ефектът в главата на играчите според мен е неизмерим. Хубаво, искал си да кажеш, че ако Милена е била вманиачена по гоненица, това не я прави страхотна спринтьорка, но не е и освободена от физическо. Но ми е трудно да се ориентирам какво означава това, когато срещу нея е атлетичен мъж, който на всичкото отгоре би трябвало да знае и къде живее тя. И ако е толкова широк диапазона, в който различните читатели възприемат умението и ситуацията, то някак ми се губи идеята на избора. Такива големи разминавания във възприятията ще се постигнат и само с картинка като заглавната.

Според мен има разлика между вманиачавания по шах, да речем. Едни хора местят пет-десет години фигурите махленската. Други като мен минават през събиране на библиотека от поне петдесетина много качествени учебници плюс плащане на професионалисти по спортни клубове за игра с анализ. Ефектът при мен е, че на 19 спрях да се занимавам с шах и на 29 вече не помнех почти нищо. Например в Испанска партия наказвах фаално дори дребни грешки до 10-15-и ход, сега не мога да ти кажа на трети ход какви са идеите.

От петък съм с ковид, ако може да се вярва на антигенен тест. Уискитата са само за изложба в момента.

Hater
A label that some people apply to anyone who disagrees with them on any subject. Such name calling is designed to discourage critical and independent thinking, and prevent full inspection of bogus ideas and beliefs. Use of the term hater is rampant on the internet.
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Ал Торо

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

28 Дек 2022 03:23 28 Дек 2022 04:15 от Ал Торо.
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 2007
"Колекционера" - Ал Торо (тема за ревюта) - СПОЙЛЕРИ #141281
Юри задава въпроси, стори ми се уважително да отговоря - за него може и да са реторични двадесетината изречения с въпросителен знак, но пък може ида иска да чуе нещо насреща. Бих се съгласил с теб, ако експозицията му не беше представена в стил "в това няма абсолютно никаква логика", "проблем с логиката", "няма причина". Например като елемента с причакването и двете капки мозък. Това би следвало човек да каже ако всички карти са открити и има дупка в логиката. Когато не всички карти са открити е по-коректно да се каже, че не е ясна логиката зад това, както е и смислено да се допусне, че такава може да има, пък с повече въображение и желание човек може и да си сглоби хипотеза. Поне аз така възприемам произведенията, книги и филми, гледам и така да ги коментирам. Усещането за липса на логика - да, съгласен съм, то може да е такова, но когато се излага като аргументирана и обективна критика и открити проблеми, според мен е смислено да се базира на доказуемо невярното. Когато някой си направи спорни изводи и запълни дупките в посока обратна на авторовата логика е друго. Няма как някой да реши блъска по врата през ден - вечер е по-логично, че да те чуят през 6 етажа (може и да има логика вечерта да е по-добре, важното е, че съществува и такава, която може да наведе човек в обратната посока). Няма как да чака да види дали ще му отворят и после да блъска - логично е единствено веднага да започне. "Защо?" не би почнал веднага? Няма как да среща често героинята в парка (това е магическо умение). Няма как да не знае точният й адрес до съответния момент, но въпреки това да я открива често - той "определено" трябва да го знае. Няма как героинята да си помисли, че преследвачът е еди си какъв, би било логично да предположи, че работи с полицията. Ами... Не, не би било логично, нищо в действията на преследвача и събитията не води към това да е човек, работещ с полицията - това за мен е силно нелогично. Генерално, не бих казал, че изброените от Юри елементи като проблемни са абсурдни на фона на представената информация, нито нелогични. За нелогични е субективно, за абсурдни - не е. За личен разрив с авторовата логика, да, за проблеми на произведението - трудно поради субективизма си.

Не че някой е длъжен така да коментира, всеки отзив е полезен и добре дошъл. Просто това е дискусионна тема, Мери я постави така, че ще е уважително да отговарям, което някак си ми повлия и ето ни тук - говорим си.

Така или иначе, изтеглям се от нея, защото според мен е безсмислено - хората според мен искат да си кажат какво смятат и не ги интересува каква би могла да е авторовата логика - и без друго точно това е важното и за мен, да чуя, да обобщя, да обмисля и пресея, а дебатирането публично явно става някак си грозно, когато авторът се включи. Хем съм запознат с този принцип,хем се увлякох. Така че да не се засягат хората ако не отговарям и да ме прощават и тези, на които съм отговорил, особено в недобър за тях (или обективно) тон. Наистина всеки отзив ми е интересен и благодаря на включващите се в темата.

Disclaimer - в този пост интерпретациите на критиката на Юри е лична, всеки може да прочете оригиналния пост и сам да прецени до колко погрешна е тя и до колко са сложени думи в устата му. Това не е устата му, това е отражението на казаното от него през моята призма.

ПП - в тази тема сигурно съм прекарал вече повече време от това за създаването на самата книга-игра...
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Mindcrime

28 Дек 2022 04:40
Mindcrime's Avatar
Mindcrime
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 487
"Колекционера" - Ал Торо (тема за ревюта) - СПОЙЛЕРИ #141282
Като четох написаното от Юри, не останах с впечатление да задава въпроси на автора с цел да получи отговор, по-скоро споделя малко по-емоционално усещането си.
За това дали авторът да участва или не в дискусионната тема винаги съм имал сериозни колебания. От една страна е добре хората да моат да си споделят някъде на спокойствие. Но все пак като искат да питат нещо автора,да могат да получат отговор. Това е много ценно за читателя понякога, а за много други произведения е невъзможно.
Ако на автора му е важно да получава споделени усещания, според понякога е добре да се намесва, защото далеч не всички се изразяват ясно и разбрано.

А винаги го има и личното отношение, което не винаги е ясно. Примерно, прочитам аз грозна критика за едно от лобимите ми собствени произведения "Бягството", очевидно писана с езика на омразата. После авторът на това нещо да не се чуди, когато му се излее един тон критика. Не само от един акаунт:)

Hater
A label that some people apply to anyone who disagrees with them on any subject. Such name calling is designed to discourage critical and independent thinking, and prevent full inspection of bogus ideas and beliefs. Use of the term hater is rampant on the internet.

31 Ян 2023 20:06
MrMoustache's Avatar
MrMoustache
Духът на Прерията
Духът на Прерията
Скрий Още
Получени "Благодаря": 25
"Колекционера" - Ал Торо (тема за ревюта) - СПОЙЛЕРИ #141504
Прочетох разказът на един дъх, наистина завърши неочаквано.
И се зачудих дали Александър не би могъл да развие историята
в цяла книга.
Все пак Миленчето е там, на границата на Борисовата градина
и "делото" й не е приключено :side:
Може би има потенциал и за игра от двете гледни точки, нейната и на персонаж,
който се опитва да я спре.
Поздрави!

• 1
  • 2
  • 3
  • 1
  • 2
  • 3
Форум
/
Книги-игри
/
Нови книги-игри
/
Списание Книги-игри
/
Всичко за списанието
/
Time to create page: 0.053 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• Пъстра Никса 2022 (3 Мнения)
    • в Събития, конкурси и инициативи / Конкурси
    • от turbobobi
    • Today 08:34
    • Юбилеен конкурс 30 години книги-игри в България (21 Мнения)
    • в Събития, конкурси и инициативи / Конкурси
    • от Reiko
    • Yesterday 22:34
    • Търся / Разменям / Купувам книги-игри и стратове (64 Мнения)
    • в Книжна борса / Търся / Разменям / Купувам
    • от Radko
    • Yesterday 21:59

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg