Получени "Благодаря": 162
Моя грешка от недоглеждане - редактирах предложението си. Да, разбирам, че е размяна.Второто е, че при теб начин 1 е описан сякаш запазваш заровете, които не ти харесват, като Кеш (дали отгоре на Кеша, който ще използваш вместо тях, или като добавка, така и не разбрах от твоето обяснение). Това не е начинът, по който Кешът работи в "Код за достъп". При мен кешът е предварително установен, като инвентар. В него можеш да добавяш кеширани алгоритми само на 3 строго определени места в играта. Ако хвърлиш зарове, които не ти харесат, можеш да употребиш Кеш вместо тях. Но тези зарове не се запазват никъде. Ако се оттеглим от системното, ще го обясня така: Кешът е предварително подготвен инструментариум от алгоритми, с които героят може да си служи по време на хакване, а хвърлянето на зарове е еквивалентно на неговия опит за импровизация на момента. Затова и когато враг има предимство, нямаш право на заровете.
Интересно ми е да ми кажеш кое точно в моите правила те наведе на мисълта, че можеш да запазваш нехаресаните от теб зарове в Кеш?
Оказва се, че и тук имам грешка - механиката не е "dice pooling" толкова а по-скоро "dice as playing units" и е точно това, което описваш.Няколко пъти забелязах, че правиш аналогия с "Отново заедно" както и че наричаш системата dice-pooling, което не ми се виждаше 100% коректно, но не го изкоментирах. Вижда ми се, че си разпознал някакви сходства между двете и са те подвели да мислиш, че и в "Код за достъп" работи повече като тях. При всяко положение ми е интересно как е станало, защото си първия от когото чувам това тълкувание. Не разбирай, че ти го приписвам като отговорност, напротив, явно е могло да е по-ясно. Може би е било по-добре да приема изцяло различен - по-визуален подход. С други думи: "Тук имаш 3 кутийки, имаш 3 зарчета. Мяташ ги, Ако ти харесват, слагаш ги в кутийките, ако не ти харесват, избираш от кеша и слагаш тях в кутийките."
Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.
Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.
Българският сайт за книги-игри!
Дизайн на RocketTheme Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas