• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
    • Зала на славата
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
    • Хронология
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Книги-игри
/
Нови книги-игри
/
Списание Книги-игри
/
Всичко за списанието
/
Код за достъп

Код за достъп

• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
14 Фев 2026 15:33
turbobobi's Avatar
turbobobi
Premium Member
Premium Member
Скрий Още
Получени "Благодаря": 162
Код за достъп #144726

kartacha писа:
Второто е, че при теб начин 1 е описан сякаш запазваш заровете, които не ти харесват, като Кеш (дали отгоре на Кеша, който ще използваш вместо тях, или като добавка, така и не разбрах от твоето обяснение). Това не е начинът, по който Кешът работи в "Код за достъп". При мен кешът е предварително установен, като инвентар. В него можеш да добавяш кеширани алгоритми само на 3 строго определени места в играта. Ако хвърлиш зарове, които не ти харесат, можеш да употребиш Кеш вместо тях. Но тези зарове не се запазват никъде. Ако се оттеглим от системното, ще го обясня така: Кешът е предварително подготвен инструментариум от алгоритми, с които героят може да си служи по време на хакване, а хвърлянето на зарове е еквивалентно на неговия опит за импровизация на момента. Затова и когато враг има предимство, нямаш право на заровете.
Интересно ми е да ми кажеш кое точно в моите правила те наведе на мисълта, че можеш да запазваш нехаресаните от теб зарове в Кеш?
Моя грешка от недоглеждане - редактирах предложението си. Да, разбирам, че е размяна.

kartacha писа:
Няколко пъти забелязах, че правиш аналогия с "Отново заедно" както и че наричаш системата dice-pooling, което не ми се виждаше 100% коректно, но не го изкоментирах. Вижда ми се, че си разпознал някакви сходства между двете и са те подвели да мислиш, че и в "Код за достъп" работи повече като тях. При всяко положение ми е интересно как е станало, защото си първия от когото чувам това тълкувание. Не разбирай, че ти го приписвам като отговорност, напротив, явно е могло да е по-ясно. Може би е било по-добре да приема изцяло различен - по-визуален подход. С други думи: "Тук имаш 3 кутийки, имаш 3 зарчета. Мяташ ги, Ако ти харесват, слагаш ги в кутийките, ако не ти харесват, избираш от кеша и слагаш тях в кутийките."
Оказва се, че и тук имам грешка - механиката не е "dice pooling" толкова а по-скоро "dice as playing units" и е точно това, което описваш.
Аналогията, която правя е с настолни игри като Sagrada и любимата ми Roll Player . Ето снимка на игрово поле в Roll Player, където даже се използват аналогични умения за манипулиране на зарове:
roll-player-dice-and-skills.png

Ето и как тези умения са описани в официалната книжка с правила (свободна е за сваляне след регистрация в boardgamegeek.com):
Screenshot2026-02-14152903.png

Сравнявам механиките в книгите-игри с тези, които виждам в настолните игри - особено когато намирам сходства. Сравнявам и удоволствието, с което те се прилагат и яснотата, с която те са описани - с текст и/или със спомагателни изображения.
Прикачени файлове:
roll-player-dice-and-skills.png
Screenshot2026-02-14152903.png
Следните потребител(и) изказаха благодарност: kartacha

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

17 Фев 2026 19:35
hyper_'s Avatar
hyper_
Тарикат
Тарикат
Скрий Още
Получени "Благодаря": 7
Код за достъп #144767
С малко закъснение, но благодаря за отговорите. All checks out :) Минавам другите неща от списанието и после ще й направя второ разиграване, че със симпатичните 50 епизода бързо се минава, а тъкмо да забравя някои детайли.
Следните потребител(и) изказаха благодарност: kartacha

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
Форум
/
Книги-игри
/
Нови книги-игри
/
Списание Книги-игри
/
Всичко за списанието
/
Код за достъп
Time to create page: 0.162 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• Колко книги игри ще излязат на хартия през 2026? (7 Мнения)
    • в Работилница / Анкети
    • от Yann Gamgee
    • Today 03:14
    • "Огнена пустиня" (35 Мнения)
    • в За заглавията от първата вълна / Любомир Николов
    • от Yann Gamgee
    • Yesterday 21:16
    • Трилогия за Реката / Нокти срещу огън / Ледения ви... (69 Мнения)
    • в За заглавията от първата вълна / Любомир Николов
    • от Aleks~
    • 07 Мар 2026 17:53

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg

Общи условия на ползване

Декларация за поверителност