• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
    • Зала на славата
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
    • Хронология
  • Конкурси
    • Златна никса
    • Пъстра Никса
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Книги-игри
/
Нови книги-игри
/
Списание Книги-игри
/
Всичко за списанието
/
Въздушен патрул - Джордж М. Джордж

• 1
  • 2
  • 1
  • 2
25 Ян 2026 11:22 25 Ян 2026 12:29 от gbm.
gbm's Avatar
gbm
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 509
Въздушен патрул - Джордж М. Джордж #144599
Зелената химикалка е шега, но не е екологична. В началото на "Хвърчащата класна стая" - Ерих Кестнер, авторът казва, че пише романите си със зелен молив. Като малък си представях, че текстът е зелен и ми беше много чудно. Представях си, че пише с някаква "моливна боичка", която бързо се изхабява и непрекъснато се налага подостряне. Затова сложих бележката за химикалкта.
В много книги-игри слагам такива закачки разбираеми само за мен. Правя го за да ми е по-забавно писането. Ако на някой му направи впечатление и пита - отговарям.

В Патрула - Дикенс е името на последното ми куче, действието е на рождения ден на жена ми, Алиса е асоциация с "Алиса в страната на чудесата". Имената на германските офицери са имена на генерали от вторта световна война. Двамата, които не участват активно, поради ограничението на броя епизоди и ги махнах. Даже имаше идея за задачка с тези имена, но се сетих, че може би само Георги Александров ще й обърне впечатление и отпадна.

За мен книгите-игри са средство за забавление. Всеки го прави по различен начин. Може да се играе по правилата, може да се чете само текста, може да се анализира и рзпарчатосва, може да се търсят несъществени грешки и около тqх да се строи унищожителна критика, и най-накрая като душевен отдушник винаги може да се наругае автора.
Следните потребител(и) изказаха благодарност: MrMoustache, banskidedo, snake_fang

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

25 Ян 2026 13:23
snake_fang's Avatar
snake_fang
Нещо, някакво, такова
Нещо, някакво, такова
Скрий Още
Получени "Благодаря": 64
Въздушен патрул - Джордж М. Джордж #144600

gbm писа:
За мен книгите-игри са средство за забавление. Всеки го прави по различен начин. Може да се играе по правилата, може да се чете само текста, може да се анализира и рзпарчатосва, може да се търсят несъществени грешки и около тqх да се строи унищожителна критика, и най-накрая като душевен отдушник винаги може да се наругае автора.

Много ми хареса как го каза и как припомни, че цялата работа е за забавление. За мен забавлението е четенето/играта и после обсъждането. Ще се възползвам обаче и от правото да наругая автора (без да го ругая де :) )

Това което и на мен не ми хареса е тежестта на първия избор:
Внимание: Споилер! [ Click to expand ] [ Click to hide ]
продължавам да твърдя, че ако избързаш да влезеш в хангара и не установиш контакт с кадета преди това, нямаш шанс да разплетеш мистерията (т.е. можеш да я разплетеш в главата си, но не стигаш до край, в който ти казва, че си я разплел.) Може би има намек в текста, че не трябва да бързаш да се приземяваш, защото е упоменато, че някой все пак управлява дирижабъла, но много калпаво. Но тогава защо ако се приземиш веднага няма опция да идеш да пилотската кабина... И вобще понякога кодови думи те възпрепятстват да отидеш на места, където нищо реално не ти пречи да идеш. Ами за амоняка - капитана можеш да го събудиш без кодовата дума, но спящата Алиса не можеш ако нямаш кодовата дума. Такива неща забелязах докато си прекарвах времето на дирижабъла и разучавах всякакви варианти. И през цялото това време гледах да се забавлявам. :)
Следните потребител(и) изказаха благодарност: gbm

25 Ян 2026 14:26 25 Ян 2026 14:29 от gbm.
gbm's Avatar
gbm
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 509
Въздушен патрул - Джордж М. Джордж #144601

snake_fang писа:
Това което и на мен не ми хареса е тежестта на първия избор:
продължавам да твърдя, че ако избързаш да влезеш в хангара и не установиш контакт с кадета преди това, нямаш шанс да разплетеш мистерията (т.е. можеш да я разплетеш в главата си, но не стигаш до край, в който ти казва, че си я разплел.) Може би има намек в текста, че не трябва да бързаш да се приземяваш, защото е упоменато, че някой все пак управлява дирижабъла, но много калпаво. Но тогава защо ако се приземиш веднага няма опция да идеш да пилотската кабина... И вобще понякога кодови думи те възпрепятстват да отидеш на места, където нищо реално не ти пречи да идеш. Ами за амоняка - капитана можеш да го събудиш без кодовата дума, но спящата Алиса не можеш ако нямаш кодовата дума. Такива неща забелязах докато си прекарвах времето на дирижабъла и разучавах всякакви варианти. И през цялото това време гледах да се забавлявам. :)

За тежестта на първия избор се съгласих. Признавам го за грешка. Вземам предвид и останалите ти заблежки. Ако напиша нещо ново ще внимавам повече.

1. Правилно ако не установиш контакт с кадета е по-трудно. Няма намеци, че не бързаш да се приземиш. Има намек, че може да получиш допълнителна информация.
2. Не е вярно, че няма опция първо да идеш в пилотската кабина. Това е един от стандартните начини на игра и могат да се вземат 20 точки без к.д. "Алиса". Тази кодова дума е скрита умишлено в неявен път за разиграване. Затова е предизвикателство.
3. Кодовите думи те възпрепятстват на две места. Теб те е подразнило в машинното, така ли?
4. Капитанът събуждаш без кодова дума, защото Дикенс ти носи аптечка, в която има амонячна вода. Алиса е обсебена и контролирана от Сън Токсин 5, капитанът е само приспан. Можех да сложа "събуждане" и за нея, но пак казвам, това е предизвикателство в играта. Целта е да се се стимулира преиграване и да се намери специфичен път.
Следните потребител(и) изказаха благодарност: snake_fang

25 Ян 2026 15:20 25 Ян 2026 15:21 от snake_fang.
snake_fang's Avatar
snake_fang
Нещо, някакво, такова
Нещо, някакво, такова
Скрий Още
Получени "Благодаря": 64
Въздушен патрул - Джордж М. Джордж #144603

За тежестта на първия избор се съгласих. Признавам го за грешка. Вземам предвид и останалите ти заблежки. Ако напиша нещо ново ще внимавам повече.

1. Правилно ако не установиш контакт с кадета е по-трудно. Няма намеци, че не бързаш да се приземиш. Има намек, че може да получиш допълнителна информация.
2. Не е вярно, че няма опция първо да идеш в пилотската кабина. Това е един от стандартните начини на игра и могат да се вземат 20 точки без к.д. "Алиса". Тази кодова дума е скрита умишлено в неявен път за разиграване. Затова е предизвикателство.
3. Кодовите думи те възпрепятстват на две места. Теб те е подразнило в машинното, така ли?
4. Капитанът събуждаш без кодова дума, защото Дикенс ти носи аптечка, в която има амонячна вода. Алиса е обсебена и контролирана от Сън Токсин 5, капитанът е само приспан. Можех да сложа "събуждане" и за нея, но пак казвам, това е предизвикателство в играта. Целта е да се се стимулира преиграване и да се намери специфичен път.

1. Значи пак съм се филмирал, както и се бях филмирал и, че кадета е гей :)
2. Имах предвид, че след бързото кацане нямаш шанс да установиш контакт с кадета.
3. Единия случай да - че след машинното отивам при капитана. Имаше и други случаи, но сега не ми се дълбае. На еп. 51 ми идва много строго условието, че трябва да имаш и Кадет...
4. Супер, така звучи някак си добре наредено. :)

С удоволствие ще прочета още нови неща от вас, г-н Джордж или ако си говорим на ти - просто Джордж. :)
Следните потребител(и) изказаха благодарност: gbm

• 1
  • 2
  • 1
  • 2
Форум
/
Книги-игри
/
Нови книги-игри
/
Списание Книги-игри
/
Всичко за списанието
/
Time to create page: 0.064 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

📚

Пълна хронология

Книги-игри в България, 1991–днес

503 Заглавия
35+ Години
80+ Автори
Топ автор: Колин Уолъмбъри — 48 издания
Рекорд: 1997 & 1998 — по 59 заглавия
Начало: „Огнена пустиня", дек. 1991 г.
Виж пълния списък →
📚 Хронология ‹

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• Вкусът на кръвта (13 Мнения)
    • в За заглавията от първата вълна / Блонд и Уейн
    • от Count Monte Kristo
    • 10 Сеп 2026 20:04
    • Топ 9 любими книги (Майкъл Майндкрайм) (8 Мнения)
    • в За заглавията от първата вълна / Майкъл Майндкрайм
    • от СУПЕРАГЕНТА
    • 10 Сеп 2026 10:23
    • ПГ представя: Герои - Ерик Берт КОМЕНТАРИ, РЕВЮТА,... (82 Мнения)
    • в Сдружение книги-игри / Призвание Герой представя
    • от snake_fang
    • 07 Сеп 2026 03:20

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg

Общи условия на ползване

Декларация за поверителност