• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Книги-игри
/
За заглавията от първата вълна
/
Автори с малко издадени книги
/
Re: ФУТБОЛМАНИЯ '98

• 1
  • 2
  • 3
  • ...
  • 6
  • 1
  • 2
  • 3
  • 6
20 Апр 2011 00:25
mitcoiv's Avatar
mitcoiv
Духът на Прерията
Духът на Прерията
Скрий Още
Получени "Благодаря": 30
Topic Author
Re: ФУТБОЛМАНИЯ '98 #10119
Това е една от книгите-игри, която съм играл от момента на излизането й, та чак до есента на 2001. Играли сме я и по двама..изобщо много добри спомени.

Автора е Джордж Блекбък и мисля че беше от Варна. Същия човек имаше интересен сайт, в който беше качил още 1-2 негови творби. На мен най интересно ми беше мнението му за залеза на КИ. Ако някой се сеща за сайта му може да постне линка тук.

Инициатива за нова книга-игра от Майкъл Майндкрайм

mitcoivanov.com/bg/

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

20 Апр 2011 20:15
Nichy
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Получени "Благодаря": 18
Re: ФУТБОЛМАНИЯ '98 #10287
Еххх.... Тази книга съм я играл хиляди пъти.... Правихме си цели първенства. Даже бяхме започнали да правим нови отбори и играчи. Бяхме стигнали до 5-6 човека да играем първенство. Скарвахме се по мачовете, уреждахме, биехме се... Помня, че брат ми ми хвърли първата книга в кенефа след като го победих ;) После едва я намерихме в някаква книжарница и купихме 5 бройки наведнъж :)
Беше пълна лудница. Даже си бяхме изменили системата на игра по едно време....
ЛУДНИЦА беше.
А сайта не го знам....

20 Апр 2011 21:59
SatanicSlayer's Avatar
SatanicSlayer
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 184
Re: ФУТБОЛМАНИЯ '98 #10316
С брат ми измислихме цяло първенство с 16 отбора. Понеже обаче футболистите бяха малко и трансферите, почти бяха самоубииствени, започнахме да измисляме нови.
Системата ни беше добра, а аз се пробвах в отбора си да привлека само бързаци от ранга на Батигол, Казираги и Раванели...., а той гледаше да има техничари, за да ме дразни как преминава и вратаря ми.
Всички мачове, които играехме срещу други противници, ги изигравахме един срещу друг. Имаше мачове, които му размазвах отбора с 6 гола разлика, но имаше мачове, които губех с по 7 гола :lol:
Това за мене е вечната игра. Може дори да се събереме, за да създадеме новите герои на футбола в днешно време и пак да я направиме актуална играта.

Моята тактика беше с атаки по крилата, като гледах халфовете ми да са със скорост 6, техника, 6 и пас 6.
Центъра нападателите предпочитах също да са бързаци, за да преминавам като куцо пиле домат, бавните централни защитници.

Избери своето приключение

21 Апр 2011 02:00
mitcoiv's Avatar
mitcoiv
Духът на Прерията
Духът на Прерията
Скрий Още
Topic Author
Re: ФУТБОЛМАНИЯ '98 #10369

Nichy писа: писа:
Помня, че брат ми ми хвърли първата книга в кенефа след като го победих ;)
аахахахахахахааа

Навит съм да поиграем по принцип.

Моята Футболмания '98 също са я сполетявали разнообразни природни катаклизми. Такива като удари в тавана или заливане с кана вода :D

mitcoivanov.com/bg/

21 Апр 2011 11:15
Вилорп's Avatar
Вилорп
Premium Member
Premium Member
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1186
Re: ФУТБОЛМАНИЯ '98 #10395
Ами ударете ѝ един скан де. И ще я пуснем със се експанжъните.

Цвят за модериране
Линк към каталога с дигитализирани книги
knigi-igri.bg/forums/digital-gamebooks/4...italni-proizvedeniya - нови книги

22 Апр 2011 19:49
Riven's Avatar
Riven
Победител в конкурс
Победител в конкурс
Скрий Още
Получени "Благодаря": 4
Re: ФУТБОЛМАНИЯ '98 #10583
Велика книга :) Още като излезе се събирахме 5,6 човека и почваха луди трансфери по няколко дни и съответно различни първенства. Голяма зарибявка си беше :) За мой късмет макар да е малко поизбеляла с времето, общо взето си оцеля многобройните преигравания.

- "Който говори много, все ще каже нещо, което не е трябвало да казва.", Конфуций
- "Надеждата е нещо хвърковато - то,кацайки в душата - те намира - и пее свойта песничка...

22 Апр 2011 19:52
Moore
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Получени "Благодаря": 2
Re: ФУТБОЛМАНИЯ '98 #10585
Аз защо тая игра я причислих към бездарните заглавия като това на Томи Дейн? Нали това беше автора, който Майкъл го критикува, че на корицата думата КНИГА ИГРА е по-голяма от името на автора и заглавието на книгата. Като фен на футболните игри очаквам това да се появи скоро сканирано или да си го намеря лично аз в книжен вариант. Дайте малко инфо какво точно съдържа книгата.

22 Апр 2011 22:47
SatanicSlayer's Avatar
SatanicSlayer
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Re: ФУТБОЛМАНИЯ '98 #10609
Книгата-игра съдържа циклична система, като в нея се отбелязва почти всичко, което може да се направи в една атака по време на един футболен мач. Решаваш колко атаки общо с противника да се направят. Например ние с брат ми го направихме да са 9 общи атаки, като една атака например да е 10 минути от игровото време.
Интересното е при тази игра е, че е по-добре да се играе от двама души, тъй като няма как да се играе от страна на играта. Това може би е играта, която задължително да имаш две бройки, едната за тебе, а другата за опонента.
Шансът тука обаче влияе доста, но е направен по доста добър и балансиран начин, при който се пробваш да изтискаш максимума от своите играчи, за да докараш винаги с една или две точки да е в твоя полза. След бързите изчисления, които се правят за дадена ситуация, се хвърля зар за да подчертае какво се случва.
Жълтите и Червените картони са налице, както и светли величия, като Клинсман и Костадинов, които със своите умения за падане за дузпа са придобили легендарен статус, обикновено карат онзи, който се защитава да му избие доста пот, защото всяко спъване срещу тези играчи значи сигурен жълт картон.
Атаките са доста разнообразни. Има ги двойните подавания, контраатаки, извеждащи пасове, пробиви по крилата, центрирания в наказателното поле, шутове отдалече, падания за дузпа, преминаване на вратаря, корнери, дузпи. ВСИЧКО!!!!!
Вратарите са на мястото си. Рефлекси, плонжове и пласирането са само началото на това, което могат да правят. Освен това можеш да ги пратиш в нападение, когато губиш в резултата и да играят ролята на още един нападател. Тука в тази ситуация блести Шмайхел.
Особено най-интересното за мене в тази игра са описанията за оценките как точно варират, което ни спомагат да направиме новите футболни герои с оценки и да играеме с тях..... ;)

Тактиките са другата подправка в играта. Каквото си искаш това може да правиш. Ако искаш пет халфа, ако искаш десет халфа. Ако искаш всичко назад за да пазиш резултата.......

Другото нещо, което може да направиш е да си вземеш треньор. Неговите, качества най-вече влияят на трите линии на отбора - защитна, халфова и нападателна. Тези оценки доста помагат, когато решиш да правиш преса, по-време на контраатака, каква ти е нападателната мощ.
Другото, което става по-време на играта е фактора наречен умора. Тука тези, чиято физика е ниска се уморяват и с това влияе на всички линии на един отбор.
Друго, което си имаме в тази игра са атмосферните условия. При което с малко фантазия може да си направиме живота тежък в мачовете :lol: Тука имаме само дъждовно време, което влияе на класата на техничарите. Но ние с брат ми направихме и снежни условия, при което скоростта се губеше......

В заключение само ще кажа, че тази книга е първата българска книга-игра, която си е направен за мултиплейър. Задължителни са две бройки от книгата, тъй като това е по-лесния начин да се играе и от двамата играчи. Малко мудна в началото, само защото тогава се почва направата на първенството, избирането на отборите, изчисляването на цените на играчите. Но когато са ентусиазирани играчите, тези мудни дни в направа на първенството минават неусетно.
След избора на отбор задължително се почват изследванията на добрите и лошите страни на отбора, след което почва истинската част от играта, която повярвайте ми много трудно писва. С брат ми изиграхме три пълни сезона, където отборите бяха 16 на брой и с нови измислени играчи, че някои предложени от автора бяха под всякаква критика, но тези играчи по принцип и в реалния свят си бяха под всякаква критика :lol:
Всеки един сезон играехме помежду си 30 мача!!!! Не си мислете обаче, че ние с брат ми си деляхме винаги първото и второто място...
В първия сезон той беше на четвърто, а аз на тринадесето. Втория сезон той беше на тринадесето, а аз на десето. Последния трети сезон бях на последно място, като имах вкаран едвам един гол от шест мача и тридесет допуснати гола в моята врата :lol: :lol: :lol: и ако не беше влизането в казармата щяхме да си продължиме още дълги години до пълното разпадане на книгите.
Многото различни ситуации, в които можеш да попаднеш, както и да си правиш симулации с твоите играчи.
Горещо я препоръчвам на хората, които не са имали достъп до тази игра да го направят.

Много благодаря на Джордж Блекбък за играта

22 Апр 2011 23:38
Moore
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Получени "Благодаря": 2
Re: ФУТБОЛМАНИЯ '98 #10618
За книга-игра ли говорим все още? Май сериозно ми изостри апетита.

23 Апр 2011 03:19
mitcoiv's Avatar
mitcoiv
Духът на Прерията
Духът на Прерията
Скрий Още
Topic Author
Re: ФУТБОЛМАНИЯ '98 #10648
Книгата наистина си я бива. Днес си я търсих из кашоните и не можах да я намеря. Но няма да се предам лесно.

Еее, сега се сещам, че имаше едни липсващи епизоди и автора беше писал, че ще ги издаде отделно в някоя МЕГАИГРА. Това успя ли да се случи или не?

mitcoivanov.com/bg/

23 Апр 2011 13:44
SatanicSlayer's Avatar
SatanicSlayer
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Re: ФУТБОЛМАНИЯ '98 #10669
Дали ги пуснал тези епизоди не знам, тъй като от Мегаигра не съм чел бройките след 11.

25 Апр 2011 00:46
vg's Avatar
vg
Победител в конкурс
Победител в конкурс
Скрий Още
Получени "Благодаря": 4
Re: ФУТБОЛМАНИЯ '98 #10828

SatanicSlayer писа: писа:
Дали ги пуснал тези епизоди не знам, тъй като от Мегаигра не съм чел бройките след 11.

Не.
А броеве 13 и 14 са ужасни - като предсмъртен гърч на издателството и жанра.

25 Апр 2011 17:39
Nichy
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Re: ФУТБОЛМАНИЯ '98 #10874
Помня, че от огромно значение беше каква е силата на халфовте, що се отнася печеленето на първа топка. Изискваше се глава, пласиране и физика + зар при борба за висока топка. Затова не знам как е ставало това с бързите халфове. Лично ние слагахме некви високи, за да печелим повече атаки. Като цяло играта си имаше разни пропуски, но беше сравнително добре, би могла с някои дребни промени да стане и по- добре де :)
Сега е монета да намерим автора и да го навием да я преработи :)

25 Апр 2011 19:26
SatanicSlayer's Avatar
SatanicSlayer
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Re: ФУТБОЛМАНИЯ '98 #10880
Да така е. И това даваше предпоставка за тактики, които задължително включваше 5 халфа. Брат ми дори забрани да използвам, жестоката тактика за тази игра - 3-6-1. При което халфовата ми линия беше просто непробиваема. Така двамата се съгласихме, че просто халфовете не могат да са повече от 4.
Какво може да се направи в тази насока. Освен да приемеме, че винаги някой от петимата, които си избрал да бъдат във въздушната ударна сила да скача за топката и ако имаш опорен халф да ти се прибавя към оценката +1 и евентуално този опорен халф ако има пас 6 пак+1, защото сме свидетели на невероятни борци по средата на терена, които не могат да вържат обикновен пас на един метър от себе си.
Може ако искаме да не бъдат въпросните 5 от хората за въздушни двубои, а някой от халфовете и пак правиме горните изчисления с бонуси от опорния халф.
В зависимост от варияцията, прибавяме оценката за халфове на треньора.

За нападението и защитата. Оценката за нападение обикновено помага, когато има равенство в хвърлянията на зара по време на атака.
Този зар обикновено може да го прибавиме към заровете за атака, но само когато силата за нападение е повече от 2, така че да се почуства истинската мощ на това, че имаш 3 или 4 нападателя, които са готови във всеки един момент да те унищожат.
Когато обаче има повече защитници е доста по-трудно да се пробие през тях и тогава ако защитата е по-силна от силата за нападение, се прибавя разликата към заровете на защитаващият се. Все пак и тука съм се нагледал на 11 човека в наказателното поле, и ходи ги пробивай.

Това са моите идеи. Ако и вие имате идеи ще е хубаво да се напишат. Пък кой знае, може да сме съавтори на първата спортна игра след тринайсет годишната летаргия ;)

25 Апр 2011 21:28
Nichy
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Re: ФУТБОЛМАНИЯ '98 #10888
Еми ние бяхме направили разни схемички...
Най- голямата промяна, която правихме беше с времето. Поначало играехме някакъв брой атаки, но една атака може да се точи 10 минути, а може да е за две. Все пак някой атаки свършваха с далечен шут в аут, а други с по 3 корнера.... Затова по едно време въведохме точки време. Всяко действие отнема време. Помня, че играех с Интер и само бавех с финтове ;) Това май беше и най- смислената промяна, която сме правили. А за халфовете не помня точно? Май имаше някакви схеми с това кой каква позиция може да има. Смисъл, че не можеш да си с 9 халфа примерно. Мисля, че спазвахме това нещо. По едно време пробвахме да използваме вместо глава, пласиране и физика, скорост, пласиране и класа. Идеята беше да може да влязат бързи технични играчи в халфовата линия. Долу горе се получи, ама играчите с високи оценки по тези показатели станаха твърде много... Логиката ни беше, че играчът или се бори скачайки с физика или на базата на опита и скоростта си се пласира максимално добре (всеки се сеща за играчи, които не са здрави физически, но умеят да печелят борбата за първа топка).
Помня че в началото като играехме не разчитахме на по- интересните положения, които се случваха ако имаш по- висока атака спрямо противниковата защита, но с развитието на играта това стана основно. Правехме схеми с повече нападатели. С малко късмет вземаш първата атака и дори със слаб отбор винаги можеш да отбележиш. После връщаш повече халфове и... така ;)
Луда работа беше.....

• 1
  • 2
  • 3
  • ...
  • 6
  • 1
  • 2
  • 3
  • 6
Форум
/
Книги-игри
/
За заглавията от първата вълна
/
Автори с малко издадени книги
/
Time to create page: 0.108 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• Какво четеш / прочете последно? А как го намираш? (509 Мнения)
    • в Общи приказки / Литература
    • от Count Monte Kristo
    • 20 Юни 2025 09:30
    • Пълен списък книги-игри - Нова Вълна (209 Мнения)
    • в Книги-игри / За книгите-игри
    • от Вилорп
    • 17 Юни 2025 15:20
    • Дигитализирани заглавия (36 Мнения)
    • в Работилница / Дигитализиране
    • от ringlas
    • 16 Юни 2025 21:47

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg

Общи условия на ползване

Декларация за поверителност