• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Книги-игри
/
Нови книги-игри
/
Неделчо Богданов
/
Дон Мон - Неделчo Богданов

• 1
  • 2
  • 3
  • 1
  • 2
  • 3
30 Юли 2019 10:35
kiril_ps's Avatar
kiril_ps
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Получени "Благодаря": 995
Дон Мон - Неделчo Богданов #131756
Неделчо по радиото за Дон Мон:
darikradio.bg/don-mon-kniga-v-koato-svalachat-si-ti.html

kiril-ps.itch.io/

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

30 Юли 2019 12:18 30 Юли 2019 12:19 от kiril_ps.
kiril_ps's Avatar
kiril_ps
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Дон Мон - Неделчo Богданов #131758
Прочетох я само веднъж. Ще изчакам да мине известно време, преди да пробвам отново.
Впечатленията ми са позитивни с някои условности:
- Мога да разбера липсата на подробни описания на персонажите, все пак говорим за „бройкаджиене“ и на мен лично профила „силиконова милфка“ ми е достатъчно в подобен сетинг . НО главният герой биваше да бъде описан с едно-две изречения – висок, симпатичен с атлетично тяло напр. Все пак трябва да знам доколко Симеон се котира на пазара.
- Нелогично е главният герой уж да е влюбен в дадена мацка и в същото време да хлътва по други час по час. Самият фокус на играта ми се размиваше.
- Мисля, че трябва да има графа Постижения накрая, в която да се точкуват похожденията на главния герой. От една страна да спечелиш дамата на сърцето си, а от друга да „изпраскаш“, колкото може повече. Има някои мацки, които са по-трудни за превземане – те би трябвало да дават повече точки накрая. Какъв всъщност е максималният вариант? Дали е възможно да се създаде някакъв пач?
- Това с тексаския покер го почувствах като удар под кръста – никога не съм го играл.
- Редактирането ми се струва на „орташко“ ниво – още в първи епизод имаме смесване на времена без очевидна причина. Има и други неща, които е можело да се оправят, но няма да изпадам в подробности.

Допадна ми вариативността на игра, богато разклонена схема, предразполагаща към преиграване. Сцените са представени забавно, с готин хумор и „бъзици“. Мислите, реакциите, комуникацията и изобщо цялата социалнопсихологическа динамика на главния герой ме забавляваха през цялото време.
Стилът е лежерен, без амбиции за „литературност“, като има за цел да провокира у играча едно лятно настроение.
Обемът на книгата впечатлява, евала за положения труд. Корицата и оформлението са готини, но все пак ми липсваха вътрешни илюстрации, свикнал съм с тях при КИ.
Заключение - Добра КИ, с радост я сложих до другите си любими заглавия. Радвам се, че Сиела са решили да я издадат, това е добър знак за КИ!
Кефометър – 7/10.

kiril-ps.itch.io/

06 Авг 2019 11:07 06 Авг 2019 11:08 от kiril_ps.
kiril_ps's Avatar
kiril_ps
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Дон Мон - Неделчo Богданов #131825
Тв интервю с Неделчо:
www.bgonair.bg/a/163-lyubopitno/171510-s...na-nedelcho-bogdanov

kiril-ps.itch.io/
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Opk, Stayfun

21 Авг 2019 12:23
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 2373
Дон Мон - Неделчo Богданов #131909
Трейлър на книгата:
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Monevwww, Opk, Stayfun

06 Сеп 2019 11:05 06 Сеп 2019 11:17 от Stayfun. Причина: Несполучлив спойлер.
Stayfun's Avatar
Stayfun
Духът на Прерията
Духът на Прерията
Скрий Още
Получени "Благодаря": 111
Дон Мон - Неделчo Богданов #131964
Поздравявам Неделчо за забавната книжка.
Най-много се забавлявах при първия прочит когато бях на море и книгата просто дойде на мястото си.
Преследвах госпожица Базов лагер и трупах точки Надежда много яко.
При второто не се забавлявах толкова исках да намеря сродната си душа от коментарите тук останах с такова впечатление, но се сдобих със следната кодова дума Прозрение 205, така и не разбрах това 205 за какво ми е като го няма поместено в скритите епизоди.
При третия път с малко чийт, съответно еуфорията от играта остана на заден план, но открих госпожа Дон Мон.
Не знам по коя скала да дам личната си оценка и за това: 3.5/5, 6.9/10, 4.20/6, или просто с думи добра.
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Вилорп

29 Сеп 2019 19:00
ze BG's Avatar
ze BG
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 398
Дон Мон - Неделчo Богданов #132086
Официална премиера:
www.facebook.com/events/1684179108381749/

Най-най-голямото приключение на малкото таласъмче
prikazka-igra.com/book3-10-years.html

16 Дек 2019 11:59 16 Дек 2019 12:03 от pycku.
pycku's Avatar
pycku
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 72
Дон Мон - Неделчo Богданов #133041
На база ревютата и тематиката, мислех си че книгата не е за мен, а е за по-младата аудитория, която пък иронично почти не чете книги (или поне не хартиени). След един разговор със ze BG на панаира си я купих, а така се случи, че беше и първото нещо, което прочетох след това. Подходих с ниски очаквания и трябва да кажа, че книгата ме изненада приятно. Относно литературната част - има доста какво да се желае (при това го казвам аз, който не се слави като експерт в областта). Въпреки това, изказа на главния герой не ме подразни чак толкова много. Играта ми се стори забавна и лека, макар че на пръв прочит сигурно не стигнах и до 10% от възможните "бройки", а явно това е целта.

Внимание: Споилер! [ Click to expand ] [ Click to hide ]
Със силиконовата милфка малко ме върза, така и не разбрах защо квалификацията на един от въпросите е "шивач", но ми се стори, че не е за другите, после трупах предимно точки надежда и там доста неща съм пропуснал с останалите, като изключим един мокър сън. Пропуснах да обърна една тенисистка в правия път, но там май беше заради трупането на точки надежда и кучето, заради което не излязох в Белград.

Като цяло ми напомня на поредицата на Лари, както някой вече е отбелязал по-горе. Идеята със скритите епизоди е готина, само че не схванах защо да са заключени при първа игра (на практика след играта отключих "вяра", като в играта няколко пъти имах препратки към тази КД, но не знаех, че я имам). Хареса ми и краят на приключението (официалния, то е ясно че поне с някои тайни епизоди може и друго да е). Предвид многото пътища имаше и някои нелогични неща, които ми се случиха, но явно съм попаднал в правилния "улей" :)

Например, с момчетата на круиза почти не съм си говорил, обаче Мухата реши, че съм готин и трябва да стана втори диджей, при положение, че досегът ми с него почти се изчерпваше с това, че го бих на покер турнира.

Не бих казал, че е най-добрата книга-игра, която съм чел, но определено е свежа, с добри идеи (споменатите по-горе "тайни" епизоди) и на тази тематика не се сещам други книги-игри. Като цяло оценката ми е положителна, като вероятно след време бих я изиграл пак, за да мина по други пътища. Според мен си струва парите (в моя случай и с намаление от панаира).
Следните потребител(и) изказаха благодарност: ze BG, kiril_ps, the_arsonist

31 Дек 2019 18:31 31 Дек 2019 19:34 от Opk.
Opk's Avatar
Opk
Окото на Бога
Окото на Бога
Скрий Още
Получени "Благодаря": 58
Дон Мон - Неделчo Богданов #133279
Ей, тоз Неделчо бил много палав бре! :hello:

Страхотно му се е получил дебюта, много се забавлявах докато играх "Дон-а"!
Страшно ми харесва игрова схема, в която не можеш да обходиш всички варианти в едно изиграване.
Наличието на бонус епизодите в края, обвързани с различните избори по време на игра също е голям плюс.
Лошо впечатление ми направи, че на едно място Мони нямаше избор да откаже дърпането на линии в тоалетната.
Почти разбрах как се играе Тексас Холдем, както и повечето загадки. Брилиантното е, че при фейл на някои се отварят нови непознати възможности!
Играта може да се преиграва многократно, в зависимост какви цели си поставил пред Мони.
Някои КД ми се видяха ненужни. Особено от бонус епизодите.
Хепи-енд финала ми се стори твърде далеч в бъдещето спрямо останалите. Един вид, човека е преуспял намирайки истинската любов - страхотно! Ама в другите случаи какво става - пропива се, влиза в болница да лекува наркозвисимост или остра венерическа инфекция? Като си казал, "А", кажи и "Б" - трябва да се обобщават и тия работи! :silly:
Браво Неделчо!

ПП: "Ооо, госпожо Какачева!" :whistle: :P
Следните потребител(и) изказаха благодарност: ThufirHawat

10 Ян 2020 01:54 10 Ян 2020 02:01 от ThufirHawat.
ThufirHawat
User is blocked
User is blocked
Скрий Още
Получени "Благодаря": 34
Дон Мон - Неделчo Богданов #133479
Да си кажа и аз мнението, след като го прочетох...
Играта е достен представител на жанра "сексуална психодрама - жалейката на недоклецаните", епитомизирана в "Сексът и градът" и други подобни айляшки истории. В това отношение наистина е успял Неделчо да уцели тона - който нямаше да е подходящ за...почти никой друг вид книга, като се замисля.
Но се изкушавах да му дам оценка 6/10. Защо?
Първо, заради драматичната част. Епилогът всъщност изобщо не пасва на жанра! Да не говорим за факта, че

през цялото време имах чувството, че чета много подробен вариант на един стар виц.
Той: Обичам те!
Тя: Ама ти не си силен!
Той се зае с културизъм, направи мускули по ХХ сантиметра, готвеше се за Олимпиада.
Тя: Ама не си богат...
Отишъл той, посветил се на бизнес, и спечелил милиони.
Тя: Ама ти нямаш сърце, като всички бизнесмени!
Той раздаде богатството си на бедните и стана свещеник...
Тя: Ама ти не си смел!
Отиде той, записа се за наемник, спечели медали в горещи точки. Отиде пак при нея...
Тя: Ама аз не те обичам! Не разбираш ли? Не те обичам и това е!

Та така и епилогът.
Всъщност, майната му кое е официалният епилог. Истинските приемливи краища - поне тези, които съм открил - са два.
И това е втората причина: как се стига до въпросните финали.

Да те изгонят и да отидеш да се забавляваш със сръбска студентка, или да зарежеш Симона заради Кристина. Само че едното изисква да правиш простотии, а второто изисква да имаш под 5 Надежда на критична провека. Аз 5 Надежда бях натрупал...доста преди проверката.
Но по неясна причина не мога да напусна Симона, ако не съм си "уредил" друга мацка...

А епилогът показва само, че главният герой е безпринципно създание, което страда заради това, че е безпринципен. Ако не беше, щеше да схване, че тя го прави на идиот...някъде на второто изпълнение. И да я зареже, а след това да посвети времето до края на пътуването на намирането на "заместничка".
Но - не му било писано на Дон Мона!

Та основният ми проблем е, че за да не стигнеш до този епилог, трябва - де факто -да сгафиш.
Да, вероятно авторът смята, че епилогът е по-интересен от другите варианти - и затова е епилог. Но това си е моята рецензия - а аз наистина не харесвам книги, в които за да спечелиш, трябва да сбъркаш. Поне да беше "да ти се падне лош зар" - това има шанс да ти се случи, независимо как играеш - ама не! Реално получаваш по-лошо развитие на ситуацията...ако показваш добра игра.

И защо изобщо е това разделяне "на глави"? Не можеше ли всички тези епизоди да се обединят? Можеше! А скритите епизоди можеше да се направят по същия начин, но буквата да показва номера на стотиците.
Така че, оценка 8/10 - но защото отчитам, че е дебютна книга! А също така, защото преди това имаше доволно забавни моменти.
Следните потребител(и) изказаха благодарност: ze BG

10 Ян 2020 10:49
pycku's Avatar
pycku
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 72
Дон Мон - Неделчo Богданов #133480
Някъде има ли ги изведени всички тайни епизоди и финали? Че аз при открих 3-4, ама не съм се ровил за всичките.

10 Ян 2020 20:02
Stayfun's Avatar
Stayfun
Духът на Прерията
Духът на Прерията
Скрий Още
Получени "Благодаря": 111
Дон Мон - Неделчo Богданов #133485

pycku писа: писа:
Някъде има ли ги изведени всички тайни епизоди и финали? Че аз при открих 3-4, ама не съм се ровил за всичките.
По спомен ще кажа, че това са едни от най - дългите епизоди, да не кажа най - дългите.

10 Ян 2020 22:59
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
Дон Мон - Неделчo Богданов #133488
ThufirHawat, интересна част от развитието на книгата е, че Неделчо направи огромни преработки, за да включи някои от тези финали и да доразвие алтернативните възможности пред читателя (най-ясен ми е примерът с тенис инструкторката, покрай която трябваше да се вкарат един куп сцени, за да може да се развият отношенията с нея). А също имах една голяма драма, че в една ситуация дори да кажеш "НЕ" на Симона като играч, това пак ставаше на "ДА" от героя, защото той е много влюбен. Неделчо обаче се съгласи да попромени нещата в това отношение (не се сещам за някой, който да е склонен да направи чак толкова големи промени като него, ако види възможности за подобрения на базата на критика върху завършена книга) и според мен сега можеш да играеш какъвто искаш да си и да се наслаждаваш на различните епилози и да си преследваш мацките, които наистина те кефят. И въобще да не те е еня за достигане точно до този един епилог и за това колко точки си събрал - книгата го позволява (поне за мен).

ПП. Майнътъ ѝ на Симуна, меркънтилнъ сдутена кужга!
- Езъл Мухатъ
Следните потребител(и) изказаха благодарност: ze BG, Opk, Stayfun

11 Ян 2020 12:06 11 Ян 2020 12:07 от ThufirHawat.
ThufirHawat
User is blocked
User is blocked
Скрий Още
Получени "Благодаря": 34
Дон Мон - Неделчo Богданов #133494
Да, тази драма и аз я имах. Това провокира част от негативната ми реакция :) .

Радвам се, че Неделчо се е вслушал в съветите на редакторите и го поздравявам за което ;) !

П.П.: Съгласен 100% с Езъл! Може да е за пръв път, но като е прав - прав е!

12 Ян 2020 01:14
Monevwww's Avatar
Monevwww
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Получени "Благодаря": 797
Topic Author
Дон Мон - Неделчo Богданов #133511
Адмирации за Неделчо!
Дон Мон очаквах, че ще ми хареса и ми, и то много!!! Умишлено гледах да не чета коментари за него, за да не ми спойлне нещо и успях да се опазя...и аз (май като повечето) се вързах на Неделчо (авторЪТ, ХВАЛА!) и си мислех, че след глава 1 Симона ще е най-трудната мацка на кораба и викам, айде майната им на останалите :)
Отчетох се само с една тройка със Сашка Силикона и до там...през цялото време трупах надежда и гоних Симона ...и к'во като ми върза 3-пъти :) Краят беше очакван и много окей.
Харесва ми, че има възможност за преиграване, разбрах за някакви мацки, сега ще се преиграва и ще се гонят!!!

Едно нещо не ми стана ясно, понеже отключих само един скрит епизод, то след такава безумна игра, нямаше как да са повече :(, та каква е функцията на кодовите думи в скритите епизоди? Не се ли отключват накрая на играта или се отключват веднага като вземеш кодовите думи?
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Асен

12 Ян 2020 19:44 12 Ян 2020 19:45 от Ал Торо.
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
Дон Мон - Неделчo Богданов #133522
По мое мнение (и то по-добро от това не знам дали ще получите скоро, щото Неделчо не пише понастоящем във форума), идеята на тези епизоди е да се четат след Епилог, дори хронологично да са случки, които са от по-ранен момент (ретроспекция). Не мисля, че за развитието на сюжета се разчита и предполага да ги прочетеш на момента, в който се получат кодовите думи, макар че в някои от случаите няма проблем и така да стане. Така или иначе, няма как да объркаш много в тази посока - чети когато каквото ти е кеф. Тези епизоди (ако не всички, повечето) са писани след завършване на книгата, така че са един вид бонус.
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Mindcrime, Асен, Monevwww

• 1
  • 2
  • 3
  • 1
  • 2
  • 3
Форум
/
Книги-игри
/
Нови книги-игри
/
Неделчо Богданов
/
Time to create page: 0.089 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• 52. Софийски международен панаир на книгата 2025 (2 Мнения)
    • в Събития, конкурси и инициативи / Събития
    • от Etom
    • Yesterday 17:10
    • Нинджа! (Книга 0 от „Пътят на тигъра“) (38 Мнения)
    • в Нови книги-игри / Други нови книги-игри
    • от Radko
    • Yesterday 05:50
    • "Връх на стрела", из „Полетът на гарвана... (18 Мнения)
    • в Работилница / Проекти
    • от Radko
    • 05 Дек 2025 13:28

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg

Общи условия на ползване

Декларация за поверителност