• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Книги-игри
/
За заглавията от първата вълна
/
Блонд и Уейн
/
„Коприна в нощта” или Тетрадката

• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
28 Мар 2011 22:19
hameleona
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 10
„Коприна в нощта” или Тетрадката #6122

shayhiri писа: писа:
Беше на 2.50лв, да. И сега толкова я раздавам, за радост на хората. :mrgreen: Шрифтът си е добър и се чете без проблем. Имаше разпространение из цялата страна - по реповете. Просто много хора са я подминали, без да я видят.

Май ще врънкам Асен да ми вземе една от тебе ако пак се видите и направо да ми я прати с Котето :D
И да, в Хасково поне не я видях никъде.

Only the ladder is real. The climb is all there is!

The Warden: Elves have strange powers.
Sten: Being easily conquered does not constitute a "power".

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

29 Мар 2011 09:40
Darth Sparhawk's Avatar
Darth Sparhawk
Духът на Прерията
Духът на Прерията
Скрий Още
Получени "Благодаря": 0
„Коприна в нощта” или Тетрадката #6237
Пехливанът FTW, дори само заради името на класа му... :lol:

01 Апр 2011 21:21
Pavel
Духът на Прерията
Духът на Прерията
Скрий Още
Получени "Благодаря": 0
„Коприна в нощта” или Тетрадката #7066

Darth Sparhawk писа: писа:
Пехливанът FTW, дори само заради името на класа му... :lol:

Аз го избрах за първата ми игра именно заради това име ... култ просто

29 Юли 2011 17:47
Ейдриън Уейн's Avatar
Ейдриън Уейн
User is blocked
User is blocked
Скрий Още
Получени "Благодаря": 84
„Коприна в нощта” или Тетрадката #21252

Shin писа: писа:
В Коприната обаче със сигурност имаше доста нелогични или изглеждащи нелогични верни избори, тоно заради липсата на достатъчно или каквато и да е информация. (СПОЙЛЕР) Например момента, в който се бях покатерил на покрива на една сграда, криейки се от една банда хашишини. Имаше два избора: да ги нападна или да си се изнеса. Очевидно е, че нападението е абсурдно при многократно превъзхождащи те по брой противници и си плюх на петите, при което умрях в съня си. Проблемът е, че само малоумник би взел правилното в случая решение, като се има предвид, че нямаше абсолютно никва информация, на базата на която да допуснеш дори, какво може да ти се случи, взимайки привидно правилното решение.

29 Юли 2011 20:11
hameleona
Автор
Автор
Скрий Още
„Коприна в нощта” или Тетрадката #21267
А да, тоя момент го помня ясно, но аз играх с танка и правилния избор за мен си беше да им го натаковам. ;)

02 Авг 2011 14:17
Rahvin's Avatar
Rahvin
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Получени "Благодаря": 594
„Коприна в нощта” или Тетрадката #21801
Изиграх тетрадката...
Ей това ме е дразнело на дуото на Блонд и Уейн... почват нещо ама дали ще го довършат никой не знае... този повече от отворен край ме разби... през цялото време докато несретника герой се опитваше да оцелее очаквах фабулата, която уви липсваше напълно.
Финала беше когато убих с чук - тигър.
Имаше едно време един действителен случай в който бездомник край пещера в Буграско беше захапал смъртоносно вълк единак към 80 кг и го беше убил така че чук и тигър също може да се състои, ама някак ми е .... странничко.
Една картинка и прочее нямаше да е лоша. Пък корицата мале... аз дори я бях видял тая корица ама тъй като съм я виждал и преди в нета (на известен автор е) дори не прочетох заглавието...
Както и да е.
ДОбър почин на Уейн, поне да вземе да издаде и другата да не сме капо.

Във време, когато родният ни книжен пазар е узурпиран от пълчища бездарни занаятчии, готови на всичко, за да задоволят и най-ниските масови вкусове, Той не грачи в...

02 Авг 2011 17:39
Longshot's Avatar
Longshot
Духът на Прерията
Духът на Прерията
Скрий Още
Получени "Благодаря": 86
„Коприна в нощта” или Тетрадката #21824

hameleona писа: писа:
А да, тоя момент го помня ясно, но аз играх с танка и правилния избор за мен си беше да им го натаковам. ;)

Баси, и танк ли е имало? Аз само открих, че като рейднеш оня Епик бос в бункера и после може да му луутнеш Реър тежката картечница... :huh:

02 Авг 2011 17:57
Branimer's Avatar
Branimer
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 38
„Коприна в нощта” или Тетрадката #21825

Longshot писа: писа:

Баси, и танк ли е имало? Аз само открих, че като рейднеш оня Епик бос в бункера и после може да му луутнеш Реър тежката картечница... :huh:

:roll: Моля, може ли пак, ама преведено :roll:

02 Авг 2011 22:24
Rahvin's Avatar
Rahvin
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Получени "Благодаря": 594
„Коприна в нощта” или Тетрадката #21846
Явно иронизира веселието с доста странния избор на герой в книгата.

Във време, когато родният ни книжен пазар е узурпиран от пълчища бездарни занаятчии, готови на всичко, за да задоволят и най-ниските масови вкусове, Той не грачи в...

03 Авг 2011 13:23
Longshot's Avatar
Longshot
Духът на Прерията
Духът на Прерията
Скрий Още
„Коприна в нощта” или Тетрадката #21899

То добре, че не е нарекъл крадците "роугове" или - пази Боже!- "дипиесъри", че ненавиждащата ми ММО термини и клишета (дето взеха да ги ръгат и по "нормални" РПГ-та - справка: Драгън Ейдж) душица нямаше да го понесе.

03 Авг 2011 17:11
hameleona
Автор
Автор
Скрий Още
„Коприна в нощта” или Тетрадката #21940

:thumbup:

То добре, че не е нарекъл крадците "роугове" или - пази Боже!- "дипиесъри", че ненавиждащата ми ММО термини и клишета (дето взеха да ги ръгат и по "нормални" РПГ-та - справка: Драгън Ейдж) душица нямаше да го понесе.

Ся ако обясниш позицията си, ще е интересно. Особено, защо Роуг е лошо име за клас и защо DPS, DOT и подобни определения не трябва да се слагат в игрите (като цяло, ясно, че на български не трябва да са така, питам по принцип).

03 Авг 2011 17:40
Longshot's Avatar
Longshot
Духът на Прерията
Духът на Прерията
Скрий Още
„Коприна в нощта” или Тетрадката #21949
[offtopic]

:thumbup:

Ся ако обясниш позицията си, ще е интересно. Особено, защо Роуг е лошо име за клас и защо DPS, DOT и подобни определения не трябва да се слагат в игрите (като цяло, ясно, че на български не трябва да са така, питам по принцип).

Позицията ми си е изцяло лична, разбира се - в смисъл, не мога да си позволя да твърдя, че моят вкус е с нещо по-добър от 14те милиона на ВоВ, примерно. Но съм адски против, че тези неща от ММОта почнаха да се просмукват и в други игри (Rogue прочее, е любимият ми клас в DnD - но за повечето хора днес Роуг е "дипиес клас" (струва ми се, не съм пипал ВоВ), а не "персонаж с широки възможности за социална интеракция извън бойните енкаунтъри"). По същия начин много хора вече асоциират Воин с "танк", Маг с "АОЕ/нюкър", Клериците са просто "хийлъри", етц. - и тъй като фирмите изготвящи гейм-продукти гледат да се движат по познатата допирателна на геймърските вкусове - все по-усилено предлагат още от същото.

В крайна сметка нямам нищо против DOT,AOE,DPS, танк, хийл и кайт (че аз кайтинга го бях довел до изкуство още в Baldur's Gate) когато са си в ВоВ - там всичко се свежда (за мен) до "бъхти моба по главата" и тези термини улесняват въпросната задача; хайде, видяло се е че и сингъл-РПГтата натам са тръгнали (преждеспоменатия Драгън Ейдж); но книгите-игри предостяват много по широки възможности за интерактивност и дори намекът, че героите могат да сведат само до статиските си за нанасяне на щети или поемане на такива, а не да са пълнокръвни образи, с коренно различни възможности за подход към ситуация (примерно: Куест: Влез в имението 1) Крадец - катери се на покрива и влиза през комина; 2) Маг - хипнотизира ратая да му отключи вратата 3) Клерик - уговаря господарката, че ще е добре да освети Имението... В ВоВ решението би било: Вратата се пази от Железен Голем - убий го с набора бойни умения, които твоя клас има) ми бръкна в раната...

Мисля, че ме разбра. Вярно, "закачих" се леко с теб, щото тва с"танка" ме подразни - ама то си е мой проблем щото ми е чувствителна темата; ти, естествено, имаш правото да говориш и пишеш каквото и както ти е на сърце.
Пийс ;)[/offtopic]

03 Авг 2011 17:49
hameleona
Автор
Автор
Скрий Още
„Коприна в нощта” или Тетрадката #21955
[offtopic]Разбрах те и сега да отговоря:
Роуга Е DPS. Още от самото начало на DnD. Всъщност всички игри следват неотклонно пътя на ДнД. Което май обяснява тотално позицията ми. А да, предпочитам Роуг, Мейдж и т.н. пред някакви арабски/фарси/ебали-го-къв-език, дето никой няма да ги схване (какъвто е случая в книгата тук). Някой път флейвъра трябва да се обясни с неща, които всички разбират, пък ако ще да се използва местен термин. Танк всъщност е единствения термин от тия игри, който не харесвам. Предполага слаба атака... който го е измисли... :D

Но да, в КИ да се ползват тези термини е недопустимо. Най-малкото могат да се ползват наложили се в (двете) български РИ термини ;)[/offtopic]

20 Ное 2011 01:28
stalk
Лорд Дракон
Лорд Дракон
Скрий Още
Получени "Благодаря": 9
„Коприна в нощта” или Тетрадката #36849

Rahvin писа: писа:
Изиграх тетрадката...
Ей това ме е дразнело на дуото на Блонд и Уейн... почват нещо ама дали ще го довършат никой не знае... този повече от отворен край ме разби... през цялото време докато несретника герой се опитваше да оцелее очаквах фабулата, която уви липсваше напълно.
Финала беше когато убих с чук - тигър.
Имаше едно време един действителен случай в който бездомник край пещера в Буграско беше захапал смъртоносно вълк единак към 80 кг и го беше убил така че чук и тигър също може да се състои, ама някак ми е .... странничко.
Една картинка и прочее нямаше да е лоша. Пък корицата мале... аз дори я бях видял тая корица ама тъй като съм я виждал и преди в нета (на известен автор е) дори не прочетох заглавието...
Както и да е.
ДОбър почин на Уейн, поне да вземе да издаде и другата да не сме капо.

E с чук по-бива. Аз направо му разчекнах устатата на тигъра с голи ръце :lol: . Това като на Кинг Конг дето разчекна устата на един динозавър във филма.
Играх с Халид. Когато се бях качил на сградата, след това скочих долу и размазах убийците с чукът. Опердаших китайците, а в канализацията ми се взеха доста точки издръжливост от биткa с някакви плъхове човекоядци. Добре, че героят има бая издръжливост. Книгата (или тетрадката) ми хареса доста, увлекателна е. Неприятното беше, че е доста кратка, а също и формата. Надявам се, че продължението ще се появи все някога. Може ли да питам коя година е издадена тази книга-игра?

20 Ное 2011 08:49
Ейдриън Уейн's Avatar
Ейдриън Уейн
User is blocked
User is blocked
Скрий Още
Получени "Благодаря": 84
„Коприна в нощта” или Тетрадката #36852
Издадена е 2004-5а - единствената бг КИ между двете вълни.

Иначе мога да зарадвам хората, които вече са я прочели (и тези които тепърва ще си я вземат от Онлайн магазина knigi-igri.net/index.php?option= ... Itemid=134 , където е под по-общото си заглавие "Новите приказки от 1001 нощ"), че цялата, завършена история ЩЕ бъде издадена - и то как. :) С много важни допълнения и усъвършенствания на стила на разказване и геймплея от първата книжка - да не говорим за формата, странирането, илюстрациите и обема. 8-)

• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
Форум
/
Книги-игри
/
За заглавията от първата вълна
/
Блонд и Уейн
/
Time to create page: 0.083 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• Корици на несъществуващи книги-игри (38 Мнения)
    • в Книги-игри / За книгите-игри
    • от Yann Gamgee
    • 13 Юни 2025 16:40
    • Дигитализирани заглавия (31 Мнения)
    • в Работилница / Дигитализиране
    • от Yann Gamgee
    • 13 Юни 2025 11:52
    • Пролетен панаир на книгата 2025 г. (26 Мнения)
    • в Събития, конкурси и инициативи / Събития
    • от Efix7
    • 12 Юни 2025 15:46

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg

Общи условия на ползване

Декларация за поверителност