Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.
Според мен има малко прекалено много заемки от конвенционалната митология, за да мине за оригинален сетинг. Особено в 3-та и 4-та книга нещата съвсем се размиват... Ама съвсем...
Ъ, тук стъпи в сетинга на Хауърд?Вендия е Индия, а Кхитай е Китай.
Стъпих в старите имена за двете, които са ползвани от различни автори . За Лей Кунг се споменава, че е от Кхитай, ако не бъркам, а Вендия може и да съм я виждал само в сетинга към ролевата игра по Легенда.
Ъ, тук стъпи в сетинга на Хауърд?Вендия е Индия, а Кхитай е Китай.
Напълно съм съгласен!Да, всичко е взаимствано от реалния свят - територии и култура. А митологията е сглобка от световните митологии. Според мен е станало яко, още повече, че авторите добре са ситуирали нещата в цялостната история.
Ако поразгледаш историята за християнизацията на Скандинавския полуостров (леле, спойлър - да вдигнат ръка всички, които не се бяха сетили кои са мерсанянците, които вярват във Фрея ), ще видиш, че всъщност отговаря учудващо точно на тогавашната обстановка през 10-ти век. А тъй като сюжетът се върти около Големият страх на края на Първо хилядолетие (тоест точно края на 10-ти век), времето пасва, не мислиш ли? Всъщност е съвсем логично, ако мислиш за връзките или отсъствието на такива между езичеството, християнството и исляма, както и особеностите на покръстването в този регион .Легенда е нещо като Orbis Terrarum, Старият свят. Евразия и Африка, така да се каже. Но... всички митологични царства съществуват едновременно и съвместно.
Примерно в първа книга на КМ Мъдрецът може да предложи дар на мерсанянската (скандинавска) богиня Фрея за малък бонус. Във втората отборът може да получи свещено Разпятие-мощехранителница с костица на св. Ашанакс, в трета книга отборът заявява, че "има само един истински Бог", в четвърта всички ядат и пият на масата на бог Тор и се срещат с една от Горгоните, а в пета хем се кръстят и отказват да поставят дарове на езически ритуали, хем си помагат с един Таашимец (мюсюлманин), враждувайки с петимата Магове.
Българският сайт за книги-игри!
Дизайн на RocketTheme Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas