• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
    • Зала на славата
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
    • Хронология
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
ОБЩИ ФОРУМИ
/
Общи приказки
/
Настолни и ролеви игри
/
Pandemic

Pandemic

• 1
  • 2
  • 1
  • 2
07 Юли 2013 21:09
Meriadoc's Avatar
Meriadoc
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 619
Topic Author
Pandemic #74472
Дайте мнения за играта. Подочух, че Паладиум са я превели и се замислих да я взимам. Бях чувал добри отзиви. Някой ако знае и за колко я продават, че нещо не я намерих по книжарниците?

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

07 Юли 2013 23:52
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 2430
Pandemic #74479
Не е лоша, но е по-скоро семейна или за недотам заклети геймъри, който малко или много важи за всички кооперативни игри.
Плюсовете са момента на произвол, правещ всяка игра различна и оттам оценяване и минимизиране на риска, като е добре да се мисли ход-два напред.
Най-големият минус е, че в общи линии може спокойно единият играч да казва на всички останали какво да правят, че играта дори и го изисква - общо взето трябва да измислите комбинацията от всички ходове наведнъж, а това си е работа за сам човек.

Като тегля чертата, много приятна игра за по-малки или кротки играчи, в моята компания я изиграхме 3 пъти и преценихме, че няма какво да търсим повече от нея. Може би нещо като Forbidden island като усещане, но все пак едно ниво по-добра и сложна.

08 Юли 2013 21:32
Meriadoc's Avatar
Meriadoc
Автор
Автор
Скрий Още
Topic Author
Pandemic #74502
И аз така си я представям. Гледах ревюта по ютуба, където величия на борд гейминга я похвалиха като една от най-добрите кооперативни игри, ако не и най-добрата. Това в съчетание с факта, че е преведена ще ме накара да я купя. Свързах се с Паладиум - казаха ми, че септември месец излиза на българския пазар, сега я сглобявали в Китай. Тъкмо се зарадвах на Пандемията и сега видях, че Фантасмагория пък пускат "Легендите на Андор" пак преведена. Май и тя ще трябва да се купува.

08 Юли 2013 22:32
Вилорп's Avatar
Вилорп
Premium Member
Premium Member
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1211
Pandemic #74513
Добре си бяхме като нямаше преведени игри. Ако се съберете групичка и някой обясни правилата може и да си купите нещо, а сега правилата са преведени, та на някои от игрите и картите и другите бъзикни и какво става... дупка в бюджета.
Мери ще ти чакам ревюто за играта. Ти прати на паладиума това за Игра на тронове пък току виж ти изпратили една безплатна бройка да я ревюираш =)

Цвят за модериране
Линк към каталога с дигитализирани книги
knigi-igri.bg/forums/digital-gamebooks/4...italni-proizvedeniya - нови книги

08 Юли 2013 22:44
Meriadoc's Avatar
Meriadoc
Автор
Автор
Скрий Още
Topic Author
Pandemic #74514
Не е лоша идея! :mrgreen:

За парите си е така - скъпо удоволствие са бордовите игри, особено като имам и разни други алчни хобита. Ама какво да се прави - повече кренвирши и компенсираме, няма как такава хубава, цветна и преведена игра да не се купи. Много често играя с хора, дето не са на ти с английския и се изморявам да запознавам с и разяснявам правила. На всичкото отгоре има и неблагодарници, които в процеса на игра почват да ме обвиняват, че си преиначавам правилата в мой интерес. Затова - като има нещо преведено се купува.

20 Юли 2013 14:26
SatanicSlayer's Avatar
SatanicSlayer
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 187
Pandemic #74738
Пандемик наистина е най-добрата кооперативна игра евър. Играе се брилянтно, както от един, така и от двама, трима или пълно наличие от четирима души, които трябва да се преборят с вирусите по света.
Имаш три нива на трудност - лесна, нормална и трудна. Дори лесната не е чак толкова лесна на моменти, а пък трудното ниво го препоръчвам за наистина хардкор геймъри, които обичат адската сатанична злобна инферновска трудност.

Избери своето приключение

28 Ное 2013 11:01
Mayday
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 34
Pandemic #84238
Вчера си я купих като приложение за таблет и ми е много интересна. Определено може да се играе от 1 човек (като страт). За сега ми се струва сложна ( до момента не мога да я победя). Играя с двойка медик-изследовател (researcher). Някой може ли да ми даде съвети?

28 Ное 2013 11:07
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 2430
Pandemic #84239

Рони# Мейдей писа: писа:
За сега ми се струва сложна ( до момента не мога да я победя). Играя с двойка медик-изследовател (researcher). Някой може ли да ми даде съвети?
Намали нивото на трудност :-)

28 Ное 2013 11:34
Mayday
Автор
Автор
Скрий Още
Pandemic #84240
Все още играя на минималното. Успях все пак да открия 4-те лекарства в последния момент. Мисля, че късметът играе сериозна роля. Не мога да си представя да играя без медик и изследовател. Като че ли тези 2 класа са задължителни, останалите 5 се ползват ако има повече от 2-ма играчи.

28 Ное 2013 17:03
SatanicSlayer's Avatar
SatanicSlayer
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Pandemic #84265

Рони# Мейдей писа: писа:
Все още играя на минималното. Успях все пак да открия 4-те лекарства в последния момент. Мисля, че късметът играе сериозна роля. Не мога да си представя да играя без медик и изследовател. Като че ли тези 2 класа са задължителни, останалите 5 се ползват ако има повече от 2-ма играчи.

Всеки един е много добър, но заложи на героя с хеликоптера. Нямаш си идея, колко е добър.
И да ти кажа - късметът тук няма нищо общо.

28 Ное 2013 18:53
Meriadoc's Avatar
Meriadoc
Автор
Автор
Скрий Още
Topic Author
Pandemic #84268
Аз си купих преведената от Паладиум версия, но не ми е останало време да я играя все още.

29 Ное 2013 08:13
Mayday
Автор
Автор
Скрий Още
Pandemic #84280
Тано, в игра със зарове и/или картички (както в този случай) няма как късметът да не играе някаква роля. В една игра загубих във 2-рия или 3-тия ход след много неприятна серия от верижни реакции в Азия. Сигурно си прав, че всички герои са добри. Важни са комбинациите. Дизпечерът се съчетава добре с медик. Много ми харесва двойката лабораторни дами откривател-учен. Бързо откриват лекарства, но пък имат много слаб контрол върху разпространението на заразите. За това сега пробвам с тях + медик.

29 Ное 2013 17:05
SatanicSlayer's Avatar
SatanicSlayer
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Pandemic #84307
След като все още мислиш, че играта е повече на късмет, то тогава почти няма да имаш шанс да спечелиш. Извличайки максималните сили на своите избрани герои ще разбереш, че дори двойна тройна верижна реакция на най-високата степен на трудност няма да те притесни и ще спечелиш лесно.

02 Дек 2013 10:06
Mayday
Автор
Автор
Скрий Още
Pandemic #84398
Ами, в една игра загубих още във 2-рия ход. Трудно ми е да кажа дали е повече на късмет или не, но задобрявам. Успях да спечеля веднъж на героично ниво с медик, изследовател, учен и специалист по карантини.

07 Юли 2014 17:54
julleto
Нещо, някакво, такова
Нещо, някакво, такова
Скрий Още
Получени "Благодаря": 2
Pandemic #91763
Пандемията е много хубава игра! Жалкото е, че хората като цяло предпочитат състезателните игри вместо кооперативните и обикновено остава пренебрегната. На мен пък ми е любима, геймплеят е много увличащ. Играта наистина е трудна и винаги трябва да си нащрек, защото както си вървят добре нещата, изведнъж може да тръгне на много зле :mrgreen:

• 1
  • 2
  • 1
  • 2
Форум
/
ОБЩИ ФОРУМИ
/
Общи приказки
/
Настолни и ролеви игри
/