• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
    • Зала на славата
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
    • Хронология
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
ОБЩИ ФОРУМИ
/
Общи приказки
/
Настолни и ролеви игри
/
Kickstarter за бордовата игра Conan

Kickstarter за бордовата игра Conan

• 1
  • ...
  • 3
  • 4
  • 5
  • ...
  • 7
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7
11 Фев 2015 16:51
comics_ross's Avatar
comics_ross
Таласъм
Таласъм
Скрий Още
Получени "Благодаря": 296
Kickstarter за бордовата игра Conan #101484
Смущава ме доколко би имало достатъчно разнообразие и replay value. Бордовете са сравнително малки и са само 6. Мисля си, че сценариите в голяма част ще се припокриват. Т.е. ще трябва да се купуват и експанжъни, а всеки от тях струва по 55 долара.

Аз нямам интерес към миниатюри и със сигурност не бих тръгнал да ги оцветявам, тъй като най-вероятно ще ги съсипя :-) Много повече щях да се зарадвам на допълнителни карти и сценарии, а тези фигурки не ме изкушават особено. Единственото сериозно предимство на King пред Barbarian Pledge ми се струва книжката с 19-те сценария (допълнителни 20 долара), в които са се изхитрили да включват и някои от ексклузивните модели. От друга страна освен за някой колекционер и фен на миниатюрите не мисля, че повечето от нещата с таг "Kickstarter Exclusive" ще имат особена стойност, тъй като предполагам, че продуктът ще се развива в посока продуктите, които феновете могат да си купят. Такива ще бъдат и сценариите (официални и фенски), които тепърва ще се създават. Базисната игра обаче идва само с 8 сценария (после добавиха още 4 като SG) и това ми се струва недостатъчно.

Смущава ме и механиката. Един играе "кукловод" и движи злодеите, а срещу него се противопоставя група от герои. Мисля си, че overlord-a трябва да бъде наистина добър. В противен случай балансът ще пострада. При трима герои дори и един да не е много в час, то останалите биха могли да компенсират.

Конан е един от любимите ми персонажи. Запалих се от книжките на Бард, които излязоха преди повече от 20 г. Имах всичките комикси. Преди години си купих колекционерското издание с всичко, което Р.Хауърд е написал за него.

Замислих се дали да не си взема и играта. Особено след целият шум, който се вдигна олоко нея, а и в интерес на истината изглежда готина. Цената й обаче ми се струва прекалено висока. Просто всичките тези фигурки за мен нямат особена стойност. И разбира се основният проблем е, че никой от приятелите ми не играе бордови игри, а не си струва да взема толкова скъпа игра, която да стои в някой шкаф.

Може Никсата да ме покани някой път за да я пробвам. Ако не си изтрие акаунта след като се ожени... :oops:

P.S. Мой приятел ми даде да разучавам Advance Squad Leader (Starter Kit 1). Играта е с уникално базисни компоненти и е изключително сложна. В същото време за мен представлява огромен интерес и вече напреднах доста. Ще бъде супер, ако след време намеря с кой да я играя регулярно, тъй като момчето, което ми я даде е от Пловдив :sad: . Плюсът е, че е за двама, но по принцип може да се играе и от сам човек. И струва само 40 лв. (благодарение на Ники от Boardgames-bg :thumbup: ). Т.е. за мен основното е играта, а не многото компоненти и хубавите фигурки.

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

11 Фев 2015 17:35
geniusloci
Котарак
Котарак
Скрий Още
Получени "Благодаря": 0
Kickstarter за бордовата игра Conan #101485
3.1 милиона и върви нагоре, искрено се надявам на 3.2 заради последния goal, има още 2 часа.

cosmic_ross - не мисля, че няма replaybility, тъй като може да играеш и с други герои и овърлорди, което променя значително развитието на сценариите. А такива има предостатъчно и ще има много фенски, тъй като планират на сайта им да има инструмент за създаване на сценарии. Отделно че някои от KS ексклузивите имат собствени сценарии.

Механиката няма проблем, в Descent и Imperial Assault е така и работи супер.

За ASL - мисля, че вече мога да намеря с кой да я играеш - Julian също си поръча ASL #1, имам му координати :wink:

Мишо - Guest Boxes са алтернативен арт, но някои имат допълнителни неща. Но ще ги има. Причината да не си вземам експанжъните е, че след като видя как работи играта, тези експанжъни ще са достъпни за покупки, както знаеш - винаги продавам по-евтино от обвените цени, и вероятно ще струват по-малко, отколкото сега с 50-ната долара плюс екстра транспортни разходи (понеже се изчисляват спрямо размера на това, което ти пращат).

За базите идея нямам.

По мое мнение - вземай Kings + означените като ексклузивни неща (всички, демонът х2), останалите неща после по стандартните канали.

Николай Цеков

11 Фев 2015 17:43
nixata's Avatar
nixata
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1327
Topic Author
Kickstarter за бордовата игра Conan #101486
Aми аз с това финиширах и аз - Kings + all exclusive - 222$ (хубаво число)

Росене, ако поискам да купя комиксите ти Savage sword of Conan... моля те, откажи ми!!! :-)

I've seen 'em come; I've watched 'em go,
Watched 'em rise, witnessed it and watched 'em blow.
Watched 'em all blossom and watched 'em grow.

It's all the same shit all across the globe.
I just sit back and watch the show.

11 Фев 2015 17:50
Mindcrime's Avatar
Mindcrime
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 533
Kickstarter за бордовата игра Conan #101487
Леле, какъв съм пророк:

от Mindcrime » Сря Фев 11, 2015 2:06 pm
Така като гледам, нямат нужда от мен, за да минат 3м, въпроса е дали няма да поискат да стигнат 3.2м, примерно с изкушението за нов Stretch Goal.

Аз понеже съм си гаменче... бих ударил още 1-2 дни удължение с цел-подарък за 3.5м, а после експанжън за 4м. В мойта нива така жътвата е благодатна, ама може в геймърските среди да се приеме на нож. Макар че то нали боготворим някакъв варварин тук...

Абе, до час ще взема решение... макар че най-вероятно съм го взел още снощи :grin:

Ники, благодаря за съветите.

Hater
A label that some people apply to anyone who disagrees with them on any subject. Such name calling is designed to discourage critical and independent thinking, and prevent full inspection of bogus ideas and beliefs. Use of the term hater is rampant on the internet.

11 Фев 2015 17:55
geniusloci
Котарак
Котарак
Скрий Още
Kickstarter за бордовата игра Conan #101489
Аз последно реших:
Kings 135 - 1 брой

KS Exclusives:
Giant Wolves - 15 - НЕ
Vanir Valkyrie - 12 - 1 брой
Art Book - 20 - 1 брой
Sabretooth Tiger - 10 - 1 брой
Baal Pteor - 10 - 1 брой
Black Dragons - 10 - НЕ
Demon of the Earth - 10 - 2 броя

Addons:
Kushite Witch-Hunters - 20 - 1 брой

Общо: $207

Ако играта ми хареса ми остават:

Експанжъни:
3-те експанжъна

Адони:
Дракона, Black Ones, Yogah

Е ако си харесам още нещо. Така няма да дам повече, отколкото ми се дават сега :-)

Николай Цеков

11 Фев 2015 18:04
Mindcrime's Avatar
Mindcrime
Автор
Автор
Скрий Още
Kickstarter за бордовата игра Conan #101490
Единственото, за което се сещам като плюс на сегашната покупка, е че след една година доларът може да е 2 лева, а аз да съм обеднял.
Но... десет години изкарвам долари и те пропадат, знам ли какво ще стане сега.
Казвали са ми, че никой от моите познати не знае :grin:

Разбира се, минуситу може да са повече:
- да няма с кого да играя, до Нова година да не съм прочел дори правилата на Imperial Assault.
- долара дори да падне
- Ники да продължава с промоциите

Разумното е точно това, което правят Николаевците.

[offtopic]Росене, как те не е срам да се оплакваш за бордови игри, че няма компания, при положение, че веднъж не си дошъл да те опердашим в лигата на Age of Empires![/offtopic]

Hater
A label that some people apply to anyone who disagrees with them on any subject. Such name calling is designed to discourage critical and independent thinking, and prevent full inspection of bogus ideas and beliefs. Use of the term hater is rampant on the internet.

11 Фев 2015 18:13
geniusloci
Котарак
Котарак
Скрий Още
Kickstarter за бордовата игра Conan #101491
Ама то винаги може да играем заедно.

За Imperial Assault има някакъв грандиозен проблем в това да събера 2+1+2+1+1+1 играчите, които уж много искат, но все не се разбират да играят. Всички казват, че искат цели кампании, а след това се събраха всичко на всичко веднъж, и после пак не успяват. Ама то след 30 май все е така.... :silly:

Николай Цеков

11 Фев 2015 19:23
comics_ross's Avatar
comics_ross
Таласъм
Таласъм
Скрий Още
Kickstarter за бордовата игра Conan #101495
Никса - и при най-добро желание не мога да ти ги продам. Купиха ги преди месеци. Не те е срам - предпочете игра пред уникално качествени комикси :side:

Ники - когато напредна достатъчно с правилата ще ти пиша с молба да ми изпратиш координатите на момчето.

Мишо - Няма да съм достоен съперник. Вие си играете на състезателно ниво, а аз дори и компютърната игра не знам какво представлява :unsure:

11 Фев 2015 19:39
nixata's Avatar
nixata
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Topic Author
Kickstarter за бордовата игра Conan #101496

comics_ross писа: писа:
Никса - и при най-добро желание не мога да ти ги продам. Купиха ги преди месеци. Не те е срам - предпочете игра пред уникално качествени комикси :side:

За малко да намажеш и ти от Конан истерията, която ме обзела. Днес се снабдих от Славейков с някои от липсащите ми книги от поредицата на Бард за Конан :-)

11 Фев 2015 20:43
comics_ross's Avatar
comics_ross
Таласъм
Таласъм
Скрий Още
Kickstarter за бордовата игра Conan #101499

nixata писа: писа:

За малко да намажеш и ти от Конан истерията, която ме обзела. Днес се снабдих от Славейков с някои от липсащите ми книги от поредицата на Бард за Конан :-)

Мисля си, че в случая ти щеше да бъдеш този, който да намаже :wink:

11 Фев 2015 21:47
nixata's Avatar
nixata
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Topic Author
Kickstarter за бордовата игра Conan #101505
Приключи се: $3,327,757 и 16,038 :-)

Така и не пуснаха станалата вече култова "winged ape" :grin:

Извинявам се на всички, които наспамих с "драмата" около този kickstarter. Със сигурност е било досадно за феновете на книгите-игри поне колкото темите за Heartsone и филмите :-)

[attachment=0:3v8vh732]<!-- ia0 -->e2be444a4894de2013f333cfb32a114a_large.jpg<!-- ia0 -->[/attachment:3v8vh732]

Прикачени файлове:
411_78cf5bbd53ab6b9a64e88e8a2b8ceb6e.jpg

11 Фев 2015 21:52
Mindcrime's Avatar
Mindcrime
Автор
Автор
Скрий Още
Kickstarter за бордовата игра Conan #101506
Подкрепих! Да видим какво ще излезе. Вече ми издърпаха паричките.

Hater

12 Фев 2015 00:27
geniusloci
Котарак
Котарак
Скрий Още
Kickstarter за бордовата игра Conan #101510

nixata писа: писа:
Приключи се: $3,327,757 и 16,038 :-)
Накрая с Тишо го ихрахме мажоретки, за да го докарат до 3.3 милиона, исках и app-а. А те събраха последните 60 хиляди за 21 минути :O

Николай Цеков

12 Фев 2015 01:06
Mindcrime's Avatar
Mindcrime
Автор
Автор
Скрий Още
Kickstarter за бордовата игра Conan #101511

Мишо - Няма да съм достоен съперник. Вие си играете на състезателно ниво, а аз дори и компютърната игра не знам какво представлява

Ще използвам думите на една варварка от Game of Thrones: "Ти нищо не знаеш, comics_ross!"
Стига да не си някой объркан миролюбец или пък лишено от спортен дух същество, би се вписал, ако си сериозен. В началото ще има бой, разбира се, но то е така при всяка игра, освен когато ти ни учиш на някоя :-)

Hater

20 Фев 2015 21:41
nixata's Avatar
nixata
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Topic Author
Kickstarter за бордовата игра Conan #102108

Конан е един от любимите ми персонажи. Запалих се от книжките на Бард, които излязоха преди повече от 20 г. Имах всичките комикси. Преди години си купих колекционерското издание с всичко, което Р.Хауърд е написал за него.

Наскоро си взех тези книжки. Не знаех че част от тях са написани от онзи Робърт Джордан от Колелото. Първо започнах с тези написани от самия Хауърд. Те всички са разкази и са по 4 в книжка. Прочетох "Конан Скитника" и сега чета разказите от "Конан авантюриста". Засега най-много ми хареса "The People of the Black Circle", който си го спомням от дете. Имаше го в една книжка малък формат за Конан с Арнолд Шварценегер на корицата.

Забавно е, че в първа книга от "специално селектираната" поредица на Бард, нарича създателят на Конан РОБИН Хауърд :-) А последните две са издадени от добре познатата ни МЕГА.

• 1
  • ...
  • 3
  • 4
  • 5
  • ...
  • 7
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7