• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Форум, сайт, дейности, общност
/
Събития, конкурси и инициативи
/
Събития
/
Книжен Център Славейков
/
Откриване на първата Библиотека за Книги-Игри

• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
16 Ное 2015 13:34
Вилорп's Avatar
Вилорп
Premium Member
Premium Member
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1202
Откриване на първата Библиотека за Книги-Игри #109918
Доколкото разбрах Уейн не иска да слага такса, за да не го обвинят в печалбарство на гърба на Капманията.

При размяна съм давал последни бройки, с изискването да се даде заглавие, което го няма и така общия брой заглавия ако не да се увеличи поне да не намалява.

Цвят за модериране
Линк към каталога с дигитализирани книги
knigi-igri.bg/forums/digital-gamebooks/4...italni-proizvedeniya - нови книги

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

16 Ное 2015 13:36
nixata's Avatar
nixata
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1317
Откриване на първата Библиотека за Книги-Игри #109919
Трябва някой да е доста наивен, че да си помисли, че Уейн би направил нещо ей така безвъзмездно за добрата кауза. Набюдавайки го толкова години, бях убеден, че би се захванал с нещо такова като библиотеката само ако има някакъв келипир.

Спас не е наивен, но е винаги добронамерено настроен към хората и с положителна нагласа, когато се касае за нещо, което ще е от полза за книгите-игри. Не вярвам това да е единичен "инцидент". Просто това момиче се е похвалило във фейсбук. Със сигурност има и други, но не всеки се хвали за подобно нещо в социалните мрежи. И се случва още на първата седмица след предаването на книгите, така че е показателно въобще с каква цел се е проявило това желание библиотеката да е там.

И какво означва, че не я е продал той. Собственикът казва на служителите как да процедират. Не вярвам някой от двамата там на собствена глава да е решил той да продаде книгата. Нормално е да бил инструктиран от Уейн. Както и инструктажа какво да говорят за книгите на Торо.

П.П. Препоръчвам да се следят и сайтове като olx.bg и knizhenpazar. Няма да се изненадам ако изведнъж и там започнат да се продават повече книги-игри от обичайното :wink:

I've seen 'em come; I've watched 'em go,
Watched 'em rise, witnessed it and watched 'em blow.
Watched 'em all blossom and watched 'em grow.

It's all the same shit all across the globe.
I just sit back and watch the show.

16 Ное 2015 15:04
comics_ross's Avatar
comics_ross
Таласъм
Таласъм
Скрий Още
Получени "Благодаря": 263
Откриване на първата Библиотека за Книги-Игри #109922
Бранко, какво очакваш да каже Уейн? Нали не смяташ, че ще отговори, че е видял възможност да спечели няколко лева и се е възползвал? Замисли се обаче как някой би продал книга без знанието на Уейн. Как точно се определя цената й и как се решава да се продаде нещо, което изначално не е предназначено за продажба? Същото е и с плюенето по определени издания. Назначават те на работа и ти от първата седмица започваш да очерняш определени книги и автори. Защо да го правиш? Уейн измисля всякакви оправдания и нелепици за постъпки и думи, за които всички ние сме свидетели и са останали написани. Ясно е, че ще намери някакво и за тази случка.

Аз съм съгласен с Ники, че Уейн не прави нищо от благородни подбуди, а всяко действие е с цел печалба Не мисля обаче, че се е захванал с "Библиотеката", за да присвои книгите и да ги продаде. Съвсем естествено е, че привличайки хора, които имат интерес към старати книги ще има възможност да продава и от новите издания. Не е като той самият да върши кой знае какво. Нали има двама човека, които движат нещата там. Просто им намира допълнителна ангажираност.

Хубаво е, че станаха тези случки, за да се чуе най-после мнението на Торо по отношение на Уейн, както и твоето, и на Никола. На мен ми се губи смисъла на мълчанието ви през годините. Не че и да бяхте говорили нещо щеше да се промени...

16 Ное 2015 16:20
systemshock's Avatar
systemshock
Окото на Бога
Окото на Бога
Скрий Още
Получени "Благодаря": 44
Откриване на първата Библиотека за Книги-Игри #109926

Вилорп писа: писа:
[...]- книги от Кампанията повече няма да се продават по никакъв начини и при никакви молби (тука му казах, че може да ги подарят)
- ще мина да направя инвентаризация, тъй като книгите са предадени с приемпредавателен протокол и опис (това е от мене не от Уейн).[...]

Проблемът е, че няма как да направиш разлика между подарена и продадена книга. Например ако при инвентаризацията се окаже, че липсват да речем 5 книги, от отсрещната страна винаги могат да ти кажат, че са ги подарили.

Нещо повече - не е нужно Уейн да го е направил това. Ако наистина вместо него там продават някакви други хора, с които вие не знаете той какви уговорки има, кое гарантира, че те ще бъдат коректни? Ако някой от тях реши да направи някоя мизерия и редовно продава книги от библиотеката, как ще се предотврати това? Кражбите от страна на служители (под една или друга форма) са проблем за всяка компания и дори големите фирми трудно се справят с този феномен. Не знам какви са възможностите на Уейн да върти бизнес и да управлява персонал, но освен ако не е взел някакви сериозни мерки за контрол и/или този, който продава не е някой наистина много проверен човек, оттук насетне това начинание си носи съответния риск.

Въобще от това, което е написано тук, нещата не изглеждат никак добре: Първо не знаете кой продава там и дали във времето няма непрекъснато да се сменят някакви хора. Второ, не се знае каква им е уговорката с Уейн, защо работят там и какво ги мотивира. Трето не знаете какво им е отношението към книгите - дали са фенове или за тях това е просто поредната работа и емоционално книгата не ги вълнува повече отколко един кренвирш. Същевременно се разчита, че те ще са коректни, ще пазят книгите като свои, всеки път ще проверяват дали това, което дават не е последния екземпляр от дадена книга...

16 Ное 2015 16:48
Вилорп's Avatar
Вилорп
Premium Member
Premium Member
Скрий Още
Откриване на първата Библиотека за Книги-Игри #109929
Знам, че Коцето (ВГ) е единя от продавачите, а той е Фен на книгите-игри, запознат е с тях и много добро отношение към жанра. Какви са му отношенията с уейн не знам, а и не смятам, че ми влиза особено много в работата.

Цвят за модериране

16 Ное 2015 16:56
titi_2001
Духът на Прерията
Духът на Прерията
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1
Откриване на първата Библиотека за Книги-Игри #109930
Ако това наистина е така, единственото, което може да оправдае Уейн, е че сме в криза :grin:

"Въображението е по-важно от знанието."-Алберт Айнщайн

16 Ное 2015 17:19
systemshock's Avatar
systemshock
Окото на Бога
Окото на Бога
Скрий Още
Откриване на първата Библиотека за Книги-Игри #109931

Вилорп писа: писа:
Знам, че Коцето (ВГ) е единя от продавачите, а той е Фен на книгите-игри, запознат е с тях и много добро отношение към жанра. Какви са му отношенията с уейн не знам, а и не смятам, че ми влиза особено много в работата.
Напротив, ти и други хора от форума сте инвестирали много усилия в изграждането на фонда на кампанията. Имате пълното право да знаете на кого оставяте книгите и да поставите условия за това как да се стопанисват те. Не е все едно дали в книжарницата има добри условия или работата е такава, че никой не би се хванал да работи в нея, освен ако няма и някаква странична далавера. Ако отсрещната страна има нещо против това положение на нещата, това е ОК; тогава съвместното начинание няма да се случи и книгите ви ще отидат другаде.

Не знам дали някой от вас се замисля, но реално вие се въвличате и анагажирате с това начинание, без да сте го планирали; приносът ви никак не е малък и на всикото отгоре е много съмнително какви ползи имате от него. Вие заедно (кампанията + СКИ) осигурявате кажи-речи над 90% от съдържанието, при това срещу големи отстъпки или дори безвъзмездно. Също така и рекламирате мястото. Същевременно, поне от това, което чета, не само че не получавате глас при вземането на решенията, не само, че не получавате каквито и да било гаранции, но и никъде не се цитира приносът ви, а на всичкото отгоре и се злоупотребява и се злослови.

Разбира се, може да има нещо, което аз не знам или пропускам в случая, защото информацията, която имам е от написаното във форума.

P.S. Като сме на тази тема, ето и още един интересен въпрос - знаете ли при какви условия е взето помещението? Чия собственост е то? Ако се плаща наем, той предплатен ли е за някакв период от време напред, има ли изгледи да се плаща редовно и т.н.? Може да изглежда, че и това не ви интересува, но какво ви гарантира, че утре няма да се появи някой, който да ви каже, че е собственик, че помещението вече е дадено за друга цел и че трябва до утре до обяд да си изнесете нещата или те ще бъдат изхвърлени на боклука. Тогава какво става?

16 Ное 2015 18:45
Wukong
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Получени "Благодаря": 18
Откриване на първата Библиотека за Книги-Игри #109932
Аз пък си мисля, че няма нищо странно в това продавача да си e сложил някой лев в джоба зад гърба на Уейн - шанса да го хванат е минимален.

16 Ное 2015 18:57
SatanicSlayer's Avatar
SatanicSlayer
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 187
Откриване на първата Библиотека за Книги-Игри #109933
Въпросът ми към момичето, което си беше купило стара книга-игра от там, бе породен от факта, че предишният ден, един от момчетата, с които играя бордови се похвали, че от там си е купил Кървав меч от 1 до 4, заедно със Замъкът на таласъмите.

Той все още не ми е отговорил дали има печат в неговите книги.

Избери своето приключение

16 Ное 2015 19:09
Meriadoc's Avatar
Meriadoc
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 604
Откриване на първата Библиотека за Книги-Игри #109935
А на какви цени се продават?

17 Ное 2015 09:05
Вилорп's Avatar
Вилорп
Premium Member
Premium Member
Скрий Още
Откриване на първата Библиотека за Книги-Игри #109955
На корични цени се продават, може Уейн да е дал и някаква отстъпка, но изпитвам известни съмнения. Има достъ калояни, ако не сте си намерили или сте си затрили като мене бройката.

Цвят за модериране

17 Ное 2015 21:56
psicho_lg's Avatar
psicho_lg
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Получени "Благодаря": 221
Откриване на първата Библиотека за Книги-Игри #110003
Мери май питаше на какви цени се продават старите книги :grin:

[offtopic]ПП. Ако им плащат процент от оборота момчетата ще продават всичко даже и дограмата могат да шитнат :violin:[/offtopic]

bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9F%D0% ... 0%B0%D0%BD

България над всичко

20 Ное 2015 20:43
SatanicSlayer's Avatar
SatanicSlayer
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Откриване на първата Библиотека за Книги-Игри #110088

Аз чак днес успях да мина от там. Имаше я книгата с печат с бухалче/сова smile emoticon
Опита се момчето да ме офертира да си купя нова книга и ще ми я подари към нея
Но се обади на шефа си, който почна да ми чете морал по телефона и да ми обясня, че не знам какво означавало библиотека. Как така да съм я купувал книгата.. а у.. за какво ми била

Ама аз супер много се вбесих. Отидох, питах.. продавача ми каза, че ще ме реди на далавера ако си купя друга и ми даде телефона да си говоря с тоя пелтек smile emoticon
Нито съм се бутал, нито съм настоявал - просто питах. А тоя дебил ми се накара по телефона

:grin:

20 Ное 2015 20:46
systemshock's Avatar
systemshock
Окото на Бога
Окото на Бога
Скрий Още
Откриване на първата Библиотека за Книги-Игри #110089
Откъде са цитатите? :-)

20 Ное 2015 20:55
SatanicSlayer's Avatar
SatanicSlayer
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Откриване на първата Библиотека за Книги-Игри #110090
От един приятел, който е отишъл до книжарницата.

• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
Форум
/
Форум, сайт, дейности, общност
/
Събития, конкурси и инициативи
/
Събития
/
Книжен Център Славейков
/
Time to create page: 0.144 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• Форумна среща - 14 ноември, петък, в бирария Донду... (5 Мнения)
    • в Събития, конкурси и инициативи / Форумни срещи
    • от Branimer
    • Yesterday 11:41
    • Активност на авторите от новата вълна (50 Мнения)
    • в Книги-игри / За книгите-игри
    • от Ал Торо
    • 06 Ное 2025 00:28
    • Пълен списък книги-игри - Нова Вълна (217 Мнения)
    • в Книги-игри / За книгите-игри
    • от Radko
    • 05 Ное 2025 22:55

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg

Общи условия на ползване

Декларация за поверителност