• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
ОБЩИ ФОРУМИ
/
Общи приказки
/
Кино
/
Alien поредицата

Alien поредицата

• 1
  • 2
  • 1
  • 2
02 Авг 2011 13:35
nixata's Avatar
nixata
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1275
Topic Author
Alien поредицата #21791
[offtopic]Ей, Торо, да спираш да гледаш филми, а да се захващаш за втората част на Котарака, че от тия филми не ти остава време за нея! :)[/offtopic]

I've seen 'em come; I've watched 'em go,
Watched 'em rise, witnessed it and watched 'em blow.
Watched 'em all blossom and watched 'em grow.

It's all the same shit all across the globe.
I just sit back and watch the show.

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

27 Ное 2011 14:33
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 2095
Alien поредицата #37751
Изгледах пак за стотен път няколко от Alien поредицата (не по телевизията, макар че минаха от там този месец)... Най-добрата sci-fi поредица филми ever :) Въобще разните starwars/startreck и подобни са много далече като ниво, макар паралела да не е особено адекватен. Някой друг да чака с нетърпение от 20-тина месеца насам Alien prequel-а?

27 Ное 2011 14:47
Ейдриън Уейн's Avatar
Ейдриън Уейн
User is blocked
User is blocked
Скрий Още
Получени "Благодаря": 82
Alien поредицата #37756
"Прометей", да.

Току що, между другото, преди секунди буквално изтече кам-версия на първия трейлър, влачи:
worstpreviews.com/headline.php?id=23455&count=0

27 Ное 2011 15:50
Meriadoc's Avatar
Meriadoc
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 516
Alien поредицата #37768
И аз съм много надъхан за новия Пришълец. Пришълец 1,2 и 3 са невероятни филми, 4 е малко по-зле, но и той е добър, но Пришълец срещу Хищник филмите са тотална глупост за мен. По-добре да не ги бяха направили. И новите Хищници бяха слаба ракия...

28 Ное 2011 11:59
hameleona
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 10
Alien поредицата #37812
:clap: Прекланям се пред хората успели да изгледат Пришълецът без да се пукнат от смях

Only the ladder is real. The climb is all there is!

The Warden: Elves have strange powers.
Sten: Being easily conquered does not constitute a "power".

28 Ное 2011 12:54
xenox
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 8
Alien поредицата #37817
Що бе, хамелеоне?

28 Ное 2011 13:04
Mayday
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 33
Alien поредицата #37818
С Хами имаме коренно противополежен вкус за филми. Чакам само да ми каже кой не му е харесал, за да съм сигурен, че за мен няма да е загуба на времето. Четвърта част я гледах на голям екран и беше върховно изживяване :)

28 Ное 2011 13:11
nixata's Avatar
nixata
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1275
Topic Author
Alien поредицата #37820

Meriadoc писа: писа:
И аз съм много надъхан за новия Пришълец. Пришълец 1,2 и 3 са невероятни филми, 4 е малко по-зле, но и той е добър, но Пришълец срещу Хищник филмите са тотална глупост за мен. По-добре да не ги бяха направили. И новите Хищници бяха слаба ракия...

Голям фен съм на поредицата за Пришълеца. Тези двете глупости Пришълец срещу Хищник бяха трагедия, но пък последният Хищник в интерес на истината ми хареса :)

I've seen 'em come; I've watched 'em go,
Watched 'em rise, witnessed it and watched 'em blow.
Watched 'em all blossom and watched 'em grow.

It's all the same shit all across the globe.
I just sit back and watch the show.

28 Ное 2011 13:23
hameleona
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 10
Alien поредицата #37823

xenox писа: писа:
Що бе, хамелеоне?

Защо ли? Защото (ок, не съм гледал, 3, 4, и всички умопомрачителни спин-офи - едвам издържах първия и втория) самата идея ми е тъпа. Супер извънземното обикаля и трепе всичко живо. Но, да не забравим, че мацката трябва да оцелее, а пришълеца трябва да бъде възроден. По възможност по най-тъпия и кретеноидски начин. Защо? Защото трябва да можем да ви източим паричките от Част 845792364892!!!

Сори, филми в които има Вечно-завръщащо-се-зло (ТМ), Sole-survivor (ТМ), човечество-на-крачка-от-смъртта-и-ТЯ/ТОЙ-трябва-да-го-спаси (ТМ) са ми тъпи и смешни. С цялото ми уважение към хората, които се кефите на поредицата. Всъщност ви завиждам - вие може да се отпуснете и да гледате идиотизъм два часа. Аз не мога.

Предпочитам да се отпусна и да гледам филми които или не претендират, че са реалистични (Властелина, Нарния) или разумът е излязъл в почивка само на някои сцени (Гладиатор).

Only the ladder is real. The climb is all there is!

The Warden: Elves have strange powers.
Sten: Being easily conquered does not constitute a "power".

28 Ное 2011 13:30
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
Alien поредицата #37826
Spoilers
За да не си кривя душата, ще призная, че има неща, които ми бъркат в здравето в Alien 4, например този малоумен актьор www.imdb.com/name/nm0000445/ , селективният вакум в последната сцена и елементарното представяне на организацията, която иска да прероди пришълците - изглежда сякаш са планирали цялото нещо за 15 минути и не са се сетили за елементарни неща, например за киселинната кръв на alien-ите... Можеха да минат с един лак тия метални стени :D Слаби са и във военно отношение, security и т.н., което е смешно, предвид дейността им.

Така или иначе, гениалните неща вътре са толкова много и толкова ме радват, че въпреки глупостите ми е много любима част от поредицата, гледам я всеки път с огромно удоволствие и ми е чиста десятка, от най-любимите филми.
- допринася се за изграждането на alien-ите - плуващата част, плюенето и интелекта
- култови персонажи - всъщност почти всички - от докторите през smuggler-ите
- Рипли, дори по-велика отколкото в останалите серии, най-култовия женски образ в киното в хищническото си амплоа :D Страхотно изграден character, само за нея мога да гледам отново и отново филма.
- яки one-liner-и
- по-добра визия от всички останали alien-и (нормално, предвид годините на издаване) и един гениален ГЕНИАЛЕН Гигер
- цялата идея с мутациите беше брилянтно направена - неуспешните Рипли-та, живородната alien queen и новия дзвер;
- като си говорим за новия дзвер, бих казал, че това е едно от филмовите чудовища, за което ми е било най-много жал; финалната сцена е брутално трогателна, поведението на съществото също е доста любопитно през цялото време; беше ми толкова жал и за изтерзаното същество от Beowulf

28 Ное 2011 15:54
Вилорп's Avatar
Вилорп
Premium Member
Premium Member
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1114
Alien поредицата #37844
Говорим за оня белия пришълец дето го изсмукаха през прозореца накрая?

Цвят за модериране
Линк към каталога с дигитализирани книги
knigi-igri.bg/forums/digital-gamebooks/4...italni-proizvedeniya - нови книги

28 Ное 2011 16:11
xenox
Автор
Автор
Скрий Още
Alien поредицата #37848
Първият е най-добрият, при това в орязаната си версия. Няма ги недоизпипаните неща като това
и това
. До ден днешен си носи ужаса и напрежението в безкрайно мудното действие и недотам съвършените ефекти, които оставят много на въображението. Като вземеш и това, че подобно нещо се е правило за пръв път навремето няма как да не се преклониш пред величието му. Отделно съвсем реалистичното послание, че истинското чудовище винаги е човешката алчност, с която нищо зъбато и с киселина вместо кръв не може да се бори.

Вторият Пришълец е по-добър с изрязаните части - родителите на Нют, автоматичните оръдия. И отдавна има нужда от сериозно продължение - филм, в който се стреля по пришълци с мощни пушкала. Малко ми бяха двата такива сцени и определено е време хората да ги срещнат тия чудовища в пълно бойно снаряжение, а не с лопати и брадви, както се случи в тройката, пък и в единицата. Е, получихме пукотевица в Старшип труупърс, но не е същото.
Преходът 2-3 е единственото наистина нелогично нещо в поредицата. всичко друго има все някакво обяснение.

Четвъртата част ми хареса първия път, но колкото повече я гледам, толкова повече се ядосвам на франсето, на която са я поверили. Доста нагласено е на места, наистина са го правили малко набързо и изнасилват разни елементи, за да им паснат на първоначалния замисъл. Но пък действието се развива след 200 години и военните наистина нямат особена представа с какво се захващат, така че бягството на пришълците не е съвсем без логика.
На мен живораждащата царица не ми хареса, слузта на извънземните в двойката беше по-добре направена и по-гигеровска, дизайнът на пришълците ми се стори по-слаб, изобщо - стъпка назад откъм визия. Парадоксално за едно продължение най-силни бяха посланието и взаимоотношенията между героите, особено Сигорни-Уинона.

Двата пришълец-хищник, особено втория, трябва да бъдат изгорени, а създателите им - кастрирани.
Хищници не е лош, нека живее.

28 Ное 2011 16:14
xenox
Автор
Автор
Скрий Още
Alien поредицата #37850

28 Ное 2011 16:29
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
Alien поредицата #37852

Вилорп писа: писа:
Говорим за оня белия пришълец дето го изсмукаха през прозореца накрая?

За AvP-тата съм съгласен, трябва всички свързани с тях да бъдат линчувани. Можем да направим форумна инициатива...

28 Ное 2011 17:44
Coblin King's Avatar
Coblin King
Победител в конкурс
Победител в конкурс
Скрий Още
Получени "Благодаря": 2
Alien поредицата #37858
Само аз ли съм харесал първия Alien vs Predator? :D
А третия винаги ще си ме дразни заради начина по който прецакаха Нют и Хикс.

My deviantART page.

• 1
  • 2
  • 1
  • 2
Форум
/
ОБЩИ ФОРУМИ
/
Общи приказки
/
Кино
/
Alien поредицата
Time to create page: 0.081 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• Самотния вълк 6 - Царствата на терора (20 Мнения)
    • в Нови книги-игри / Други нови книги-игри
    • от Der
    • Yesterday 22:47
    • Тъмната Страна на Земята (52 Мнения)
    • в За заглавията от първата вълна / Майкъл Майндкрайм
    • от Aleks~
    • Yesterday 03:30
    • 50. Софийски международен панаир на книгата 2023 (3 Мнения)
    • в Събития, конкурси и инициативи / Събития
    • от Efix7
    • 05 Дек 2023 21:38

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg