State of the Union
Розамунд Пайк в нито една своя роля не ме е убеждавала, че е нормално човешко същество и тук не е по-различно.
Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.
Хубав сериал, определено. Но още повече се зарадвах, че любимият ми актьор от този сериал се оказа...ВеземирBron/Broen
От препоръката на comics_ross ми се стори интересен и реших да го пробвам, въпреки че понякога вкусовете ни се разминават. Не и в този случай - хареса ми много, вероятно повече от на него. Най-силната част несъмнено е дело на сценаристите - постоянно разгръщащия се сюжет, предаден съвсем разбираемо, изградените персонажи, липсата на предраматизиране или подслаждане на събитията, убедителността на действията (в повечето полицейски сериали разследванията са супер бутафорни - тук поне аз нямах това усещане, макар че определено не съм гледал под лупа; важното е, че нищо неприятно не ми се наби на очи (персонално). Главната героиня е доста стилизиран и прекален персонаж и някои това ще ги издразни, но аз приемам това стилово решение за интересно. Скандинавците май си ги бива в кримките като цяло.
Актьорската игра е хем готина, хем с някои характерни проблеми за европейското кино (драматични взирания след реплики и т.н.), но на мен лично ми бяха приятни актьорите, без да са блестящи, и не ме издразни това.
Определено мисля да гласувам доверие някъде напред в бъдещето останалите сезони, оценките им са дори по-високи, може пък да ми допаднат (или поне - достатъчно).
9/10
Отново минисериал (8 епизода) от режисьора на Big Little Lies. И тук главните роли са поверени на жени и актьорската игра е на супер високо ниво. За мен това е по-добрият True Detective Да, гледайки го неизбежно направих сравнение с Детективите, които са харесвани от толкова много хора. Основният негатив, който прочетох, че бива изтъкнат е, че действието е изкуствено разтеглено. Факт е, че би могло да се събере и в по-кратко време, но това е валидно за всеки криминален сериал. Аз лично нямах проблем с това и смятам, че сюжетът беше развит много добре и нямаше пълнеж. Няма да разказвам нищо от него, тъй като всеки детайл е важен. Сериалът трябва да се гледа внимателно и за разлика от True Detective тук зрителят има възможност да направи абсолютно обосновани предположения относно част от загадките, а не да чака последните 20 мин. на финалния епизод, за да му бъде разкрито всичко. Голям плюс е саундтракът, който е страхотен. Важно – гледайте финалните надписи на последния епизод и малко след приключването им!
Оценка: 9.5
Българският сайт за книги-игри!
Дизайн на RocketTheme Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas