Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.
Би трябвало по-скоро да се разделят на възрастови групи с 10 или 15 години марж, "генерация" е прекалено общо или разтегливо понятие. Аз затова предпочитам да не пиша любими актьори, защото доста от тези, които преди време са ми били големи любимци, вече не се снимат поради естествени причини; а и индивидуалният вкус се променя и с времето започваме да харесваме други неща, в сравнение с тези отпреди 10 години например.по правилно е да се говори за първа генерация - Ед Харис, Де Ниро - втора генерация Ди Каприо, Мат деймън и трета генерация - например Дакота Фанинг../21 г/
Така е, Торо, просто като се пита за любим актьор, всеки несъзнателно започва да мисли за хора, които са все още живи и се снимат активно. Ето Джордж-Ал се сети за Робин Уилямс, някой отбеляза и Тоширо Мифуне (евала!), но като цяло като минат 5-10 години от смъртта на актьора, вкусът на хората вече се е променил, а и светът е станал друг. Вероятно само във форум на луди киноманиаци ще се намерят хора, които да се сетят да посочат звезди на нямото кино, или актьори от онези древни времена, когато жените са се обличали в рокли, а мъжете са носели шапки.[offtopic]Това с генерациите и термините нови/млади/стари са много субективни. Все едно да кажем, че всички актьори от старата генерация са започнали в 1970-та да се снимат, а новата - 1990-та. Абсурдно е.
Субективно човек дели нещата според своя съзнателен живот - стари са за него най-вече нещата, които са преди неговото време, след това тези от детството му, останалите са нови.
Ето това имах предвид, че такива разделения са неадекватни - да сложиш Пачино при Брандо е същото, като да го сложиш при ди Каприо. Кариерата на Пачино започва през 68', на ди Каприо през 89', а на Брандо 49'. НЯМА обективно разделение на поколения, епохи и генерации при актьорите. Предсатави си колко щяха да ти се смеят при излизането на Кръстника ако кажеш, че Брандо и Пачино са от едно поколение.[/offtopic]Съшото и за артистите. Не може да сравняваме епохата на Ийстуд, Ал Пачино, Марлон Брандо с тази на Джъд Лоу, Мат Деймън и Ди каприо - различни времена.
Защо пък да нямат? Поредицата за Борн според мен не отстъпва по нищо на тези, а и всяка година си излизат достатъчно качествени екшъни, които не е нужно да бъдат превръщани в поредица. Това, че имаме склонност да се привързваме емоционално към филмите от детството си, не означава, че тези филми са обективно ненадминати или дори особено добри. И така и трябва да бъде - трябва да има развитие и промяна, защото иначе киното просто ще си върти една и съща плоча. Знам, че има хора които не са харесали Лудия Макс 3, но за мен този филм е на светлинни години от първия в поредицата.Аз пък съм на обратното мнение. Екшъните от 80-те и 90-те бяха култови и си остават и до ден днешен такива. Смъртоносно оръжие и Умирай трудно имат ли аналог сред блудкавите съвременни екшъни?
Българският сайт за книги-игри!
Дизайн на RocketTheme Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas