• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
ОБЩИ ФОРУМИ
/
Общи приказки
/
Въпроси към потребители на форума

• 1
  • 2
  • 1
  • 2
03 Юни 2018 00:11
psicho_lg's Avatar
psicho_lg
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Получени "Благодаря": 218
Въпроси към потребители на форума #127887
Никса, в последно време залагаш на поредиците Хиперкосмос и Сланг. Имаш ли намерение да разнообразиш, както направи с издаването на Сред обръч от пясък и вода например?

bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9F%D0% ... 0%B0%D0%BD

България над всичко
Следните потребител(и) изказаха благодарност: George-AL

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

03 Юни 2018 08:41
nixata's Avatar
nixata
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1309
Въпроси към потребители на форума #127891

psicho_lg писа: писа:
Никса, в последно време залагаш на поредиците Хиперкосмос и Сланг. Имаш ли намерение да разнообразиш, както направи с издаването на Сред обръч от пясък и вода например?

Да. За зимния Панаир ще пусна нова книжка от поредицата "Призвание герой представя". Както и още една изненада, надявам се.

I've seen 'em come; I've watched 'em go,
Watched 'em rise, witnessed it and watched 'em blow.
Watched 'em all blossom and watched 'em grow.

It's all the same shit all across the globe.
I just sit back and watch the show.
Следните потребител(и) изказаха благодарност: morphy, psicho_lg

04 Юни 2018 16:27
Efix7's Avatar
Efix7
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1479
Въпроси към потребители на форума #127910
Въпрос към the_arsonist:

На няколко места забелязах, че използваш термина "класическа книга-игра" и ми стана интересно какво разбиране влагаш в него.
А има ли "некласически книга-игри" и кои са те? Любопитно ми е да разбера. :silly:

Популяризатор - "Панаир на книгата" 2019-2024
"Вълшебен зар" 2018-2022, "Зар и петле" 2023
Автор - 25 книги (13 издадени)
Редактор - списание АГАМОР

04 Юни 2018 20:43
the_arsonist's Avatar
the_arsonist
Духът на Прерията
Духът на Прерията
Скрий Още
Получени "Благодаря": 266
Въпроси към потребители на форума #127914

Efix7 писа: писа:
На няколко места забелязах, че използваш термина "класическа книга-игра" и ми стана интересно какво разбиране влагаш в него.
А има ли "некласически книга-игри" и кои са те? Любопитно ми е да разбера. :silly:

Всъщност е нарочно и точно към теб беше насочено, тъй като покрай "Керус" имаше даже и анкета, дали е книга-игра... и хората бяха единодушни там. Та, като зададе въпрос в темата за конкурса, си помислих, че има малка опасност пак натам да отидат нещата (след като стане съвсем ясно че не е за обикновен разказ). Имах предвид да е в най-добрите традиции на жанра, но май няма смисъл от насоките ми, ако не смяташ да се включиш.

04 Юни 2018 20:46
Efix7's Avatar
Efix7
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1479
Въпроси към потребители на форума #127915

the_arsonist писа: писа:

Efix7 писа: писа:

Всъщност е нарочно и точно към теб беше насочено, тъй като покрай "Керус" имаше даже и анкета, дали е книга-игра... и хората бяха единодушни там. Та, като зададе въпрос в темата за конкурса, си помислих, че има малка опасност пак натам да отидат нещата (след като стане съвсем ясно че не е за обикновен разказ). Имах предвид да е в най-добрите традиции на жанра, но май няма смисъл от насоките ми, ако не смяташ да се включиш.

Разбрах и благодаря за отговора. И за да няма повече подобни обърквания, в "Керус 2" няма да има епизоди. Problem solved! :woohoo:

Популяризатор - "Панаир на книгата" 2019-2024
"Вълшебен зар" 2018-2022, "Зар и петле" 2023
Автор - 25 книги (13 издадени)
Редактор - списание АГАМОР

05 Юни 2018 09:50 05 Юни 2018 09:53 от kiril_ps.
kiril_ps's Avatar
kiril_ps
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Получени "Благодаря": 988
Topic Author
Въпроси към потребители на форума #127918
Въпроси към Сандо.
кой е най-прекият път на КИ към днешните тийнове? От гледна точка на жанр, платформа (ел или харт), рекламиране?
Защо КИ бяха насочени само към момчета и може ли изобщо да се привлекат жените към четеното на КИ, как?

kiril-ps.itch.io/

05 Юни 2018 09:53
nixata's Avatar
nixata
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1309
Въпроси към потребители на форума #127919

kiril_ps писа: писа:
От гледна точка на жанр, платформа (ел или харт), рекламиране?

Пиратско фентъзи :P

I've seen 'em come; I've watched 'em go,
Watched 'em rise, witnessed it and watched 'em blow.
Watched 'em all blossom and watched 'em grow.

It's all the same shit all across the globe.
I just sit back and watch the show.

22 Юни 2018 09:27
Rahvin's Avatar
Rahvin
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Получени "Благодаря": 594
Въпроси към потребители на форума #128137

kiril_ps писа: писа:
Въпроси към Рахвин:
Какво според теб трябва да се промени, за да може форумът да бъде по-атрактивно място за потребителите?
Какво може да се направи още за жанра от нас, феновете?

Въпрос към Лисичков:
Какво те мотивира да пуснеш анкетата за най-добра КИ? (точно след горещите дискусии за старата анкета)

Никой не е длъжен да отговаря. Само ако желае да споделя.

Първо новата управа да си пребрпи активно пишещите, после да преброи тези които спряха да пишат.
После да се разделят на групи и да се мисли защо са спрели да пишат...
Отделно качеството на новата вълна е от ранга на издателство трол и книгата му ,,двоен агент,, ако не ви се вярва прочетете на уейн и блонд последния убиец на дракони. Никаква игра почти ама историята е доста добра. Прочетете исонора примерноо.... Имаме литературна и игрова част която правеше англосаксонските ки смешни.... Сега всичко е един тертип сякаш пораснали деца си пишат фантазиите... Няма как да имаш свестен форум ако няма добри заглавия...
Арта е направо плачевен. Не съм вярвал че 30 год по лъсно ще се рисува по зле и по малко отколкото батките с туша и белия кадастрон...
Няма арт.
Няма литература.
Няма кой знае каква иновативна гейм система ама се издава.

Във време, когато родният ни книжен пазар е узурпиран от пълчища бездарни занаятчии, готови на всичко, за да задоволят и най-ниските масови вкусове, Той не грачи в...
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Вилорп, psicho_lg, Ейдриън Уейн, hristov_niki

05 Ное 2018 12:26 05 Ное 2018 12:26 от kiril_ps.
kiril_ps's Avatar
kiril_ps
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Topic Author
Въпроси към потребители на форума #129753
Въпроси към Рахвин (Rahvin).
Би ли споделил повече за проекта, части от който си пуснал в секция Бунище?
Гледам че си стигнал над 400 епизода, това е наистина епично. Колко време си го писал? Колко знаци в уърд е това?
Коя е любимата ти КИ на ММ? Защо?

kiril-ps.itch.io/

10 Ное 2018 11:34
Rahvin's Avatar
Rahvin
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Въпроси към потребители на форума #129789
Тя е завършена някъде към 950 епизода. Около 20 години някъде през 1997 започнах, което ми провали фабулата уви, а беше твърде късно за изправяне на някой неща. То преди си имаше тема ама тя изчезна, бях постнал към 200 епизода сурови що годе.
Сега редактирам всичко и го пиша на компа малко по малко... уви нямам много време от други работи или по слоро време имам ама мозък нямам....

Знаците не съм ги гледал да ти кажа... епизодите за да не са салами са големи и за ужас на майсторите на ки тука се разпростирам върху теми които за тях за безсмислени като история на света на сетинга, диалози които нямат пряко значение към играта и прочее.
Наскоро написъх един епизод с битка... мисля че го бях постнал бая голям излезе....
Се таз де.
На ММ
книгата е Боговете на футбола. Гениална фабула, върхова идея за научна фантастика, невероятно изпънение.
Тази книга е интересен момент в творчеството му, личи си как до половината е фен на КИ след което става автор на КИ което за мен е някакъв вид спад.... Самата КНига завършва като тупична спортна игра уви, а започва невероятно добре с експлозия от идеи небивала до този момент при това на световно ниво....

Във време, когато родният ни книжен пазар е узурпиран от пълчища бездарни занаятчии, готови на всичко, за да задоволят и най-ниските масови вкусове, Той не грачи в...
Следните потребител(и) изказаха благодарност: kiril_ps

28 Ное 2019 14:23 28 Ное 2019 14:24 от kiril_ps.
kiril_ps's Avatar
kiril_ps
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Topic Author
Въпроси към потребители на форума #132806
Въпроси към Rahvin:
1. Мина една година, има ли напредък по "Сега редактирам всичко и го пиша на компа малко по малко... "? Ще видим ли завършен скоро този проект?
2. Направи ми впечатление едно твое изказване: "Това е и причината да имам поне 4 броя от нея като една си я взех девствена. За да не се спекулира, пояснявам че никой ама никога не я е чел директно от издателство Плеяда когато си разкараха всичко от склада." Би ли споделил малко повече за това разчистване, кога е било, защо е било...как си се докопал до ценния експонат? (интересно е)
Странно ми е, че тази книга-игра е стояла на склад толкова време (цялата стара вълна предполагам). Нали уж тогава всичко се е продавало.
3. Готов ли си за Коледното цунами от КИ - Петият принц, ПГ, Списание, Класна стая...какви са ти очакванията?
Благодаря предварително за отделеното време.

kiril-ps.itch.io/

28 Ное 2019 15:46
Rahvin's Avatar
Rahvin
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Въпроси към потребители на форума #132808
Благодаря за въпросите.

През времето в Англия рядко имам време да седна и да пиша и да преписвам.
Основния ми проблем е многото работа и университета, плюс другарката ми и грижите по апартамента. От друга страна се опитвам да направя много сериозна редакция. За времето когато преди 10-12 години съм писъл епизодите знаех как искам да ги чета, но не можех да го направя. Тогава бях на 19-24 години, като книгата игра е видяла доста труд в час по нещо си, в казармата и на морето... от една страна романтика от друга напън...

Освен нея пиша и един голям за мен проект за научно фантастична книга игра в която искам самото пътуване във времето да е научно обосновано, да опиша българския социализъм, стоя, хората, техните мечти и копнежи. За тях никой не пише... Талев, Йовков, Яворов, Смирненски поети и романисти пишат за тяхното си време, за нашето има малко неща.
Една книга ми повлия, някой в този форум я препоръча. За Кристалния град и за един герой дето уж живее живота на животите...
Сетих за духа на онова време, за всичко което очаквахме...
тя е повече филосовска, реална изпълнена с духа на истинския живота КИ. Имам почти 200 епизода от нея и нея пиша главно.... затова другия проект си лежи в шест големи тетрадки.Като я направя ако някой иска да я бета тества ще я пратя. Тя и Цвят на кръв мисля да ги направя свободни от авторско право. Не че очаквам бум, просто.... мразя тия хендикапи които са бая нечестни.

Следните потребител(и) изказаха благодарност: kiril_ps

28 Ное 2019 15:57
Rahvin's Avatar
Rahvin
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Въпроси към потребители на форума #132810
Има панаир на книгата и примерно две години преди Котарака в моя град имаше една книжарничка в мазето на Универслания магазин. Имаше една лелка в нея, не много адекватна ама готина. В самата книжарница имале и книги втора ръка. Явно някой смяташе книгите игри за нещо по долно и от книгите втора ръка да ги бяха шибнали в една щайга на пода.
Ровя аз и гледам... Кървав меч 1-4 девствен, Колин Лабиринта и Таласъмите девствени, Ричард брадфийлд и той. Ония старите на Евкус арт като ,,Барабан на смърта,, и те чисто нови...
За мой потрес лелката която продаваше фантастиката на баснословни цени ми обяви левче на бройка....
Имах 23 лв. като май кървавия меч като по дебел беше по два... мисля че само аз имам КМ 3 неразгръщан никога.. и аз не смея да го разгърна така пукаше онова лепило....Останаха 3-5 някой ги взе после... Та питах аз откъде тоя урожай и тя ми обясни че на панаира на книгата се продавали за жълти стотинки залежали КИ... Бог да ги благослови.
И така.... А да мисля че имам чисто ново Изпитанието на ММ от там... Сонора и Варварския бог....

За новите неща мисля да ги взема, ама ще видя като излязат и по коледа ако Вилропа трясне едно коледно намаление да взема всичко.

Следните потребител(и) изказаха благодарност: kiril_ps, dechoto

• 1
  • 2
  • 1
  • 2
Форум
/
ОБЩИ ФОРУМИ
/
Общи приказки
/
Time to create page: 0.072 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• Дигитализирани заглавия (36 Мнения)
    • в Работилница / Дигитализиране
    • от ringlas
    • Yesterday 21:47
    • Таблица с наказанията на потребителите (64 Мнения)
    • в Форум, сайт, дейности, общност / За форума и сайта
    • от ringlas
    • Yesterday 21:21
    • Корици на несъществуващи книги-игри (38 Мнения)
    • в Книги-игри / За книгите-игри
    • от Yann Gamgee
    • 13 Юни 2025 16:40

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg

Общи условия на ползване

Декларация за поверителност