Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.
А тези които дефакто за образували същината на европа след падането на римската империя скандинавци и германци ли са?
б.т.в. Вярно ли е че римския гражданин в един период е имал правото да убие съпругата си безнаказано?
Аз пак да си повторя въпроса
А тези които дефакто за образували същината на европа след падането на римската империя скандинавци и германци ли са?
Името "Свещената римска империя на германските народи" дали не подсказва отговора? Нито са само скандинавци, нито само германци, нито само италианци, а да не забравяме и норманите, които спомена Хамелеона.Аз пак да си повторя въпроса
Без да ми мигне окото ще го направя. Както казах, за мен равенството и противопоставянето на т.нар. "хранителна верига" е най-висше благо. Пък и се смята, че животните са в клетка, не?Как точно правиш жена надзирател при лъвовете или хиените, при положение, че на всеки 28 дена пуска кръвчица?
Може би, а може би не. Кои сме ние да казваме кого е "изгодно" да жертваме, след като става въпрос за човешки живот?А и самата ни еволюция ни е създала така - по-изгодно е да жертваш един мъж, отколкото една жена, от гледна точка на продължаването на рода.
Точно това е една голяма заблуда - няма изначално мъжка или изначално женска работа.Не че няма жени способни да вършат традиционно мъжка работа или обратното, но просто това са по-скоро изключения.
Първо, това, че хиляди години е било така няма никакво значение, след като е неправилно.Освен това ако щеш вярвай, но хиляди години такава е била практиката и също основата на брака: мъжът си излага живота и здравето на риск всеки ден, а жената стои в къщи на сигурно и се грижи за децата. Мъжът получава редовен секс и е сигурен(горе долу), че не храни чуждо потомство, а жената получава сигурност, че няма да бъде изоставена, когато роди или остарее.
Ето ти истинска равнопоставеност. Надявам се тази тенденция да се засили и в други области.(Макар че в много армии жените служат като войници наравно с мъжете)
Моля обоснови се защо е глупаво.Самоцелното "изравняване" не само е глупаво, ами и би било адски скучно.
И просто заменяме една несправедливост с друга. Това не е решение, приятелю. Мъже И жени, равноправно избирани, като пола се гледа само в случаите на бременност.That said, аз примерно съм на мнение че политиката трябва да се води от жени - не защото са еднакви с мъжете, а именно защото са различни.
Българският сайт за книги-игри!
Дизайн на RocketTheme Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas