• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
ОБЩИ ФОРУМИ
/
Общи приказки
/
Въпроси към Зорт

Въпроси към Зорт

• 1
  • 2
  • 1
  • 2
05 Окт 2017 18:33 05 Окт 2017 18:37 от Добромир.
Добромир's Avatar
Добромир
Окото на Бога
Окото на Бога
Скрий Още
Получени "Благодаря": 91
Topic Author
Въпроси към Зорт #124618
Здравей, Зорт!
Според неуточнени - но доказани като надеждни през годините - източници, в КИ обществеността битува информация, че от известно време подготвяш книга игра на полицейско-криминална тематика. Според фенове, пожелали да останат аномнини, книгата се очаква да бъде изключително достоверна и интригуваща, предвид богатият ти професионален опит и познаване на материята от първа ръка. Можеш ли да открехнеш завесата и да ни споделиш очертава ли ли се скоро да я завършиш и книгата да види бял свят под една или друга форма, както и малко повече пикантни подробности относно сетинга, героите и системата на игра?

Внимание: Споилер! [ Click to expand ] [ Click to hide ]
:evil: Не можах да се сдържа!

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

05 Окт 2017 18:40
Monevwww's Avatar
Monevwww
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Получени "Благодаря": 792
Въпроси към Зорт #124619
Тц, тц...читателите ставаме все по-малко....

05 Окт 2017 18:45 05 Окт 2017 18:47 от kiril_ps.
kiril_ps's Avatar
kiril_ps
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Получени "Благодаря": 988
Въпроси към Зорт #124621
Здравей Зорт,
1. Какво намираш в Битки Безброй, което да го няма в други КИ?
2. Кой свят от КИ е най-добре развит според теб? Защо?
3. Как виждаш Новата вълна като фен и евентуален автор?

kiril-ps.itch.io/

05 Окт 2017 22:14 06 Окт 2017 00:04 от Zort.
Zort's Avatar
Zort
Таласъм
Таласъм
Скрий Още
Получени "Благодаря": 235
Въпроси към Зорт #124630
Здравей, Добромире!

Защо се глумите с един стар ветеран, който е фен на книгите-игри още от 1992г.? Аз не заслужавам подобни теми, след като, не съм автор. Но по същество: На полицейско-криминална тематика аз твърде лесно мога да издам цял сборник, а после и още един и още и още... Независимо от доброто познаване на материята, моето време за писане на книги-игри е минало. Смятам, че трябва да оставим това приложно поле за истинските автори на книги-игри, пък и е редно тук да остане поне един читател! ;) Преди няколко седмици, открих стар тефтер със записки в който си записвах номерата на заетите епизоди на единствената книга-итра, която съм писал някога - 1995-1996г. Как съм стигнал до 380 епизода, направо не знам, но самата книга, не я намерих. Тя обаче беше на фентъзи тематика и нямаше нищо общо с криминалистиката. Та, ще трябва да разочаровам "многобройните" си фенове с липсата на книга за издаване. Всяка жаба да си знае гьола! Виж, аз "издавам" едни други апокрифни "книжки" в които задължително действието се развива в трето лице единствено число и са все в минало свършено време. В тях обаче е най-добре, героят да не си ТИ, защото ако си спечелиш "роля" в тези произведения, хепиендът... става почти невъзможен. Сетинга, героите и системата на тези "произведения", вземам от живия живот - това са хора, които присвояват от съдружниците си, точат милиони левове ДДС, присвояват пари от поверени им трезори, дават подкупи на други служители, разхищават държавни средства не по предназначение, сключват неизгодни сделки, точат банкови сметки и кредитни карти, перат пари и мнооого други. Някои от тях пътуват и бягат и разнасят "славата" на България, далече-далече - чак до о.Мавриций.
С един от тези герои ще се срещна другия вторник, тъй като историята му върви към своя, надявам се, справедлив край. Той е особен случай, защото със задигнатите от горива пари, си накупил кафенета, ресторанти, апартаменти, Бентли и даже издържаше малък футболен отбор! Такива са моите герои от един съвсем реален, а не измислен свят. Защо са ми други?

Кириле, здравей!

1. В Битки Безброй, намирам една добре позната и утъпкана пътечка, която ти носи чувство за стабилност - сякаш вървиш по пътя към дома си. Смятам, че като средно ниво в Битки Безброй, има далеч по-малко провали, отколкото в други книги-игри например. Съгласен съм, че те налагат клиширан модел, но аз ги свързвам и с едно носталгично чувство - през 1992г., "Гората на обречените", беше първата тяхна книга, която си купих от една сергийка край "Попа". Усещането, че е имало и друг свят, с други системи за игра (и, о, да, много зарове!) ми направи приятно впечатление. Хареса ми и това, че за разлика от останалите книги-игри, които ми се струваха фасулски, Битки Безброй, имаха както куестове, които трябва да "разбиеш", но така и етап на оцеляване в битките чрез късмета, което не беше характерно за българските игри. Това ми хареса! Както и в живота - понякога шепа късмет, е повече от торба с мъдрост...
2.От познатите у нас, това е света на Орб. Богове, герои, злодеи - има една тъмна, почти готическа атмосфера, коятое особено характерна. Ясно е кой е главният герой, за какво се бори и кои са неговите врагове. Което не може да се каже за Битки Безброй междувпрочем. Имаше отделни силни моменти и в Кървав меч, но някакси светът на Орб е по-цялостно завършен.
3. Новата вълна е нещо, което защо да се лъжем - не сме очаквали, че ще се случи. Като потенциал, постигна не малко, като брой произведения и автори, които налага чрез ПГ и преводните книги. Не смея да я сравнявам със старата, просто защото времето, авторите и начина на работа са били различни. Чудесно е, че днес има хора, които се нагърбват екипно с редакция и корекция, както и че тези издания са в ръцете на хора, които имат вкус към игровото модулиране и знаят какво правят. А най-чудесното от всичко е, че изобщо намират време в отруденото си ежедневие за да дърпат напред, нашият общ малък свят. На тях искам да им благодаря - за времето, усилията и търпението!
Като автор, казах вече, че не се виждам. Питая много сериозно уважение към качествената литература и не смятам, че имам времето и възможностите да създам нещо, което наистина би било на едно високо равнище. И не защото не съм изкушен от писането, а защото се смятам за здраво стъпил на земята човек, който реално си преценява шансовете и полето за изява.

"Intellect is invisible to the man who has none".
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Mindcrime, grigorov, nixata, Monevwww, comics_ross, Добромир

05 Окт 2017 22:44 05 Окт 2017 22:45 от Добромир.
Добромир's Avatar
Добромир
Окото на Бога
Окото на Бога
Скрий Още
Получени "Благодаря": 91
Topic Author
Въпроси към Зорт #124631
Глумиим се с теб, щото може би съм догадявал, че ей тъй - уж от шега на глума - пък мож да се излюпи такъв ти ми тежък и проникновен отговор... та, те за това. :hello:
Вилорпе, така и не намерих друга тема, макар да проверих 3 пъти, скрили сте я някъде добре.
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Zort

05 Окт 2017 23:20 05 Окт 2017 23:24 от Ал Торо.
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 2338
Въпроси към Зорт #124640
Оценявам шегата, но отчитайте, че е неуважение към останалите автори (и го казвам като фен, а не като автор) да задръствате раздела с подобни теми.
За нормални потребители, които ще дойдат след 6 месеца и ще им е интересно да видят какво са писали Майндкрайм или Уейн, ще е спам и разводняване на раздела.

Темата е преместена.

Oh, yeah, and the party is over. I'm here.

ПП. Извинявам се, че съм повторил Зорт - многословен е, а животът е кратък.

06 Окт 2017 07:57
kiril_ps's Avatar
kiril_ps
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Въпроси към Зорт #124648
Вилорпе, така и не намерих друга тема, макар да проверих 3 пъти, скрили сте я някъде добре.

http://knigi-igri.bg/forums/common-talks-games/5219-zort

kiril-ps.itch.io/

07 Окт 2017 23:46
Efix7's Avatar
Efix7
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1479
Въпроси към Зорт #124713
Зорт, според теб какво й липсва на Новата вълна?

Популяризатор - "Панаир на книгата" 2019-2024
"Вълшебен зар" 2018-2022, "Зар и петле" 2023
Автор - 25 книги (13 издадени)
Редактор - списание АГАМОР

12 Окт 2017 14:02
Zort's Avatar
Zort
Таласъм
Таласъм
Скрий Още
Въпроси към Зорт #124902
Липсва и онова, което е обещано да се издаде, а не е излязло все още. Липсва и още по-добре оформена литература. Липсва и атмосферата от 2011г., която цареше във форума. Но това са преодолими липси, които с времето може да бъдат запълнени!

Следните потребител(и) изказаха благодарност: Mindcrime, systemshock, Efix7, Monevwww, George-AL

08 Фев 2018 07:56 08 Фев 2018 07:57 от kiril_ps.
kiril_ps's Avatar
kiril_ps
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Въпроси към Зорт #126499
Здравей Зорт,
радвам се да видя мнение от теб след продължително прекъсване.
Какво можем да направим ние (феновете), за да те върнем в чата?
Ще гласуваш ли в К12?

kiril-ps.itch.io/

08 Фев 2018 08:37
Лисичков's Avatar
Лисичков
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Получени "Благодаря": 87
Въпроси към Зорт #126500
Зорт, айде връщай се, че няма с кой да се разправям по исторически теми в чата! Кирче нищо не разбира по въпроса!

We Are Motörhead And We Play Rock & Roll!
Следните потребител(и) изказаха благодарност: kiril_ps

08 Фев 2018 22:13
Zort's Avatar
Zort
Таласъм
Таласъм
Скрий Още
Въпроси към Зорт #126507
Здравей, Кирчо и ти благодаря за вниманието! :hello:
Засега съм решил да не пиша там. Натрупа ми се напрежение и ... няма нужда да го провокираме отново. По-добре върнете Торо, мене кучета ме яли!
Съмнявам се, че ще мога да изчета всичко за К12 (признавам, че не го следя), за да гласувам в него, а не е коректно да гласуваш ако не си изчел всички или поне... повечето произведения.

Ех, Лисичков! На този форум, няма угодия! Когато говорим за право, сме лоши и не бива - пък и от право май всички разбират по-добре от нас, нищо, че аз когато ми се развали колата отивам в сервиз, когато се разболея на лекар и т.н., без да се правя на всезнаещ. Когато говорим за история - пак възражения и мрънкане! Нещата били спорни, не сме били свидетели на събитията, можело да се преиначават в източниците и т.н. Оказа се, че и когато коментираме КИ, има недоволни от изпуснат дребен спойл, нищо, че мнозина спойлят по какви ли не теми на килограм! За капак видях, че и за моето работно място, съм пишел понякога "чисти глупости", което не мога да приема, равнодушно, та ... дойде ми в повече и ще запазя дистанция. Във ФБ, си коментираме с форумците, някак по-свободно - с Монев и на исторически теми! Далеч от всяка суета!
А, Кирчо непременно го препитай днес за Руско-Японската война и по-конкретно за значението на Цушимското сражение в създаването на модерна Япония. И внимавай - ако ти рече, че габровците са го спечелили, значи... си прав! :lol: :evil:

Торо, липсва да ни насмете от тука и да каже, че само мажем в темата! :(

Следните потребител(и) изказаха благодарност: Лисичков, Monevwww

09 Фев 2018 19:29
ringlas's Avatar
ringlas
Поддръжка
Поддръжка
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1043
Въпроси към Зорт #126514
Зорт, ще ми е много интересно да попълниш лексикона в тази тема - knigi-igri.bg/forums/about-gamebooks/5495

Компютърни и мобилни книги-игри от Прайм Геймс

10 Фев 2018 17:14
psicho_lg's Avatar
psicho_lg
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Получени "Благодаря": 219
Въпроси към Зорт #126530
Какъв Българин си ти бре? Ходел на сервиз и на доктор.Първо винаги трябва да се опиташ сам да си оправиш колата и да се самолекуваш и едва тогава да занимаваш хората. бива ли да се излагаш така!

ПП. :silly:

bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9F%D0% ... 0%B0%D0%BD

България над всичко

15 Фев 2018 13:47
Zort's Avatar
Zort
Таласъм
Таласъм
Скрий Още
Въпроси към Зорт #126556

psicho_lg писа: писа:
Какъв Българин си ти бре? Ходел на сервиз и на доктор.Първо винаги трябва да се опиташ сам да си оправиш колата и да се самолекуваш и едва тогава да занимаваш хората. бива ли да се излагаш така!
ПП. :silly:

Така е, чичо, Пламене. България е като Огледалния свят - нещата са наопаки и не са такива, каквито изглеждат. Тези които се опитват да живеят нормално в него, стават като лудия Шапкар, а не дай си Боже, да опитват да променят нещо! Тогава, веднага се намира някой, да им каже, че се излагат, защото е много уютно и така. Което ме подсеща, за един известен материал в КИ, за блатото, преди време. Така, че - нищо ново под слънцето!

• 1
  • 2
  • 1
  • 2
Форум
/
ОБЩИ ФОРУМИ
/
Общи приказки
/
Въпроси към Зорт
Time to create page: 0.082 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• Какво четеш / прочете последно? А как го намираш? (509 Мнения)
    • в Общи приказки / Литература
    • от Count Monte Kristo
    • Yesterday 09:30
    • Пълен списък книги-игри - Нова Вълна (209 Мнения)
    • в Книги-игри / За книгите-игри
    • от Вилорп
    • 17 Юни 2025 15:20
    • Дигитализирани заглавия (36 Мнения)
    • в Работилница / Дигитализиране
    • от ringlas
    • 16 Юни 2025 21:47

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg

Общи условия на ползване

Декларация за поверителност