Ето ти един пример: имаме 4 кандидата за президенти - да речем А, Б, В и Г. Гласуват 5 човека на изборите.
Първият ги предпочита - А, Б, Г, В.
Вторият ги предпочита - Б, А, Г, В.
Третият ги предпочита - Г, А, Б, В.
Четвъртият и петият предпочитат - В, А, Б, Г.
Така ако гледаме първенци, печели В. ВСЕКИ друг кандидат, сравнен с него, е за предпочитане пред болшинството. 60% биха сложили кога да е пред него. Това е един пример, за недостатъците на тази система. В този пример за мен би било най-справедливо да спечели кандидат А. Това беше и една от слабостите на конкурса през миналите години, според мен - балотаж от повече от 2 кандидата - според мен са печелили книги, които сравнени с други 1:1 вероятно биха загубили (и то не само от едно от неспечелилите заглавия - сходните такива си изяждат гласовете едно на друго като десницата в България на последните избори).
Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.
Това не знам как да го коментирам. Можеш ли да посочиш конкретни имена и факти, или ако не го направиш, да се извиниш публично? Нямам проблеми като натрапваш мнението си за "Рандеву", но когато започваш да обвиняваш за шуробаджанащина, мисля че минаваш границите спрямо мен и най-вече хората, които са ме подкрепили. Това е сериозна обида.и сега повечето хора тук са приуятели и гласуват за някоя книга-игра на база приятелство а не на обективни критерии.
Това не знам как да го коментирам. Можеш ли да посочиш конкретни имена и факти, или ако не го направиш, да се извиниш публично? Нямам проблеми като натрапваш мнението си за "Рандеву", но когато започваш да обвиняваш за шуробаджанащина, мисля че минаваш границите спрямо мен и най-вече хората, които са ме подкрепили. Това е сериозна обида.и сега повечето хора тук са приуятели и гласуват за някоя книга-игра на база приятелство а не на обективни критерии.
Отделно - "Златна никса" беше създадена като форумен конкурс с идеята да бъде такъв. За всички, които искат да направят facebook конкурс или какъвто и да е, да има други правила на гласуването и т.н. - защо се оплаквате, какво ви спира? Мен ако не ми харесва нещо как се прави давам отзиви, ако не се приемат и съм сигурен, че мога да направя нещата по-добре и е смислено - сядам и го правя по моя си начин. Някой да ви е спрял достъпа до фейсбук? Измисляйте правила, създайте една фейсбук група "Златен Керус" и почвайте да раздавате годишни награди - няма лошо. Какво ви пречи "Златната никса" не знам/
Торо, аз съм този който не знае как да коментира този коментар?
Отделно - "Златна никса" беше създадена като форумен конкурс с идеята да бъде такъв. За всички, които искат да направят facebook конкурс или какъвто и да е, да има други правила на гласуването и т.н. - защо се оплаквате, какво ви спира? Мен ако не ми харесва нещо как се прави давам отзиви, ако не се приемат и съм сигурен, че мога да направя нещата по-добре и е смислено - сядам и го правя по моя си начин. Някой да ви е спрял достъпа до фейсбук? Измисляйте правила, създайте една фейсбук група "Златен Керус" и почвайте да раздавате годишни награди - няма лошо. Какво ви пречи "Златната никса" не знам/
...
П.С. Самата идея, че хората си подават тайно вота, трудно можеш да ме убедиш, че на някой не му е подменен вота, а той не се е отказал да подава контестация, например защото иска да членува във форума и го страх да не го остракирате.
...
Идеята за "Златен Керус" е много добра! Може би Джордж и Ефикс трябва да се захванат с него и да покажат как се прави изпипан конкурс.
Българският сайт за книги-игри!
Дизайн на RocketTheme Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas