Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.
Raхвински, виждам че си интелигентно момче, идея си нямам от къде си си внушил, че тук те мислят за неадекватен и там други подобни епитети, но както и да е...
Искам само да те поправя фактологически:
Сиела гледа филма по кината - Сиела се свързва с нащо момче от морето и иска книга - гларуса вика чи ако ще се прави, ши е книга игра - след доста зор Сиела казва хубуу, амо кой ши я напише сички знайм че ти неможиш - Неделчо предлага Ваня Щерева - Сиела вика дай да е Богдан Русев че и без туй е писал книги игри а и бачка за нас - морския вика: ехее тоз ми беше любимия. Зллатния Оракул е дъ бест
Джордж първо никой не ти е отговорил по - темата, това защото не са мислили, а предполагам, че не ги и интересува особенно.
Предполагам, че и любовница ми я интересува толкова - но да минем на главната тема.
Първо онази първа вълна и всички причини които изброи - те са верни.
Само, че няма как да ми обясниш някой неща освен ако аз не ти ги обясня.
Първо влизал ли си скоро в книжарница или библиотека, видя ли колко заглавия има? Аз си купувах книги от втори клас с личните ми пари и помня дори ведомствените книжарници. Сега има толкова много заглавия, които се продават за такива космически суми сравнени с заплатата че не знаеш дали да се смееш или да ревеш.
То няма и как да се прави някаква разлика де... стой та слушай.
Имаше един казваше се Румен Дешков. Голям герой, човек на когото прехода и социализма му отнеха живота и вместо да стане нормален човек с семейство стана един особняк... иначе много готин. Въпросния Румен продаваше книги на сергия. Ама не какви да е книги, а книги игри. Имаше и други ама ходих да гледам книгите игри. Беше ги окачил странично да не ги пипат шибаните дечурлига - цитирам. Имаше най - ново и то първи и то по много.
Тъй... гледай сега къде е ключа от палатката...
Румбата плащаше към 30 лв на месец за правото да го вали дъжд, да го свисти вятъра - тогава имаше и локви и дупки по - главната, а къде пикаеха нямам и на идея.
Само че Румбата спестяваше от климатик, наем, касов апарат и всякакви други майни.
30% от 1500 лв. беше добре за него. Чисти пари. Май не бяха измислили и ддс - то още.
И нашия буха.
Пепи Станимиров продаваше на цена на пакета цигари. Сега пакета е акцизен супер дупер ок - цената е 5 лв. Що не пробвате да продавате на цената на викторито (и то синьото) тогава 1500 лв. сега идея нямам.
Значи ако имаме Румбата от 95 и Пепи от 95 на тях са им ок тия пари. Сега имаме книжарници, които плащат на мола, на продавачката Пенка и прочее. Ако питаш тука местната тумба благородници на книгите игри, всички маркизи, дукеси, принцеси и прочее славни герой на пърформанса, защо на сайта им книгите им игри струват 10 лв. ще те излъжат или ще ти кажат някакви заблуждаващи цифри.
Те в момента го играят и Пепи и сергията на Румен и то къде по - удобно у тях си.
С някой малки разлики.
Картини и рисунки - леля Пенка артиската;
Редактор - неадекватен или почерпен или и двете и това ако имаш късмет;
Коректор - той е като редкатора, така, че автора да си коригира да не му се смеят;
Тестери пак няма щото те са заети и за без пари не е работа;
И това се продава на цената на 6-7 книги игри от Плеяда или на 2-3-4 от на Мега.
Гледай сега смях.
Имаме нашия морски приятел и неговия франчайз Българ. Хумора на Българ е особенна бира като бургаското, ама щом има кой да я пие, значи има и кой да се смее. Неделчо избухна едно време безплатно в ютубата. И Неделчо прави финансиране и успява да откопчи и да живее. Неделчо се кефи на КИ и прави КИ с най - големия автор до момента, който мълчи като бит гъз ама пише през обедната почивка 2 КИ.
Нашия отива при копелетата от Сиела (те така и така имат книжарници и мрежа дреме им) и бум пускат първата КИ с цветни илюстрации.
Прави БУМ.
Нашите тук вкл Уейн деба нямат дори формат и корица еднакви, които да знаеш че издателство ИКИ - МИКИ МАУС издава нещо.
Втората вълна в България е напълно аматьорска с тук там някое заглавие.
После само да вметна нямаме автори.
Мъдреса Колин на когото както каза вездесъщия ММ му е през патарока за КИ поне знаеше как се пише литература. Искал е да става писател на хранилка едно време, ама много лошо камунизмъ паднал. Та недоимък станал преводач, а като закъсал там с кисело мляко в ръка всеки ден писъл за майтап В лабиринта на времето.
Сега нещо няма материял. Аз съм известен неграмотник и според форумниците не само съм неадекватен ами не могат да разбера какво и защо го казвам. Мъка голяма. Злочестина. Няма явно аз да пиша КИ. Само че набор 90 и набор 00 нещо и тях ги няма.
Тъй че автори няма, художници няма, няма никой.
Читатели има. Отиди на Комик кона има сума ти хорица, вкл. и аз съм ходил през малкото ми време в СФ да играя на бордови игри и карти с някакви запалянковци, които в офиса на фирмата си в Полиграфическия имаха геймруум и чил аут зона...
Както и да е.
Затова тук сме се затворили в една малка общност, където си пишем само за нашия си клуб и си мислем че като издадем 100 бр. са достатъчни (примерно - не знам колко броя е ПГ или Списанието, но не вярвам да е много повече, при положение, че ние сме 30 човека, а бройките свършват за нула време; да не говорим за тиража на фенското издание на ПНТ или на книгата на Рони Мейдей.).
Затова тук сме се затворили в една малка общност, където си пишем само за нашия си клуб и си мислем че като издадем 100 бр. са достатъчни (примерно - не знам колко броя е ПГ или Списанието, но не вярвам да е много повече, при положение, че ние сме 30 човека, а бройките свършват за нула време; да не говорим за тиража на фенското издание на ПНТ или на книгата на Рони Мейдей.).
Не знам как си решил, че сборниците се издават с тираж малко на 100 бр. Всички ПГ-та са издадени в тираж от 1000 бр. Като 1 и 2 са напълно изчерпани. От брой 3 няма бройки в Торо, а само в разпространителя, т.е върви към изчерпване. От другите издания на СКИ торажите са между 750 и 1000 бр. От тях последни бройки са останали и са кажи-речи изчерпани "Съновидение" и "Герои".
Тъй и не разбрахте за толкова години какви книги търсят хората.
Българският сайт за книги-игри!
Дизайн на RocketTheme Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas