• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Форум, сайт, дейности, общност
/
Събития, конкурси и инициативи
/
Конкурси
/
Конкурс 10 - кратък интерактивен разказ

• 1
  • ...
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 1
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
21 Фев 2015 11:30
Jane Undead's Avatar
Jane Undead
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 35
Конкурс 10 - кратък интерактивен разказ #102132
Благодаря. :-)

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

21 Фев 2015 11:50
psicho_lg's Avatar
psicho_lg
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Получени "Благодаря": 221
Конкурс 10 - кратък интерактивен разказ #102135
Никса- Лисичков би трябва да е чел поне един от разказите нали е от светата троица :grin:

bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9F%D0% ... 0%B0%D0%BD

България над всичко

21 Фев 2015 12:05
nixata's Avatar
nixata
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1317
Конкурс 10 - кратък интерактивен разказ #102136

psicho_lg писа: писа:
Никса- Лисичков би трябва да е чел поне един от разказите нали е от светата троица :grin:

Ми това е абсурдното. Не е :grin: Но пък има написан един епизод 8-)

I've seen 'em come; I've watched 'em go,
Watched 'em rise, witnessed it and watched 'em blow.
Watched 'em all blossom and watched 'em grow.

It's all the same shit all across the globe.
I just sit back and watch the show.

21 Фев 2015 12:27
Jane Undead's Avatar
Jane Undead
Автор
Автор
Скрий Още
Конкурс 10 - кратък интерактивен разказ #102137
Аз му казах на Вилорпа да махне всички автори. Той не щя. Ами, ползвайте си ги със здраве. Аз ще ви гледам. :grin:

21 Фев 2015 13:22 17 Май 2016 01:29 от ringlas.
Колийн Ливингстън's Avatar
Колийн Ливингстън
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 3
Конкурс 10 - кратък интерактивен разказ #102138

nixata писа: писа:

Колийн Ливингстън писа: писа:
Не намирам за правилно авторите да гласуват за разказите си, особено в този конкретен случай, но щом имаме прецедент мисля и аз да скоча с бутонките.

Не го намираш за правилно, но все пак гласуваш. Защото има прецедент, затова ли изведнъж става... правилно? Или просто начесване на егото? :-) (и не не е прецедент автор да гласува за собственото си произведение, може да погледнеш темата за гласуването за Златната Ниска, а и не само там

Гласувам, защото предпочитам тези 100 лева от наградата да си останат във фонда за тетрадки. Знам, че не е библейско и трябваше да обърна другата буза, т.е. да дам и аз 100 лева за Изпита, ама тъмната половина се обади :twisted:
Защо гласуването за Златна Никса е по-различно те оставям да помислиш сам :idea:

Слагам 250 лева за Ной, защото преди включването на active Ной си беше победителят на публиката. А намекът за подставените лица, които гласуват за Ной ми действа като допълнителен стимул да гласувам. От хората, които са писали, че подкрепят Ной с някаква сума не познавам нито zebra, нито Bloucaster. Освен това не мисля, че Лисичков и Jane Undead са гласували заради мен, вярвам, че простотийката им е харесала и затова я подкрепят :-)

Това е нелепо. Какъв победител на публиката, какви 5 лв. Трима човека са заявили даване на пари за Ной - zebra, Jane Undead и Bloucester. Лисичков не го броя, нали и той .. си ТИ. Лисичков дори не го е прочел Ной. Гласува заради простотията и да не му се обиди суетния Клиф.

Нека са трима. За твоят фаворит са гласували също трима човека, като един от тях е авторът. Така че ако няма да броим Лисичков (защото е написал един-два епизода от Ной), нека не броим и active... Най-много хора са заявили участие за Луната, но с най-малки суми. Просто при този регламент Ной си печели като пич :violin:

Благодаря на хората подкрепили Ной. Освен брой книжки според вноската си, те ще получат и някакъв допълнителен подарък. Оптимистичната прогноза е до месец да имаме Ной на хартия, а песимистичната прогноза гони средата на май.

Ами направо направи 5 бройки и ги раздай на хората, които са подкрепили. Не виждам никакъв смисъл от тази книжка. "Самсон" беше готина, имаше сюжет беше забавна. Тази дори и хард феновете тук не се изкефиха. Поредица от несвързани пародийни случки, в които хуморът е преситен и манджата е адски пресолена. Цялото нещо с този "Ной" ми заприличва на "Левски" на Максим Генчев: "Дреми ми, че не я харесвате, това е моят Ной, това е шедьовър". :flag:

До тук имаме двама човека, които твърдо не са харесали Ной - ти и Monevwww, да обобщаваш по такъв начин нито е е вярно, нито ти прави чест. Срещу вас двамата има поне двама човека, които са се накефили поне толкова, колкото вие сте се натоварили. Това, че ти не виждаш никакъв смисъл от тази книжка не означава, че няма хора, които биха и се изкефили. То и аз не виждам смисъл в "50 нюанса сиво", обаче си има милионите фенове... Освен това ти продължаваш да имаш крайно негативно лично отношение към мен, което се отразява на преценката ти :silly:

И накрая - пародията не е за всеки, или се кефиш или не. За много хора Акащи джуджета са връх на простотията, но мен ме развеселяват в определени моменти :hi:

Уповавам се на ЛСЧ

21 Фев 2015 17:58
Mindcrime's Avatar
Mindcrime
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 512
Конкурс 10 - кратък интерактивен разказ #102140
Не само Изпитът не става за публикуване, нито едно от "произведенията" не става за показване. Ако някой от авторите наистина има желание да напише нещо прилично, да се ориентира към ПГ, където ще получи и помощ.

Да се гласува със суми е грозно и жалко. Вместо да се забавлявате, обърнали сте го на търгашество, при това на дребно.

Hater
A label that some people apply to anyone who disagrees with them on any subject. Such name calling is designed to discourage critical and independent thinking, and prevent full inspection of bogus ideas and beliefs. Use of the term hater is rampant on the internet.

21 Фев 2015 21:52
kiril_ps's Avatar
kiril_ps
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Получени "Благодаря": 995
Конкурс 10 - кратък интерактивен разказ #102145
Аз реших да не участвам в гласуването. Идеята повечето пари да дават предимство ме отблъсна в този чисто фенски конкурс. Надявах се поне в анкетата да има повече активност.
Не желая да виждам нито един от разказите на тетрадка или хартия. Смятам, че качеството е ниско за това. В конкурс 2 имаше далеч по-добри неща - Сгнарк, Хуаранг, Люлката...това си е мое мнение.
Здраве да е.

П.п.
А бре защо Колийн Л. говори в първо лице единствено число?

kiril-ps.itch.io/

22 Фев 2015 00:18
Jane Undead's Avatar
Jane Undead
Автор
Автор
Скрий Още
Конкурс 10 - кратък интерактивен разказ #102146
Мисля, че можеше да бутнеш едно рамо на Луната, предвид че си преводач и т.н. Но все пак бихме могли да помислим дали да не се издаде на хартия. Бих съдействала. Обаче имам големи проблеми с финала. Може да се наложи да го пипнем малко.

22 Фев 2015 01:22
active
Трошача
Трошача
Скрий Още
Получени "Благодаря": 0
Конкурс 10 - кратък интерактивен разказ #102148
kiril, не си прав. Купувал съм всичко на времето, от най-добрите книги-игри в жарна до крайни тъпоти. Пазя всички и до днес. Самата игра ми носеше удоволствие, без значение сета, художествения стил или името на автора.

Аз лично бих се радвал да се сдобия и с "Луната" на хартия. Самият факт, че си се наел да превеждаш е показателен, че ти е харесала. И най-вероятно не само на теб. И ако "Ной" не беше хардкор пародия за тесен кръг от хора и предлагаше някаква реална игра, бих купил и нея. Животът на книгата-игра е по-кратък в сравнение с другата литература, затова по мое мнение читателят е по-добре да се пускат "неща" на пазара в малки тиражи, за да има читателят избор, от който да се възползва. Често качеството се поражда от количеството. Дано се организират повече такива конкурси, не виждам нищо лошо авторът да подпомага издаването. В тази връзка аз имам два несъавторски разказа - криминален и приключенски. Скептичен съм, че ще ми остане време и възможност да ги разбивам епизоди, но ако това все пак стане, бих участвал с тях на следващи конкурси и бих участвал във финансирането, ако получат добри рецензии. Само ще ти напомня г-н zebra, че без участието на "Луната" и "Изпита" конкурсът нямаше да се състои, така че това с това левче можеше да отидеш да пиеш една студена лимонада в 23:59:59 часа. Няма смисъл от излишни разправии. Ако за 5 години не си направил 30 мнения, няма да наваксваш в тази тема.

Бих се учудил, ако някой си е въобразил, че от едвам състоял се конкурс за аматьори ще излезат някакви шедьоври, така че за разлика от останалите се радвам, че една нова книга-игра излиза на пазара. Първата ми закупена книга-игра беше една от най-трагичните за времето си (няма да я споменавам заглавие, за да не ми се обиди някой автор), но ако не беше тя съм почти сигурен, че нямаше да купя следваща.

22 Фев 2015 02:52
kiril_ps's Avatar
kiril_ps
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Получени "Благодаря": 995
Конкурс 10 - кратък интерактивен разказ #102149
Прав съм, според мен.
Това, че са били издавани слаби КИ, не оправдава повтарянето на грешките от миналото. Да, ще ми кажат, че вкусове всякакви и уж може да се хареса. Не го вярвам. Слаби са и ефектът ще е по-скоро негативен т.е. един ще хареса, десет ще ругаят (примерно).
Не съм казал, че не е трябвало да се създават тези КИ, а че е по-добре да си останат така - форумни.

kiril-ps.itch.io/

22 Фев 2015 04:18
Jane Undead's Avatar
Jane Undead
Автор
Автор
Скрий Още
Конкурс 10 - кратък интерактивен разказ #102150
Едно време са грабили всичко, защото децата не са имали компютри. Сега имат и са разглезени от това. Така че чисто принципно не би било лошо да се наблегне на качеството.
А пък Луната с една хубава корица може и да стане добро издание (май кориците са ми слабост). Мислете в тази насока. Какво като е за ограничена публика? Книгите-игри може би никога няма да станат това, което са били. И все пак си струва да се издават.

22 Фев 2015 10:26
Лисичков's Avatar
Лисичков
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Получени "Благодаря": 87
Конкурс 10 - кратък интерактивен разказ #102152
Не знам наистина защо Спас е избрал тази система на гласуване. Напълно неудачна се оказа. Но той си е организаторът на тези конкурси, негова работа.
Не смятам, че беше и правилно да се дава и парична награда.

Да, и трите произведения са слаби, спор няма. И наистина не смятам, че с тях трябва да се зарибява по книгите - игри който и да е било. Колкото до издаване, то голямо издаване ще се прави, ще рече човек. 30 - 40 бройки максимум и за вътрешнофорумна циркулация, така ги виждам аз нещата.

Jane Undead , книгите - игри са си нещо архаично. Аз винаги съм бил на мнение, че напълно не могат понастоящем да се харесат на един читател на възраст между 13 - 17 години. Все пак не е ли показателно, че на форума почти няма потребители на тази възраст? Е, хайде, изключвам Тити...

Присъствал съм точно на един панаир, на който бяха раздавани книжки от кампанията, за да се зарибяват младежите. Не знам какъв ефект има или трябва да има за в бъдеще това начинание. Това май се прави от 3 години или дори повече вече.

P.S. Едни от първите книги - игри, които на практика са и пионерите, ако не броим разни опити на Борхес, са два типа, общо казано:
- избери своето приключение на Монгомъри и къмпани; само избори, няма битки, дневници, зарове и т.н.; по- скоро някакъв сторитейлинг;
- FF стайл - Buffalo Castle, която не е FF, и разбира се, Warlock of firetop mountain - идеята е била да се направи ролева игра, сценарий за...сам играч;

Кое от двете течения изобщо има място под слънцето в наши дни?! С годините има еволюция, разбира се, но все пак да си хвърляш сам зарове, да си водиш дневник и основно и най - вече да ИГРАЕШ с книгата и сам да си водиш всичко е архаична концепция.

We Are Motörhead And We Play Rock & Roll!

22 Фев 2015 10:33
Mindcrime's Avatar
Mindcrime
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 512
Конкурс 10 - кратък интерактивен разказ #102153
Понеже не се гонят резултати, не се мисли за измерване на ефективност. Все пак... вижте какви книги-игри са в кампанията, какво се раздава на децата.

Защо съм против тетрадките. Защото качеството им е много ниско, а заради достъпната си цена (някои направо се раздаваха безплатно) стигат до децата.

Hater
A label that some people apply to anyone who disagrees with them on any subject. Such name calling is designed to discourage critical and independent thinking, and prevent full inspection of bogus ideas and beliefs. Use of the term hater is rampant on the internet.

22 Фев 2015 10:50
Лисичков's Avatar
Лисичков
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Получени "Благодаря": 87
Конкурс 10 - кратък интерактивен разказ #102154

Mindcrime писа: писа:
Защо съм против тетрадките. Защото качеството им е много ниско, а заради достъпната си цена (някои направо се раздаваха безплатно) стигат до децата.

Че тетрадките не претендират за качество, никой не спори. Все пак са писани ей така, за удоволствие на самите автори, а не с някаква цел да представят красотата на книгите - игри на децата. Дали да се раздават на децата - аз съм против Ной...да се раздава по панаирите.

Каква трябва да е книгата- игра, с която да се зарибят днешните деца по жанра?! Какво трябва да представлява?
Нямам познато дете на тази възраст, 12 -14 години, на което бих дал 3- 4 книги - игри по мой избор и след това бих си поговорил какво му е харесало, какво не и защо.

We Are Motörhead And We Play Rock & Roll!

22 Фев 2015 15:49
Rahvin's Avatar
Rahvin
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Получени "Благодаря": 594
Конкурс 10 - кратък интерактивен разказ #102160
Аз подкрепям издаването на такива книжки. Дори много съжалявам, че автора на Хуаранг и Кумихо не я издаде, но в крайна сметка това е живота.
Лисичков недолюбва издаването на подобни произведения, но според мен настроението си е коренно различно. Отделно сега няма продажби като едновремешните... Те практически няма как да се видят тези книги игри, освен ако не ги търсиш. Отделно аз мисля че тетрадките може да държат цена от 2-3 лв. и честно да ви кажа биха могли да се издават всеки месец по една такава. Не говоря за печалби и бизнеси а за запалянковщина от наша страна.
Доколкото разбрах тук всеки прави някакви особени сметки, които не са важни поне за мен... Важното е да има повечко книги. Дори КИ на ММ е очаквано събитие, което кой знае може да привлече нови читатели...

Във време, когато родният ни книжен пазар е узурпиран от пълчища бездарни занаятчии, готови на всичко, за да задоволят и най-ниските масови вкусове, Той не грачи в...

• 1
  • ...
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 1
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
Форум
/
Форум, сайт, дейности, общност
/
Събития, конкурси и инициативи
/
Конкурси
/
Time to create page: 0.149 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• Форумна среща - 14 ноември, петък, в бирария Донду... (5 Мнения)
    • в Събития, конкурси и инициативи / Форумни срещи
    • от Branimer
    • Yesterday 11:41
    • Активност на авторите от новата вълна (50 Мнения)
    • в Книги-игри / За книгите-игри
    • от Ал Торо
    • 06 Ное 2025 00:28
    • Пълен списък книги-игри - Нова Вълна (217 Мнения)
    • в Книги-игри / За книгите-игри
    • от Radko
    • 05 Ное 2025 22:55

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg

Общи условия на ползване

Декларация за поверителност