Извинявам се, ако въпроса е тъп, но Писъци не е ли сборник от няколко литературни произведения. И ако наградата е в единствено число, как са я присъдили на 17 литературни произведения?Най-добро литературно произведение: “Писъци” – Horror Writers Club LAZARUS
Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.
Наградата -ако ще говорим за големия световен конкурс Еврокон - е важна първо защото там отличават големи имена във фентъзи жанра и фантастиката на Робин Хоб, Мартин и т.н. и става ясно кои са сред най-стойностните прозведения за годината;нещо като Оскарите във фентъзито;
второ - защото на Еврокона обикновено големите писатели обявяват намеренията си по бъдещите проекти.
Разбира се в български услови Еврокон е побългарен и не печелят най-добрите, а две-три издателства си правят частно жури.
Добре, вие как предлагате да се направи гласуването? Ако е с жури - журито е корумпирано. Ако има верификация на гласуващите - те се затормозявали, бройката падала и гласуването било нелегитимно. Сега като гласуването е отворено - рейсовете са дошли. Има ли угодия?
Роска, внимавай повече, ще те помоля и аз.Комиксе, личиш си че не внимаваш.
Прав си - аз съм за по-затворено гласуване. Обаче, когато миналата година имахме такова - ревът беше по-чутовен. Върху Златната Никса е лесно да се наложи контрол на гласуващите - имаш един форум. Върху национален конкурс като Еврокон нещата са по-сложни.Абе не мислеше така като организираше "Златната Никса". Не беше хич отворено гласуването. Имаше си едно наум за рейсовете от по-предната година
Наградата -ако ще говорим за големия световен конкурс Еврокон - е важна първо защото там отличават големи имена във фентъзи жанра и фантастиката на Робин Хоб, Мартин и т.н. и става ясно кои са сред най-стойностните прозведения за годината;нещо като Оскарите във фентъзито;
второ - защото на Еврокона обикновено големите писатели обявяват намеренията си по бъдещите проекти.
Разбира се в български услови Еврокон е побългарен и не печелят най-добрите, а две-три издателства си правят частно жури.
George-AL, изумява ме способността ти да пишеш абсолютни глупости без изобщо да си направиш труда да помислиш малко или поне да провериш.
Това са ЕВРОПЕЙСКИ награди. Какви Робин Хоб и Мартин биват отличени на тях? Какви Оскари във фентъзито?
Големите писатели обявявали намеренията си по бъдещи проекти и това прави Еврокон супер важен... Първо, има по няколко почетни и по няколко специални госта и второ, ти мислиш, че творците чакат специално конвенцията, за да избухнат с някаква новина. И това при наличието на социалните мрежи и другите канали за популяризация. Та, чак го извеждаш като втора основна причина за значимостта на събитието.
И не Еврокон, а гласуването за родните номинации за Еврокон е "побългарено". Въпреки че съдейки от това, което Никола разказа, то и при финалното гласуване е същата работа.. Изключително важна и стойностна награда...
P.S. Сега прочетох, че и Георги Караджов е носител на "Еврокон 2008" за "Най-добър дебют". Призът трябвало да бъде връчен на Александър Драганов, но нещо се объркали. Та, някой да ми каже що за абсурдна награда е това - хората гласуват за дебют на автор, за който нищо не знаят и накрая награждават такъв, който дори няма право да участва на финалния етап
Комиксе, личиш си че не внимаваш. Някои творци като Мартин наистина чакат специално два-три конкурса като Еврокон, Хеликон и т.н. на които са почетни гости, за да "избухнат" с някоя новина - например че еди кой си героя нямало да бъде убит в книгата. Робин Хоб каза, че нейната последна книга за Убиеца ще излезе около май месец и специално ще гони датата около Еврокона, за да я обяви пред фентъзи-общността.
Това са поводи, когато се събират много фентъзи писатели на едно място, и е идеален повод да заявиш бъдещите си проекти.
За Евроконъ специално подчертах, че в БЪЛГАРСКИ условия, той няма тази важност, която има в СВЕТОВЕН план, но ти естествено изопачаваш думите ми. Какво неясно пак има?
за да съм точен - в " български условия, Еврокон е побългарен...." никъде нито дума за това дали е побългарен световния конкурс, но ти естествено ми вадиш думи от устата. "не Еврокон, а гласуването за родните номинации за Еврокон е "побългарено"". Точно това съм казал - че у нас, правилата са променени и то не само за номинациите, но ти не четеш какво пиша, а бързаш да коментираш и да ме репликираш. И друг път сам ти казвал - чукча не читател, чукча писател. Спирам да ти отговярам на заяжданията, не желая да си комуникарам с теб.
Българският сайт за книги-игри!
Дизайн на RocketTheme Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas