• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Форум, сайт, дейности, общност
/
Събития, конкурси и инициативи
/
Конкурси
/
Конкурс за игрови дизайн "Вълшебен зар" 2018

• 1
  • ...
  • 3
  • 4
  • 5
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
11 Сеп 2018 18:21
Efix7's Avatar
Efix7
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1479
Topic Author
Конкурс за игрови дизайн "Вълшебен зар" 2018 #129432

sipko1 писа: писа:
eFix, браво за конкурса! Накара ни да си поразмърдаме мозъците.
Това беше идеята и се радвам, че се получи. За сметките и компютъра - мисля, че с хитроумни и интелигентни механики това може да се избегне и да се намери "златната среда". Нито много затормозяващи, нито пък много постни. Това се постига с желание => експерименти => опит. За ограничението на думите, да, имам го предвид доходина да са малко повече. Но малко, не повече, защото това не е литературен конкурс. Аз лично ти благодаря за подкрепата!

koziq писа: писа:
На мен много ми допадна похвата в "Зоната" да се правят скрити препратки, посредством инструкции от предни епизоди. Но така или иначе аз обичам подобен род игри, по-малко ми допадат многото изчисления и таблици :)
Това определено беше един от фаворитите за специалната награда. Надявам се след време да видим тази механика в някое друго произведемние, кой знае.

the_arsonist писа: писа:
Благодаря! Както за наградата, така и за сетинга, който ползвах :)
Няма за какво и аз ти благодаря. Наградата ти вече пътува към теб. И се радвам, че успях малко да те измъкна от клетката на класическата книга-игра. Относно вплитането на твоята история в общия ход на събитията за този герой Керус, то както видя вече е направено с редактираната версия, която ти изпратих. А кой знае, може след време да излезе заедно с другите части.

Благодаря за поздравленията за конкурса, харесал си по-литературните неща докато идеята на този конкурс е циклене, сметки, тактики и стратегии и по-малко линейна литература. Но за това трябва и играчът да е активен, да има време, желание, свободно време и т.н.

1. Краткия срок - ако бях пуснал по-дълъг срок, щеше всички да ви хване студентския синдром; аз лично доста се мобилизирах така за моето произведение, като знаех, че имам няколко дни да го приключа; човек се стяга и приключва по-лесно; догодина, с увеличението на думите, ще сложа някой и друг ден отгоре, но не много!
2. Страхотна идея! Като четох произведенията стигнах до извода, че може би оптималния обем думи за подобна творба е между 2000-2500 думи. С други думи "Приема се!" за догодина.
3. А дано догодина да има 12 произведения! Жури, което няма репутация или не е заинтересовано, не ми трябва. Отделно не мога да искам от участниците да са жури. Тогава оставам само аз. В такъв случай ще си сложа още някой ден отгоре, ако има повече произведения, ще си сложа критерии и категории и така ще направя класирането. Така ще си реша много проблеми. Иначе, на въпроса, ако беше гласувал само един човек, щеше ли да е валиден конкурса, да, абсолютно! Защото бездействието също е вид действие т.е. щом всички останали мълчат или не им се занимава или са съгласни. И в двата случая единственият гласувал е прав. Нали така? ;)

Популяризатор - "Панаир на книгата" 2019-2024
"Вълшебен зар" 2018-2022, "Зар и петле" 2023
Автор - 25 книги (13 издадени)
Редактор - списание АГАМОР
Следните потребител(и) изказаха благодарност: George-AL, the_arsonist, zeroot, sipko1

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

• 1
  • ...
  • 3
  • 4
  • 5
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
Форум
/
Форум, сайт, дейности, общност
/
Събития, конкурси и инициативи
/
Конкурси
/
Time to create page: 0.050 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• Дигитализирани заглавия (36 Мнения)
    • в Работилница / Дигитализиране
    • от ringlas
    • Yesterday 21:47
    • Таблица с наказанията на потребителите (64 Мнения)
    • в Форум, сайт, дейности, общност / За форума и сайта
    • от ringlas
    • Yesterday 21:21
    • Корици на несъществуващи книги-игри (38 Мнения)
    • в Книги-игри / За книгите-игри
    • от Yann Gamgee
    • 13 Юни 2025 16:40

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg

Общи условия на ползване

Декларация за поверителност