• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Книги-игри
/
Нови книги-игри
/
Дигитални книги-игри
/
Коледен конкурс - Битката преди Коледа

• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
03 Ян 2013 01:42
SatanicSlayer's Avatar
SatanicSlayer
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 183
Topic Author
Коледен конкурс - Битката преди Коледа #64821
Автор на произведението Лейдрин

[attachment=0:ky5qnkzq]<!-- ia0 -->Битката_преди_Коледа.pdf<!-- ia0 -->[/attachment:ky5qnkzq]

Очакваме критики, коментари и впечатления в тази тема, а за да гласувате се прехвърлете на тази тема - viewtopic.php?f=84&t=3073

Избери своето приключение

Този пост съдържа прикачени файлове.
Моля, влезте в системата, за да ги достъпите.

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

03 Ян 2013 15:15
psicho_lg's Avatar
psicho_lg
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Получени "Благодаря": 214
Коледен конкурс - Битката преди Коледа #64836
Много хубав разказ,лесен за минаване.Има някои грешки,но за мен най-фрапиращата ,че главният герой хем не си чувства пръстите,хем ги изгаря болка.Най-много ме впечатли самата история очаквах нещо весело,а се оказа на моменти тоста тъжна,определено има поука.Не го пропускайте.

ПП.И да знаете Бът Спенсър и Терънс Хил не присъстват в разказа :)

bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9F%D0% ... 0%B0%D0%BD

България над всичко

03 Ян 2013 18:16
Leidrin's Avatar
Leidrin
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 149
Коледен конкурс - Битката преди Коледа #64841
Ехм. Ако си спомням той не чувства пръстите си, а на тяхно място има само пареща болка. Но може и да не си спомням добре. Обещавам да съм по-оригинален в заглавията в бъдеще.

For them, for us, for Sommerlund and the Kai.…

03 Ян 2013 19:11
SatanicSlayer's Avatar
SatanicSlayer
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 183
Topic Author
Коледен конкурс - Битката преди Коледа #64843
Къса, но интересна игра. Точно за духа на Коледа. Похватът, който използваш при писането е доста добър и придава точната безнадежност в случая. Само една рана отнесох, но то беше заради моя глупост, а не че има грешка в книгата.

Избери своето приключение

03 Ян 2013 20:06
hameleona
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 10
Коледен конкурс - Битката преди Коледа #64845
Мммм... хора, къде точно ви е проблема със слагането на табулация пред нов ред в pdf? Много е тегаво без такива.

Хареса ми разказа. Макар и да се измъкнах на косъм и добрия край да ми бръкна в здравето с някои твърде очевидни поуки... как да е... та, разказа ми хареса. Има няколко начина да се мине, но освен с един от предметите, не получих усещането, че минавам различна история при различен герой.

ПП: Споменаха ми, че не съм дал любимата си 10тична оценка.
8/10 за Литература - на места ми бе твърде тежък разказа (-1), а на други места героят просто мислеше твърде много за вкуса ми (-1)
8/10 за Система - системата работи, макар да не съм 100% сигурен за баланса в нея (някои умения и предмети ми се струват по-значителни от други) (-1). На места можеше да се олекотят алгоритмите за проверки (-1)
8/10 за Техническата част - горе съм споменал за отстъпката пред нов ред, която направо ми убива кефа при стени от текст. Можеше да се използва двоен нов ред за разделяне на абзаците или нещо подобно.

Общо: 8/10.

Кефометър: 6/10 - тематиката, стилът и някои други аспекти ме карат да не копнея за нов прочит. Не съжалявам, че съм го прочел, но и не горя от желание да го правя пак.

Only the ladder is real. The climb is all there is!

The Warden: Elves have strange powers.
Sten: Being easily conquered does not constitute a "power".

03 Ян 2013 20:29
Leidrin's Avatar
Leidrin
Автор
Автор
Скрий Още
Коледен конкурс - Битката преди Коледа #64847
Аз имам въпрос към прочелите разказа. Кой край ви хареса повече - "добрия" или "лошия".

03 Ян 2013 20:54
psicho_lg's Avatar
psicho_lg
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Получени "Благодаря": 214
Коледен конкурс - Битката преди Коледа #64850
Мен и двата ми харесаха добрия си беше точно такъв,какъвто се очаква да бъде за коледно произведение-с чудо и поука и доброто побеждава.Лошият също е интересен на мен ми прозвуча,като предистория на Хлапето един вид.

bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9F%D0% ... 0%B0%D0%BD

България над всичко

03 Ян 2013 21:00
hameleona
Автор
Автор
Скрий Още
Коледен конкурс - Битката преди Коледа #64851
Хъх... не знам. Харесва ми наличието на двата края, лошия е малко по-силен за мен от добрия, но и двата са ми твърде поляризирани за вкуса. Все пак лошия край не е толкова лошо нещо. :)

04 Ян 2013 10:13
Mayday
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 29
Коледен конкурс - Битката преди Коледа #64861
В тази история колегата Леи демонстрира стила, който ме направи негов фен преди повече от година.Има драма, даже лавина от чувства, което е много подходящо за Коледната тематика.

Както е типично за Светльо, като че ли първоначалния избор на умение и предмети имат твърде голямо значение. За баланса, мисля, че се е получил добре като изключим подковата, която май е надценена.

Лошият край е наистина лош. Едно е героят ти да умре, друго е да знаеш, че така обричаш сина му на вечна борба за мъст.

04 Ян 2013 22:43
Leidrin's Avatar
Leidrin
Автор
Автор
Скрий Още
Коледен конкурс - Битката преди Коледа #64887
За наблюдателните - в разказа е използвано името на музикант от любима група на автора. В разказа е плагиатстван най-долно и подло израз от любима книга-игра на автора.

05 Ян 2013 10:33
lodshadow's Avatar
lodshadow
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Получени "Благодаря": 3
Коледен конкурс - Битката преди Коледа #64898
Уникален разказ!Отдавна не бях чел нещо толкова добро!

FOR HONOR !!!

05 Ян 2013 12:33
Leidrin's Avatar
Leidrin
Автор
Автор
Скрий Още
Коледен конкурс - Битката преди Коледа #64903
Благодаря. Постарах се.

06 Ян 2013 12:26
Leidrin's Avatar
Leidrin
Автор
Автор
Скрий Още
Коледен конкурс - Битката преди Коледа #65130
Up!

07 Ян 2013 04:53
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1885
Коледен конкурс - Битката преди Коледа #65201
*SPOILERS*
Прочетох и аз най-накрая и третия разказ. Хареса ми наравно с другите, отчитам и това, че нещо сериозно и с драматичен заряд и сюжет се пише много по-трудно от нещо пародийно, в което нахвърляш забавни сцени. Една идея по-изчистен технически от другите два, но въпреки това с неприятни за окото проблеми в това отношение от сорта на потретване на думата "очи" още в първия абзац, на думата "къща" още в първия епизод и изречения като:

Иначе...е по-добре да не знаеш бе добавил онзи.

(открийте липсващите (поне) четири символа)
Това, естествено, се дължи на неангажиращия тип конкурс, иначе всички знаем, че Лейдрин може много повече, но едва ли ще седне да пренаписва три пъти точно този разказ. Такива дреболии са си по-скоро между автор и редактор и няма да ви занимавам повече с тях, още по-малко с правописни проблеми. И аз като Хам съм потресен от липсата на отстояния на новите редове, не знам на какво се дължи тази новост, но определено е лоша идея и прави за мен произведението много непрегледно. "Защо?!", питам се. Сумарно 7 клика е да се фиксира за целия текст, ще проверя след два дена дали е оправено :D Всичко друго в oтношение оформление е много приятно направено - текстът си е линкнат, термините са болднати и въобще си личи старание с добри резултати. Ценя много, когато някой прави нещата читаво, най-малкото като потребител си е "стоплящо" да видиш, че някой се е замисли и е вложил труд , обърнал е внимание на детайлите, за да ти е по-хубаво на теб.

Притеснен съм от няколко прекалено елементарни момента, които вече са сериозен проблем.

Чуваш изщракване и една стрела прелетява над плочката върху, която си хвърлил предмета. Плочката се завърта и предмета пропада.

Това е най-безсмисленият механизъм в историята на литературата. Разбирам геймплей идеята да загубиш предмет като цена на проверката, но защо за Бога някой би сложил въртящи се плочки, които са и капан, изстрелващ стрели, които освен това са везна, реагираща на 50 грамова тежест... :O На това му се вика Deus-ex-machina и то тежък случай.

Обърна се и видя към него да се носи в несигурен бяг едно от кучетата пазачи *** Ако имаш месо можеш да го разкараш като му го подхвърлиш.

Мисля, че сме наясно всички, че месото няма да помогне. Да, да, играли сме игри и знаем, че месото е за кучето, но все пак...

Ако не – хукваш да бягаш, но стрелят по теб и губиш 1 точка издръжливост.

Губиш 1 точка издръжливост от напъване на шлюз и катерене по стена... Ако полицията стреля по теб, хммм... умираш? Губиш 3 точки издръжливост? Ако нямаш акробатика губиш 3 точки издръжливост?
"Небостъргачът се срутва на главата ти, но ако нямаш чадър губиш 1 точка Издръжливост".
Въобще, много моменти ми бяха на ниво 4 клас и прекалено клиширани в геймплей отношение и ми е разочароващо да ги срещна в иначе толкова хубаво произведение. Това са само три примера, не са всички проблеми от този тип, на които попаднах и това е само от едно изиграване.

Най-големият проблем за мен обаче остава, че в целия разказ нямах грам идея за сетинга, не знаех дали се намирам в Готъм сити, дали е средновековие, 21 век, някаква антиутопия на бъдещето. В началото си мислех, че е наши дни - кантори, охранители, полиция, аларми; после някакви капани със стрели, после ме стреляха (без да знам с пистолет ли, със стрели ли, с лазер, с фунийки), накрая пак стрели, а аз самият съм въоръжен с нож. Честно казано, в моята глава цялото място е бяло петно (за което знам, че е студено), охранителите и главния герой са ботове без графика, а е странно, че това се случва при толкова описания в текста (повчето са в посока драматизъм). Опитайте се да прочетете "Битката преди Коледа", представяйки си че сте в Белскейд и после представяйки си че сте в Орм и ще видите, че няма да има кой знае какви противоречия, дотолкова липсва какъвто и да е базов сетинг. А Лейдрин сетинги може да описва, това му е от силните черти и затова съм в недоумение.

Сега, за търпеливите от вас и малко положителни неща - тук имаме описани емоции на героя (със сериозен акцент), засяга се неговият морал и въобще дали е направил правилните избори в живота, а има и такива (такъв) в наши ръце в приключението и те далеч не са елементарни. Имаме една по-стабилна мотивация на героя в сравнение с повечето книги-игри, предадена така, че да може читателят да я почуства и да е съпричастен, а не просто да е прочел "mission objective". И имаме един доста як край, който определено ме хвана неподготвен.

В резюме, хубаво произведение със слаби моменти или слабо произведение с добри попадения - сами си решавате дали чашата е наполовина пълна ;)

И последно, към Лейдрин, извинявам се за негативните емоции, които съм предизвикал у теб, знам, че не си от най-отворените към критика хора, но пък аз съм си с убеждението, че е добре за теб да я чуваш (ако можеш - и да я слушаш), затова и си я казвам.

07 Ян 2013 05:09
hameleona
Автор
Автор
Скрий Още
Коледен конкурс - Битката преди Коледа #65202
Ае, Торо, heard of a flesh wound? :P

Това е като спора "как може да уцелят изтребителят му и да не го унищожат?"

Само се обаждам, че събуждаш спомени за досадни спорове по сесии...

• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
Форум
/
Книги-игри
/
Нови книги-игри
/
Дигитални книги-игри
/
Time to create page: 0.082 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• Код за достъп (6 Мнения)
    • в ОБЩИ ФОРУМИ / Лично творчество
    • от kartacha
    • Today 17:08
    • Въпроси към Любо Николов (Колин Уолъмбъри) (184 Мнения)
    • в За книгите-игри / Въпроси към автори и художници
    • от Rahvin
    • Today 09:02
    • "Конникът на апокалипсиса"/"Сянката... (49 Мнения)
    • в За заглавията от първата вълна / Любомир Николов
    • от gishena
    • Yesterday 15:05

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg