• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Книги-игри
/
Нови книги-игри
/
Дигитални книги-игри
/
Wizard's choice

Wizard's choice

• 1
  • 1
28 Окт 2013 09:59
kiril_ps's Avatar
kiril_ps
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Получени "Благодаря": 819
Topic Author
Wizard's choice #80898
Прочетох само първа част (има шест до момента).
Впечатленията ми не са особено добри. Стандартно фентъзи, което започва сякаш от нищото. Първо в някаква опасна гора, после лутане в някакъв стар замък и отново в гората. Главният герой е магьосник, но не ми стана ясно доколко добър е в занаята и докъде се простират възможностите му. Иначе се изкефих на няколко пъти като правех магии, имаше зрелище.
Героите стоят някак си твърде безлични, а самата история не привлича с особена оригиналност. Доброто в случая е, че поне няма битки със зарове.
Да отбележа обаче готиния арт, който си е в голям плюс.

http://cdn.marketplaceimages.windowsphone.com/v8/images/5c44a489-7ff4-46cb-91a0-463cb126cbc4?imageType=ws_icon_large

knigi-igri.bg/shop/

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

28 Окт 2013 13:26
Mayday
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 32
Wizard's choice #80913
Да, 1-ва част не е особено оригинална, но пък дава това, което един фен на ДнД би очаквал да получи. Има тактически битки, печелене на точки (ала ММ), готини илюстрации. Продълженията са...ъъ...бяха евтини.

28 Окт 2013 21:04
vg's Avatar
vg
Победител в конкурс
Победител в конкурс
Скрий Още
Получени "Благодаря": 4
Wizard's choice #80952
Опитах я и аз най-сетне. Започвам със слабостите. Като цяло стилът е посредствен (както обикновено), срещат се разни фентъзи баналности като гоблини. При първата игра не стигнах далеч, за да дам оценка на изсторията, но начинът, по който се разказва не ме впечатли. Има някакви опити за хумор, които ми се сториха безвкусни. Хубавото е, че играта се гради върху избори (и често има 3-4 възможни действия), а не хвърляне на зарове (както е в поредицата на ТинМан). При това изборите не са слепи, макар и логиката на играта понякога да е странна (избираш да се скриеш в гората - губиш магична енергия - Mana, неясно защо). Системата за игра е проста, но няма нужда да е по-сложна и да се четат цели страници правила. Липсваше ми въведение в света и представяне на героя, приключението започва без такива разяснения.

10 Дек 2014 12:36
kiril_ps's Avatar
kiril_ps
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Topic Author
Wizard's choice #99285
След много време реших да изиграя и втората част. Ами...по-добра е от първата, има малко по-добра история, хубави илюстрации и някои интересни ситуации. За съжаление не ме впечатли особено, исках малко повече плътност на самата атмосфера, по-добре изграден свят.

Сега има голяма промоция на тази и други поредици в гугъл плея.

Имам молба към модераторите:
Спомени и страсти: За любимите заглавия от първата вълна ‹ Книгите-игри на чуждите автори - когато съм пускал темите, този надпис май го нямаше (или не съм го видял). Явно е, че тази и някои други теми (Slaves of rema, Съдията Дред и т.н.) не са за този раздел.
И ако може заглавието на темата да се оправи на: Wizard's choice

knigi-igri.bg/shop/

26 Дек 2014 22:22
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 2028
Wizard's choice #99834

Героично фентъзи, което същевременно прави за смях всяко клише в героичното фентъзи и ролевите игри. Скатан магьосник и безразсъден паладин обикалят из прокълнати замъци, спасяват пленени девойки и смазват тълпи от гоблини по най-комичния възможен начин. Същевременно обаче, играта е интересна и изборите са интересни, не са лигави, т.е. хуморът не измества приключението, а е втъкан в него. (вече и за iOS)

До момента ми е в топ 3 на Delight games, препоръчвам я особено на хора, които са поигравали DnD и подобни, гаврата е пълна :-)

27 Дек 2014 18:59
kiril_ps's Avatar
kiril_ps
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Topic Author
Wizard's choice #99850
Изиграх и третата част. Нищо впечатляващо като история, избори, герои..става за четене, но не е нещо, което може да ме грабне, а финалът ми беше абсурден. Не знам дали ще подкарам следващата част.

knigi-igri.bg/shop/

27 Сеп 2015 17:20
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
Wizard's choice #108694
И аз прочетох двойката. За разлика от пародийната първа част, тук няма никакъв хумор, а историята става по-тъмна и кървава.
Внимание: Споилер! [ Click to expand ] [ Click to hide ]
Ако сте гледали "The Fallen" ще ви се стори познат главния злодей - напомня силно на Азазел.

Определено ми хареса - изборите бяха интересни, хем са логични последствията, хем не са прозрачни - според мен не случайно има по-висока оценка от първа част

Другата приятна новост за мен е приложението, което обединява всички игри на Delight games. Лошото е, че се бълва предимно Zombie High, но е излязла и трета част на Detective's Choice.

28 Сеп 2015 22:32
Mayday
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 32
Wizard's choice #108723
Аз лично най-много харесвам демоничната 6-та част. Сигурно е излишно да споменавам, че имам афинитет към сукуби.

04 Окт 2015 15:08
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
Wizard's choice #108847
Трета част е основно биткаджийска, главният герой и паладинката Нариса щурмуват храмът на злото. Не е лошо направена, но ми е най-плитка от всички до момента. Накрая става вече голяма демонична епика - това никога не ми е харесвало в РПГ-тата, допускам, че и тук ще ми липсва от четвърта част нататък играта със смотания скатан магьосник.

Купих си и премиум варианта, за да подкрепя екипа на Delight, макар да не виждам някакви реални предимства спрямо безплатната версия. И без това цената е изключително ниска - по-малко от лев на книга-игра се пада, а не са съвсем кратки. Като забележка бих посочил липсата на възможност за прехвърляне на прогреса - резултатите от изиграните до момента части се изпаряват (без това да пречи да си продължиш откъдето си стигнал - четеш която част искаш).

18 Окт 2015 15:46
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
Wizard's choice #109098
В Wizard's Choice нещата тръгват стремглаво надолу. Героите претърпяват сериозни промени и не ми допада нито блудкавата насилена романтика, нито елементарността на изборите, в голямата си част "добр ли ще си или зъл", нито загубата на човечност и промяната на приоритетите на главния герой, който избива сума народ, за да си спаси кожата. Краят този път е съвсем в нищото и е антиклимактичен. Ще дочета поредицата, но с нетърпение да премина към книгите на WIlliam Miller, които намирам за каймака на колекцията на Delight, заедно с първата на John Zakour.

• 1
  • 1
Форум
/
Книги-игри
/
Нови книги-игри
/
Дигитални книги-игри
/
Wizard's choice
Time to create page: 0.056 seconds