• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Книги-игри
/
Нови книги-игри
/
Дигитални книги-игри
/
Path of Light

Path of Light

• 1
  • ...
  • 5
  • 6
  • 7
  • 1
  • 5
  • 6
  • 7
28 Окт 2014 11:42
Leidrin's Avatar
Leidrin
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 150
Path of Light #97855
Изиграх успешно предисторията. Мамка му, харесва ми! Тукашните фенове само губят от факта, че Рони се насочи към англоговорящия, електронно-платформен пазар. Рони, наистина много бих се радвал това да го видя и на родния ни, български, език.

For them, for us, for Sommerlund and the Kai.…

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

28 Окт 2014 13:29
hameleona
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 10
Path of Light #97861

Рони# Мейдей писа: писа:
Имаш само меч.
Трябва да погледна ситуацията пак, че нещо паметта ми изневерява.

The knight is too close for you to use your blade, but your goal is to hit him with what is sticking out from it. Where would you punch him? The stomach is closer but you wonder whether to attempt to connect with his head.

Значи, хващаш дръжката, част от нея стърчи извън ръката ти. Именно с тази част се опитваш да нанесеш някакви щети на противника. Това има ли някакъв смисъл?

Помел е оная топка/кубче/уотевър на края на меча, дето тежи почти колкото острието. :-)
И да, въпреки ризницата от плочки, очаквах да го сгъна. Изобщо, прегледай си ситуацията, или е лошо представена или просто не носи смисъл. :-)

Only the ladder is real. The climb is all there is!

The Warden: Elves have strange powers.
Sten: Being easily conquered does not constitute a "power".

28 Окт 2014 14:36
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 2028
Path of Light #97866
Между другото при такава дистанция последното, което ми се вижда логично, е да се вади меч. Допълнително, ако можеш да извадиш меча, можеш и да замахнеш с него - то ваденето иска същата дистанция и повече време. Коляно, лакът, сграбчване, главичка звучат по-логично в такава ситуация. Удар с дръжката на меча ми се струва невъзможен на нивото на стомаха (какъв е ъгъла и какво точно е движението на ръката, държаща вече изкаран меч, което да дава сила в такъв удар без да има пространство), а да се вдигне тази дръжка до главата според мен е по-трудно, отколкото да се замахне със самото острието напред. Но това е само мое мнение.

За английския сме го дискутирали - неща като "your goal", "connect with his head" и "sticking out of it" стоят очевидно не на място, "use your blade" и , "the stomach is closer", "you wonder" също не са ми по вкуса, няма нито да навлизам в спорове, нито да задълбавам. Напомня ми на превод на филоложка, превеждаща инструкция за сглобяване на атомен реактор - думите са преведени правилно, но смисълът се губи. Самият глагол "punch" ми звучи сякаш дръжката на меча няма роля (или дори пречи), не ми звучи като ударът да е с нея. Първото изречение е доста засукано.

Не искам да звучи като заяждане, нито опитвам да обидя Рони. Напротив - радвам се на дейността му. Но има какво да се желае и може да поработи във въпросните посоки.

28 Окт 2014 14:43
hameleona
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 10
Path of Light #97867

Ал Торо писа: писа:
Между другото при такава дистанция последното, което ми се вижда логично, е да се вади меч. Допълнително, ако можеш да извадиш меча, можеш и да замахнеш с него - то ваденето иска същата дистанция и повече време. Коляно, лакът, сграбчване, главичка звучат по-логично в такава ситуация. Удар с дръжката на меча ми се струва невъзможен на нивото на стомаха (какъв е ъгъла и какво точно е движението на ръката, държаща вече изкаран меч, което да дава сила в такъв удар без да има пространство), а да се вдигне тази дръжка до главата според мен е по-трудно, отколкото да се замахне със самото острието напред. Но това е само мое мнение.

За протокола, аз си го представих за удар с помел, при самото "вадене" на меча. Естествено, мечът ми може да е гладиус (при което мога да опитам да го изкормя и при 30-40 санта помежду ни), може и цвайхендер да е (при което не мога да го размахам из повечето улици в град). Не става ясно. Как точно ще го атакувам в главата ми е още по-неясно, може би помел-ъперкът някъв? :lol:

Във всеки случай, мен такива неща ме тормозят и отказват от четенето. Но аз съм доста претенциозен в това отношение, предполагам, че на повечето хора не им прави впечатление.

Only the ladder is real. The climb is all there is!

The Warden: Elves have strange powers.
Sten: Being easily conquered does not constitute a "power".

06 Ян 2015 21:21
Mayday
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 32
Topic Author
Path of Light #100028
Продължението може да бъде свалено като IAP от потребителите с операционна система iOs. Феновете на Андроид ще трябва да изчакат малко като само разработчикът знае колко малко е малко :-).

По приходите съдя, че съм прескочил психологическата бариера от 1000 покупки (на 1-ва част), което не е много, но все пак е нещо.

08 Ян 2015 00:00
xsmind's Avatar
xsmind
Духът на Прерията
Духът на Прерията
Скрий Още
Получени "Благодаря": 24
Path of Light #100049
Пуснато е, скоро ще се появи.

Roger, roger!

08 Ян 2015 11:00
Mayday
Автор
Автор
Скрий Още
Topic Author
Path of Light #100053
play.google.com/store/apps/deta ... thoflight2

05 Фев 2015 18:37
Mayday
Автор
Автор
Скрий Още
Topic Author
Path of Light #101202
Измина повече от година от излизането на приложението. Равносметката ми е противоречива. Услях да припечеля някой и друг стотак от КИ, нещо което предполагам не се е случило на никой от другите автори. За съжаление, всичко това е крайно недостатъчно за да се сбъдне голямата ми мечта да мина на половин бройка и да имам повече време да се посветя на хобито. На практика, някой от най-добрите автори на Хоустед успява да си получат месечната ми заплата от КИ издадена преди година, но не мога да се сравнявам с тях. Най-малкото рейтингът ми е около 3.5 / 5. Езикът също е проблем. И програмирането ми е трудно, правя бъгове.

Но, както казва един боксьор, продължавам напред със следващото КИ приложение. Иска ми се да го свърша още този месец, но сигурно ще се проточи и следващия, после следват 3 месеца поне чакане на опашка за издаване и така нататък.

Към тъжните равносметки е и тази, че с Xsmind не успяхме да разберем как да привлечем вниманието на потребителите. Не успяхме да привлечем други автори. Но, Георги отново се е върнал към нашия пазар, където няма конкуренция :-).

06 Фев 2015 10:30
Вилорп's Avatar
Вилорп
Premium Member
Premium Member
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1106
Path of Light #101230
Искаш да привлечеш от българските автори които да пишат на латиница/английски или да привлечеш чуждестрани автори да ползват платформата?

Цвят за модериране
Линк към каталога с дигитализирани книги
knigi-igri.bg/forums/digital-gamebooks/4...italni-proizvedeniya - нови книги

06 Фев 2015 11:54
xsmind's Avatar
xsmind
Духът на Прерията
Духът на Прерията
Скрий Още
Path of Light #101241
Логично е, ако ще се търси някакъв по-сериозен пазар да се цели английски и руски, както вече многократно съм споменавал.

Roger, roger!

06 Фев 2015 12:19
vg's Avatar
vg
Победител в конкурс
Победител в конкурс
Скрий Още
Получени "Благодаря": 4
Path of Light #101244

Вилорп писа: писа:
Искаш да привлечеш от българските автори които да пишат на латиница
По-добре на глаголица. :lol:

09 Фев 2015 15:15
kiril_ps's Avatar
kiril_ps
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Получени "Благодаря": 819
Path of Light #101395
Щом в предния брой на Fighting fantazine е имало статия за Dating a Witch, трябва да има в настоящия за Path of light и Path of heresy?
Ронин, пиши им на тези хора.

knigi-igri.bg/shop/

26 Май 2015 14:52
Meriadoc's Avatar
Meriadoc
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 489
Path of Light #106358
Не намерих отделна тема за Вещицата, та пиша тук. Днес си свалих апликацията и я изиграх - много ми хареса. Историята, макар и не иновативна, е увлекателна и въпреки, че исках само да разцъкам по приложението, не излязах докато не я прочетох. И играта е интересна - различните умения предлагат разнообразие. Ще има ли продължение?
Относно приложението - за пръв път чета книга игра в такъв формат и доста ми допадна. Доскоро бях предубеден към четенето на телефон, но то взе че се оказа приятно. Апликацията е добре направена, хареса ми дизайна на бутоните. Като препоръка - според мен би било по-добре да има бутон, който показва дневника. В момента има нещо като линкче, но не се вижда винаги и е трудно за натискане. Мисля, че е по-важна функционалност от смяната на стила, която си има бутон на видно място. Освен това открих една грешка. На един от най-последните епизоди, в които трябва да хвърлиш зар ти казва ако хвърлиш четно иди на х, ако хвърлиш нечетно иди на у. Тук е разменена логиката на кода. Ако хвърлиш четно, бутонът за "премини на четно" се деактивира и те принуждава да идеш на нечетно.

18 Юни 2015 13:53
xsmind's Avatar
xsmind
Духът на Прерията
Духът на Прерията
Скрий Още
Path of Light #106992
Ще погледна за разменената логика, напълно възможно е да има такова нещо.
За бутончето, такова има в т.нар. новата ми версия на приложението, но тя едва ли скоро ще се появи.

Roger, roger!

• 1
  • ...
  • 5
  • 6
  • 7
  • 1
  • 5
  • 6
  • 7
Форум
/
Книги-игри