Това ми се струва, че граничи с невъзможното при комплексни системи с натрупване на грешка.
Може даже да се направи така, че да връща до предишно състояние, в което реално може да се повлияе на развитието на играта - например до предишна битка, която да преиграе с по-добър резултат (да се излезе с повече точки живот, да не се хаби питие и т.н.), до предишно решение, до място на което се хвърлят зарове за проверка на съдба и т.н.Да, най-лесно би било да има опция "back, back, back" (която връща с по един епизод назад) докъдето сам играчът прецени, че е сбъркал.
Отделно може да има някакъв брояч, който да отчита колко пъти играчът се е връщал назад и това да излиза в статистиките накрая на играта.
Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.
Съгласен съм и аз, трябва винаги да има "new game" опцията в добавка на възможността "Load-вай, ама да знаеш, че можеше и по-добре да се справиш."Именно, че тогава най-разумно ми се вижда да му се дадат всички възможности и в нехартиената книга - за да може пак сам да си избере.
Това ми се струва, че граничи с невъзможното при комплексни системи с натрупване на грешка.
Може даже да се направи така, че да връща до предишно състояние, в което реално може да се повлияе на развитието на играта - например до предишна битка, която да преиграе с по-добър резултат (да се излезе с повече точки живот, да не се хаби питие и т.н.), до предишно решение, до място на което се хвърлят зарове за проверка на съдба и т.н.Да, най-лесно би било да има опция "back, back, back" (която връща с по един епизод назад) докъдето сам играчът прецени, че е сбъркал.
Отделно може да има някакъв брояч, който да отчита колко пъти играчът се е връщал назад и това да излиза в статистиките накрая на играта.
episode: X
health: +2
[/url]Откакто измислиха save-овете почти няма игра, която да продължава повече от няколко минити "сесия" и да не ти позволява да save-аш (за няколко само се сещам от новите, които примерно трябва да изкараш цяло ниво 1 час наведнъж).
Мммм... връща те до последния активиран чекпойнт, всъщност. Като цяло трудността на тая игра бе хайпната до безумие. Много по-непрощаващи и откровено зли са различните Roug Lite/Like игри. Като се замисля дори нещо като FTL e по-трудно и непрощаващо от Dark Souls.[/offtopic]
[/url]Откакто измислиха save-овете почти няма игра, която да продължава повече от няколко минити "сесия" и да не ти позволява да save-аш (за няколко само се сещам от новите, които примерно трябва да изкараш цяло ниво 1 час наведнъж).
Но пък има приятни изключения като поредицата Dark Souls, която пък е точно обратното. Почваш отначало като ти свършат животчетата и умираш като муха постоянно :) Но пък именно заради тази ужасна трудност поредицата се превърна в мания.
systemshock, ако правилно те разбирам системата освен, че трябва да стигне до възел, който има повече от един наследник, тя ще трябва да обходи всички потенциални епизоди от този възел нататък и да провери дали играта може да бъде мината с настоящите характеристики (вкл. кодови думи).
Българският сайт за книги-игри!
Дизайн на RocketTheme Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas