• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Книги-игри
/
Нови книги-игри
/
Дигитални книги-игри
/
80 days

80 days

• 1
  • 1
25 Авг 2014 10:03
Trip
Таласъм
Таласъм
Скрий Още
Получени "Благодаря": 2
Topic Author
80 days #95489

nixata писа: писа:
Aми мисля, че това което имаш предвид е нещо като интерактивното приключение "80 days". За съжаление го има само за IOS и не за Android и не мога да си го купя и изиграя, така че само следя ревюта и мнения за нея. Играта е на Inkle, които сега пускат поредицата на Стийв Джаксън "Sorcery". В играта поемаш ролята на Филеас Фог от романа на Жул Верн и трябва да успееш да обиколиш света за 80 дни, като всеки път може да избираш различни пътища и да поемаш към различни държави/градове, където героят ти се забърква в най-различни приключения. Може да посетиш над 150 града и имаш хиляди избори. Има и някакъв мултиплейър елемент, където се състезаваш с други играчи и следиш как се движат те в реално време с теб.

В момента играта е в Editor's Choice на AppStore в USA и UK и има ревюта дори на Гардиън за нея. Превръща се в абсолютен хит и е нещо, което е базирано точно на принципа на книгата-игра, но в огромен обем. Нещо, което няма как да се пресъздаде на хартия. Плюс "софтуерните трикове", които може би и ти имаш предвид.

Ето едно видео ревю на играта:

Модерация: Първите мнения са преместени от тук: viewtopic.php?f=55&t=4234&start=40

Около 350 000 думи, всъщност, съдържа 80 Days, a текстът е доста по-добър от тия, дето ги превеждам за издаване тук. Edit: Корекция, над половин милион думи са, според рецензията в gamasutra.

Занаятчийски основи на писането

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

25 Авг 2014 11:55
Вилорп's Avatar
Вилорп
Premium Member
Premium Member
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1048
80 days #95498
Възможно е, и е похвално, но епизодите продължават да са по 30-40 думи. Аз разбирасе съдя само по видеото пуснато то Никсата, а там да има, да има 1000-2000 думи за 3 от 150-те града.

Цвят за модериране
Линк към каталога с дигитализирани книги
knigi-igri.bg/forums/digital-gamebooks/4...italni-proizvedeniya - нови книги

28 Дек 2014 16:24
nixata's Avatar
nixata
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1193
80 days #99864

Trip писа: писа:
Около 350 000 думи, всъщност, съдържа 80 Days, a текстът е доста по-добър от тия, дето ги превеждам за издаване тук. Edit: Корекция, над половин милион думи са, според рецензията в gamasutra.

Взех си 80 days за Андроид. Смело мога да кажа, че това е най-добрата и най-интересна книга-игра, която съм чел досега на телефон. Огромна, разнообразна и интересна. Както по-горе писах поемаш ролята на французина Паспарту и си така наречено valet на поелия инициативата да обиколи света за 80 дни твой господар. Началната точка е Лондон. Сега съм в Калкута и ми е 41 ден. Накратко ще опитам да опиша механиката:

Започваш със стартово количество пари и предмети. Във хода на приключението "отключваш" различни пътища между различни градове (удобна опция е закупуването в пазарите на градовете на карта). Друг вариант е да губиш по 4 часа в град, където чрез различни ситуации в които се забъркаш може намериш предмети или да отключиш нови посоки или начини на придвижване. Например в Истанбул се забърках с един турски студент революционер и се качихме на неговия балон който ни откара в Измир. Там осъмнах и в един женски харем :-) През цялото време трябва да внимаваш какво е настроението на господаря ти спрямо теб. Започвам със 100 точки, които намаляват, когато той е недоволен от твои действия или не пътува комфортно. Определено яко ме дразни какъв е английски снобар.

Задължително трябва да спомена и света. Това е някакъв микс от 19 век и стийм пънк . Дам, светът е разделен на няколко империи, които имат вражди помежду си или са във война - Британска империя, Османска Империя и други. Има някаква странна гилдия на изобретатели, които ги има по цял свят и майсторят всякакви джаджи. Има влакове във вода, някакви странни самолети, ракети, парни дилижанси.... Във всеки град може да избираш дали да пренощуваш, дали да посетиш банката или пазара. Тъй като господарят ти не иска да мъкне много пари в себе си, в всяка банка по цял свят може да заявява теглене на пари, но не може да ги вземе веднага, а в зависимост от количеството трябва да ги чака определен брой дни. Парите служат да си плащаш превоза основно. Другото, с което трябва да се съобразяваш, че определят превози са налични само след определен брой дни и трябва да решиш дали да изгубиш време там или да се преориентираш към друг град. Вариант е да пробваш да се пазариш и понякога имаш шанс да тръгне по-рано срещу обаче доста по-солена цена. Засега направих няколко успешни сделки, купувайки едни стоки и продавайки ги в друг град и засега само 2 дни съм изгубил в чакане на пари от банката. Но пък в Индия зациклих здраво и стоях 4 дни в някакъв скапан град поради липса на алтернативен път или друг транспорт. Отключих обаче път от Нова Зеландия до Перу, но засега нямам опция как да се добера до Нова Зеландия.

Та.. играта е уникална. Заслужава си всяка стотинка от 7,50 лв които дадох за нея.

П.П. Може някой да отдели последните постове за играта в отделна тема за нея.

I've seen 'em come; I've watched 'em go,
Watched 'em rise, witnessed it and watched 'em blow.
Watched 'em all blossom and watched 'em grow.

It's all the same shit all across the globe.
I just sit back and watch the show.

29 Дек 2014 13:08
psicho_lg's Avatar
psicho_lg
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Получени "Благодаря": 214
80 days #99868
Звучи интересно.Предлагам да я издадеш :grin:

bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9F%D0% ... 0%B0%D0%BD

България над всичко

29 Дек 2014 13:17
nixata's Avatar
nixata
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
80 days #99869

psicho_lg писа: писа:
Звучи интересно.Предлагам да я издадеш :grin:

500 000 думи :-) и това без да броим евентуални думи за инвентара предметите и имената на градовете :-) "Властелинът на пръстените" пасти да яде тогава като тухла :grin:

29 Дек 2014 14:32
Вилорп's Avatar
Вилорп
Premium Member
Premium Member
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1048
80 days #99870
По дребен шрифт, а и може да я пуснеш като приложение на български.

Цвят за модериране
Линк към каталога с дигитализирани книги
knigi-igri.bg/forums/digital-gamebooks/4...italni-proizvedeniya - нови книги

29 Дек 2014 17:46
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1887
80 days #99871
Да, и в 5 тома формат ПГ2 или 25 книжки "Призвание герой представя". Влизам с 20 лева отмах ако има иниациатива.

29 Дек 2014 18:24
ze BG's Avatar
ze BG
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 335
80 days #99872

Ал Торо писа: писа:
25 книжки "Призвание герой представя"
Това си е идея. Групирани по локация. Можеш примерно изобщо да не минаваш през "Истанбул". :-)

Дугулите и вълшебното листо
prikazka-igra.com/book5.html

30 Дек 2014 09:58
nixata's Avatar
nixata
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
80 days #99876
Надали някой ще предостави евтино правата за Игра на 2014 г. според списание Time и сред 10-те най-добри игри за Ios за 2014 г. :-)

На 16 декември чак е излязла за Android.

30 Дек 2014 10:01
nixata's Avatar
nixata
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
80 days #99877

nixata писа: писа:
Надали някой ще предостави евтино правата за Игра на 2014 г. според списание Time

Heartstone е на 4-то място :-)))))

time.com/3582118/top-10-video-games-2014/

13 Сеп 2015 20:13
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1887
80 days #108442
Завърших едно изиграване (за 95 дена), честно казано останах по-малко впечатлен от познатите ми, които са я подхванали. Базовата игра (извън книгата-игра), свързана с банкиране, научаване на локации, купуване и продаване, някои елементи на пътуването - не ми беше интересна, а заема много голяма част от изиграването. От там пък по-голямата КИ част ми изглеждаше като "фиктивна" и ползвана за пълнеж, има много избори, които сякаш до никъде не водят.
Иначе текстът е добър, наистина. Предполагам, че нещо в мен е бил проблемът да не съм запленен от 80-те дни, а не в продукта.

14 Сеп 2015 23:41
Mayday
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 29
80 days #108492
Като цяло не харесвам Инкъл и не очаквам тази КИ да ми хареса.

Ако наистина ви се играе нещо безкрайно, пробвайте Tin Star на Hosted Games. Не съм сигурен за числото, но май беше някъде около 1.8 милиона думи.

Дори не ми се помися да се опитвам :-)

• 1
  • 1
Форум
/
Книги-игри
/
Нови книги-игри
/
Дигитални книги-игри
/
80 days
Time to create page: 0.069 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• Приключения в Балара (162 Мнения)
    • в Работилница / Проекти
    • от rumen111
    • Today 13:26
    • Търся / Разменям / Купувам книги-игри и стратове (54 Мнения)
    • в Книжна борса / Търся / Разменям / Купувам
    • от Teo
    • Yesterday 15:33
    • Код за достъп (12 Мнения)
    • в ОБЩИ ФОРУМИ / Лично творчество
    • от kartacha
    • Yesterday 15:33

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg