• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Книги-игри
/
Нови книги-игри
/
Дигитални книги-игри
/
Rogue's choice

Rogue's choice

• 1
  • 1
19 Мар 2017 23:31
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1867
Topic Author
Rogue's choice #120706
Новата поредица на Сам Лендсторм, до момента с 5 излезли части, като шестата е "в прогрес". Ако сте играли Wizard's Choice няма нужда да се навлиза в много подробности за света - става въпрос за стандартно РПГ фентъзи, най-близко до света на DnD. Героят отново е мишка, но този път авантюрист, а не магьосник, а поддържаща героиня - отново умна, недостъпна и леко заиграваща се. Честно казано малко лигаво ми дойде това дуо, но не е болка за умиране. На места хуморът сработва, а и генерално приключението е интересно - според мен е на нивото на по-добрите книжки от Wizard's Choice. Изборите са логични и не са очевидни, нещо, в което Сам според мен се справя повече от прилично. Сюжетът, разбира се, като всичко на Delight, е праволинеен и разликата в изборите води само до различни точки; т.е. ако изключим директните смърти и шансът да ви свърши живота, все си минавате и стигате до един финал.

Първите 2 книжки са малко никакви, даже в края на едната героите си казват "Най-после ни очаква истинско приключение" и си е горе долу така - ако трябва да сме честни, най-интересно даже става в четвърта и пета. Книгите са много кратки за стандартите на Delight, нямат checkpoint-и вътре (стандартно имат по два, т.е. книгите са разделени на три) и може да се каже, че общо петте книги са колкото две стандартни техни. Този формат на мен ми е по-приятен, защото ми пасва колкото за едно четене книгата.

Като гледам колко сюжетни линии са отворени в момента и скоростта на сюжетното развитие, не вярвам серията да приключи с под 10 книги, ама - знам ли... Ще завърша с един цитат от четвъртата да доловите горе долу стила:

"You close your eyes for a moment to relax and soon you and Gukog are urinating side by side.
"What that?" asks Gukog pointing toward your groin.
For a moment you think he is referring to your manhood which makes you tense and painfully cuts off your flow. Then you realize he's actually pointing at some symbols etched into the back of basin.
"Krea, come take a look at this," you whisper.
"No! " Krea hisses. "This is not that sort of adventure I'll have-"

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

05 Авг 2017 00:05
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
Topic Author
Rogue's choice #123648
В шеста част от поредицата (в съавторство с Уилиъм Милър) темпото се забавя за момент и отново имаме повече комични ситуации из града, примесени със сюжетно развитие.

Седма част е постоянен екшън, примесен с някои хорър/трилър елементи, малко в стил "Индиана Джоунс и Храма на обречените" . Цялата част е бягане от храм на зъл Бог.

Присъединяването на Уилиъм Милър към поредицата е добра новина, тъй като има много приятен стил и е добър в изграждането на атмосфера и сюжет. Явно си пасват добре със Сам и ще се радвам да видя още от тях. Осмата книга вече се пише, а тъй като в тази поредица нещата са няколко пъти по-кратки от стандартните за Delight, предполагам ще види бял свят скоро.

29 Мар 2019 22:40
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
Topic Author
Rogue's choice #130939
В десета част Ландсторм най-после се престрашава да напише това, което иска от 20 книги насам - пълнокръвна секс сцена. Иначе нещата са си като досега - лековат и приятен стил, тук там разсмива, има щипка екшън, готини персонажи (макар и стереотипи), пълнокръвен свят (макар и клиширан, DnD), интересни избори (макар да няма сюжетна разклоненост), интересна история (макар почти да не мръдва от книга до книга). Готини разтоварващи книжки.

• 1
  • 1
Форум
/
Книги-игри
/
Нови книги-игри
/
Дигитални книги-игри
/
Rogue's choice
Time to create page: 0.050 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• Твърдокорични версии на Призвание герой (15 Мнения)
    • в Сдружение книги-игри / Призвание Герой
    • от Radko
    • Today 14:26
    • Търся / Разменям / Купувам книги-игри и стратове (49 Мнения)
    • в Книжна борса / Търся / Разменям / Купувам
    • от Radko
    • Today 14:17
    • Кой какво слуша в момента (983 Мнения)
    • в Общи приказки / Музика
    • от Radko
    • Today 13:54

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg