• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Книги-игри
/
Нови книги-игри
/
Дигитални книги-игри
/
Frost на Delight Games

Frost на Delight Games

• 1
  • 1
04 Ян 2019 19:29
comics_ross's Avatar
comics_ross
Таласъм
Таласъм
Скрий Още
Получени "Благодаря": 261
Topic Author
Frost на Delight Games #130270
Реших да споделя с няколко изречение впечатленията ми от тази интерактивна новела.

Налична е като апликация и има доста висок рейтинг (4.8 от над 1200 вота) в Google Play и много сваляния. Впоследствие прочетох, че всъщност е преработен фентъзи роман, което го заподозрях още след първите 2 глави :) Апликацията е безплатна, но на всеки 3-4 глави се налага да изхарчите Злато, за да отключите следващите. То се печели посредством постигане на определени постижения и/или гледане на рекламни клипове. Разбира се имате опцията да платите 3 долара и да си четете на спокойствие :)

Няма илюстрации, фокусът съвсем естествено пада върху текста, а играта е на доста заден план. Имате 3 показателя - Живот, Репутация и "Готиност" (cool), но на практика първият нито веднъж не ми се промени. Освен тях имате Късмет, който ви позволява да се връщате един ход назад, при което ви се намалява с една единица. Това е допустимо дори и при смърт, което всъщност е съвсем логично, тъй има само един check point и едва ли някой би препрочел толкова голямо количество текст (неинтерактивната книга е около 200 страници). Най-вероятно просто би изтрил апликацията. По принцип е доста трудно да умрете, ако знаете за възможността да използвате Късмет. Аз не бях запознат с нея и стигнах до летален изход, тъй като не знаех и че Репутацията не трябва да достига до нула :)

По-горе споменах, че изборите ви водят до отключване на постижения (achievements). Част от тях са майтапчийски, но нито един не ме разсмя. Отключих такъв дори и при смъртта ми, което е показателно :) Накрая на играта ви излиза оценка на база показателите ви, както и информация относно процента на постиженията, които сте достигнали. Ясно е, че е направено с цел да се създаде някаква илюзия за игра и да се даде поне малък стимул за препрочитане.

Интересно е, че играеш като жена. Авторката определено е написала книгата с идеята да я таргетира към нежния пол и най-вече тийнейджърките, които си падат по фентъзи с романтични елементи и съвсем лек хорър уклон. Имаше няколко доста наивни моменти, но това не е изненада. Новелата се чете бързо и не ме натовари. Изказът на авторката е приятен и сюжетът успя да ми задържи вниманието до самия край. Прочетох, че неинтерактивната поредица е сред бестселърите на Amazon.

Като цяло новелата ми хареса, но има нещо много важно, което умишлено не го слагам в спойлър таг, тъй като според мен е добре да го знаете и да вземете информирано решение дали да я четете. Има много отворен край. Не мога да кажа, че е незавършена, но финалът може да се опише с популярния от киното термин "клифхенгър" :) Погледнах в Amazon и установих, че вече има 6 тома от фентъзи епоса, което обяснява всичко. За съжаление от Delight Games не са заявили намерения да "геймифицират" и останалите.
Следните потребител(и) изказаха благодарност: tonystarks, harlequin, nixata

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

• 1
  • 1
Форум
/
Книги-игри
/
Нови книги-игри
/
Дигитални книги-игри
/
Frost на Delight Games
Time to create page: 0.041 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• Най-слабият български автор. (55 Мнения)
    • в За книгите-игри / За авторите и художниците
    • от Efix7
    • Today 12:15
    • Юбилеен конкурс 30 години книги-игри в България (14 Мнения)
    • в Събития, конкурси и инициативи / Конкурси
    • от kiril_ps
    • Yesterday 16:57
    • Кой какво слуша в момента (1000 Мнения)
    • в Общи приказки / Музика
    • от nixata
    • 22 Мар 2023 23:12

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg