• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Книги-игри
/
Нови книги-игри
/
Дигитални книги-игри
/
"Мината на Орките" е вече налична за сваляне онлайн!

• 1
  • 2
  • 1
  • 2
26 Май 2022 17:52
Yann Gamgee's Avatar
Yann Gamgee
Дракон в мазето
Дракон в мазето
Скрий Още
Получени "Благодаря": 161
Topic Author
"Мината на Орките" е вече налична за сваляне онлайн! #140083
MinatanaOrkite.jpg

В другата тема на Кирил се говори за някаква си "интерактивна книга-игра".

Според мен, бъркат се понятията и какво е това "интерактивност"...

Във всеки случай, тази книга я няма на панаира, а само в Библио:

biblio.bg/%D0%9C%D0%B8%D0%BD%D0%B0%D1%82...2263853-63853?type=1

И ще помоля този път Спас да си трае, защото не ми се влиза пак в спорове дали или не е добре да се качва, където и да е, освен на линка по-горе!

Игри, както никога досега. И няма да спрем!
Прикачени файлове:
MinatanaOrkite.jpg
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Meriadoc, Ал Торо, Etom

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

26 Май 2022 17:58
Rahvin's Avatar
Rahvin
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Получени "Благодаря": 585
"Мината на Орките" е вече налична за сваляне онлайн! #140084
Интерактивна книга... думата Електронна толкова ли носи тежест?

Браво за книгата игра, някой да пусне ревю... жалко няма да имаме Никса за нея... нищо че се купува и продава.

Във време, когато родният ни книжен пазар е узурпиран от пълчища бездарни занаятчии, готови на всичко, за да задоволят и най-ниските масови вкусове, Той не грачи в...
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Yann Gamgee

26 Май 2022 21:52
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 2007
"Мината на Орките" е вече налична за сваляне онлайн! #140085
Успех на новата книга, ще се радвам на отзиви и аз, пък ще видим кога ще остане време за четене.

27 Май 2022 14:33 27 Май 2022 14:34 от vikenti.
vikenti
Асасин
Асасин
Скрий Още
Получени "Благодаря": 15
"Мината на Орките" е вече налична за сваляне онлайн! #140086
Ако излезне в хартиен формат, бих си я купил и пробвал. Електронните не ме грабват. Успех на книгата, изглежда интересна. Дано някой ден я има и на хартия
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Yann Gamgee, Monevwww, anplmat

29 Май 2022 18:03
ringlas's Avatar
ringlas
Поддръжка
Поддръжка
Скрий Още
Получени "Благодаря": 779
"Мината на Орките" е вече налична за сваляне онлайн! #140087
Купих си я днес, почетох малко в Calibre на компютъра. Екипирах се, взех това-онова, и избегнах първия си капан преди подземието. Засега ми се струва като подобрение спрямо Мемоарите, все така в типичния стил на Ян (който ми е водил няколко пъти D&D и авторовият глас неизбежно ми звучи както той разказва приключенията си). Като голям не ми е така интересно, както щеше да ми се стори преди 20 години, но ще видя самото подземие как го е завъртял :)

Компютърни и мобилни книги-игри от Прайм Геймс
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Yann Gamgee, Ал Торо, Rahvin, George-AL

16 Юни 2022 15:26
Yann Gamgee's Avatar
Yann Gamgee
Дракон в мазето
Дракон в мазето
Скрий Още
Topic Author
"Мината на Орките" е вече налична за сваляне онлайн! #140195
От днес книгата-игра "Мината на Орките" вече е налична като е-книга за поръчки в Ozone:

www.ozone.bg/product/minata-na-orkite-e-kniga/

Следните потребител(и) изказаха благодарност: Вилорп, Rahvin, vikenti

29 Юни 2022 00:27
mitcoiv's Avatar
mitcoiv
Духът на Прерията
Духът на Прерията
Скрий Още
Получени "Благодаря": 27
"Мината на Орките" е вече налична за сваляне онлайн! #140254
Скоро не съм чел "Нещо някакво такова", но на моменти ми напомни за нея покрай диалозите в началото. Като геймплей и избори има немалко свежи идеи.

Щеше да е супер, ако се пусне някъде онлайн разиграване на подготовката преди тръгването за мините или поне на част от нея.
Така повече хора биха разпознали, че си струва времето.

Като за Киндъл се чете много добре - въпрос е на свикване.

Но може би най-доброто развитие би било хартиено издание на "Мината на орките".

Инициатива за нова книга-игра от Майкъл Майндкрайм

mitcoivanov.com/bg/
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Yann Gamgee, Rahvin, vikenti

29 Юни 2022 00:59
Rahvin's Avatar
Rahvin
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
"Мината на Орките" е вече налична за сваляне онлайн! #140255
Не мисля че може да е толкова добре като хартия. Доста добре се получава като електронен формат в този случай, книгата става много по - пластична и спестява място и главоболията от А до я.
Според мен в рамките на две години, както предвидих преди време няма да има почти хартиени книги. Ако ме ми вярвате вижте как върви войната, кой има ембарго и какво ще стане с печатането и разпространението накрая.

Във време, когато родният ни книжен пазар е узурпиран от пълчища бездарни занаятчии, готови на всичко, за да задоволят и най-ниските масови вкусове, Той не грачи в...

29 Юни 2022 22:09
Yann Gamgee's Avatar
Yann Gamgee
Дракон в мазето
Дракон в мазето
Скрий Още
Topic Author
"Мината на Орките" е вече налична за сваляне онлайн! #140268
Рахвин сигурно и без да знае цитира Стивън Кинг:

„Питър – малко момче, което някой ден щяло да стане крал – имал десетки играчки. Не, ако трябва да ви кажа истината, той имал хиляди играчки. Имал стотици оловни войничета, с които водел гигантски битки и десетки кончета. Имал игри, топки, кегли и топчета. Имал кокили, които го правели висок един и петдесет. Имал вълшебна еластична пръчка, на която можел да подскача и колкото си искал хартия за рисуване по време, когато хартията се правела изключително трудно и само богатите хора можели да си я позволят.”
Стивън Кинг, „Очите на Дракона”

30 Юни 2022 01:04
Rahvin's Avatar
Rahvin
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
"Мината на Орките" е вече налична за сваляне онлайн! #140271
Ян тъй като темата е твоя, мисля малко да ,,разводня,, - няма да ми се сърдиш надявам се.
Знаеш ли че в Тъмната кула, се споменават Очите на дракона индиректно, като тези събития за които четем вече са се случили....

Сещам се едно време между 97 и 98 излязоха много малко, книги. В книгите игри тогава се появи смехотворната серия Тигрово око на Върж, която обещаваше осем книги при това същите с дребни разлики... Направо ме беше яд че са похабили хартията. Очаквах след 2010 доста е - книги игри, а от форума доста интерактивност, напоследък този проект изненадва приятно Gamebook.bg , като на мен ми върши отлична работа защото пущината винаги помни докъде съм стигнал и да искам не мога да лъжа.

04 Юли 2022 23:15
Yann Gamgee's Avatar
Yann Gamgee
Дракон в мазето
Дракон в мазето
Скрий Още
Topic Author
"Мината на Орките" е вече налична за сваляне онлайн! #140313
Ние също обещаваме много нови е-игри, но да видим до къде ще го докараме - работата е много, в момента наред е нова е-игра на Сим Николов, а после... :-)

Следните потребител(и) изказаха благодарност: Rahvin, George-AL

05 Юли 2022 16:31 05 Юли 2022 16:39 от George-AL.
George-AL's Avatar
George-AL
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Получени "Благодаря": 591
"Мината на Орките" е вече налична за сваляне онлайн! #140314
Както винаги съм казвал, за мен бъдещето е на е-книгите и е-книгите-игри. В този смисъл не веднъж съм изказвал поздравления на Виктор, за дигитализацията на книгите-игри. Не искам да изпадам в многословия, защо мисля че бъдещето е в ел.книги, но според мен Дамян правилно се е насочил в тази посока и го приветствам.

Едит - проблемът навремето не и бил само в хартията.
Внимание: Споилер! [ Click to expand ] [ Click to hide ]
По времето на Паисий, "История славянобългарская" излязла само в четири екзепляра, защото я е писал на ръка. А пък Ивайло е можел да чете Библията, което доказва че е бил грамотен, във времена когато масата от хората са били безграмотни. Е, да, готвачката е можела да чете подправките, а повечето хора са можели да си прочетат името и да сложат буквичка или поне кръстче срещу него и.....дотам. Високата образованост била за богатите и влиятелните. Ако се връщаме в средновековието менестрелите във Италия 12 в. печелили пари, като залепяли някоя поема на градската стена и после чакали да се насъбере тълпа и да им платят за да прочетат написаното.

Истината ще те направи свободен

05 Юли 2022 17:07
Yann Gamgee's Avatar
Yann Gamgee
Дракон в мазето
Дракон в мазето
Скрий Още
Topic Author
"Мината на Орките" е вече налична за сваляне онлайн! #140316
Да, благодаря за поста на Георги, прикачвам Сим!

Hishteninstinkt1.jpg

Прикачени файлове:
Hishteninstinkt1.jpg
Следните потребител(и) изказаха благодарност: George-AL, vikenti

22 Юли 2022 16:08 22 Юли 2022 16:16 от Ал Торо.
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 2007
"Мината на Орките" е вече налична за сваляне онлайн! #140427
"Мината на орките" за съжаление никак не ми хареса
Текстът не е на добро ниво нито стилистично, нито смислово, но пък е лек и четивен. Мината на орките е на 3 км от военно поделение. Бичуван пленник се свлича на пода, сякаш не е окован и доброволно е стоял прав до момента на загуба на съзнание. Думи се повтарят по 3 пъти в едно изречение, още в първите абзаци на увода. Командирът ти се "фръцва". Можеш да вземеш един предмет от оръжейната, защото нямаш време за повече, нищо че имаш после един ден път до целта - тя е на 3 км, но ти си късокрак, явно ще ги ходиш цял ден... Хобгоблини са "същите" като шефа си огре - не очаквайте повече описание, ако тези думи не ви говорят нищо. Имаш, цитирам, "раздърпана ризница (по-скоро, да кажем, нагръдник)". Този натрапчив и вмятащ авторов глас, това постоянно чупене на повествованието, неебателно определяне на детайлите - дразнят. Това е книга, а не ролева сесия и авторът може да реши овреме и качествено с какво е екипиран героя и да ми го опише, вместо да подмята "да речем" и да не знае ризница ли е, нагръдник ли е. Това всъщност е огромният плюс на книгите пред ролевите сесии.
Преминава се от първо във второ лице ей така. Има повествователни неконсистентности, например ако срещнеш втори път гном, той ти се радва на срещата и знаеш, че е изобретател и търговец, казва ти, че е успял да си разпродаде стоката, а може първия път просто да сте се разминали, без да сте си обелили и дума и да нямаш идея какъв е.
Имаш избори да говориш с някого, след което ти се казва, че не знаеш езика му. Имаме неща като "гледа те влюбено, все едно си картина на ренесансов майстор" в средновековен фентъзи свят или "Кирби не е Наполеон". Със същия успех може да се напише във фентъзи роман "гледа те ядосано, все едно си му сложил скоба за паркиране без sms в синя зона". Този ефект може да е търсен, но за мен унищожава всякакъв опит за потапяне и атмосфера.
Приключението свърша в абсолютно нищото, може би в края на първи акт, ако трябва да го определим по драматургична структура. Не стигаш даже до завръзка, да не говорим за развръзка. Целият ми прочит беше под 25 епизода, които средно биха се равнявали на 1/4 - 1/3 страница в книга, т.е. около 7-8 страници четене максимум или по лев на страница. Можеше да е нещо, което може да се преглътне (макар и пак много лошо), ако беше разказ-игра в списанието, но за самостоятелен продукт - по никакъв начин - чел съм книги с по-дълги предговори от целия обем на единично разиграване тук, а и по-лошото е липса на каквато и да е сюжетна завършеност, а не малкият обем.

Системата е неоползотворена - имаш показатели, но нямаш избор с какви точки да започнеш. Не става ясно когато ползваш молитви при проверки дали го правиш преди или след хвърлянето на заровете, което е съществено. Предимство обаче е, че правилата са супер кратки и леки и можеш веднага да се впуснеш в приключението. Самите избори са ок.

Безобразно е, че като си завъртиш телефона и те праща на първи епизод - няма и никакво следене на прогреса или директен начин да се върнеш на даден епизод. Трябва да се играе със заключено въртене.
Както се знае предварително, не са използвани никакви предимства на електронните книги-игри, които са стандарт повече от 10 години, например водене на дневник или хвърляне на зарове.
Когато отида на епизод ме праща на последната му страница, вместо на първата.
Отметките не работят коректно - запазвам на епизод 149, като се върна към отметката ме праща примерно на 2.
Все пак има някои базови възможности, които са приятни, например настройване на размер на шрифта, цвят на шрифта и фона и т.н.

Като цяло, продуктът има проблеми във всяко отношение, но ако беше цяло произведение, според мен нивото му би било около за 3/5 звезди.

Извинявам се за негативизма, отделих време за прочит и що-годе детайлно ревю, с надеждата да съм полезен на автора и другите, тръгнали по този път, макар че подозирам каква ще е реакцията :) Така или иначе съм длъжен да съм откровен и да опитам да помогна, а като читател и фен на жанра се надявам да получаваме значително повече от предлаганите на пазара интерактивни книги, независимо дигитални или не.

Извинявам се и за евентуални грешки в ревюто, пиша от телефон в пълно купе на влак...

ПП. Прочитът ми е през приложението на Озон, на Android.
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Yann Gamgee, Вилорп, Mindcrime, Rahvin, nixata, Etom

22 Юли 2022 16:31
Yann Gamgee's Avatar
Yann Gamgee
Дракон в мазето
Дракон в мазето
Скрий Още
Topic Author
"Мината на Орките" е вече налична за сваляне онлайн! #140428
Благодаря на Ал Торо и го направих.

Ще му отговоря подробно и детайлно.

Просто няма как да стане тия дни.

Дори и негативно ревю, е ревю ;-)

Следните потребител(и) изказаха благодарност: Ал Торо

• 1
  • 2
  • 1
  • 2
Форум
/
Книги-игри
/
Нови книги-игри
/
Дигитални книги-игри
/
Time to create page: 0.113 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• Размисли в-у Сим и Прокълната(та му) Земя (86 Мнения)
    • в За заглавията от първата вълна / Сим Николов
    • от Хаджиев
    • Today 21:10
    • Търся да купя Ледената Цитадела (3 Мнения)
    • в Книжна борса / Търся / Разменям / Купувам
    • от logus
    • Today 17:31
    • Юбилеен конкурс 30 години книги-игри в България (13 Мнения)
    • в Събития, конкурси и инициативи / Конкурси
    • от Reiko
    • 18 Мар 2023 01:22

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg