• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
    • Зала на славата
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
    • Хронология
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Форум, сайт, дейности, общност
/
Събития, конкурси и инициативи
/
Събития
/
47. Софийски международен панаир на книгата 2019

• 1
  • ...
  • 3
  • 4
  • 5
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
11 Дек 2019 16:38
Stayfun's Avatar
Stayfun
Духът на Прерията
Духът на Прерията
Скрий Още
Получени "Благодаря": 111
47. Софийски международен панаир на книгата 2019 #132983

Stayfun писа: писа:
Денят беше доста динамичен и премина сравнително бързо зареждане, подреждане и т.н. Повечето хора които спираха познаваха продуктите или поне бяха чували за тях.

Масово минаваха майки на бебешоци под 3г., сякаш нямаха търпение да доведят 3 годишните си наследници след някоя и друга година и да си тръгнат с по някой таласъм или добросък. Тези който не знаеха в повечето случай ги привлякоха цветните неща на Никола Райков.

Най-открояващият се клиент от малчуганите 10-тина годишен с майка си, имат всички таласъми, добросъци приказки и прочие, разглеждат настолните игри обясних това-онова за “Таласъмски истории”(май заинтригувахме майката), обяснявам и за другата(един мъж беше разглеждал картите и ги беше поръзбъркал) търся аз трите основни героя, два ги уцелих, третият почти и момченцето ми казва не е този, а ето този каза името на героя (за мен само тениските им бяха различни) знаеше всичките им имена (мен това ме възхити). Малкият като каза, че я иска тук и сега, тръгнаха да теглят пари и изведнъж малкият казва на майка си: - Иди ти, аз ще те изчакам тук.(тук също малкият ме зарадва). Нещо се разсеях с други клиенти и по едно време гледам Танер и младежа вече цъкаха “ Невидим свят“, ало, а мен няма ли да ме включите...

Още едни от тази страна на масата “разглеждаме за подарък за 6-7годишно, обясних това онова казах, че всичко е подходящо, кое какво е “може ли да платим с карта“, съжалявам не (мислех си, че съм ги изгубил като клиенти). Те продължават да седят малко по назад от масата, а аз подхващам един набор, забелязал „Изкупител“ (все едно наркоман е намерил доза без пари) може ли да я видя и колко? Мъжът който беше с жената дочува и приближи отново:
-Имате ли още от тази?
- Да имам още няколко.
- Запазете ми една след малко се връщаме!
Тези първите успяха да се върнат, докато аз говоря още със зарибения, взеха си едно Приключение и Таласъмски истории и Изкупител, разбира се .
С набора полафихме още малко, попита какво още ще му препоръчам, тръгна си и с един Котарак.

След малко максимум половин час пристига още един и пита (нямах изложен Изкупител):
- Видях един мъж да носи Пътят на тигъра
- Има, обяснявам и на него какъв е случаят
Взе си я и си взе едно списание с опознавателна цел поиска бр.5 като най-евтино.
Казах му за промоцията, или да си вземе някое от следващите взе си бр.7

Имаше още един фен на Тигъра (този ми дойде малко досаден) Само това си взе и каза: - Аз така си минавам от панаир на панаир и си питам. (няма да изпадам в подробности да не ви досъдя)

Тук аз искам да се извиня на всички, на които им е направило лошо впечатление, колко обстоятелствен съм понякога.

Der, месия номер 1, очаквах го да се появи, но не знаех кога ще се появи, тъкмо се канех да пиша на Козия да дойде за малко, че да ида до едното място.
Помолих Der да остане колкото може, че сам човек е доста тегаво (сега разбрах защо на предния панаир Спас изглеждаше измъчен).

В момента при мен са Der и Jane и се появява един и си казвам на ум, този го познавам отнякъде, разпитва момчето за ПГ8, че му се чете за Дунав Русе, бил приятел с автора.
Тогава се сетих кой е :
-Вие играхте с него в “Спортисимо“ по БНТ
-Да даже отборът ни се казваше “Дунав“
Тръгна си малко разочарован, заради “Борбата за елита“, но съм сигурен, че пак ще мине до неделя.

Гледам Jane не иска да си ходи много:
-Дай да ти продам нещо на теб .
-Това го имам, това го нямам, но тези дето ги имам още не съм ги прочела всичките и не искам да взимам нови.
-Аз и викам, ти четеш ли ги, аз само ги събирам, Der допълни тук и си ги разглеждам.
Посмяхме се малко и Jane си тръгна, че имаше часове.

Der влезе в положение, че съм сам, благодаря за което и остана още малко докато се появи месия номер 2, Танер, не знаех, че ще идва.

Още едно попадение на Танер оставих го за малко сам, връщам се и гледам купчина книги (сред които Класна стая) и списания, не посмя да ги сложи само в една торбичка. Какво е казал на момиче за да си купи всички налични списания, ще трябва да попитате него...

Сетих се още нещо
Минават две девойки от АБК
- Вие нямате номер на щанда и ще трябва да го напишем с маркер.
- Ок, но аз пиша доста грозно ще трябва вие да го напишете.
Изчакаха да си тръгнат едни клиенти и момичето с полата се качва на стола, който и дадох, беше само за снимка, аз висок почти 2м накарах не много високо момичето да се качи на стол. Връщат ми стола казват:
- Готово.
- По-добре, че вие го написахте, че пиша доста грозно.
- И аз не пиша по-различно. ми отговори момичето и си тръгнаха.
Не посмях да изляза да видя колко е грозно, чак Танер като се появи излязох.

А баджовете за входа ги раздадоха към 16-17ч

Уникална организация...
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Вилорп, ze BG, the_arsonist

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

11 Дек 2019 23:01
Monevwww's Avatar
Monevwww
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Получени "Благодаря": 799
47. Софийски международен панаир на книгата 2019 #132987
Да се включа и аз...отивам следобяда на щанд и ... :) гледам някаква се мъчи да падне от стол пред щанда и пише 437 :) Наистина беше интересна гледка
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Rahvin

11 Дек 2019 23:55
Efix7's Avatar
Efix7
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1610
Topic Author
47. Софийски международен панаир на книгата 2019 #132988
Добре, утре до обяд все още ще имаме леки затруднения с наличностите от Списанието 13, но се надявам до следобеда да сме ги преодоляли.

Класната стая е налична и се продава учудващо добре. Благодарим на ММ за рекламата във форума.

ПГ8 е налично благодарение на светкавичната доставка на Торо.

Популяризатор - "Панаир на книгата" 2019-2024
"Вълшебен зар" 2018-2022, "Зар и петле" 2023
Автор - 26 книги (14 издадени)
Редактор - списание АГАМОР

12 Дек 2019 22:38
Efix7's Avatar
Efix7
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Topic Author
47. Софийски международен панаир на книгата 2019 #132996
Всички нови издания са вече на щанда (без торнадото)

Топ 3 продажби до момента:
1. Списанието 13
2. Призвание-герой 8
3. Класна стая (хита на сезона!)

Следните потребител(и) изказаха благодарност: kiril_ps, ninja_senso, Monevwww, the_arsonist

13 Дек 2019 10:00
Вилорп's Avatar
Вилорп
Premium Member
Premium Member
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1211
47. Софийски международен панаир на книгата 2019 #132997
Снощи отивам да зареждам Таласъмски истории и книги за подарък. Минавам през А4 (входа до паркинга зад НДК-то) и отивам на рецепцията където миналия път бяха организаторите. Седи там една бабка забила поглед в телефона.
- Здравейте, тук съм да заредя щанд трябва ми количка.
- А, ко? Ъ. Аз съм само охрана.
Поглеждам, всички входове отворени тя пак погледа в телефона.
- Къде да ги намеря организаторите?
- Ми некъде около входа - махна нееопределено към централния вход.
Потеглям с бойна крачка и поти веднага попадам на няколко колички. Викам си брех късмет. Греда баце, вързани са с верига и катинарче.
Продължавам на пред гледам някакви младежи с баджове седят на рецепция.
- Здравейте, идвама да зареждам трябва ми количка.
- Мъъъъ ей там има една - сочи ми самотна количка до стълбището.
Казвам мерси и отивам към нея, ама втора греда и тя вързана с верижка и катинарче за парапета. Връщам се.
- Ключ за катинара?
- Ъъъм ми ние сме гардеробиери, нямаме идея кое къде е.
Отивам на главния вход - безбожна гняс Баба Лилил има концерт и идват все повече хора. Тапа тапа право на информацията.
- Здравейте търся някой от организаторите на панаира, трябва ми количка.
- Оооо никаква грижа щанда отпред точно до нас!
Поглеждам щанда там е на Инфодар.
- Щанд отпред до вас?
Кима убедено. Мерси и тръгвам.
Отивам на посочения щанд.
- Да знаете къде мога да намеря някой от организаторите на панаира?
- И идея нямам, ама ей там отзад под телевизора имаше някаква жена.
Добирам се до отзад под телевизора и наистина намирам една женица разпънала дървена масичка и сложила малко брошурки на европрограмата. Срещу 20 лева депозит се сдобивам с количка. Докато карам количката към А4 установявам че едно от колелата не се върти. Тръгвам да излизам и се оказва че количката е с 5 сантиметра по широка от едното крило на вратата а другото не се отваря. Отивам при „охраната” от първо действие на пиесата.
- Може ли да ми отворите второто крило на вратата?
- А, ко? Ъ. Ами нямам ключ. Минете през главния вход.
Половин час да се сдобия с количка и 5 минути да кача нещата до щанда.

На щанда мяркам прокуратурата, прави изненадваща проверка, пита за някаква несъществуваща корица. Двамата мишоци на щанда се споглеждат, единия кляка под рафта и подава списание с гърба нагоре, искам една бройка и за мене и потеглям да върна количката та да си прибера депозита. Мацката ме пита що я заблуждавам, че Геймтейл е на 437 като при нея пише 310. Не се задълбавам да обяснявам пожелавам лека вечер и отивам да си прибера детето от градина.

Цвят за модериране
Линк към каталога с дигитализирани книги
knigi-igri.bg/forums/digital-gamebooks/4...italni-proizvedeniya - нови книги
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Лисичков, harlequin, Shin, kiril_ps, the_arsonist

13 Дек 2019 21:34 13 Дек 2019 23:08 от Efix7.
Efix7's Avatar
Efix7
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Topic Author
47. Софийски международен панаир на книгата 2019 #133000
из "Неволите на един Вилорп" :)

Иначе по темата за количките в НДК по време на панаир на книгата:

Чакаме 13-тия брой на Списанието и се чуваме като са долу, да ми звъннат да сляза. Минава час-два-три, никой не звъни.
- Я чакай да подсигуря количка предварително - викам на Der и слизам долу да разбера за какво иде реч.
Гледам на централния вход колички под катинар здраво с верига завръзани. Питам на информацията едно девойче, тя ме препраща към една кака. Тя ме вижда и ми се усмихва - аз съм с тениска с надпис "Усмихни се, ако ме харесваш!"
- След час-два ще ми трябва една количка - казвам аз.
- Добре, мини тогава и ще ти дадем - уговаря си тя втора среща с мен.
Хубаво, качвам се горе и по едно време идва Козия с количка с "Разрушители". Тъй лии, ще я връща той да му върнат депозита. Отивам с него и я вземам на мига.
После я качвам горе и след час ми звънят, че са на страничния вход и ме чакат на паркинга със списанията.
Та, така ....

Случки от деня

- Добър ден, това визитка ли?
- Не, това е карта от ето тази игра с таласъмчета.
- А визитки имате ли?
- Не, нямаме.
- Е, успех тогава.
И с замина този дядо, напълнил торбите с всичко безплатно, което го раздават на панаира.

- Добър ден, тук книги-игри имате ли?
- Имаме и книги, имаме и книги-игри, имаме и игри.
- А понички?
- Понички нямаме!
И пича тетатрално уж си тръгва. Връща се естествено, неговия приятел търсил подарък на момиче, което не познава.
- С каква коса е?
- С черна.
- Супер, ето тази фантастика е за брюнетки.
Хили се, после ми показва профилната й снимка.
- Ааа, ама тя леко психо ми се струва - ето тези "Седемте живота на Мая" ти....
- По-скоро, не - казва Der. - Ето тези изберете ....
И не разбрах после какво си взеха.

Иначе, за "Седемте живота на Мая", в сряда ме сече Der, като я предлагам, във четвъртък Танер, а днес - Монев. Е, как да продам поне 1 бройка от нея?

- Добър ден, аз съм чел и други, идвам за новите.
Аз казвам кои са те.
- Вземам ги, но за новия "Пети принц" трябва да ме навиеш.
- Тъй ли, що така?
- Харесва ми, но не ми допада street-smart изразяването на автора.
- Спокойно, вътре има кралски особи и срещи на високо равнище, там се изразяват по дворцов етикет.
- Нави ме!
P.S. Пич, ако четеш това, регни се най-накрая във форума!

Следните потребител(и) изказаха благодарност: Вилорп, Der, the_arsonist

13 Дек 2019 21:56
koziq
Посетител
Посетител
47. Софийски международен панаир на книгата 2019 #133001
Следващият принц ще е е на елитарен староанглийски и ще облека Сайниреца в клин. Ще има и копринена кърпичка в маникюрираната си ръка :) Ще казва "мосю" отвреме на време, за да се впише и във Версай ;)

14 Дек 2019 12:11
ninja_senso
Нещо, някакво, такова
Нещо, някакво, такова
Скрий Още
Получени "Благодаря": 14
47. Софийски международен панаир на книгата 2019 #133017
Aз ще мина утре на пазар, този път мисля да почна отгоре надолу, че не ми стигат парите, докато стигна до СКИ.
Направил съм и списък дори :D Заделил съм пари за мека и твърда корица на Петия принц, дано да останат, докато стигна до там.

"Мееt The New Boss Same As The Old Boss"

14 Дек 2019 15:13
Rahvin's Avatar
Rahvin
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Получени "Благодаря": 594
47. Софийски международен панаир на книгата 2019 #133020

koziq писа: писа:
Следващият принц ще е е на елитарен староанглийски и ще облека Сайниреца в клин. Ще има и копринена кърпичка в маникюрираната си ръка :) Ще казва "мосю" отвреме на време, за да се впише и във Версай ;)

тя нали книгата е за 10 годишни някъде?

Във време, когато родният ни книжен пазар е узурпиран от пълчища бездарни занаятчии, готови на всичко, за да задоволят и най-ниските масови вкусове, Той не грачи в...

14 Дек 2019 18:05 14 Дек 2019 18:09 от George-AL.
George-AL's Avatar
George-AL
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Получени "Благодаря": 613
47. Софийски международен панаир на книгата 2019 #133023
из "Хрониките на Джордж Ал" -13 декември;) ;)

"....Драги читателю, знам че си бях наложил да мина в събота, но нали съм ветрена зодия (Близнаци) и си меня час по час мнението (пък и юнашко сърце не трае), какот се понесох в петък към вкъщи си викам - "що не мина и през НДК? На път ми е, а е са само две спирки до дома!" и тъй - отивам директно на втория етаж. Там няккакъв младеж от "Сфумато" се опита да ме зариби. Жал ми стана да го изрежа грубо и да му кажа, че аз ходя или в "Народния..." или на "Армията...." и то когато имам пари.(пък да му обяснявам че не харесвам Владимир Пенев -съвсем не вървеше) Обещах му да отида, но му казах че няма да купувам карти. И ето и го щанда на "Изток -запад"
Огледах продавачите - 2 мъже и 2 жени. Огледах кой от мъжете ми се стори по-близък до моята възраст отидох при него, то пък се уцели точно автора (Ники Николов -Козия). За съжаление липсваше твърда корица, но разбрах, че в неделя следобед ще има със сигурност. За съжаление не можехме да говорим дълго - напливът от хора беше убийствен. "Литнах" към четвъртия етаж......
На четвъртия етаж малко се полутах. Номерата свършваха с 336, а аз знаех че трябва да търся 337. (едва на другия ден щях да забележа че номерът е надраскан маркер). Продавачите не ги познавах, надпис "Сдружение книги игри" нямаше, без нещо непознат за мен "Арт...нещо си". обаче като видях че тук са Таласъмчето и Призванията герой се успокоих, викам "Душа, това трябва да е мястото"!
Зад щанда бяха Ефикс и Джейн. Побъбрихме около 5-10 минути купих ПГ 8 и Списанието 13 и беж - да ги чета

"Из хрониките на Джордж Ал" - 14 декември

Много ми се искаше да купя "Петия принц". Към 10,30 отворих едното око, закусих и...пак легнах да спя. Към 12,,30 отворих и другото око. Към 14,30 се стегнах и отидох на Панаира. Не видях Козия, но може просто да е отскочил временно до някъде или да е не съм го виждал от хората. Качих се пак на щанда на СКИ. Там ме обслужиха Никола (Райков) и...пак Ефикс. С Ефикс поговорихме около 10-15 минути всякакви глупости, взех "Петия принц" и беж.... обаче в метрото се наложи здраво чакане мотрисата не идва и не идва. И аз какво да правя - взимам ключа и разкъсах опаковката. И тъкмо да почна да чета - мотрисата дойде. Гадост, а?"

Истината ще те направи свободен
Следните потребител(и) изказаха благодарност: the_arsonist

14 Дек 2019 23:36 14 Дек 2019 23:36 от Efix7.
Efix7's Avatar
Efix7
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Topic Author
47. Софийски международен панаир на книгата 2019 #133027
George-AL, браво бе, глупости сме си били говорили! Бистрихме важни форумни въпроси, какви са тия работи!? Амаха! :)

Случки от панаира

Момче и момиче застават далеч от щанда. Веднага прочитам момчето.
- Хайде да си ходим, не искам нищо - казва момичето.
Аз обаче атакувам момчето:
- Трудно решение, а?
То ми прави физиономия - имам зелена светлина.
- В тези книги-игри точно това правим - вземаме трудни решения!
Усмихва се и застава пред щанда. Хваща "Класна стая".
- Ама само да кажа, че това е за 3-4 класа - посдигурявам се аз.
- Нищо, вземам я - обявява то.
- Ще ми купиш книга за 3-4 клас!? - цупи се момичето.
- Че кой е казал, че е за теб! - отговаря му момчето, плащат и изчезват.

Идва Роджър Уилко на щанда. Запознавам се с него и му казвам новите неща. Взема си ги.
- Ама списанието го имаме с алтернативна корица.
- Така ли, я да я видя - казва той.
Подавам му я с корицата надолу.
- Я, каква хубава корица - гледа гърба с рекламата на Fabled lands
- Корицата е от другата страна - обръщаш списанието на твоя отговорност - казвам му аз.
Обръща списанието и само където не подскача до тавана. Всички се заливаме от смях.

Друго не се сещам, ако Ze BG или harlequin могат, нека да допълнят.

Следните потребител(и) изказаха благодарност: Вилорп, harlequin, George-AL, the_arsonist

15 Дек 2019 20:59
Efix7's Avatar
Efix7
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Topic Author
47. Софийски международен панаир на книгата 2019 #133032
Благодаря на всички участвали в темата и на панаира.

Всички си свършихме работата отлично и изпълнихме графика на 100%

Друго - здраве! :)

P.S. А сега, четете и коментирайте новите неща, защото авторите чакат....

Следните потребител(и) изказаха благодарност: Вилорп, harlequin, koziq, nixata, ninja_senso, Monevwww, George-AL, Nedelcho Bogdanov

16 Дек 2019 09:46
Вилорп's Avatar
Вилорп
Premium Member
Premium Member
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1211
47. Софийски международен панаир на книгата 2019 #133038
Няколко снимки от панаира:
20191215_161523.png
78910471_593409291422206_2897875895593205760_n.png
IMG_20191212_202813385.png

Цвят за модериране
Линк към каталога с дигитализирани книги
knigi-igri.bg/forums/digital-gamebooks/4...italni-proizvedeniya - нови книги
Прикачени файлове:
20191215_161523.png
78910471_593409291422206_2897875895593205760_n.png
IMG_20191212_202813385.png
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Mindcrime, Shin, nixata, ninja_senso, the_arsonist, Bob Moran, Stayfun

16 Дек 2019 10:38
nixata's Avatar
nixata
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1327
47. Софийски международен панаир на книгата 2019 #133039
Тази година форумната панаирна сбирка беше може би най-мащабната:

forumna_1.jpg

I've seen 'em come; I've watched 'em go,
Watched 'em rise, witnessed it and watched 'em blow.
Watched 'em all blossom and watched 'em grow.

It's all the same shit all across the globe.
I just sit back and watch the show.
Прикачени файлове:
forumna_1.jpg
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Mindcrime, harlequin, ringlas, Shin, Efix7, the_arsonist, Bob Moran, Stayfun

16 Дек 2019 14:39
Jane Undead's Avatar
Jane Undead
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 35
47. Софийски международен панаир на книгата 2019 #133045
Другата ще я пуснете ли? Вярно, че е по-размазана, ама нашия ъгъл на масата въобще не се вижда тук.
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Bob Moran

• 1
  • ...
  • 3
  • 4
  • 5
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
Форум
/
Форум, сайт, дейности, общност
/
Събития, конкурси и инициативи
/
Събития
/
Time to create page: 0.225 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• Ловец на Таласъми - коментари и ревюта (10 Мнения)
    • в от ИК "Книги-игри" / Книги-Игри Класика
    • от Aleks~
    • Yesterday 20:33
    • Еволюцията на КИ у нас и навън (39 Мнения)
    • в Книги-игри / За книгите-игри
    • от Efix7
    • Yesterday 15:39
    • Компютърни войни !? (14 Мнения)
    • в За заглавията от първата вълна / Автори с малко издадени книги
    • от Aleks~
    • Yesterday 09:01

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg

Общи условия на ползване

Декларация за поверителност