• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Форум, сайт, дейности, общност
/
Събития, конкурси и инициативи
/
Събития
/
Пролетен панаир на книгата 2025 г.

• 1
  • 2
  • 1
  • 2
27 Май 2025 22:44 27 Май 2025 22:45 от ringlas.
ringlas's Avatar
ringlas
Поддръжка
Поддръжка
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1043
Пролетен панаир на книгата 2025 г. #143867
Яне, не съм сигурен кои са тези, които набират, ще ги изброиш ли? В тази тема виждам Торо, който доста културно и самоиронично реагира на отправени нападки и особени мнения, сред които и твоето, което за мен е меко казано странно.

Странни са ми и подмятанията във фейсбук по темата с панаира от Вилиан, Рахвин и Дамян, но подозирам, че е някакъв повод за потупване по рамото, че няма щанд на книгите-игри на пролетния панаир, но да не ги цитирам тук излишно.

Ако не търсиш и не чувстваш конфликт може би не е това начинът да го изговориш?

Джордж, разбирам за личната ти фрустрация с панаира, но не знам защо смяташ, че СКИ имат проблеми? Аз за пръв път чух за това твърдение от Вилиан, където двамата разяснявахте ситуацията около книгите-игри, в този случаен форум тук: fantastichen-sviat.com/forum/viewtopic.php?t=2

Какво да добавя освен, че времето ще покаже, ще поживеем и ще видим.

Компютърни и мобилни книги-игри от Прайм Геймс

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

27 Май 2025 22:53 27 Май 2025 23:03 от Count Monte Kristo.
Count Monte Kristo's Avatar
Count Monte Kristo
Нещо, някакво, такова
Нещо, някакво, такова
Скрий Още
Получени "Благодаря": 49
Пролетен панаир на книгата 2025 г. #143868
Викторе, не твърдя, че съм прав, но нека ти кажа как изглежда отстрани (не съм част от организацията)
2023 година - ПГ спира да излиза
2024 - Списанието започва да използва AI за рисунките, а преди се канеха художници
2025- СКИ не участва на Пролетния панаир.

Отстрани изглежда, сякаш има някакви проблеми. Силно се надявам да не е така, а ако има - да са решими. Не мога да отговарям за думите на Вилиян, коментирам своите. И да - фрустиран съм, че СКИ, който е еталон в жаннра не присъства. Мога да разбера, че не присъстват Gamebook (те имат всичко на всичко пет книги -игри), но е тъжно когато СКИ ги няма. Силно се надявам за Зимният панаир да ви има.

П.С. Фантастичен свят не е случаен сайт, да не се обиждаме. Аз съб бил сред основателите на Фантастичен сайт и макар да се оттеглих, смятам че е добра иницатива.

П.П.С. Не мога да си представя някой да се радва, че няма щанд с книги-игри?

Автор "Огън и кръв - неизследвани територии", "Крадец на короната" и "Кристалът на истината"
Редактор на "Кървава луна" ; Бетатестър на "Мемоарите на краля";Създател на...
Следните потребител(и) изказаха благодарност: snake_fang

27 Май 2025 23:13
Yann Gamgee's Avatar
Yann Gamgee
Дракон в мазето
Дракон в мазето
Скрий Още
Получени "Благодаря": 177
Пролетен панаир на книгата 2025 г. #143869
Ян: "Четвърто, самото събитие е достатъчно красиво (палатките, НДК, фонтаните пред него), за да го огорчваме с нас."

Нарочно написах "огорчаваме" сгрешено, барем някой се замисли какво се случва; "панаирът" е последният проблем.

Игри, както никога досега. И няма да спрем!

28 Май 2025 01:18 28 Май 2025 01:21 от Meriadoc.
Meriadoc's Avatar
Meriadoc
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 603
Пролетен панаир на книгата 2025 г. #143871

Count Monte Kristo писа:
2024 - Списанието започва да използва AI за рисунките, а преди се канеха художници

В списанието работим с AI инструменти не защото имаме някакви проблеми, а защото тези достижения на прогреса предоставят на творците възможност за интимна креативна експресия, чрез която да се предостави по-високо качество на аудиторията. Още първият брой, в който въведохме методиката, се доказа като любим на читателите и тиражът му е близо 4 пъти по-голям спрямо предишните, в които се използваха стокови илюстрации, както и тук-там поръчкови картинки от художници. Предполагам, че незапознат читател би могъл да се заблуди, че използването на AI в илюстрационния процес се прави с цел финансови икономии, но в нашия случай това е далеч от истината. Докато публиката е доволна и продажбите растат, не възнамеряваме да се връщаме назад.

28 Май 2025 01:28 28 Май 2025 01:30 от Count Monte Kristo.
Count Monte Kristo's Avatar
Count Monte Kristo
Нещо, някакво, такова
Нещо, някакво, такова
Скрий Още
Получени "Благодаря": 49
Пролетен панаир на книгата 2025 г. #143872
"незапознат читател би могъл да се заблуди, че използването на АС в илюстрационни процес се прави с цел финансови икономии" - да, точно така. Не знам отвътре нещата, за това казвам как изглежда отстрани:

1. ПГ спира издаване
2. Списанието минава от наемане на илюстратори към АI (което няма защо да се лъжем е по-евтино)
3. СКИ не се появява на пролетният панаир на книгата. В същото време таксите нарастват.

Отстрани изглежда, сякаш има финансов проблем. Много се радвам ако не е така, притесненията ми за жанра не са от зла умисъл, а от много грижа за него. Най-добрият отговор ще е когато направите силен Зимен панаир на книгата.

Автор "Огън и кръв - неизследвани територии", "Крадец на короната" и "Кристалът на истината"
Редактор на "Кървава луна" ; Бетатестър на "Мемоарите на краля";Създател на...

28 Май 2025 04:18
Mindcrime's Avatar
Mindcrime
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 510
Пролетен панаир на книгата 2025 г. #143873
Нямат финансови проблеми СКИ. Със сигурност имат ресурсен проблем, но не и финансов.

Книгоиздаването е имало силни и слаби години. Явно сега са им силните, щом има такова изобилие от издателства, които са готови да си плащат и членски такси, и площи. Че нещо мръсно и долно стои зад цялата работа няма никакво съмнение, но в такъв период какво искате?

Сашо написа ясно проблема, но май не искате да го схванете, стоейки отстрани. Едни 100-ина човекочаса труд трябва да се вложат в този панаир. Дали си заслужава, за да те забутат в десета глуха?
Спирането на ПГ беше точно по същата причина, но някак го забравяте. Само дето там часовете не са 100.

Кой ви е казал, че в наши дни Панаирът на книгата е нещо показателно!? Маркетингът ви е в кръвта, така ли? Събрали сте се все предприемачи от класа? Работили сте в печеливши издателства, знаете как стават нещата?

Колкото до използването на AI инструменти... Много печеливши бизнеси ги използват, защото ползите не се изчерпват с парите.
Дали ми хареса първият такъв брой на списанието? Не, издразни ме, но аз не съм обикновен потребител. Обаче погледнете предишните броеве, където със сигурност качеството на илюстрациите не беше добро.

Някой е дал пари на Блонд да напише книга-игра. Това говори ли за финансов проблем? Най-много да говори за проблем със спазването на финансова дисциплина или за липса на здрав разум.

Hater
A label that some people apply to anyone who disagrees with them on any subject. Such name calling is designed to discourage critical and independent thinking, and prevent full inspection of bogus ideas and beliefs. Use of the term hater is rampant on the internet.
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Вилорп, Stayfun, Etom

29 Май 2025 23:00
Etom's Avatar
Etom
Духът на Прерията
Духът на Прерията
Скрий Още
Получени "Благодаря": 338
Пролетен панаир на книгата 2025 г. #143879
Хубаво е да се присъства на Панаира, но не е драма и да не се присъства. Има много други начини да се популяризира жанра сред по-младите като за парите, които ще се набутат за панаира може да се плати на по-малък инфлуенсър да разкаже за жанра и това ще е много по-ефективно като достигане до аудитория, предвид че панаирът е в София, а едно видео се гледа в цялата страна (дори и навън).

"Винаги си избирай по-голям враг. По-лесно се улучва."
Тери Пратчет
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Вилорп

30 Май 2025 15:14 30 Май 2025 15:16 от snake_fang.
snake_fang's Avatar
snake_fang
Асасин
Асасин
Скрий Още
Получени "Благодаря": 12
Пролетен панаир на книгата 2025 г. #143880

Meriadoc писа:

Count Monte Kristo писа:

В списанието работим с AI инструменти не защото имаме някакви проблеми, а защото тези достижения на прогреса предоставят на творците възможност за интимна креативна експресия, чрез която да се предостави по-високо качество на аудиторията.

Офтопик от темата за панаира. Като видя арт генериран от ИИ, за мен често това е достатъчна причина да отбягна някое издание.

01 Юни 2025 13:35
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 2342
Пролетен панаир на книгата 2025 г. #143903
Малко новини за издателските планове от панаира на книгата:
- Всички книги-игри от поредицата "Избери и завърти" на Фют са отново изчерпани - вървят като топъл хляб. За четвъртата няма информация за момента, но лятото по-скоро не се чака.
- Асеневци готвят нови интерактивни заглавия от поредицата на "Ловец на сенки" - доколкото разбрах работят по две, едната за гоблини, другата за крадец
- За съжаление няма да видим нови книги от поредицата на "Приключение с дракон", поради липса на търсене на първото заглавие.
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Mindcrime, Efix7, dechoto

01 Юни 2025 19:07
Efix7's Avatar
Efix7
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1481
Topic Author
Пролетен панаир на книгата 2025 г. #143905

Ал Торо писа:
- Асеневци готвят нови интерактивни заглавия от поредицата на "Ловец на сенки" - доколкото разбрах работят по две, едната за гоблини, другата за крадец

Върнах им обратна връзка след първата - дано ги подобрят следващите две като техническо изпълнение. Иначе, само адмирации заслужават за усилията!

Популяризатор - "Панаир на книгата" 2019-2024
"Вълшебен зар" 2018-2022, "Зар и петле" 2023
Автор - 25 книги (13 издадени)
Редактор - списание АГАМОР
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Вилорп, Etom

12 Юни 2025 15:46
Efix7's Avatar
Efix7
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1481
Topic Author
Пролетен панаир на книгата 2025 г. #143985

Ал Торо писа:

Доколкото знам, тази е едната, която е за крадеца, a картинките са от официалния сайт на Usborne Publishing.

Cover_2025-06-12.jpg
Screen1.jpg
Screen2.jpg
Screen3.jpg

Популяризатор - "Панаир на книгата" 2019-2024
"Вълшебен зар" 2018-2022, "Зар и петле" 2023
Автор - 25 книги (13 издадени)
Редактор - списание АГАМОР
Прикачени файлове:
Cover_2025-06-12.jpg
Screen1.jpg
Screen2.jpg
Screen3.jpg
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Вилорп, dechoto

• 1
  • 2
  • 1
  • 2
Форум
/
Форум, сайт, дейности, общност
/
Събития, конкурси и инициативи
/
Събития
/
Time to create page: 0.238 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• P(L)AY THE GAME: Залози с живота (5 Мнения)
    • в Нови книги-игри / Други нови книги-игри
    • от Yann Gamgee
    • Yesterday 11:44
    • Бележки от Саракт (77 Мнения)
    • в ОБЩИ ФОРУМИ / Лично творчество
    • от Count Monte Kristo
    • 13 Юли 2025 20:39
    • Какво четеш / прочете последно? А как го намираш? (518 Мнения)
    • в Общи приказки / Литература
    • от Count Monte Kristo
    • 13 Юли 2025 18:30

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg

Общи условия на ползване

Декларация за поверителност