• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Книги-игри
/
За заглавията от първата вълна
/
Чуждите автори
/
Магьосничества (Sorcery!)

• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • ...
  • 6
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 6
14 Май 2011 14:24
Meriadoc's Avatar
Meriadoc
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 472
Topic Author
Магьосничества (Sorcery!) #12957
За мантикора не помня как е, може да съществува пропуск, но по принцип, ако хакнеш атакуваща мгаия на някое създание, то после е със занижени показатели в битката. Трябва да се свери.

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

14 Май 2011 14:33
vanio_l
Таласъм
Таласъм
Скрий Още
Получени "Благодаря": 59
Магьосничества (Sorcery!) #12958
И аз мисля, че после показателите му бяха занижени.

14 Май 2011 18:35
despite
Нещо, някакво, такова
Нещо, някакво, такова
Скрий Още
Получени "Благодаря": 0
Магьосничества (Sorcery!) #12974
При мантикора имаше комбинация от магии, при които го подминаваш без да се биеш. Първата мисля, че трябваше да е атакуваща, а втората защитна - тази която създаваше стена или защитно поле.

16 Май 2011 13:35
Jack of Shadows
Духът на Прерията
Духът на Прерията
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1
Магьосничества (Sorcery!) #13075

morphy писа: писа:
Имам една сериозна забележка към автора.
Забележката ми е, че изборите на магии по време на битки са изключително оскъдни - още в самото начало те нападат 2ма бандити с мечове и автора дава опциите само за защитни магии. Ами ако искам да ги изпепеля със ш*бана кълбовидна мълния..?!? Това е най-близко до ума и не разбирам защо не може да бъде използвана магията, когато двама главорези искат да те заколят, за 5те стотинки в джоба ти.
Невъобразимо глупав пропуск!

Като искаш всички магии когато ти хрумне - Diablo 2 или ролева игра. :D Тук просто няма как да се сложат всички възможни логични избори и КИ да остане с нормален размер. Освен това основните магии се редуват по изборите, за да имаш стимул да научиш повече от тях. Ако си забелязал, има 2 основни нападателни и 2 защитни, като рядко можеш да видиш и двете от тип в един избор. Това не е пропуск, а авторов похват да те стимулира да си размърдаш мозъка.

16 Май 2011 15:56
morphy's Avatar
morphy
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Получени "Благодаря": 45
Магьосничества (Sorcery!) #13086
В пъти по-логично е, когато си нападнат да има възможност за поне една бойна магия, вместо за такава, при която да накараш бандитите да се разтанцуват под звуците на флейта.. докато си извади флейтата героя, вече да са го накълцали на фини резенчета.
Исках да стимулирам паметта си, но такива абсурдизми ме разочароваха от поредицата за пореден път.

17 Май 2011 13:01
Jack of Shadows
Духът на Прерията
Духът на Прерията
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1
Магьосничества (Sorcery!) #13178
Това е слабост на почти всички КИ. Oсобено си личеше при бойните, където често "правилните" избори бяха меко казано безумни. Абстрахирай се и това е.

19 Юни 2011 15:25
storm
Тарикат
Тарикат
Скрий Още
Магьосничества (Sorcery!) #16425
Системата от магийки си е добре измислена и тва е, а освен това при някои магии си имаше логическа връзка между името и това, което магията прави (ХОТ примерно) Не е възможно да се нацвъкат всички възможни магии.Но то и 5 си стигаха. :P
Тва е най-яката поредица за мен. Играл съм я сума ти пъти, все ме убиваха, но направо влизах във филма както се казва. Бях си взел Шамутанти, Драконите и кралската корона, като заначало, а Пристанището на клопките така и не успявах да го намеря никъде и си спомням как само го търсех и накрая вече бях изгубил надежда, че ще го открия ( не съм от София, че да намеря веднага това, което ми трябва), когато отидохме нагости у леля ми и я взехме от Славейков :D

07 Фев 2012 22:56
sarutobu's Avatar
sarutobu
Окото на Бога
Окото на Бога
Скрий Още
Получени "Благодаря": 14
Магьосничества (Sorcery!) #46180
Ако изключим грешните препратки и гадния на места превод поредицата е наистина брутална. Съвсем наскоро си я опресних. Никъде другаде не можеш да намериш препратки към други книги (прецакано кастване на зед :)). Никъде другаде грешен но не-фатален избор в една книга не носи сигурна смърт в друга книга. Кой помни мутиращите Мравчени кюфтета :sick: :lol:

По въпроса за превъртане с войн - трябва на подходящия епизод да използваш бутилка с дух, която се намира при определени условия в началото на книгата, като преходът е с аритметика върху номера на епизода. Проблемът е, че при намирането на бутилката изрично пише, че епизодът в който ще може да се използва е отбелязан с **, малка подсказка която е спестена при превода :roll: :x

08 Фев 2012 11:55
Вилорп's Avatar
Вилорп
Premium Member
Premium Member
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1104
Магьосничества (Sorcery!) #46285
Само едно опровържение относно:

sarutobu писа: писа:
Ако изключим грешните препратки и гадния на места превод поредицата е наистина брутална. Съвсем наскоро си я опресних. Никъде другаде не можеш да намериш препратки към други книги (прецакано кастване на зед :)). Никъде другаде грешен но не-фатален избор в една книга не носи сигурна смърт в друга книга. Кой помни мутиращите Мравчени кюфтета :sick: :lol:

Препратки към други книги има в Часовете на джордж и Космически гигант на Рене (кой също се оказва българин). Относно грешен но нефатален, май го има пак в Часовете.

Цвят за модериране
Линк към каталога с дигитализирани книги
knigi-igri.bg/forums/digital-gamebooks/4...italni-proizvedeniya - нови книги

02 Дек 2012 13:17
elementa taurus's Avatar
elementa taurus
Асасин
Асасин
Скрий Още
Магьосничества (Sorcery!) #64393

Тарикат ХХ ранг писа: писа:
В едната книжка имаше картинка със свитък с йероглифи, над които трябва да се дзвериш, за да разбереш на кой епизод да идеш. Всички йероглифчета мязаха на цифрички, пълна гадост. А отгоре заглавието на свитъка черно на бяло гласи: LIX (или CCLXIV, примерно). Просто и ясно, ама като си на тринайсет, не е просто и ясно, даге. Имах ги и четирите, така и не ги превъртях, потиснах се и ги подарих на някого.
И ТОВА ГО Е ИМАЛО НАЙ-ОТГОРЕ НА СВИТЪКА?! А стига, бе!!!! А аз прерових целият свитък, правих всякакви изчисления и формули и накрая изчийтнах по най-буталният начин-просто прерових цялата книга, докат намеря този скрит епизод :D :D :D :D :D :D :D :D Иначе си ги имам и четирите, почнах поредицата от трета книга и впоследствие си намерих останалите :)

08 Фев 2013 23:24
rado_boy2001
Асасин
Асасин
Скрий Още
Получени "Благодаря": 2
Магьосничества (Sorcery!) #66790

morphy писа: писа:
Най-смешното е, когато забиваш кълбовидна мълния в носа на мантикора, който "изревава от болка", а никъде в текста не се споменава за нанесени щети. Тоест не само губиш 4 точки сила, а и се налага да се биеш с/у него в пълната му мощ.
Наистина не се споменава за нанесени щети при ХОТ т.е. мълнията, което според мен е недоглеждане при редакцията преди печат. Но както despite каза може с комбинация от магии да се изнижеш покрай него без да те докосва. А ако искаш на всяка цена да му "набиеш канчето" първо правиш магия, която забавя реакциите му и в следващите 4 рунда той ще е с половината си ловкост, а може и да призовеш таласъми (ако имаш техни зъбки разбира се :mrgreen: ), които да го омаломощят и тогава да го доразфасоваш! ;)

08 Фев 2013 23:27
SatanicSlayer's Avatar
SatanicSlayer
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 183
Магьосничества (Sorcery!) #66791
Еееее гаден спойлъджия :D

Най обичах да съм Маг и в четвърта книга да използва Зод за да се върна в старите книги и отново да си напомпам героя. :D

Избери своето приключение

09 Фев 2013 03:20
Шангри
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Получени "Благодаря": 5
Магьосничества (Sorcery!) #66802

SatanicSlayer писа: писа:
Еееее гаден спойлъджия :D

Най обичах да съм Маг и в четвърта книга да използва Зод за да се върна в старите книги и отново да си напомпам героя. :D

Нещо пак си се объркал. Зод те връща във времето (в някоя по-стара книга) в състоянието, което си бил тогава. Поне такова е изпълнението на автора. По твоята логика можеш да минеш 10 пъти "Седемте дракона" и да имаш безумно бойно майсторство. Не казвам, че авторът го е направил като хората, ама това е сътворил.

"Потупването по гърба е само на няколко сантиметра от ритника в задника."

09 Фев 2013 03:28
stalk
Лорд Дракон
Лорд Дракон
Скрий Още
Получени "Благодаря": 8
Магьосничества (Sorcery!) #66805
Чел съм само Седемте Дракона, имам откъслечни спомени, че беше интересна. Имаше различни дракони, въздушен дракон, огнен дракон и други такива. Имаше и бая интересни магии да. Наскоро се сдобих и с Кралската Корона, но още не съм я изчел, може би скоро трябва да го направя и да преиграя и драконите.

09 Фев 2013 03:30
Шангри
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Получени "Благодаря": 5
Магьосничества (Sorcery!) #66806

stalk писа: писа:
Чел съм само Седемте Дракона, имам откъслечни спомени, че беше интересна. Имаше различни дракони, въздушен дракон, огнен дракон и други такива. Имаше и бая интересни магии да. Наскоро се сдобих и с Кралската Корона, но още не съм я изчел, може би скоро трябва да го направя и да преиграя и Драконите.

Ако ще ги четеш, по-добре почни от първата - "Планините Шамутанти". Впрочем първата и втората са качени на сайта.

"Потупването по гърба е само на няколко сантиметра от ритника в задника."

• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • ...
  • 6
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 6
Форум
/
Книги-игри
/
За заглавията от първата вълна
/
Чуждите автори
/
Time to create page: 0.074 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• Трошача (18 Мнения)
    • в За заглавията от първата вълна / Сим Николов
    • от Der
    • Today 12:00
    • Пролетна форумна среща на йеденйе и пийенйе! (2 Мнения)
    • в Събития, конкурси и инициативи / Форумни срещи
    • от Stayfun
    • Yesterday 20:38
    • Флууд (5574 Мнения)
    • в ОБЩИ ФОРУМИ / Общи приказки
    • от Mindcrime
    • 25 Мар 2023 04:51

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg